|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
XeStAiSy
Aeg Maha 2a
|
11.06.2023 19:29:07
|
|
|
22h2 on üsna toimiv kuid ikkagi on lääge mängud blurrvad kergelt sama fps linuxiga võrreldes on linux parem saad mööda spekretest exploitidest oma vanema rauaga. Linuxi all dx12 on tiba udusem kui windows kuid linux on saanud rohkem lähedasemaks isegi kui kõik vulkanisse konverditakse on pilt puhtam kui seda windowsis samas kumbki silma riiva. Kuid minusilmis windoosia ikka kehva. Uues windowsi lapis mingeid üllatusi polnud mis paneks kasutama.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mõmmik123
HV kasutaja
|
12.06.2023 13:36:04
|
|
|
| Korrlaik probleem , kuna win koguaeg pakkus win 11 uuendust siis lõpuks acceptisin selle uuendus alla laetud tegin resa ja ette jöi pikalt must ekraan peale mida ma tegin manuaalselt arvutile restardi peale mida arvuti tööle pannes tuleb loading kirjagaundoing changes madr u computer... Loadib üsna piklat ja siis viskab sinise ekraaniga errori teeb resa ja sama asi hakkab otsastpeale, lasin tal ööläbi nii paugutada ja ei midagi. Googeldasin , kuidagi peaks saama kuskile recovery menüse aga minul sinna saada ei õnnestunud. Mul on antud arvutis väga ,väga tähtsaid faile mis peavad alles jääma. Mida ma teha võiks , et uuesti arvuti tööle saada.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
12.06.2023 14:16:47
|
|
|
Võta ketas välja ja viska teise masinasse, saad asjad kätte. Pärast jamad edasi.
Mis masinaga üldse tegu?
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mõmmik123
HV kasutaja
|
12.06.2023 14:50:21
|
|
|
| jeesus188 kirjutas: |
Võta ketas välja ja viska teise masinasse, saad asjad kätte. Pärast jamad edasi.
Mis masinaga üldse tegu? |
Ma ei tea kedagi kellel oleks m2 ketast , ühesõnaga lahendust sellele pole , kui vaid uus win peale ?
Mingi msi mänguri komplekt , lauakas.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
12.06.2023 14:57:34
|
|
|
1. Mingi buutida oskav pulk, winPE, macrium rescue disk, ets.. saad kontosse logida ja kopeerida. Läheb vaja kahte usb pulka: ühte buutimiseks, teist kopeerimiseks. W10 võis isegi korraks restore pointi teha, tavaliselt pannakse see kinni ning uuel versioonil kustutatakse vanad ära.
W10 installimeedia, sealt repair, sealt saad ehk, konkreetseid käske pead guugeldama.
Ma olen kahtlastest masinatest sama macriumiga enne "upgrade" vajutamist image teinud. Kord läks isegi vaja.
_________________ Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder ja https://www.facebook.com/marketplace/profile/61591165192783/?ref=permalink küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
12.06.2023 15:08:25
|
|
|
Mingi linuxi bootiv pulk oleks isegi parem kui see winPE kuna linuxil on kõigist NTFS õigustest savi ja laseb kõike kopeerida.
Aga üldiselt nii on nagu laurx ütles.
Tarkus tulevikuks:
1. olulistest asjadest peaks olema backup
2. profülaktika mõttes võiks aeg-ajalt ketta image teha
3. enne suuremat uuendust peaks kindlasti ketta image tegema et saaks kiirelt taastada kui miskit peeti läheb
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Mõmmik123
HV kasutaja
|
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
12.06.2023 16:16:03
|
|
|
Seal on ju öeldud mis tegema pead. Kui kuidagi ei jõua selleni, siis variant on win10/win11 pulga pealt bootida ja valida repair.
Aga igal juhul enne kui loomkatseid tegema hakkad tee kõigest olulisest koopia kui sa seda veel teinud pole.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Mõmmik123
HV kasutaja
|
12.06.2023 16:28:30
|
|
|
| napoleon kirjutas: |
Seal on ju öeldud mis tegema pead. Kui kuidagi ei jõua selleni, siis variant on win10/win11 pulga pealt bootida ja valida repair.
Aga igal juhul enne kui loomkatseid tegema hakkad tee kõigest olulisest koopia kui sa seda veel teinud pole. |
Ma ei sa wini sisse ju , et mingeid koopiaid teha.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
12.06.2023 16:33:00
|
|
|
Bootiv linuxi pulk, macrium reflect rescue, mingi muu winPE pulk. Variante on ja eespool juba soovitatud ka.
