Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Velsio
HV vaatleja
|
|
tagasi üles |
|
 |
häh
HV kasutaja
|
17.06.2024 20:02:49
|
|
|
https://youtu.be/kW1_y2rjBcM?si=6CaoOtFV_gD7X0GK
Vaata sealt algust kui seda lehtrit lahti kakub veski pealt. Masinat on minimaalselt kasutatud (poe demomasin), sellegi poolest on terade kinnitus pealt juba kohvitolmune. Veski on veski, vahet pole, mille sees ta on.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kevvare
Kreisi kasutaja

|
17.06.2024 22:16:00
|
|
|
dwdw kirjutas: |
Janis kirjutas: |
SSD kirjutas: |
Sten003 kirjutas: |
https://www.hinnavaatlus.ee/1441299/philips-ep2220/
Philips 2200 kohvimasin. Kas tavakasutajale piisav? Need mõned review'd, mis lugesin, olid positiivsed. Vana Delonghi ESAM 4000 hakkas kohvipuru laiali pilduma ja ei viitsi vist enam remontida seda. Kõrgema hinnaklassi kasutatud masinaid pole ka enam viimasel ajal foorumis pakutud. |
Meil on, ära osta. Kohvi teeb ikka ära, aga hooldada ebamugav. Ja üldse nagu pole läbimõeldud lahendusi.
Meil oli enne umbes sama odav Delonghi ja lahendused olid paremad. |
Milline osa hooldusest ebamugav seal on?  |
keeduplokki pead suht tihti pesema, koguaeg on kohvipuruga koos. plokki peab ka määrima. 1-2 aasta tagant tuleb o rõngast kolvil vahetada. ja kohvi on ka nagu on. võtaks parem melitta solo, nivona 520, 550 |
Mul philips-ep5365 ja ainus asi mida pesnud olen on see kobakas mille välja võtad ja vee all läbi lased. Määrinud pole midagi ja mingit o rõngast ka ei ole vahetanud. Tuleb tõdeda, et isegi veefilter on aasta vahetamata. Masin saab keskmiselt igapäev 4 - 5 kohvi.
Mis rahvas muidu Stollar SEM800W arvab?
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
1 :: |
3 :: |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mehis123
HV kasutaja
|
19.06.2024 17:49:27
|
|
|
Küsimus jura filtrite kohta, kas on mõtet neid osta või on kindlam ja mõistlikum katlakivieemaldust teha pigem? Kas on maitsevahet filtriga vs ilma?
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
19.06.2024 20:16:32
|
|
|
mina olen küll filtrite usku, aga JURAst ei tea midagi, peale selle et on kallis ja millegipärast teda ostetakse
_________________ Hapud viinamarjad |
|
Kommentaarid: 655 loe/lisa |
   |
508 |
|
tagasi üles |
|
 |
SSD
HV Guru

|
19.06.2024 20:27:39
|
|
|
No töökaaslasel on Jura. Ei no kohvi teeb hästi, aga mul pole aimugi hoolduskuludest ja 1,5 kilo raha ei suuda ma kohvimasina eest maksta ka.
|
|
Kommentaarid: 312 loe/lisa |
   |
266 |
|
tagasi üles |
|
 |
häh
HV kasutaja
|
20.06.2024 05:47:16
|
|
|
Vee kohta on eespool kirjutatud. Jah, on oluline maitsevahe, ei, Jura filtreid pole mõtet osta, vaid Brita + isetehtud ioonvahetus on parem/soodsam. Ei, katlakivieemaldusest see ei päästa.
Hinda ostad, on variandiks ECAM, mis isiklikult arvates on ka maitselt parem- või üldse boileriga DeLonghi + normaalne veski (näiteks Macap m2m). Kui nn "suurt kohvi" jood, pole nende pseudoespressomasinatega midagi teha. Mida nendega saab, on kas "espresso" või "americano". Jutumärgid, kuna päris espresso on umbes 2x kangem kraam.
Tavakasutuses on need "pseudo" asjad paremad. Koduespresso on hobi.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
lurr
HV veteran

|
20.06.2024 06:31:59
|
|
|
kasutan filtri asemel poes müüdavat 5l. joogivett. Tuleb soodsam kui filtrit osta, kohvi maitse samuti parem kui enda kaevuveega.
Katlakivi eemaldust tuleb ikka teha.
|
|
Kommentaarid: 124 loe/lisa |
   |
112 |
|
tagasi üles |
|
 |
häh
HV kasutaja
|
20.06.2024 09:51:47
|
|
|
Mhhh, töö juurde tassin ka pudeliga, aga masinas on filter sees. 3 kuu tagant koos filtrivahetusega teeb katlakivi.
Kodus on Brita + iseehitatud sifoon Leliti inline filtriga. Brita üksinda jääb lahjaks, on umbestäpselt sama, mis need 5l veepudelid.
Selle jama peale tuleb aastas korra katlakivi teha.
