Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  SpaceX Starlink satelliit-internet märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
avrn
Kreisi kasutaja

sõnum 18.05.2024 08:03:39 vasta tsitaadiga

https://www.err.ee/1609345536/elron-testib-reisirongides-starlinki-satelliitandmesidet
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Maldur
HV veteran

sõnum 18.05.2024 10:41:20 vasta tsitaadiga

Eile tuli teade et SL tõstab mobiilsete (Mobile - Global) lahenduste kuutasu 440€ peale, varasemad kliendid tõstetakse uuele hinnale kolme kuu jooksul, uued saavad kohe uut hinda maksma hakata.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 20.05.2024 09:12:16 vasta tsitaadiga

Alvaaro kirjutas:
Eila ca 20 ajal oli ühendus suht häiritud jälle.Mängida väga polnud võimalik kuna packet loss oli 4% juures.
Mingitel eelnevatel päevadel ka sellist jama olnud.
Loodab,et läheb paremaks tagasi nagu esimene aasta kus oli ainult üks katkestus ja muidu töötas asi nagu siidi. icon_razz1.gif

Jälle ei oska ma kaasa rääkida, sest neljap õhtul olin nii laipväsinud, et ei lülitanud arvutit sissegi, mingit striiminguteenust ka ei kasutanud.

Laup õhtul/öösel oli magnettorm ja virmalised, mida küll vaatamata kõrgele Kp indeksile ei näha ega eriti pildistada ka ei õnnestunud. Paaril pildil oli natukene näha kirdesuunas tehtud 15-20s säriga ISO 1600 tundlikkusega võttel natuke lillatoonilisi sambaid võrdlemisi heleda ehakoidu-taeva taustal. Sisuliselt üksainus selline pilt, millel kindlalt virmalised äratuntavad. Seniidis ega teistes ilmakaartes põl'd samal ajal muffigi.
Starlinkil häireid ka ei täheldanud.

Maldur kirjutas:
Eile tuli teade et SL tõstab mobiilsete (Mobile - Global) lahenduste kuutasu 440€ peale, varasemad kliendid tõstetakse uuele hinnale kolme kuu jooksul, uued saavad kohe uut hinda maksma hakata.

See laevade-lennukite teenus? Jõuad avamerejahti ülal pidada, jõuad seda ka plekkida.

tagasi üles
Maldur
HV veteran

sõnum 20.05.2024 14:45:29 vasta tsitaadiga

Dogbert kirjutas:
Maldur kirjutas:

See laevade-lennukite teenus? Jõuad avamerejahti ülal pidada, jõuad seda ka plekkida.

See on ka RV ehk automajade/suvilate teema, meil läheb sinna kategooriasse ilmselt ka Elroni rongidesse kavandatav lahendus, mis võib tähendada piletihinna muutust.
tagasi üles
Leinö
HV veteran
Leinö

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 20.05.2024 15:59:38 vasta tsitaadiga

Maldur kirjutas:
Dogbert kirjutas:
Maldur kirjutas:

See on ka RV ehk automajade/suvilate teema, meil läheb sinna kategooriasse ilmselt ka Elroni rongidesse kavandatav lahendus, mis võib tähendada piletihinna muutust.

Elron pigem Mobile - Regional, mis on 59€/kuus.
Mobile- Global näitab hetkel mul 450€/kuus
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 20.05.2024 21:06:23 vasta tsitaadiga

Maldur kirjutas:
Dogbert kirjutas:
Maldur kirjutas:

Kui RV-ga ümbermaailmareisile minna, siis ehk küll. Elroni rongid aga väga kaugele ei sõida veel.

Leinö kirjutas:

Mobile- Global näitab hetkel mul 450€/kuus

Ühesõnaga, läheb odavamaks?

tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 19.06.2024 16:13:36 vasta tsitaadiga