Kui see on su ainuke PC elamises, siis pead ilmselt mõnele sõbrale külla minema kelle arvutis see pulk valmis teha.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
12.06.2023 17:06:52
|
|
|
| napoleon kirjutas: |
Mingi linuxi bootiv pulk oleks isegi parem kui see winPE kuna linuxil on kõigist NTFS õigustest savi ja laseb kõike kopeerida.
Aga üldiselt nii on nagu laurx ütles.
Tarkus tulevikuks:
1. olulistest asjadest peaks olema backup
2. profülaktika mõttes võiks aeg-ajalt ketta image teha
3. enne suuremat uuendust peaks kindlasti ketta image tegema et saaks kiirelt taastada kui miskit peeti läheb |
Lisan veel
4. Mitte kunagi ära tee upgrade. Kui uus Windows paigaldada, siis parem on see teha clean installina ehk puhtalt. Upgrade käigus võib palju nässu minna nagu ka antud kasutaja murest näha.
5. Teha SSD-le eraldi partitsioon selle uue windowsi installi jaoks kui eraldi ketast pole võtta. Siis kui isegi see clean install nässu läheb saab dualboodiga minna vanasse tagasi.
6. Mingi livecd vms toimiv ja pulga pealt jooksev OS võiks alati varuks olla kui majapidamises pole teisi arvuteid.
Ja ma täielikult mõistan seda, et recoverysse saamine on uutel arvutitel keeruline. Käivitusprotsess on niivõrd kiire, et F8 vms vajutamine on rohkem õnne kui ajastuse küsimus.
Veel on võimalus on DEL vajutades üritada BIOS-i saada, et sealt fast boot jms kinni keerata. See muudab käivitamise aeglasemaks ja annab parema võimaluse õiget hetke tabada.
Probleem on ka selles, et osadel arvutitel USB seadmeid ei lülitata kohe sissegi mis tähendab, et pole võimalik klaviatuuriga recoverysse või BIOS-i saada.
Taolisel juhul peab siis üritama mitu korda arvuti keset seda katkist uuendamist jõuga taaskäivitada. See peaks windowsile andma signaali, et mitu korda järjest kadus vool ja mingil hetkel peaks siis ise recoveryt pakkuma.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Mõmmik123
HV kasutaja
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
12.06.2023 17:38:02
|
|
|
Jep see juhis räägib samast millele ma enne viitasin, et kui käivitus kaks korda katkestada siis peaks ise recovery pakkuma.
Võimalik siis, et ka see on nii pihta saanud, et ei toimi sul enam. Kuigi seda on raske uskuda. Kui recovery ei toimiks, siis oleks juba käivituse endaga suuri probleeme.
Arvan, et sa pole lihtsalt õiget hetke tabanud veel.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Mõmmik123
HV kasutaja
|
12.06.2023 18:06:27
|
|
|
| Ma olen neid restarte lademetes teinud aga ei tule midagi muud ette ,kuiundoing changesi loading alt tabi vajutades õnnestub korra aknaid vahetada v noh on selline asi kõrval nagu winpeshl.exe, see peakski vist olema aga ette seda ei sa võtta. Lahti lased alt tabi siis uuesti ei sa midagi selectida
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
12.06.2023 18:23:41
|
|
|
| Mõmmik123 kirjutas: |
| Ma olen neid restarte lademetes teinud aga ei tule midagi muud ette ,kuiundoing changesi loading alt tabi vajutades õnnestub korra aknaid vahetada v noh on selline asi kõrval nagu winpeshl.exe, see peakski vist olema aga ette seda ei sa võtta. Lahti lased alt tabi siis uuesti ei sa midagi selectida |
Kas käsurea musta akna saab ette kui SHIFT ja F10 vajutada?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Mõmmik123
HV kasutaja
|
12.06.2023 18:34:57
|
|
|
| Tomorrow kirjutas: |
| Mõmmik123 kirjutas: |
| Ma olen neid restarte lademetes teinud aga ei tule midagi muud ette ,kuiundoing changesi loading alt tabi vajutades õnnestub korra aknaid vahetada v noh on selline asi kõrval nagu winpeshl.exe, see peakski vist olema aga ette seda ei sa võtta. Lahti lased alt tabi siis uuesti ei sa midagi selectida |
Kas käsurea musta akna saab ette kui SHIFT ja F10 vajutada? |
Midagi ei juhtu
|
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
| tagasi üles |
|
 |
Mõmmik123
HV kasutaja
|
12.06.2023 22:24:02
|
|
|
Sain windowsi endale pulgapeal, lükkasin järgi läbi selle sain recovery screenile ka, ei saanud teha ei repairi ega kusutada viimaseid uuendusi midagi ei lubanud teha.
lasin julmalt samale kettale uue wini peale ja panin ,et vanad failid alles jääks, tekkis uus kaust õnneks neile ja asjad on olemas win peal ja töötab.
