Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Elektrilised tõukerattad märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 91, 92, 93 ... 106, 107, 108  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Kassmees
Kreisi kasutaja
Kassmees

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.08.2023 20:02:20 vasta tsitaadiga

Minu pill lülitab end ise välja, kui mingi aeg temaga midagi ei tehta. Sisselülitatuna laadima panekul lülitab kah end välja.

Võibolla on mõni reegel pärit aegadest, mil elektriskuuterid sõitsid pliiakudega ja nende elektriskeemid olid algelised.

Huvitav, miks on elektritõukside sisekummidel 90-kraadise nurgaga ventiil?
Kuna mul lohv läks, siis panin uue, aga katseks mingi Prisma 45-kraadise ventiiliga variandi. Küll 12 tolli, aga mahub 10-tollisesse rehvi kenasti. Püstisem ventiil on palju mugavam ja selline lohv poole odavam.
Kommentaarid: 57 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 46
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
hobihall
Kreisi kasutaja

sõnum 17.08.2023 21:06:20 vasta tsitaadiga

Minu hiinakas kestis siis 3500 km. Ostes tausta uurides oli teada, et kontroller kipub kuumuse kätte ära surema, eriti regeni koormuse tõttu. Mõned on regeni kaabli lahti ühendanud, aga ise regenist küll ei loobu. Seepärast tellisin peale ostmist suured CPU termopadjad et kontrolleri ja metallkorpuse vahele pannes kuumust hajutada, aga ei ole viitsinud kaant maha võtta. Eelmine suvi ühel kuumal päeval juba andis regen saba, mõtlesin et saabki uue kontrolleri, aga järgmine sõit jälle töötas ja kestis veel aasta otsa. Seekordne 32 kraadi ja 30km oli liiast. Sõitu alustades oli juba regen kutu. Vahetult enne tagasi jõudmist kiirendi enam ei reageerinud, oleks 20 km/h kiirusega ilmselt koduni ära veerenud, aga ma loll lülitasin välja icon_smile.gif ja peale resa enam mootor ei rakendu, kuigi vool on järel. Õnneks tuli vaid viimane kilt jalaga hoogu lükata.
Vaatasin nüüd et uus kontroller läheb koos transaga 50€. Lahti pidanuks kiskuma niikuinii, sest 3 aastaga on silikoon piisavalt lagunenud ja niiskuskindluse säilitamiseks tuleb värske silikooniga üle käia, saab siis ka uuele kontrollerile jahutus külge pandud.

Vahepeal mõtlesin, et olekski ehk õige aeg Ultra 4 peale üle minna, aga tollel 2 korda väiksema mahutavusega aku ja 2 korda tihedamalt laadima tassida küll ei viitsi, nii et laseb samaga edasi. Kaalusin enda oma ära ja 24kg jääb kenasti alla kriitilise piiri, nii et pole nagu pointi veel välja vahetada.
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
The_Boss
HV Guru
The_Boss

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 17.08.2023 22:32:18 vasta tsitaadiga

Kassmees, pliiakuga variandil kippusid kontrolleril olema releed. Nende puhul tõesti pole mõistlik sisselülitatuna hoida kui ei kasuta/laeb.
Kassmees
Kreisi kasutaja
Kassmees

sõnum 18.08.2023 04:17:52 vasta tsitaadiga

Ostsin Tõuksimaailmast tagumise velje jaoks ka täisrehvi. Mõtlen, et proovin ära. Kas seda saab ise velje peale väänata ja kui, siis missuguste vahenditega? Kui ei saa, eks kasutan mõne tõuksiprofi teenust või viin pilli nädalaks Tõuksimaailma.
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 21.08.2023 17:53:05 vasta tsitaadiga

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=566204405664125&id=100068237121875

Ehk hakkab nüüd ka vaikselt kord maijja saama… thumbs_up.gif

tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 21.08.2023 20:10:51 vasta tsitaadiga

Kui link ei sisalda mingit kirjeldust, võiks selle siia lisada. Ei kliki suvalinke.
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 226
tagasi üles
RassK
HV Guru
RassK

sõnum 22.08.2023 03:13:17 vasta tsitaadiga

kord majja ja kõik tagasi autorooli thumbs_up.gif suhteliselt kasutuks junniks varsti seadustega tehtud see tõuks.
Kommentaarid: 116 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 101
tagasi üles
Mnator
HV Guru

sõnum 22.08.2023 08:32:06 vasta tsitaadiga

RassK kirjutas:
kord majja ja kõik tagasi autorooli thumbs_up.gif suhteliselt kasutuks junniks varsti seadustega tehtud see tõuks.
aga ongi tegelikult ju laste mänguasjaks kunagi leiutatud icon_cool.gif
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 22.08.2023 08:42:06 vasta tsitaadiga

