Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 11 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 85, 86, 87 ... 106, 107, 108  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
rmc
Aeg maha 1p
rmc

liitunud: 28.06.2005



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.08.2023 03:30:37 vasta tsitaadiga

Tomorrow ja teised, kes Telemeetriast ja muust spy-bloateware-ist eriliselt ei hooli... mida värske Win11 puhul tegema peaks, mida paigaldama peaks, et igasugu jama vähem oleks?

Üks kohene erisoov ka - "group when taskbar is full" oleks vajalik icon_lol.gif

_________________
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

liitunud: 08.02.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.08.2023 06:37:19 vasta tsitaadiga

rmc, Olen paar nädalat Win11 põhiarvutis kasutanud. Mul on pikemad muljed ja puudused kirja pandud. Pean mingi päev spellcheckist läbi laskma ja siia postitama. Win10 peale siiski tagasi ei tõmba.
Üldiselt öeldes teha on palju peale puhast installli ja isegi installi ajal.

Panen siia üldiselt kirja:

1. Rufusega teha bootiv mälupulk ja valida kõik skip sätted k.a bypass TPM isegi kui arvuti on TPM võimeline. See on eraisikule täiesti mõttetu isiklikus arvutis ega kaitse midagi. Halvemal juhul põhjustab TPM probleeme.
2. Installi teise faasi ajal kui tuleb valida regioon, siis valida English (World). See annab küll OOBEREGION errori aga selle saab skippida. Pluss on see, et Win11 paigaldatakse siis ilma bloatware'ta. Pärast saab sätetest tagasi muuta. See arvatavasti patchitakse millalgi ära aga hetkel on see kena loophole: https://www.techradar.com/computing/windows/secret-trick-installs-windows-11-without-the-bloatware-but-microsoft-is-looking-to-fix-it
3. Jooksutada Windows Update ja teha kõik uuendused ära kui neid pole juba ISO'sse integreeritud.
4. Vanast kontrollpaneelist käivitada Turn Windows features on or off ja konfigureerida vajalikud featuurid. Jällegi siis kui seda pole varasemalt ISO's juba teinud.
5. Restart, et konfigureeriks featuurid ja uuendused.
6. Kui restart tehtud, siis teha kindlasti System Restore abil taastepunkt igaks juhuks. Peale seda jooksutada Powershell (Admin) mille saab kiiresti Start nupu paremklikk menüüst valida käsurealt
iwr -useb https://christitus.com/win | iex

https://christitus.com/windows-tool/ . Sealt saab omakorda jooksutada O&O Shutup10. Selle ja CTT enda abil saab enamus ebavajalikku kinni keerata ja CTT abil saab ka kiiresti terve hulga vajalikku softi peale lasta.

Kui need tehtud siis saab hakata läbi settings äppi välimust kohaldama jms konfigureerima.
Mis puutub taskbari, siis ma pole kindel kas see on see mida sul vaja on aga see on hetkel veel arenduses: https://blogs.windows.com/windows-insider/2023/06/14/announcing-windows-11-insider-preview-build-23481/
tsitaat:
Changes and Improvements
[Taskbar & System Tray]

Never combined mode, which enables you to see each window of your applications on the taskbar individually, and which began rolling out with Build 23466, is now available to all Windows Insiders in the Dev Channel.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
rmc
Aeg maha 1p
rmc

liitunud: 28.06.2005



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.08.2023 13:37:33 vasta tsitaadiga

Tänud, Tomorrow! Teist sammu ei teinud, kuivõrd Rufuses panin teise masina regiooniseadistuse peale ning toreda üllatusena sain lisaks bloatile kaasa ka selle, et Microsoft Store on eestikeelne, nipet-näpet siin-seal veel. Ajuvaba, ent, mis sa teed. Tuleb ikkagi regiooniseadistus algselt EN-US jätta ja post-install käsitsi paika panna. Windowsi nimi võiks olla Layers, sest neid kihte on endiselt nii palju - jätkuvalt tore ka Control Panelis käia icon_lol.gif.