Aeg uuesti kõik üles klopsida ja win taastada nagu ta varem oli.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
12.06.2023 22:39:44
|
|
|
| Loodan et tegid sellest omad järeldused ehk varukoopia on must have ja kui võimalus on, siis ketta image võiks ka aeg-ajalt teha.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Mõmmik123
HV kasutaja
|
12.06.2023 23:15:07
|
|
|
| Sellega avastasin ma probleemi mille tänu ka ilmselt see wini uuendus peeti läks, Pc ei tee restarti millegipärast iseseisvalt ( samuti ka shutdowniga ), läheb restardile klaviatuuri valgustus kustub ära, pc jääb tööle must pilt kuvaril ees arvuti tuled töötavad. Nupuga kasti kallale ja siis alles resetib,
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
13.06.2023 08:14:40
|
|
|
| Betamax kirjutas: |
Mul on Windows 11 puhul kolm tõsisemat "nüanssi", mis muudavad selle kasutamise ebameeldivaks. Ülejäänu puhul suva. Ei häiri. Värvikirevusega harjub ära. Kuid...
1. Kogu kama on system tray puhul vaikimisi peidetud. OK, vanasti sai määrata, et näita kõiki või vali ise, mida näed. Nüüd enam kõige nägemise valikut pole - pead kogu aeg liugureid liigutama, kui uus programm tekib juurde. Sama kehtib ka avatud akende grupeerimisse. Ma tahan, et need oleks eraldi lahti.
Ehk siis see taskbari ja system tray ärakäkkimine on peamine põhjus, miks Windows 11 peal selle Windows 10 häki peale panin. Sellel muidugi on omad vead jälle. Näiteks ei saa Snipping Tooli enam Start menüüsse pinida  |
Avastasin, et on kaks võimalust neid nähtavaks teha.
Esimene on keerulisem ja tuleb peale igat restarti teha uuesti seega pole optimaalne. Pmst see tööb nähtavale selle kontrollpaneeli sätte, et saab määrata, et kõiki näitaks.
Teine ja palju parem lahendus on valida peidetud ikoonide näitamine selle noolekese abil ja siis avatud popup aknast lohistada ikoonid ükshaaval traysse.
Peale viimase peidetud ikooni lohistamist kaob ka see nooleke sealt ära ja nii pole ühtegi peidetud ja see elab ka restardid üle.
Muidugi seda tuleb teha iga uue installitud rakenduse puhul.
Mis mind häirib Win11 Taskbari puhul on suurte ikoonide puudumine. On keskmised (vaikimisi) ja väiksed. Ja see häkk mis Taskbari suurendab on jama, sest muudab ikoonid küll suuremaks aga uduseks ja inetuks.
Skaleeriumist ei taha kah kasutada ja 7+ Taskbar Tweaker mis veel Win10'ga toimis enam ei toimi.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
13.06.2023 10:39:28
|
|
|
Head nipid, aga kuni see osa jääb samaks, on see ikkagi nüri töö
| Tomorrow kirjutas: |
| Muidugi seda tuleb teha iga uue installitud rakenduse puhul. |
Peaks vaatama, kas mingi PowerShelli skript suudaks seda teha. Oleks lihtsalt üks topeltklikk ja korras.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
14.06.2023 19:17:28
|
|
|
Betamax, No eks see sõltub sellest kui tihti uusi paigaldada.
Mõnes mõttes oleks see nooleke ka indikaator, et sinna on midagi uut tekkinud.
Isiklikul arvutil istub mul seal seitse ikooni lisaks kahele süsteemiikoonile ja see on üsna staatiline peale esimest seadistamist.
Aga kui sa tahad proovida kuidagi automatiseerida seda häkki, siis protsess vana sätte nähtavale toomiseks on järgmine:
| tsitaat: |
Here is a workaround :
Click the Start or Search icon in the Taskbar
Type cmd, right-click on Command Prompt, and then click Run as administrator
Copy and paste the following:
| explorer shell:::{05d7b0f4-2121-4eff-bf6b-ed3f69b894d9} |
Press Enter
Select "Always show all icons and notifications on the taskbar"
Click OK
If the checkbox "Always show all icons ..." is greyed out, I'm not totally sure what fixed it yet but it appears that changing the EnableAutoTray value in the Regedit helped.