RassK kirjutas:

Et kui üle 25km/h ei lähe ja üle 1kw powerit pole siis kasutu junn? Ma ise ei ütleks aga no poogen mis ma arvan, sõidan ju mingi odava käulaga icon_lol.gif

RassK
HV Guru
RassK

sõnum 22.08.2023 12:25:44 vasta tsitaadiga

Ega ma sõidan ka odava käulaga, kuna selliste uudiste valguses on täiesti võimatu midagi osta. Üks päev legaalne, teine päev illegaalne, kolmas päev saad juba lubadeta sõidu eest trahvi jne.
Vaevalt, et 1kw+ mootorist puudust tunda oskaks, pole kunagi omanud. Kõik suure akuga vähemalt tunduvad esmapilgul illegaalsed olema. Isegi kui ei ole, siis välimus kutsub kontrollima.
Hetkel käula käib originaalis 32km/h välja, max kuni 35km/h aga mitte minu raskuse all. Kõvasti alla 1kw mootor. Eks siis muretseb kui kunagi vahele peaks jääma.

btw kiirusest. PPA postituse juures EU pilt ka, kus max 25km/h tundub üldse ime, et läbi läinud on. Nii mõnigi kuni 20km/h isegi.
Varsti nagu droonidel GPS piirangud, saad kuni 15km/h sõita (droonidel muidugi mitte kiirusepiiranguks määratud).
tagasi üles
beastbeats
HV Guru
beastbeats

sõnum 22.08.2023 12:54:05 vasta tsitaadiga

Politsei järelvalve on ikka praktiliselt olematu ja seetõttu ongi lapsed/teismelised ning purjus sõitjad "tõuksi" maine alla viinud thumbs_down.gif
tagasi üles
RassK
HV Guru
RassK

sõnum 22.08.2023 13:23:09 vasta tsitaadiga

beastbeats kirjutas:
Politsei järelvalve on ikka praktiliselt olematu ja seetõttu ongi lapsed/teismelised ning purjus sõitjad "tõuksi" maine alla viinud thumbs_down.gif

... koostöös rendivaraga. Alustanud reguleerimist siis sealt aga ei...
tagasi üles
medicopter
HV kasutaja
medicopter

sõnum 22.08.2023 13:49:15 vasta tsitaadiga

1kw oleks nõrgale tõuksile, rattale jne sobilik üle maailma mitte hädine 250w mis on sulaselge saast. Korralik kvaliteetne 1kw mootor veab ka sumomaadlejat.
hobihall
Kreisi kasutaja

sõnum 22.08.2023 14:17:41 vasta tsitaadiga

RassK kirjutas:
Ega ma sõidan ka odava käulaga, kuna selliste uudiste valguses on täiesti võimatu midagi osta. Üks päev legaalne, teine päev illegaalne, kolmas päev saad juba lubadeta sõidu eest trahvi jne.
Vaevalt, et 1kw+ mootorist puudust tunda oskaks, pole kunagi omanud. Kõik suure akuga vähemalt tunduvad esmapilgul illegaalsed olema. Isegi kui ei ole, siis välimus kutsub kontrollima.
Hetkel käula käib originaalis 32km/h välja, max kuni 35km/h aga mitte minu raskuse all. Kõvasti alla 1kw mootor. Eks siis muretseb kui kunagi vahele peaks jääma.

Kui läheb üle 25km/h, siis enamusel peaks olema võimalik kiirust piirata kas füüsiliselt kontrollerile takisti järele pannes või tarkvaraliselt menüüst.
Keerulisem on kaalu ja mootori võimsusega, kuna neid niisama lihtsalt muuta ei saa

Saan aru, et kiirus peab olema piiratud nii, et seda nupuvajutusega muuta ei oleks võimalik.
Minu oma läheb kuni 40 km/h välja. Kui on aeg sealmaal, siis on plaan peidetud menüüst kiirus ära piirata.
Usun et sellest piisab juhuks kui politsei peaks kunagi tänaval huvi tundma, sest peidetud menüürägastikust ei ole niisama lihtne kiiruse funktsiooni üles leida ja see ei klassifitseeru lihtsa nupuvajutuse alla icon_smile.gif
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
Kassmees
Kreisi kasutaja
Kassmees

sõnum 22.08.2023 14:42:20 vasta tsitaadiga

medicopter kirjutas:
1kw oleks nõrgale tõuksile, rattale jne sobilik üle maailma mitte hädine 250w mis on sulaselge saast. Korralik kvaliteetne 1kw mootor veab ka sumomaadlejat.