Eile öösel tegelikult käisin enne netti ühendumist käsitsi üle, nii palju kui käia andis. Nüüd vaatasin nende asjadega üle.
Üks huvitav asi, mille eemaldasin, vaatasin nüüd, et see on:
https://www.lifewire.com/what-is-steps-recorder-psr-2625976 "Steps Recorder is a combination keylogger, screen capture, and annotation tool for Windows. "
icon_lol.gif

Tegemist on T470s-iga, mis ametlikult Win11 ei toeta, ent Rufusega sai kenasti peale lastud. Tundub, et Lenovo Vantage ei toimi hästi, ainult, st. driverid võtsin käsitsi Windows 10 alt Lenovo lehelt. Vantage ise ei leidnud enamat kui need, mis Win11 all Lenovo kodukal.

See taskbari muudatus on isegi silma jäänud, ent Insider-versioone paigaldama ei hakka. Jätan ka häkid-jubinad vahele, ootan uuendust. Äkki 23H2 versiooniga juba laivis.
Imelik on jätkuvalt ka see, et Microsofti lehelt .iso tirides tuleb uuendusteta variant ning peale uuenduste tegemist olen jätkuvalt 22H2 versiooni peal icon_lol.gif

_________________
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

liitunud: 08.02.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.08.2023 14:58:27 vasta tsitaadiga

rmc, MS lehelt tuleb jah nö originaal mis on väljastatud jumal teab kuna. Ise kasutan seda, et saada ajakohasem koos muudatustega: https://uupdump.net/
22H2 on jätkuvalt viimane stabiilne. Build 22621.2134

23H2 peaks tulema millalgi ~Oktoobris väidetavalt.
Muidugi kui on mingi featuur mida on kohe vaja siis võib uurida ja riskida vivetooli/testtooliga see sisse lülitada.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Betamax
HV Guru
Betamax

liitunud: 29.05.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.08.2023 15:05:33 vasta tsitaadiga

Olen suutnud enam-vähem nende Windows 11 "uuenduslike" lahendustega ära harjuda, aga selle taskbari grupeerimise ja Start menüüga endiselt mitte. Kasutan mingit Explorer Patcherit tööarvutis Enterprise 11 peal, aga see on ka selline pooletoobine lahendus.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
rmc
Aeg maha 1p
rmc

liitunud: 28.06.2005



Autoriseeritud ID-kaardiga

see post läheb kustutamisele sõnum 18.08.2023 14:56:34 vasta tsitaadiga

Betamax, harjuda võib kõigega, ent, küsimus on, kas peaks... (seda ütlen enamasti neile, kes häirivaid asju pisendavad ja M$-i kui jumalat kaitsevad).

Häirib:
Seesama Taskbari grupeerimise asi - arusaamatu, miks selle üldse ära kaotama pidi. Võinoh - see on mõistlik vaid sellest vaatest, et Taskbar on täis igasugu risu, mida M$ ise sinna peale sunnib ja siis peab kasutaja poolt tegelikult aktiivsemalt kasutatavaid jubinaid lisasammude taha kokku grupeerima. Ajuvaba. Grupeerigu oma Widgeteid ja muud risu. Pigem võiks kasutajad mõista, et search bar-i pole üldse vaja. Winkey ja trükkimine ongi search. Näiteks. Kõik muud jubinad kaotan ka ise Taskbarilt ära, jäävad vaid Start nupp, brauseri Shortcut ja paremale Tray, kus vajalikumad asjad koguaeg nähtaval.
Õnneks see lahendub tulevikus update-iga. Siis võiks kaaluda ehk ka lauaka 10 pealt üle kolimist.

Start menüü - miks puudub valik, kus on vaid ise Pin-itud asjad, ilma "Recommended" osata? Raisus ruum. Lisaks sooviks Pin-itud asju ise vabalt paigutada, mitte ühes rodus hoida. Search bar on ka täiesti mõttetu, sest search on trükkimise kaugusel.
Win10 Start menüü oli samm edasi, 11 oma tagasi.

User-avatar-i ja Shutdown menüü vahel olevad kaustade ikoonid võiksid ka olla muudetava järjestusega, kui mitte ka asukohaga.