To do so, open Regedit, go here:
| [HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer] |
Then set EnableAutoTray to 1
It seems this needs to be done on every boot |
Allikas: https://superuser.com/questions/1680130/windows-11-taskbar-corner-overflow-show-all-tray-icons
Muidugi vaikimisi windows ei jooksuta käsurida ilma aknata seega tuleb lisaks kasutada mingit Hidden Start tüüpi programmi mis Command Prompt akna peidab.
Lisaks peab kasutama mingit AutoHotKey skripti vms mis kasutajaliideses selle linnukese sinna avanevasse aknasse lisaks. See on ilmselt kõige keerulisem.
EDIT:
Windows is reportedly force-installing graphics drivers, ignoring user settings
https://www.techspot.com/news/99028-microsoft-reportedly-force-installing-graphics-drivers-windows-1011.html
Vana probleem jälle pead tõstnud kuskil.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
14.06.2023 22:50:50
|
|
|
Vaadates AMD softi viga siis ilmselgelt, on nad teadlikud probleemist ning on otsustanud seda ignoreerida. Suht häbiväärne.
Spoiler 
Pole mingit põhjust miks AMD ei võiks oma tarkvara update deliverida täielikult üle WU. Nt. Inteli võrgukaardi osakond teeb seda juba mitu aastat väga edukalt. Selle asemel, on AMD valinud, et me submittime mingit vanad draiverid ja ei updatede neid ja siis jagame oma kodulehel update selle asemel. See et paraleelselt on grouppolicy reegli enforcimine vahepeal katki läinud Windowsis on muidugi kurb ja kindlasti see patchitakse peale logide saamist ära.
Samas kurb mõelda, et meil on Windows Update kaudu üldse vanad draiverid endiselt in flight. Päris palju kasutajaid ei tee peale Windows Update oma arvuti draiveritega mitte kui midagi.
Keda huvitab, siis siin saab infot kuidas WU Driveri osa toimib: https://learn.microsoft.com/en-us/windows-hardware/drivers/dashboard/understanding-windows-update-automatic-and-optional-rules-for-driver-distribution
Pikemalt protsessist kuidas draivereid Microsoftile submittida mida WU deliverib: https://learn.microsoft.com/en-us/windows-hardware/drivers/dashboard/hardware-submission-create
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
14.06.2023 23:21:56
|
|
|
d3t, Nvidia ei ole parem. Minul paigaldas Win11 clean install mingi vähemalt aasta vana (kui mitte vanema) draiveri vaikimisi. Ja kontrollpaneel on eraldi äpp. Kodulehelt alla laadides (ja läbi nvcleaninstall utility lastes) sain uusima peale.
Kokkuvõttes on probleem ikka Windows ise oma pidevalt katkiminevate sätete ja kasutaja policy'te mitteaustamisega. Rääkimata dark patterns kasutamisest sundimaks kasutajat looma online kontot.
Kuidas AMD linuxi all niipalju parem on? Vaevalt see toe küsimus on arvestades Linuxi tunduvalt väiksemat turuosa.
_________________ Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846 |
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
15.06.2023 00:31:06
|
|
|
Niipalju, kui ma Ubuntut kasutanud olen, pole kunagi mingeid riistvaraspetsiifilisi draivereid Linux opsüsteem jõuga peale surunud. Isegi ei kontrolli nende olemasolu (riistvaradraiverite osas peab eraldi skänni tegema). Software Center ja Software Updater mõlemad kontrollivad ja annavad teada kui arvutisse paigaldatud rakendustarkvarast või moodulitest on uus versioon. Kasutaja ise otsustab, kas laseb kõik uuendada, uuendab valikuliselt või jätab üldse uuendamata.
Vanas E5700 prosega masinas oli kunagi üks Nvidia videokaart (täpselt ei mäleta aga vist oli MSi Geforce FX5200). Sellele Fedora Core 2 masinale lasin draiverid käsitsi Unix shell keskkonnas peale iga kord kui väljastati uued draiverid. Kuna draiverid olid kinnised siis neid läbi opsüsteemi draiverihalduse ei jagatud. Ainult kodulehelt sai. Tõmbasin alla, masin restarti, bootisin shell keskkonda, haakisin ketta ja käivitasin installeri.