Starlink Mini is The Size of an iPad Pro 13, Gives You 100 Mbps Anywhere
https://www.techpowerup.com/323706/starlink-mini-is-the-size-of-an-ipad-pro-13-gives-you-100-mbps-anywhere
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
tshw900
HV kasutaja

sõnum 19.07.2024 21:20:34 vasta tsitaadiga

Starlink Gateway terminal - 8Gbps alla ja varsti 8Gbps üles ka icon_cool.gif
https://x.com/elonmusk/status/1813703783509262677
Kommentaarid: 54 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 47
tagasi üles
Muhekas
HV Guru
Muhekas

sõnum 23.07.2024 12:10:16 vasta tsitaadiga

Kuna Telia on hakanud vaskkaabel ühendusi koomale tombama ja elimineerima siis kardan, et järgmine samm nende poolt on 5g ühenduse pakkumine koju millesse mul väga usku ei ole, kiirused pidid väga madalad olema nagu kuulnud olen. Kuidas starlinki ühendustega lood on?
Leinö
HV veteran
Leinö

sõnum 23.07.2024 12:45:44 vasta tsitaadiga

Noh, piiramatud 4G/5G paketid on ca 40eur. Telia 5G neti kiirus Kehra külje all on ~12Mbps. Starlink pakub 50€ eest 150-250Mbps. Elisa 4G kiirus oli tipptunnil alla 1Mbps.
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 23.07.2024 14:53:00 vasta tsitaadiga

Muhekas kirjutas:
Kuna Telia on hakanud vaskkaabel ühendusi koomale tombama ja elimineerima siis kardan, et järgmine samm nende poolt on 5g ühenduse pakkumine koju millesse mul väga usku ei ole, kiirused pidid väga madalad olema nagu kuulnud olen. Kuidas starlinki ühendustega lood on?

Kui Telia iseteenindus pakub sinu aadressile 5G koduinterneti kiiruseid kuni 500Mbit/s siis see kiirus ja levi on sul ka olemas. Oletame, et on mingeid maastiku levi eripärasid või suuremaid koormuseid mõnes mastis siis 250Mbit/s saad ka tiptunnil kätte. Väliruuter igal juhul kohustuslik.
Kuna sama kiirus on max Starlinkil ja hind kallim, siis ma ei näe põhjust, miks mitte katsetada. Telia soovil vaseühenduse vahetus xG peale on koos paigaldusega tasuta.Kui ise tellid, maksad paigalduse eest.
Kommentaarid: 259 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 226
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

see post läheb kustutamisele sõnum 24.07.2024 11:17:21 vasta tsitaadiga

no loe ise, kas tasub katsetada:

https://arileht.delfi.ee/artikkel/120309021/neljandik-puhaskasumiks-telia-eesti-kasumlikkus-teeb-sidehiiu-teistele-turgudele-silmad-ette

ma enam ammu teliat ei nuuma, saades vastuseks vaid iga kvartalilise pinina, kuidas me ikkagi ei suuda sulle seda netti ära panna. ja ometi teises lugulaulus, et investeerime igal aastal meeletud rahad, ja kui küsida, kuhu, siis ühtegi aadressi ei ole. seega igaljuhul võta starlink

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
indrpo
HV Guru

see post läheb kustutamisele sõnum 24.07.2024 12:22:04 vasta tsitaadiga

RCC, VÕTA icon_exclaim.gif Starlink ja ära hädalda.
Kommentaarid: 259 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 226
tagasi üles
olc
HV Guru
olc

see post läheb kustutamisele sõnum 24.07.2024 14:58:29 vasta tsitaadiga

indrpo kirjutas:
RCC, VÕTA icon_exclaim.gif Starlink ja ära hädalda.

See ei oleks ju eestlaslik icon_lol.gif
Kommentaarid: 137 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 125
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

see post läheb kustutamisele sõnum 24.07.2024 18:46:47 vasta tsitaadiga

ei oleks jah, selles suhtes et eestlane on ju harjunud maksma viletsaima neti eest kallimat hinda ja indropro telia hääletoruna muidugi ärritus kui tema leivaisa nüüd taevani ei kiidetagi. õnneks tuleb neid uudiseid päris usinasti, kuivõrd mäda kogu see süsteem tegelikult on
lurr
HV veteran
lurr

sõnum 25.07.2024 13:27:25 vasta tsitaadiga

Kas ma olen õigesti aru saanud, et Starlink´i komplektiga kohale tuleva WiFi-only ruudile saab miskise tavalise juhtmetega AP/ruuteri juurde lisada? Ei pea seda nende ethernet adapterit ostma?
Kommentaarid: 124 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 112
tagasi üles
a22t
HV veteran
a22t

sõnum 25.07.2024 17:21:24 vasta tsitaadiga

lurr kirjutas:
Kas ma olen õigesti aru saanud, et Starlink´i komplektiga kohale tuleva WiFi-only ruudile saab miskise tavalise juhtmetega AP/ruuteri juurde lisada? Ei pea seda nende ethernet adapterit ostma?