Language & region-i alla tahtsin panna "preferred languages" English US esimeseks, et kõike selles kuvataks (Windowsi turve - who the hell is this ja, miks ta eestikeelne on? Endiselt võiks Display language tähendada seda, et kõik kuvatakse selles keeles). Võtan kõik linnukesed maha, et vaid minimaalne vajalik paigaldataks - ikkagi paigaldab TTS, kõnetuvastust, käekirja ja Language pack-i tegi reaalselt üle poole tunni kaugel korralikust netist icon_lol.gif). Windows 10 tegi vist tegelt sama, ent ajuvaba, et see nii on. Peale installi ei saa ebavajalikke mooduleid ka maha võtta.

OK, saan keele peale ja "esimeseks" listis, eemaldan eesti keele - nüüd ei saa Region alt Regional format Estonian (Estonia) valida? Kes üldse käskis seda muuta? Miks sealt teised valikud puudu on? OK, appi tuleb "Administrative language settings", mis viib jällegi vanasse heasse Control Panelisse, kust panen asjad paika.

Note to self: endiselt installi Windows English US sättes ja peale installi lisa õige klaviatuur, eemalda vale, vali õige regioon ja formaat ning pane CP menüü kaudu see ka teistele profiilidele vaikimisi seadistuseks. GG M$.

Ei meeldi ka ,et Trays on ikoonid grupeeritud ning taaskord on seadistamine keerulisemaks tehtud, peites vajalikku lisamenüüde taha. More Sound Settings võiks tulla lahti kõlaripildil paremat klikki tehes valiku alt. Näiteks.

Lisaks - Focus Mode on olemas - kas see välistab ka Sleep-i minekut? Ei tahaks režiime muuta, ent tahaks mingit Mode-i, kus saadakse aru, et miski nt. laeb alla ja ei soovi, et sel ajal arvuti välja lülituks vmt. režiimi muudaks.

_________________
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Betamax
HV Guru
Betamax

liitunud: 29.05.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.08.2023 15:18:41 vasta tsitaadiga

Sellest Recommended asjast tahaks samuti hea meelega vabaneda. Kasutu asi.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Vondur
Kreisi kasutaja
Vondur

liitunud: 31.01.2006




sõnum 18.08.2023 20:35:08 vasta tsitaadiga

Kellele Win11 start menüü ja UI ei sobi, kasutage programmi StartAllBack. Maksab küll 5 eurot, aga muudab Start UI, taskbari ja palju muud " selliseks nagu vanasti", lisaks saab paljusid asju oma tahtmise järgi muuta. 30 päeva jooksul saab tasuta ja piiranguteta proovida.
_________________
Lugupeetud AHV, enne kui vaidlema hakkad, mõtle hästi järgi, kas see ikka on tark mõte...
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

liitunud: 08.02.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.08.2023 20:44:17 vasta tsitaadiga

Või siis explorer patcher ja openshell teevad enamus sellest tasuta ära. StartAllBack omab tasulise teenusena muidugi rohkem seadistusi.

Probleem on paljuski selles, et MS tegi täiesti uue Start menüü ja Taskbari aga nagu tavaliselt on see poolik lahendust mis ei toeta enamus sätteid mida vanad toetasid. Exploreriga täpselt sama lugu.
Ja nüüd siis toimub aastate pikkune featuuride lisamine nendele mida kasutajad soovivad. Paraku see võtab kaua aega, kuna MS on suurfirma ja kõik liigub ulmeaeglaselt.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Telex
HV kasutaja
Telex

liitunud: 06.12.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.08.2023 21:00:50 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
Sellest Recommended asjast tahaks samuti hea meelega vabaneda. Kasutu asi.


Kas sulle Settings -> Personalization -> Start -> "More pins" valik ei sobi icon_rolleyes.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

liitunud: 08.02.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.08.2023 21:30:36 vasta tsitaadiga

Telex, Üks rida recommended jääb ikkagi. Täielikult seda ära kaotada ei saa. Ja kui pinnitud pole midagi nagu minul, siis näeb eriti koomiline välja.