Linux on selles mõttes väga paindlik, et kui oskad saad kõike teha. Vanasti oli riistvaratugi tegelikult suht loterii, aga nüüd pole probleemi.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
15.06.2023 02:08:32
|
|
|
Tomorrow, linuxi all pole sul pmst sertifitseerimise protsessi, kasutaja peab nagu ise lisama (vt. ka BA79 postitust ülevalpool) esimese paketi enne kui mingeid uuendusi saab ja edaspidi on see nvidia kontrolli all. Kui palju nvidia oma kontrolli Linuxis teeb ja kui stabiilne su path on suuresti õnnemäng kuna closed source puhul pead lihtsalt ootama patchi. Open source driverid linuxil nvidia omad mõnda aega tagasi katsetades veel mu 3090 puhul kriitikat ei kannatanud.
Mis puutub kogemusse, mida nvidia paigaldab vaikimisi, siis see on nvidia valik. Kui sa võtad nt. moodsa Razeri toote, siis see installib Synapse tarkvara ka automaatselt, mitte ainult draiverid USB sisse toppimise peale. Seega kontrolli mis juhtub, kuidas juhtub jne on ikkagi kõik OEM käes. Microsoft teeb sisuliselt tasuta testimist OEM shipitud tarkvarale enne selle deploymist Windows Update nii VM kui füüsilise riistvara peal (varasemalt, Windows Vista ajal, oli see veel iga draiveri update cost money, mis tõttu oli arusaadav et seda väga ei tahetud kasutada).
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
15.06.2023 08:00:51
|
|
|
Mitte jälle. Pisemas ärikeskkonnas, kus uuendusi ja muudatusi ei saa Enterprise lahendusega hallata, oli Windows 10 all see AMD driverite jama ikka masendav. Mitte, et ma Inteli fänn oleks, aga ma ei mäleta, et mul kunagi oleks Inteli driveritega selline ikaldus olnud nagu AMD omadega.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
15.06.2023 08:52:44
|
|
|
| Betamax kirjutas: |
Mitte jälle. Pisemas ärikeskkonnas, kus uuendusi ja muudatusi ei saa Enterprise lahendusega hallata, oli Windows 10 all see AMD driverite jama ikka masendav. Mitte, et ma Inteli fänn oleks, aga ma ei mäleta, et mul kunagi oleks Inteli driveritega selline ikaldus olnud nagu AMD omadega. |
Inteli võrgukaardi osakond laseb samal ajal välja windows update ja kodulehe kaudu uuenduse. In sync. Eeskuju teistele.
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
15.06.2023 10:24:01
|
|
|
d3t, Kahjuks on vähemalt mainstream platedel inteli võrgukaartide raud kehv. Ja minul oli nendega probleeme juba varem.
Ma vähemalt loodan, et enterprise keskonnas selliseid probleeme pole Inteli võrkaritega.
Märksõnad siis i225 uuematel platedel ja DPC latency vanematel.
Kasutan nüüd juba aastaid Realteki 2.5G LAN ja seni probleemivaba. Realtek paistab kah usinalt lisavat oma draivereid WU'sse.
_________________ Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846 |
|
| tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
|
| tagasi üles |
|
 |
Bilderberg
HV kasutaja

|
|
| tagasi üles |
|
 |
Ramones
HV Guru

|
17.06.2023 07:40:59
|
|
|
See Outlook kuvab inboxis esimese "kirjana" reklaami, mis näeb välja nagu tavaline kiri, kuid peale klikates viskab brauseri akna lahti. Mitu korda klikkisin ja mõtlesin, mis jama on, enne kui aru sain, et tegemist lihtlabase reklaamiga
Läks hetkel vana Mail app tagasi.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
17.06.2023 14:52:05
|
|
|
No ei tea kellele need nüüd ette jäid:
Starting in Windows 11 Build 24381, Microsoft has removed some of the classic Folder options from File Explorer.
https://winaero.com/how-to-change-file-explorer-options-in-the-registry/
| tsitaat: |
Microsoft has announced that the following options will no longer be exposed on the View tab in the File Explorer options dialog.
Hide Folder Merge conflicts.
Always show icons, never thumbnails.
Display file icon on thumbnails.
Display file size information in folder tips.
Hide protected OS files.
Show drive letters.
Show popup description for Folder and Desktop items.
Show encrypted or compressed NTFS files in color.