Tavainimese veab tavalistes linnatingimustes (Tartu) see hädine 250 vatti ära ja linnas on suht ohutu kiirus kuni 20 km/h. Ega minagi oma pilliga kogu aeg 25 km/h ei uha. Kus ma näen, et on vaja sõita rahulikumalt, seal ma nii tegutsen.
Kilovatine mootor võib inimestes tekitada suurema soovi saavutada ohtlikke kiirusi ja me teame, kui hoolimatult paljud inimesed sõidavad. Üldse tundub, et mingi tuunimise võimalus on kõikidel aparaatidel. Ka mu Velt Ecol saab mõlema nupu allhoidmisega tuua displei peale seaded, kus on võimalik kiirusepiirang maha võtta ja siis jookseb see pill välja 30 km/h. Aga õnneks on selle mootor nii nõrk, et minu 90 kiloga tuleb see kiirus vaid kergel langusel. Tasasel maal on 28 km/h lagi ja kui veel tuul on vastu, siis üle 25 ikka ei lähe. Mulle sobib thumbs_up.gif
tagasi üles
RassK
HV Guru
RassK

sõnum 22.08.2023 14:58:45 vasta tsitaadiga

hobihall kirjutas:
RassK kirjutas:

Kui läheb üle 25km/h, siis enamusel peaks olema võimalik kiirust piirata kas füüsiliselt kontrollerile takisti järele pannes või tarkvaraliselt menüüst.
Keerulisem on kaalu ja mootori võimsusega, kuna neid niisama lihtsalt muuta ei saa

Saan aru, et kiirus peab olema piiratud nii, et seda nupuvajutusega muuta ei oleks võimalik.
Minu oma läheb kuni 40 km/h välja. Kui on aeg sealmaal, siis on plaan peidetud menüüst kiirus ära piirata.
Usun et sellest piisab juhuks kui politsei peaks kunagi tänaval huvi tundma, sest peidetud menüürägastikust ei ole niisama lihtne kiiruse funktsiooni üles leida ja see ei klassifitseeru lihtsa nupuvajutuse alla icon_smile.gif

Aeglasemaks ei ole kindlasti plaani teha icon_smile.gif
Ilmselt kõige parem spidio valetama panna. Ala üle 25km/h ei näitagi, nagunii silmaga juhindud kuidas on mõistlik sõita.
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 22.08.2023 15:13:10 vasta tsitaadiga

RassK kirjutas:

Ei ole ju nii. See tõuks on kergliikur millega liigutakse kõnniteel, sõiduteele pole sellega asja.
Kuskil suletud alal(näiteks võistlussport) võid oma võimsamat tõuksi ikka kasutada. Kõnniteel on tegelikult isegi 25km/h ohtlikuvõitu. Oleneb muidugi tihendist, aga need tihendid kellel pole ühegi mootorsõiduki juhtimise õigust lekivad enamasti üsna kõvasti.
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
RassK
HV Guru
RassK

sõnum 22.08.2023 16:01:12 vasta tsitaadiga

No ideaalis võiks olla jah rattateed kuni 40km/h liiklusele. Ega iga kõnnitee kindlasti ei kannata ka 20km/h liiklust.
Teoorias võiks ka elektriratta osta. Tundub, et selle peale ei vigise keegi kui tollega 40km/h sõita icon_rolleyes.gif ... aga kahjuks pole piisavalt mugavat ruumi hoiustamiseks, lisaks megakobakas võrreldes tõuksiga ja autole vaja lisavarustust osta vedamiseks.