Filter vs mitte-filter vahe on see, et ei tekki mitte lubjakivi ladestus vaid naatriumkarbonaat mingil kujul, vt seesama jama, mis veepaaki tekib kui paagis filter on.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
20.06.2024 12:12:01
|
|
|
SSD kirjutas: |
No töökaaslasel on Jura. Ei no kohvi teeb hästi, aga mul pole aimugi hoolduskuludest ja 1,5 kilo raha ei suuda ma kohvimasina eest maksta ka. |
Mul on Ena 8. Hoolduskulud võivad kõrged olla, kui kõike by the book teha. Näiteks smart filter (15 eur) saab otsa paari-kolme nädalaga, tehes päevas ca 4 tassi kohvi, pole just kauaks teda. Samas vesi on üsna lubjarikas. Tegelikkuses võib rahulikult üle lasta, st olen peale filtri vahetamise teadannet rahulikult veel kuu+ üle lasknud ja mitte mingit vahet ei ole. Filtri olemasolu ei tähenda ka seda, et katlakivi ei peaks eemaldama, see tuleb ikkagi periooditi, siis, kui masin heaks arvab. Jällegi, ei ole mõtet osta kalleid jura katlakivi eemaldamise tablette, kõlbab kõige tavalisem mayeri odav katlakivi eemaldamise konsentraat, millest siis juhendi järgi (1:10) veepaaki lahuse valmistad, ehk täpselt sama asi, mis tabletist tekiks, ainult läbipaistev, mitte sinine. Ainukesed, mida ma originaalidest kasutan, on puhastustabletid ja piimasüsteemi graanulid (1 kord nädalas), piimasüsteemi loputan veega läbi muidugi iga kord peale kasutamist. Siiamaani on masin 4+ aastat ilma ühegi probleemita töötanud ja teeb head kohvi.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
2 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
20.06.2024 12:36:12
|
|
|
Tööle toodi mingi suur täisautomaat (mitte Jura), vot krt see teeb tavalise piimaga ka sellise vahu, et lusikas pmst seisab sees püsti.
Tahaks et pisemad Jurad või mõni teine ka samasugust teeksid. Jura X jääb hetkel ikka kaugele sellest.
Samas nii fänn ka pole et eraldi vahustaja omale muretseda. Kuigi võibolla isegi peaks.
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
Kommentaarid: 168 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
20.06.2024 12:52:39
|
|
|
Eraldi vahustaja on olemas, aga kes see viitsib jännata sellega. Ja vaht sõltub väga toorainest. Taimsete piimade hulgas on pmst üks ainuke, mis normaalselt vahtu läheb ja see ka sõltuvalt partiist mitte alati.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
2 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
skyTronic
Kreisi kasutaja
|
20.06.2024 13:14:31
|
|
|
häh kirjutas: |
Brita üksinda jääb lahjaks |
Mul on kogemus ainult keedukannuga - Brita jätab jah katlakivi sinna, aga Aquaphori (mille filterkanne ja filtreid müüakse supermarketites) kasutades pole enam pidanud katlakiviga tegelema.
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
häh
HV kasutaja
|
20.06.2024 13:28:14
|
|
|
Aquaphori mingid tavalised filtrid katlakivi ei võtnud välja. Ma seda uuema aja suurt padrunit pole uurinud.
Regulaatoriga kannu Brita vesi kivi ei tee (94C). Filter ei tee muud, kui asendab Ca+ iooni Na+ omaga.
Põhiline, miks padrunit/vaiku vahetama peab, kasvab vetikat täis. Ka soolaga iga kuu laadides peab 6 kuu tagant vahetama.
Muud ei oska kommenteerida.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mehis123
HV kasutaja
|
20.06.2024 18:02:40
|
|
|
bladerunner kirjutas: |
Tööle toodi mingi suur täisautomaat (mitte Jura), vot krt see teeb tavalise piimaga ka sellise vahu, et lusikas pmst seisab sees püsti.
Tahaks et pisemad Jurad või mõni teine ka samasugust teeksid. Jura X jääb hetkel ikka kaugele sellest.
Samas nii fänn ka pole et eraldi vahustaja omale muretseda. Kuigi võibolla isegi peaks.  |
Kolisin ise Saeco picobarista deluxe pealt Jura S8 peale ja no ei anna millegagi võrrelda neid, kuigi saeco tegi ka häid jooke aga Jura on klass omaette. S8 piimavaht on küll väga paks ja kohev, enam kohevamat ei kannataks juuagi.
Aga filtriga v mitte peab vist ise katsetama lihtsalt.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
20.06.2024 19:01:22
|
|
|
500€ masina pealt 1500€ peale.....ma eeldaks et suht iga teine masin peaks paremini asju tegema sellises hinnaklassis
Ma oma Saeco Xelsis Supremaga küll väga rahul.