Use sharing wizard. |
Õnneks registrimuudatustega saab need tagasi tuua.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
raul141
HV veteran

|
20.06.2023 09:03:37
|
|
|
BA79, Save as kasutades saad laiendi formaate muuta(word 365 laiend näitena valikus). Aga jah automaatselt tehes windoosas see ei pruugi avada. Aga mul need turvavärskendused küll automaatse peal. Sealt küll ebameeldivusi pole tulnud
_________________ dell somm ding mi poi |
|
| tagasi üles |
|
 |
Prillpapa
Kremli troll
|
20.06.2023 09:52:13
|
|
|
| BA79 kirjutas: |
| Nojah. Minu jaoks on siiski Office365 täisfunktsionaalsus Linuxi alternatiividel tagamata. LibreOffice ei salvesta dokumenti sama vormindusega, kuidas fail on Wordis originaalis salvestatud. Võid Linuxis muudetud faili salvestada .docx, aga kui hiljem avad Windowsis siis ei ole ikka õige. Märgendid/sümbolid, reavahed lõigud jne. |
Kuidas me teame, et just LibreOffice ei salvesta dokumenti sama vormindusega, võibolla Office365 hoopis ei salvesta. Aga kuna Microsofti kontoripakett on laialt levinud, on omamoodi 'de fakto' standard, käsitletakse MS Office tulemust justkui etalonina ja erinevuste ilmnedes on automaatne järeldus, et teistel on valesti/vigaselt..
Umbes nagu veebilehitsejad on aastakümneid sama koodi erinevalt kuvanud ja kes ütleb kelle tõlgendus see kõige õigem on
_________________ --- |
|
| tagasi üles |
|
 |
Vael
HV Guru
|
20.06.2023 13:04:52
|
|
|
Käisin korra PC tagant ära ja tagaei tulles oli win10 H22 peal.(kuna midagi huvotavat need uu3ndused minu jaoks pole toonud siis olin h20 peal).
Ja peale seda kui minult mingit luba küsimata pandi uus baas alla(ubuntu/fedora küsivad viisakaltt kas soovid uue LTS peale liikuda, olgu masin kui kasutuskõlbmatu juba), siis pandi uus GPU draiver ka peale, ilma mind teavitamata. Ja hakkaski mänge käivitades seda errorit loopima. Kelle süü see oli? AMD süüs et MS täielikku isetegevust teeb ja arvuti kakti "uuendab"?
AMDle au andes töötas kõik edasi kuniks uue Adrenaline peale lasin. Kuigi Factory Reset on greyed out hetkel läks kõil valutult. Mitte tänu MS suurele heatahtlikkusele, vaid tänu AMD heale tööle, et suutis kõik vana pahna ära ikka koristada, kuigi MS tekitas kindlasti hea segaduse tagataustal.
Ja milleks "väikses ärikeskonnas" GPU draivereid iga päev installida office kasutamiseks? Ma ei tee seda kuude kaupa isegi uute möngude väljatulekul ja kõik töötab?
Või on tegemist suuremate blender jms Pro GPU seeria kaartide draiveritega, et midagi läheb katki regulaarselt?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
20.06.2023 15:21:47
|
|
|
raul141 Ma ei tea, mul on reaalseid kogemusi sellega, et kui oli vaja rakenduskõrgkoolis esitada mõnda kirjalikku tööd (esseed,lõputöö jne) siis ei sobinud see vormindus, mille salvestas LibreOffice Linuxis, vaatamata sellele, et valisin Save As .docx. Seetõttu võtsin kasutusse isegi ühe vana W7 PC, mille sain sugulaselt tasuta, kuna sellel emaplaadi videokaart katki. Ostsin eraldiseisva graafikakaardi ja paigaldasin sellele Office trial versiooni, et saaksin koolitööd korralikult vastavalt nõuetele teha ja lõputööd kaitsmisele esitada. Isegi WPS Office, mis on Linuxis ja Windowsis ainuke Office 365'le kõige ligilähedasem kontoritarkvara, ei salvesta 1:1-le. Selleks et vormindus ja sümbolid loeteludes jne vastaksid nõuetele, peab MS Office Wordis üle vormindama. Siis saab paika.
Praegu uues W11 arvutis pole Office'i kuna pole väga vaja. Niipalju, kui eraisikuna midagi kirjutada, saab WPS'ga tõesti hakkama ja nende üksikute CV'de jaoks kõlbab ka eelnevalt .pdf'i eksporditud versioon. Lisad manusega ja korras. Niikaua kui CV sisu pole vaja muuta saab hakkama. Erandiks muidugi motivatsioonikirjad ja muu.