Just ethernet adapteri peadki ostma lisaks, et saada miski oma aparaat kaabliga järgi panna.
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 43
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 25.07.2024 18:54:06 vasta tsitaadiga

lurr kirjutas:

Mis oli varemalt:

Ruuteril ei olnud muid liideseid kui 230V toitekaabli pesa ja USB-C-laadne (aga sellest erineva kujuga) pesa dishy või Ethernet adapteri "saba" ühendamiseks. Ethernet adapteri küljes on omakorda vaid tavaline RJ45 Ethernet pesa ja ruuteri pesaga identne pesa dishy ühendamiseks.

Mingit muud võimalust ruuterit laiali lammutamata ja ümber ehitamata mingi muu kaabli ühendamiseks neil ei ole.

Ja 250Mbit/s ei ole juba ammu maksimum. Pigem 350Mbit/s. Üleslaadimise kiirus on küll kesine ja jääb 20Mbit/s piiresse, sellest sageli madalam.

Ilma rendita on kuutasu nüüd 50€.

Aga nüüd on uued 3. gen ruuterid, millel on 2 Etherneti porti, eraldi toiteplokk, dishy port ja isegi reset-nupp.

https://www.starlink.com/specifications?spec=4

phpBB [media]

tagasi üles
lurr
HV veteran
lurr

sõnum 25.07.2024 21:47:23 vasta tsitaadiga

jah, need uued ruuterid on, samas ma ei leia mingit speck´i, mis mulle saadetakse. Sellest ka küsimus.

Kahtlustan, et ikka kõige labasem karp, et midagi juurde ostma peaks.
tagasi üles
Maldur
HV veteran

sõnum 25.07.2024 22:35:08 vasta tsitaadiga

Ma arvan, et saab ka ilma lahti lõhkumata asja lahendada, tuleb valmistada lihtsalt vastav POE adapter mis ühest otsast sobitub SL omaloominguliste pinnide rakendusega, aga teise otsa antakse korrektne RJ45 standardile T568B vastav pinout välja, mille külge siis saab panna oma äranägemist mööda sobilikke ruutereid.
tagasi üles
a22t
HV veteran
a22t

sõnum 26.07.2024 10:23:58 vasta tsitaadiga

Tõesti uus standard gen3 ruuter kõvasti uuendusi saanud, ethernet ja parem wifi näiteks. Hetkel tellidessaab valida kas uus pann ja ruuter 349 eurot ja eelmise generatsiooni kandiline mootoritega pann ja vana ruuter 249 eurot. Uskumatult odavaks läinud.
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 43
tagasi üles
lurr
HV veteran
lurr

sõnum 26.07.2024 11:03:40 vasta tsitaadiga

Ma võtsin rendi, seal ei andnud midagi valida. Eks näeb, mis kohale tuleb ja mida juurde võtta vaja.
Miks rent? Selleks ajaks kui seadmete hind ära makstud, on ilmselt juba mitu korda seadmeid uuendatud ja loodetavasti saab uuemate vastu vahetada.
tagasi üles
Dreamlover
HV Guru
Dreamlover

sõnum 26.07.2024 11:20:34 vasta tsitaadiga

Vaatan, et hinnad on päris teliaga võrdseks muutumas. 5g vs starlink on maakodusse norm kiirusega peaaegu sama.
tagasi üles
Maldur
HV veteran

sõnum 27.07.2024 09:54:25 vasta tsitaadiga

Kui võrrelda hinnas, siis peaks vist Teliat odavamaks pidama, sest piiramatu pakett mis on sarnane hinnas (50.- vs 55.-) on jagatav viie peale, kui SL seda ei ole. Kui mitte jagada, siis on Telia ikka märksa odavam, 35.-kuu. Teine aspekt on upload, mis 5G ja SL puhul on samas augus, aga valitud seadmete ja sobivalt sätitud agregatsiooniga 4G's saab 100+ arendada. Nii on Telia juhul, kui on saadaval, piiramatu mittejagatavana soodsam ja soorituselt parem.
tagasi üles
lurr
HV veteran
lurr

sõnum 27.07.2024 11:20:03 vasta tsitaadiga

Kindlasti, kui levi on icon_smile.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  SpaceX Starlink satelliit-internet mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.