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
20.06.2024 20:23:53
|
|
|
Aquaphori kannupadrunid on mõõtudelt Brita analoogid ja ristkasutatavad. Philipsil näiteks ka sama süsteemi kannud-filtrid. Olen kõiki kasutanud ja selget erinevust pole täheldanud. Ükskõik, millisest neist Mustamäe Ülemiste trassivesi läbi lasta, teed tehes jääb selle peale ikka vastik kirme, mis ilmselt koosneb parkaine (taniin?) ühinemisest katlakivi ja veel millegagi, mida filter välja ei püüa, nii et joogi- ja teevee toon poest või vahel ka maakodust, kus võib must teepuru või pakk mitmeks tunniks tassi ununeda ja teed ära valades on tass ikka praktiliselt puhas. Mustamäe veega tuleb sel puhul tass ära visata või tükk aega Cif'i ja karukeelega nühkida, et puhtaks saada. Kohvi isegi kannatab teha, kui vesi filterkannust võtta. Parkaineid vähem ja ilmselt toimib espresso puhul kohvikiht ise ka filtrina. Või paberfilter, kui filtermasinaga teha.
Minu silmis on hea nali see, et kui mina võtan maal kraanist vee, joon kohe ja kiidan, et pole ammu paremat saanud, siis vanemad kasutavad Brita kannu.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
häh
HV kasutaja
|
20.06.2024 21:55:49
|
|
|
Maxfor+ jah, vanemad A ja B seeria filtrid olid erinevad, osad vähendavad karedust, osad mitte. Õigemini nagu ütlesin, nad on ioonvahetusfiltrid ja sete tekib ikkagi, lihtsalt pehmem.
Maxtra (Brita siis) on samuti erinevates variantides ja praegu on nt Rimis mingi müstiline "pro"
See inline filter millest räägin on see- https://www.lelit.com/en-us/product/water-softener-filters-pdccl05mlt0zxx1
Mõeldud masina sisse, aga saab kasutada ka sifooni otsas. Võimalik korduvalt laadida kanges NaCl lahuses (nn filtrisool). Seal filtri sees pole midagi peale ioonvahetuse "pärlite" erinevalt neist aquaphoridest ja britadest.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mehis123
HV kasutaja
|
20.06.2024 23:42:20
|
|
|
jeesus188 kirjutas: |
500€ masina pealt 1500€ peale.....ma eeldaks et suht iga teine masin peaks paremini asju tegema sellises hinnaklassis
Ma oma Saeco Xelsis Supremaga küll väga rahul. |
Saeco oli 800€ kui ostsin, kaubamajas isegi tonn ja plärises/vibreeris kohutavalt.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
20.06.2024 23:44:17
|
|
|
Haudvaikset masinat pole olemas...oad ise katki ei lähe jne
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mehis123
HV kasutaja
|
20.06.2024 23:46:55
|
|
|
No s8 on poole vaiksem ikka, haudvaikne polegi võimalik, vibropumbad neil kõigil sees.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
häh
HV kasutaja
|
21.06.2024 06:03:58
|
|
|
Superitest räägite, siis küll. Päris masinatel on mingist hinnaklassist alates rootorpumbad, mis on vaiksed, surisevad vaid tasakesi. Lisaks on manuaalsed (kangiga) masinad olemas.
Kui on solenoidid sees, klõpsuvad ikka jah ja E61 hääletu päris ei ole samuti.
Eraldi veskid (metallkorpus!) on ka üldiselt vaiksemad (mitte vaiksed, loomulikult).
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
21.06.2024 10:26:55
|
|
|
2008 alates kasutatud Jura F50 kasutab vanemaid "Claris White" tüüpi filtreid (uuemad on "Claris Blue" filtirga)
Olen kasutanud seni nii, et filtrit vahetan nii nagu aparaat küsib ja iga poole aasta tagant teen katlakivipesu Jura tabletiga.
Lisaks siis tavapärased tabletiga puhastused kui aparaat nõuab.
Küsimus ka:
Kuna "Claris White" patent on aegunud siis müüakse juba mõnda aega päris arvukalt 3rd party variante.
Kas keegi on kasutanud "Claris White" 3rd party analoogi ja oskab võrrelda originaaliga? On erinevust? Kas on põhjendatud originaali ostmine?
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
kjaups
MeesKesTuliMetsast

|
06.10.2024 13:03:42
|
|
|
Üle 3 aasta vana Delonghi MagnificaS
Järjest ja järjest kohvi maitse halvenenud, selline mõru kõrbenud solk.
Mõtlesin, et kunagi olid mingid ubade uudised, kus odavamad brändid segavad sitta juurde, et hinda kompenseerida.
Ok, proovisin siis kallimaid ube masinast läbi lasta ja no ei andnud tulemit mingisugust.
Täna võtsin kätte ja lammutasin küljelt selle puru anuma laiali. Kahju, et pilte ei teinud.
Selline sittakiht oli sees, ka tihendite vahel mingi hallituse laadne elu käimas, sõela tagune paska täis.
Jaurasin mis ma jaurasin ja peale seda kohe teine tera. Ei teagi, et kaua ennast siin juba mürgitada jõudsin selle pasaga...
_________________ YAGA müügiputka - SNAP pildipank
M: 3D Touch V3.2 15€ |
|
Kommentaarid: 166 loe/lisa |
   |
135 |
|
tagasi üles |