Arved tulevad ju kõik .pdf'is, nii et selles osas vahet pole.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Bilderberg
HV kasutaja

|
20.06.2023 19:38:30
|
|
|
| BA79 kirjutas: |
raul141 Ma ei tea, mul on reaalseid kogemusi sellega, et kui oli vaja rakenduskõrgkoolis esitada mõnda kirjalikku tööd (esseed,lõputöö jne) siis ei sobinud see vormindus, mille salvestas LibreOffice Linuxis, vaatamata sellele, et valisin Save As .docx. Seetõttu võtsin kasutusse isegi ühe vana W7 PC, mille sain sugulaselt tasuta, kuna sellel emaplaadi videokaart katki. Ostsin eraldiseisva graafikakaardi ja paigaldasin sellele Office trial versiooni, et saaksin koolitööd korralikult vastavalt nõuetele teha ja lõputööd kaitsmisele esitada. Isegi WPS Office, mis on Linuxis ja Windowsis ainuke Office 365'le kõige ligilähedasem kontoritarkvara, ei salvesta 1:1-le. Selleks et vormindus ja sümbolid loeteludes jne vastaksid nõuetele, peab MS Office Wordis üle vormindama. Siis saab paika.
Praegu uues W11 arvutis pole Office'i kuna pole väga vaja. Niipalju, kui eraisikuna midagi kirjutada, saab WPS'ga tõesti hakkama ja nende üksikute CV'de jaoks kõlbab ka eelnevalt .pdf'i eksporditud versioon. Lisad manusega ja korras. Niikaua kui CV sisu pole vaja muuta saab hakkama. Erandiks muidugi motivatsioonikirjad ja muu.
Arved tulevad ju kõik .pdf'is, nii et selles osas vahet pole. |
Minu arvates parim MS Office asendaja on aastast 2011 siiani IBM Lotus Symphony:
https://www.ibm.com/support/fixcentral/swg/selectFixes?parent=Collaboration%20Solutions&product=ibm/Lotus/Lotus+Symphony&release=All&platform=All&function=all
|
|
| tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
20.06.2023 21:59:24
|
|
|
| Vael kirjutas: |
| Käisin korra PC tagant ära ja tagaei tulles oli win10 H22 peal.(kuna midagi huvotavat need uu3ndused minu jaoks pole toonud siis olin h20 peal). |
https://learn.microsoft.com/en-us/lifecycle/products/windows-10-home-and-pro
Version 20H2, EOL - May 10, 2022. Äkki oli pigem sul 21H2 mille EOL oli just Jun 13, 2023? Kõlaks nagu loogiliselt, et kui su opsüsteem enam üldse toetatud pole, siis uuendame sind toetatud versiooni peale.
Ja peale seda kui minult mingit luba küsimata pandi uus baas alla(ubuntu/fedora küsivad viisakaltt kas soovid uue LTS peale liikuda, olgu masin kui kasutuskõlbmatu juba), siis pandi uus GPU draiver ka peale, ilma mind teavitamata. Ja hakkaski mänge käivitades seda errorit loopima. Kelle süü see oli? AMD süüs et MS täielikku isetegevust teeb ja arvuti kakti "uuendab"?
AMDle au andes töötas kõik edasi kuniks uue Adrenaline peale lasin. Kuigi Factory Reset on greyed out hetkel läks kõil valutult. Mitte tänu MS suurele heatahtlikkusele, vaid tänu AMD heale tööle, et suutis kõik vana pahna ära ikka koristada, kuigi MS tekitas kindlasti hea segaduse tagataustal. |
Üldiselt GPU draiveri tootja testib teatud versiooni teatud operatsioonisüsteemi jaoks. Kui nüüd tekib olukord, kus draiver mis oli installitud oli nii vana, et seda polnud nvidia või amd nt sertifitseerinud uuema windowsi versiooni jaoks, tehakse taustal automaatselt upgrade esimese draiveri peale mis vastab uule operatsioonisüsteemile.
Ja milleks "väikses ärikeskonnas" GPU draivereid iga päev installida office kasutamiseks? Ma ei tee seda kuude kaupa isegi uute möngude väljatulekul ja kõik töötab?