Õnneks ma start menüüd praktiliselt ei kasuta. Kasutan taskbar ikoone ja jumpliste. Sinna mahub palju rohkem asju ku start menüüsse niikuinii.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Telex
HV kasutaja
Telex

liitunud: 06.12.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.08.2023 22:11:35 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Üks rida recommended jääb ikkagi.


No ainult see sõna "Recommended" jääb sinna. Rohkem ta neid recommended äppe ei näita.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
rmc
Aeg maha 1p
rmc

liitunud: 28.06.2005



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.08.2023 22:31:03 vasta tsitaadiga

Ainult see sõna... koos raisatud ruumiga icon_rolleyes.gif.

BTW. Tomorrow soovitatud vahend:
Tomorrow kirjutas:
...jooksutada Powershell (Admin) mille saab kiiresti Start nupu paremklikk menüüst valida käsurealt
iwr -useb https://christitus.com/win | iex

https://christitus.com/windows-tool/ . Sealt saab omakorda jooksutada O&O Shutup10. Selle ja CTT enda abil saab enamus ebavajalikku kinni keerata ja CTT abil saab ka kiiresti terve hulga vajalikku softi peale lasta.
...

tõi tagasi ka "vanas stiilis" paremkliki. Selle eest eriti suured tänud, too uus on.. ma ei saa aru, miks nii tegema peaks. M$ ei tohiks nagu klikkide vaheliste reklaamide pealt teenida, et hädasti igalpool rohkem klikke tegema panna vaja icon_lol.gif

EDIT: Üks asi, mida veel uurima peaks on, et, kas Photos on endiselt sama ebamugav nagu Win10-s, kus selle kohe Win7 Photo Viewer-iga, vmt. see oli, asendasin. Imelisel kombel oli vana äpp täiesti olemas, lihtsalt uus jama peale surutud ning taaskord vana valikut polnud icon_lol.gif

_________________
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
rmc
Aeg maha 1p
rmc

liitunud: 28.06.2005



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 20.08.2023 12:02:28 vasta tsitaadiga

Kuidagi normaalselt default programme ei saa valida 11-s? Win10-s oli hea "kõik video" jne. valikud. Nüüd ainult jupphaaval ning VLC seest ka ei saa kõiki määrata, Windowsi teade suunab Settingsisse, st. blokeerib.
_________________
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

liitunud: 08.02.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 20.08.2023 15:17:57 vasta tsitaadiga

rmc, See on jah tüütuks muudetud. Ma pole uurinud kas ja kuidas neid paremini saaks määrata aga praegune on tõesti halb disain.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
rmc
Aeg maha 1p
rmc

liitunud: 28.06.2005



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.08.2023 12:02:53 vasta tsitaadiga

Tõenäoliselt lisaebamugavus, et "enda valikuid" peale suruda. Ajuvaba. Firefox leidis viisi, kuidas default äppiks seadistada saab, VLC ja teised võiks kõik sama teha.
Kasutajal ei lubata programmi kaudu defaulte paika panna, lihtsalt tuimalt. Pangu kasvõi admini vajaduse taha, vmt.

_________________
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
olafsand
HV Guru
olafsand

liitunud: 07.09.2007




sõnum 24.08.2023 21:11:56 vasta tsitaadiga

rmc, saab ju määrata mkv faili avajaks vlc jne. Või sain küsimusest valesti aru?

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
rmc
Aeg maha 1p
rmc

liitunud: 28.06.2005



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 25.08.2023 11:18:27 vasta tsitaadiga

Ma ei taha kõiki laiendeid ükshaaval määramas käia icon_smile.gif
_________________
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Betamax
HV Guru
Betamax

liitunud: 29.05.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 25.08.2023 18:37:43 vasta tsitaadiga

Tore. Sel nädalal kadus Windows 11 Enterprise arvutist Sleep valik ära. Hibernate olemas, aga Sleepi enam mitte. Proovitud kõik resetid ja lisamised käsurealt, kiibistiku, videokaardi driverid jne, aga tolku ei miskit. Ühtki Windowsi uuendust pole samuti olnud, sest Enterprise. Kõikidel teistel masinatel probleemi pole, ainult minu omal. Müstika.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
rmc
Aeg maha 1p
rmc

liitunud: 28.06.2005



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 25.08.2023 18:45:02 vasta tsitaadiga