Minu jaoks on see ikkagi auto asendamiseks ilusa ilmaga, mitte kõndimise asendamiseks. Seega kui tempot pole = kasutu.
Igal juhul mõttetu laliseda oma roheteemal kui vajalikud vahendid tekivad ja need mänguasjaks muudetakse.
tagasi üles
medicopter
HV kasutaja
medicopter

sõnum 22.08.2023 16:46:35 vasta tsitaadiga

Kassmees kirjutas:
medicopter kirjutas:

Tavainimese veab tavalistes linnatingimustes (Tartu) see hädine 250 vatti ära ja linnas on suht ohutu kiirus kuni 20 km/h. Ega minagi oma pilliga kogu aeg 25 km/h ei uha. Kus ma näen, et on vaja sõita rahulikumalt, seal ma nii tegutsen.
Kilovatine mootor võib inimestes tekitada suurema soovi saavutada ohtlikke kiirusi ja me teame, kui hoolimatult paljud inimesed sõidavad. Üldse tundub, et mingi tuunimise võimalus on kõikidel aparaatidel. Ka mu Velt Ecol saab mõlema nupu allhoidmisega tuua displei peale seaded, kus on võimalik kiirusepiirang maha võtta ja siis jookseb see pill välja 30 km/h. Aga õnneks on selle mootor nii nõrk, et minu 90 kiloga tuleb see kiirus vaid kergel langusel. Tasasel maal on 28 km/h lagi ja kui veel tuul on vastu, siis üle 25 ikka ei lähe. Mulle sobib thumbs_up.gif

Võibolla kui pole koormat kaasas mis minul enamasti on. Pole autot ja ei saa autot aga elu vajab elamist ning tihti tuleb ka kraami vedada ja isegi tsemendikotti on veetud millega 250w eales hakkama ei saa.

maxfox04
HV veteran

sõnum 22.08.2023 17:35:02 vasta tsitaadiga

Mul just vastupidi, el. tõuks kiiremaks, kui niisama kõndimine, liikumiseks A ja B vahel, nt viid auto hooldusesse ja tõuksiga koju/tööle ning pärast teenindusse tagasi. Või lastega rattaga sõitma, samal ajal mina eelistan just tõuksi tava rattale, aga lapsed (eelkooli vanuses) väga kiiresti ei jõua sõita.
Aga see vahemaa on alati alla 10km.
Seega mulle 25km/h täitsa piisav selleks, ehk igaühele oma icon_wink.gif

tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 22.08.2023 17:36:27 vasta tsitaadiga

Kui üle 25km/h sõita soov siis ju roller täitsa leiutatud kuni 45km/h kiirusega, sealt edasi juba mootorratas. Peaks ka täitsa elektrilisi saadaval olema juba.
Veits imelik soovida, et sõidan tõuksiga mootorratta kiirusega icon_rolleyes.gif

napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 22.08.2023 18:26:05 vasta tsitaadiga

salatoimik kirjutas:
Kui üle 25km/h sõita soov siis ju roller täitsa leiutatud kuni 45km/h kiirusega, sealt edasi juba mootorratas. Peaks ka täitsa elektrilisi saadaval olema juba.
Veits imelik soovida, et sõidan tõuksiga mootorratta kiirusega icon_rolleyes.gif

ot:

Mootorratta puhul on ju jama. Ilmselt saab kuskilt elektrilisi ka, aga õige motopede mõõdab oma ratta võimsust ikka detsibellides ja elektrilisel neid eriti pole.

/s
tagasi üles
medicopter
HV kasutaja
medicopter

sõnum 22.08.2023 19:18:41 vasta tsitaadiga

Endale ka 25km/h täielikult piisav nii tõuksi kui pisimopeediga ja põhiline, et saab liigutud A punktist B punkti ning kõik. Teine oluline faktor endale on, et pole sunduslik liiku autode vahel nagu mopeediga on ette nähtud ja saab rahulikult kulgeda vaikselt kohale kuhu vaja.
RassK
HV Guru
RassK

sõnum 22.08.2023 20:00:31 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
salatoimik kirjutas:

ot:

Mootorratta puhul on ju jama. Ilmselt saab kuskilt elektrilisi ka, aga õige motopede mõõdab oma ratta võimsust ikka detsibellides ja elektrilisel neid eriti pole.

/s

Kui juba autoteele ronida, siis milleks mingit võrri? Või mis eelise see peaks andma? Tõuksiga lased risti põiki läbi linna olenemata teeliigist.
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 22.08.2023 20:37:54 vasta tsitaadiga

RassK, selleks et sa auto kiirusega "olenemata tee liigist risti-põiki läbi linna" saaks sõita, ongi tõuksidele need piirangud.
Pole väga ohutu, kui mingit jobud jalakäijate vahel auto kiirusega sõidavad ja ise siiralt usuvad, et suudavad füüsikaseadusi eirata.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Elektrilised tõukerattad mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 91, 92, 93 ... 106, 107, 108  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.