Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
avrn
Kreisi kasutaja
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
18.05.2024 10:41:20
|
|
|
Eile tuli teade et SL tõstab mobiilsete (Mobile - Global) lahenduste kuutasu 440€ peale, varasemad kliendid tõstetakse uuele hinnale kolme kuu jooksul, uued saavad kohe uut hinda maksma hakata.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
20.05.2024 09:12:16
|
|
|
Alvaaro kirjutas: |
Eila ca 20 ajal oli ühendus suht häiritud jälle.Mängida väga polnud võimalik kuna packet loss oli 4% juures.
Mingitel eelnevatel päevadel ka sellist jama olnud.
Loodab,et läheb paremaks tagasi nagu esimene aasta kus oli ainult üks katkestus ja muidu töötas asi nagu siidi.  |
Jälle ei oska ma kaasa rääkida, sest neljap õhtul olin nii laipväsinud, et ei lülitanud arvutit sissegi, mingit striiminguteenust ka ei kasutanud.
Laup õhtul/öösel oli magnettorm ja virmalised, mida küll vaatamata kõrgele Kp indeksile ei näha ega eriti pildistada ka ei õnnestunud. Paaril pildil oli natukene näha kirdesuunas tehtud 15-20s säriga ISO 1600 tundlikkusega võttel natuke lillatoonilisi sambaid võrdlemisi heleda ehakoidu-taeva taustal. Sisuliselt üksainus selline pilt, millel kindlalt virmalised äratuntavad. Seniidis ega teistes ilmakaartes põl'd samal ajal muffigi.
Starlinkil häireid ka ei täheldanud.
Maldur kirjutas: |
Eile tuli teade et SL tõstab mobiilsete (Mobile - Global) lahenduste kuutasu 440€ peale, varasemad kliendid tõstetakse uuele hinnale kolme kuu jooksul, uued saavad kohe uut hinda maksma hakata. |
See laevade-lennukite teenus? Jõuad avamerejahti ülal pidada, jõuad seda ka plekkida.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
20.05.2024 14:45:29
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Eile tuli teade et SL tõstab mobiilsete (Mobile - Global) lahenduste kuutasu 440€ peale, varasemad kliendid tõstetakse uuele hinnale kolme kuu jooksul, uued saavad kohe uut hinda maksma hakata. |
See laevade-lennukite teenus? Jõuad avamerejahti ülal pidada, jõuad seda ka plekkida. |
See on ka RV ehk automajade/suvilate teema, meil läheb sinna kategooriasse ilmselt ka Elroni rongidesse kavandatav lahendus, mis võib tähendada piletihinna muutust.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Leinö
HV veteran

|
20.05.2024 15:59:38
|
|
|
See laevade-lennukite teenus? Jõuad avamerejahti ülal pidada, jõuad seda ka plekkida. |
See on ka RV ehk automajade/suvilate teema, meil läheb sinna kategooriasse ilmselt ka Elroni rongidesse kavandatav lahendus, mis võib tähendada piletihinna muutust. |
Elron pigem Mobile - Regional, mis on 59€/kuus.
Mobile- Global näitab hetkel mul 450€/kuus
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
20.05.2024 21:06:23
|
|
|
See on ka RV ehk automajade/suvilate teema, meil läheb sinna kategooriasse ilmselt ka Elroni rongidesse kavandatav lahendus, mis võib tähendada piletihinna muutust. |
Kui RV-ga ümbermaailmareisile minna, siis ehk küll. Elroni rongid aga väga kaugele ei sõida veel.
Leinö kirjutas: |
Mobile- Global näitab hetkel mul 450€/kuus |
Ühesõnaga, läheb odavamaks?
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
tshw900
HV kasutaja
|
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
1 :: |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
Muhekas
HV Guru

|
23.07.2024 12:10:16
|
|
|
Kuna Telia on hakanud vaskkaabel ühendusi koomale tombama ja elimineerima siis kardan, et järgmine samm nende poolt on 5g ühenduse pakkumine koju millesse mul väga usku ei ole, kiirused pidid väga madalad olema nagu kuulnud olen. Kuidas starlinki ühendustega lood on?
_________________ #Olen küberkiusamise vastu! |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
Leinö
HV veteran

|
23.07.2024 12:45:44
|
|
|
Noh, piiramatud 4G/5G paketid on ca 40eur. Telia 5G neti kiirus Kehra külje all on ~12Mbps. Starlink pakub 50€ eest 150-250Mbps. Elisa 4G kiirus oli tipptunnil alla 1Mbps.
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
23.07.2024 14:53:00
|
|
|
Muhekas kirjutas: |
Kuna Telia on hakanud vaskkaabel ühendusi koomale tombama ja elimineerima siis kardan, et järgmine samm nende poolt on 5g ühenduse pakkumine koju millesse mul väga usku ei ole, kiirused pidid väga madalad olema nagu kuulnud olen. Kuidas starlinki ühendustega lood on? |
Kui Telia iseteenindus pakub sinu aadressile 5G koduinterneti kiiruseid kuni 500Mbit/s siis see kiirus ja levi on sul ka olemas. Oletame, et on mingeid maastiku levi eripärasid või suuremaid koormuseid mõnes mastis siis 250Mbit/s saad ka tiptunnil kätte. Väliruuter igal juhul kohustuslik.
Kuna sama kiirus on max Starlinkil ja hind kallim, siis ma ei näe põhjust, miks mitte katsetada. Telia soovil vaseühenduse vahetus xG peale on koos paigaldusega tasuta.Kui ise tellid, maksad paigalduse eest.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
24.07.2024 12:22:04
|
|
|
RCC, VÕTA Starlink ja ära hädalda.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
olc
HV Guru