It's a feature beer_yum.gif
_________________
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Betamax
HV Guru
Betamax

liitunud: 29.05.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 25.08.2023 20:15:52 vasta tsitaadiga

Oijah.
https://www.pcworld.com/article/2041506/windows-11-update-causes-bluescreen-of-death-microsoft-searches-for-the-reason.html
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

liitunud: 08.02.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 25.08.2023 20:47:23 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
Oijah.
https://www.pcworld.com/article/2041506/windows-11-update-causes-bluescreen-of-death-microsoft-searches-for-the-reason.html

Siin on mutu "aga":
tsitaat:
KB5029351 is a preview of upcoming new features and was released on 22 August 2023 as an optional update for Windows 11 22H2, Windows 11 21H2, and Windows 10 22H2. Windows does not automatically install KB5029351; it will only be downloaded if you have explicitly selected in the update settings that Windows should show optional updates for installation.


Teine tingimus on, et peab olema MSI 600/700 seeria emaplaat (väidetavalt nii AMD kui ka Inteli socketid mõjutatud).
See on kummaline. Mida siis MSI teisiti teeb nendel plaatidel?

Ise Gigabyte 500 seeria AMD plaadil ja KB5029351 ei põhjustanud mingeid probleeme. Vähemalt mitte midagi mis hetkel nähtav oleks.
Küll aga võib seos olla BIOS versiooniga. Gigabyte just väljastas uue AMD AGESA koodil põhineva BIOS uuenduse. Ma pole seda veel jõudnud peale lasta.
Aga arvestades seda, et Intel on kah mõjutatud, siis selles vaevalt asi on.
Betamax kirjutas:
Tore. Sel nädalal kadus Windows 11 Enterprise arvutist Sleep valik ära. Hibernate olemas, aga Sleepi enam mitte. Proovitud kõik resetid ja lisamised käsurealt, kiibistiku, videokaardi driverid jne, aga tolku ei miskit. Ühtki Windowsi uuendust pole samuti olnud, sest Enterprise. Kõikidel teistel masinatel probleemi pole, ainult minu omal. Müstika.

System Restore?

Mäletan, et mul oli kunagi sama jama Win10 peal. Ma ei mäleta kuidas ma selle korda sain.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
rmc
Aeg maha 1p
rmc

liitunud: 28.06.2005



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 25.08.2023 20:53:42 vasta tsitaadiga

Märkasin uuendust ja mõtlesin ka, et, kas peaks peale panema - siis märkasin "preview". Ei leidnud seadistusest ka võimalust, et ta sellist jama mulle ei kuvaks :/

Oludes, kus lõppversioonid on vigased ja ikaldavad, ei soovi ma mingeid pre-alphasid icon_lol.gif

_________________
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Betamax
HV Guru
Betamax

liitunud: 29.05.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 25.08.2023 20:56:22 vasta tsitaadiga

Eks näis. Kui miski muu ei aita, siis tuleb restore ära proovida, kuigi käsi kibeleb pihta installi järele haarama.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

liitunud: 08.02.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 25.08.2023 21:24:30 vasta tsitaadiga

rmc kirjutas:
Märkasin uuendust ja mõtlesin ka, et, kas peaks peale panema - siis märkasin "preview". Ei leidnud seadistusest ka võimalust, et ta sellist jama mulle ei kuvaks :/

Oludes, kus lõppversioonid on vigased ja ikaldavad, ei soovi ma mingeid pre-alphasid icon_lol.gif

Selle peaks saama Group Policyga keelata. Iroonilisel kombel see policy säte tuleb selle uuenduse endaga mille peitmiseks seda saaks esmajoones kasutada icon_smile.gif

Enable and control optional updates for your organization
https://techcommunity.microsoft.com/t5/windows-it-pro-blog/enable-and-control-optional-updates-for-your-organization/ba-p/3905218

Ehk siis pead ootama ära kuni see stabiilse versioonina järgmine kuu väljastatakse ja siis saad GP abil optional uuenduste pakkumise keelata.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 11 mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 85, 86, 87 ... 106, 107, 108  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.