Või on tegemist suuremate blender jms Pro GPU seeria kaartide draiveritega, et midagi läheb katki regulaarselt? |
GPU draivereid ärikeskonnas uuendatakse peamiselt Adobe ja teiste tarkvarade paremaks ühilduvuseks, kuna ka need tarkvarad saavad uuendusi. Tihtipeale käivad Studio draiverid ja Adobe updated nt käsikäes. Kui GPU draiver uuendamata jääb siis ei saa nt. Adobe viimast featuret nt. omakorda kasutada. Teine põhjus on compatibility. Tüüpiline on nt. läpaka draiveritele igasuguste projektorite eritoed - noh kellelgi kusagil oli pilt katki 20m kaabli peale mis ei olnud optiline jne jne. See et sinul see asi töötab, ei tähenda, et kõigil see asi toimib ning sama kehtib ka enamuse takrava toodete uuendustesele kus on bugfixes only. See it sina pole selle bugi otsa sattunud, ei tähendaks et seda seal ei oleks olnud enne.
|
| tagasi üles |
|
 |
raul141
HV veteran

|
21.06.2023 09:45:38
|
|
|
BA79, Muideks pilves, näitena gmailis on ka osad office pluginad, mis ikka ühilduvad ju 365-ga? Pilv mõnes mõttes hea kui oled mobiilne ja teatud esitlustes väga ei taheta irdseadet, ühesõnaga ükski op süsteem jääb antud korral teisejärguliseks. See, millest me siin räägime, ajabki enamustel ajud kokku ja kes see ikka viitsib jamada, kui "kõrgseltskond" tunnistabki vaid ühte formaati. Isegi see sõna poliitikutelt koguaeg purskub välja , kujtlemata ette , kuidas see üldse töötab. MS kardan on eksiteel ja võib oma turu kaotada, kui nii jätkub, keegi võtab selle üle. Mõnes mõttes hea, kuid kui selle allakäiguga kaob ka edasiarendused, koondamised , näitena NOKIA. Seda uut kolli mina küll ei tahaks näha.
_________________ dell somm ding mi poi |
|
| tagasi üles |
|
 |
Prillpapa
Kremli troll
|
21.06.2023 09:57:26
|
|
|
Konkreetne küsimus Windows 11 kohta, väidetavalt toetavat Android äppide jooksutamist - kuivõrd toimiv see on, internetist uurides on teema veel segasem, et nagu ainult Amazon App Store valik..
Tegelt oleks tore ühte android äppi arvutis jooksutada, muidu käi ainult telefonist vaatamas aga pole seni julgenud Windows 11 peale uuendada - ära torgi töötavat asja
Kui see android äppide jooksutamine ei ole ka tegelikult "päris" vaid mingi nuditud-piiratud teema, siis ei hakkaks torkima, sellest Amazon App Storest ei tea ka midagi paraku..
_________________ --- |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
|
| tagasi üles |
|
 |
Ramones
HV Guru

|
21.06.2023 10:33:47
|
|
|
Lihtsam Bluestacks paigaldada ja korras?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
21.06.2023 10:46:22
|
|
|
Prillpapa, äppid jooksevalt perfektselt, saab ka Google teenused tööle häkkida. Üldiselt on hea võtta mõni uuem guide ja selle järgi tööle ajada enda asjad. GPU kiirendus on hit and miss, üldiselt mängude jaoks mingit emulaatorid paremad kui tänane tõlkimise kiht mida Microsoft pakub.
|
| tagasi üles |
|
 |
Prillpapa
Kremli troll
|
21.06.2023 10:55:32
|
|
|
Tegelikult ei ole mängu teema, seadme jälgimisäpp, https://www.ecoflow.com/us/app kasutan nende akupanka UPS-ina NAS-i taga, nüüd mõned päevad käsitsi börsihinda akupangaga jälginud, et kalli hinnaga NAS aku pealt ja soodsa hinnaga laadib juurde.
Kuidagi harjumuspärasel meeldib asju hallata läbi PC ja mobiil on rohkem hädapärane variant..
_________________ --- |
|
| tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
|
| tagasi üles |
|
 |
Prillpapa
Kremli troll
|
21.06.2023 11:41:15
|
|
|
d3t, Väga hea nüüd veel vaja julgus võtta ja win 11 peale uuendada
_________________ --- |
|
| tagasi üles |
|
 |
Muhekas
HV Guru

|
21.06.2023 23:53:22
|
|
|
| Seletage mulle keegi lahti, kuidas üks mang sööb 83% cpud, põhimõtteliselt prose ei suuda midagi jooksutada nagu oleks kiviaegne. Kas win11 on midagi pe'sse keeranud?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
|