|
24.07.2024 14:58:29
|
|
|
indrpo kirjutas: |
RCC, VÕTA Starlink ja ära hädalda. |
See ei oleks ju eestlaslik
|
|
Kommentaarid: 137 loe/lisa |
   |
125 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
24.07.2024 18:46:47
|
|
|
ei oleks jah, selles suhtes et eestlane on ju harjunud maksma viletsaima neti eest kallimat hinda ja indropro telia hääletoruna muidugi ärritus kui tema leivaisa nüüd taevani ei kiidetagi. õnneks tuleb neid uudiseid päris usinasti, kuivõrd mäda kogu see süsteem tegelikult on
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
lurr
HV veteran

|
25.07.2024 13:27:25
|
|
|
Kas ma olen õigesti aru saanud, et Starlink´i komplektiga kohale tuleva WiFi-only ruudile saab miskise tavalise juhtmetega AP/ruuteri juurde lisada? Ei pea seda nende ethernet adapterit ostma?
|
|
Kommentaarid: 124 loe/lisa |
   |
112 |
|
tagasi üles |
|
 |
a22t
HV veteran

|
25.07.2024 17:21:24
|
|
|
lurr kirjutas: |
Kas ma olen õigesti aru saanud, et Starlink´i komplektiga kohale tuleva WiFi-only ruudile saab miskise tavalise juhtmetega AP/ruuteri juurde lisada? Ei pea seda nende ethernet adapterit ostma? |
Just ethernet adapteri peadki ostma lisaks, et saada miski oma aparaat kaabliga järgi panna.
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
25.07.2024 18:54:06
|
|
|
lurr kirjutas: |
Kas ma olen õigesti aru saanud, et Starlink´i komplektiga kohale tuleva WiFi-only ruudile saab miskise tavalise juhtmetega AP/ruuteri juurde lisada? Ei pea seda nende ethernet adapterit ostma? |
Mis oli varemalt:
Ruuteril ei olnud muid liideseid kui 230V toitekaabli pesa ja USB-C-laadne (aga sellest erineva kujuga) pesa dishy või Ethernet adapteri "saba" ühendamiseks. Ethernet adapteri küljes on omakorda vaid tavaline RJ45 Ethernet pesa ja ruuteri pesaga identne pesa dishy ühendamiseks.
Mingit muud võimalust ruuterit laiali lammutamata ja ümber ehitamata mingi muu kaabli ühendamiseks neil ei ole.
Ja 250Mbit/s ei ole juba ammu maksimum. Pigem 350Mbit/s. Üleslaadimise kiirus on küll kesine ja jääb 20Mbit/s piiresse, sellest sageli madalam.
Ilma rendita on kuutasu nüüd 50€.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
lurr
HV veteran

|
25.07.2024 21:47:23
|
|
|
jah, need uued ruuterid on, samas ma ei leia mingit speck´i, mis mulle saadetakse. Sellest ka küsimus.
Kahtlustan, et ikka kõige labasem karp, et midagi juurde ostma peaks.
|
|
   |
112 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
25.07.2024 22:35:08
|
|
|
Ma arvan, et saab ka ilma lahti lõhkumata asja lahendada, tuleb valmistada lihtsalt vastav POE adapter mis ühest otsast sobitub SL omaloominguliste pinnide rakendusega, aga teise otsa antakse korrektne RJ45 standardile T568B vastav pinout välja, mille külge siis saab panna oma äranägemist mööda sobilikke ruutereid.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
a22t
HV veteran

|
26.07.2024 10:23:58
|
|
|
Tõesti uus standard gen3 ruuter kõvasti uuendusi saanud, ethernet ja parem wifi näiteks. Hetkel tellidessaab valida kas uus pann ja ruuter 349 eurot ja eelmise generatsiooni kandiline mootoritega pann ja vana ruuter 249 eurot. Uskumatult odavaks läinud.
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
lurr
HV veteran

|
26.07.2024 11:03:40
|
|
|
Ma võtsin rendi, seal ei andnud midagi valida. Eks näeb, mis kohale tuleb ja mida juurde võtta vaja.
Miks rent? Selleks ajaks kui seadmete hind ära makstud, on ilmselt juba mitu korda seadmeid uuendatud ja loodetavasti saab uuemate vastu vahetada.
|
|
   |
112 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dreamlover
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1815 loe/lisa |
   |
4 :: |
1277 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
27.07.2024 09:54:25
|
|
|
Kui võrrelda hinnas, siis peaks vist Teliat odavamaks pidama, sest piiramatu pakett mis on sarnane hinnas (50.- vs 55.-) on jagatav viie peale, kui SL seda ei ole. Kui mitte jagada, siis on Telia ikka märksa odavam, 35.-kuu. Teine aspekt on upload, mis 5G ja SL puhul on samas augus, aga valitud seadmete ja sobivalt sätitud agregatsiooniga 4G's saab 100+ arendada. Nii on Telia juhul, kui on saadaval, piiramatu mittejagatavana soodsam ja soorituselt parem.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|