|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Tauri.
HV vaatleja
|
12.02.2023 16:32:45
|
|
|
| Leinö kirjutas: |
| Arvetega mingi kamm? Siiani pole uut arvet laekunud, tavaliselt see enne billing cycle lõppu ikka kohal |
Sa ei ole ainuke. Paljudel sellega mingi jama.
Igatahes mul uus kaabel tuli DHL expressiga Saksast väga ruttu. Sai lõpuks ühendatud ja kõik töötab nii nagu peab. Sai lastud kontaktispreid ja loodaks, et nüüd kestab. Vanal kaablil mingeid defekte ei märganud. Ruuter tuleb trackingu järgi USAst.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
12.02.2023 18:54:51
|
|
|
| Arvetega mingi kamm? Siiani pole uut arvet laekunud, tavaliselt see enne billing cycle lõppu ikka kohal |
Paypaliga käib automaatselt: 10. kuupäeval tuleb meeldetuletus meili peale, et 17. kuupäeval toimub automaatne makse 60€ Paypalilt ja 17. kuupäeval toimub makse.
Seni pole mingit tõrget olnud.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
| Kommentaarid: 33 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tauri.
HV vaatleja
|
16.02.2023 20:17:02
|
|
|
| Viimase update'ga on obstructionid muutunud searchinguks. Nüüd ei tea palju viimase 12h ajal reaalselt katkestusi on olnud.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
17.02.2023 22:24:52
|
|
|
Uus äpp näitab andmeid natuke teistmoodi vist jah. Lisaks ei ole enam võimalik dishy staatust jälgida suvalise internetiühenduse otsast - peab otse oma kohtvõrgus olema äpiga: ütleb "connect to Starlink Wifi" ja kõik.
Nüüd siis kooles mul ka etherneti adapter täiesti maha. Sitt oli ta algusest peale, sest kuigi temaga sai 1 Gbit/s ühenduse püsti, ei käinud sealt reaalselt läbi rohkem kui 133Mbit/s, mida iganes ja millise kaabliga sinna otsa ka ühendasin. Tundub et mingist rotisitast tehakse neid, kui internetist sama probleemi kohta infot otsida.
Wifi toimetab õnneks endiselt edasi, öösel näitas 220 Mbit/s ühenduse kiiruseks satelliitidega. Nii et pean vaatama töölt ühe pruugitud AP client modes sinna külge, et kõik kaabli otsas olevad seadmed tagasi netti pääseksid.
Koostasin igatahes ticketi supporti, näeb mis vastuseks saab. Supportiga ühenduse saamiseks pidin muidugi googeldama küsimust, kuidas nendega ühendust saada, sest kusagil mingit kontaktivormi näha pole.
Selgus, et tuleb Support FAQ rubriigis suvalise küsimuse suvalise vastuse all togida, siis avaneb kontaktivorm
Viskan lõpuks vigase etherneti adapteri vahelt välja ja pistan dishy kaabli otse ruuterisse. Ei midagi. Ikka ainult 5W.
Jätsin sedasi, käisin poetiirul. Tagasi tulles pilt täpselt sama.
Kahtlustan, et ruuteri sees PoE injector kooles ja dishy ei saa enam toidet.
Aga pole välistatud ka, et dishy on kööga. Siinpoolsed kaablipistikud on silmaga vaadates ilusad ja korras, aga pole välistatud, et dishy-poolne ei ole. Ka kaablikatkestus ei ole täiesti välistatud.
Nii või naa on tervet uut komplekti vaja.
Support on siiani vait kui kult rukkis. Ainus nett käib telefoni kaudu.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
18.02.2023 00:07:55
|
|
|
| Dogbert kirjutas: |
| Viskan lõpuks vigase etherneti adapteri vahelt välja ja pistan dishy kaabli otse ruuterisse. Ei midagi. |
Pigem on adapter kutu kui et ruuteri POE.
viimati muutis Maldur 18.02.2023 00:15:54, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tauri.
HV vaatleja
|
18.02.2023 00:11:35
|
|
|
| Remote access on ikka võimalik. Vasakule ülesse kliki äpis, select starlink.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
18.02.2023 01:58:08
|
|
|
| Maldur kirjutas: |
| Viskan lõpuks vigase etherneti adapteri vahelt välja ja pistan dishy kaabli otse ruuterisse. Ei midagi. |
Pigem on adapter kutu kui et ruuteri POE. |
Starlinkil on see etherneti adapter ühendatud järjestikku ruuteri ja dishy vahele. Kogu PoE toide käib läbi selle kaabli ja pistiku ning pesa, kui see vahel on.
Adapter on muidugi kutu, aga kui teda enam vahel ei ole ja dishy on otse ruuteri külge ühendatud, siis ei sõltu adapterist enam midagi.
Emb-kumb, kas kooles maha ruuteri sees see ebastandardne PoE injector, mis dishyle toidet pakub või dishy ise. Mulle näib tõenäolisem, et vigane on ruuter. Ruuteri lammutamise videos ei tundu selle ehitus just kuigi hästi disainituna ega ole selle kvaliteet ka samal tasemel dishyga. Etherneti adapter on neist kolmest kõige ebaõnnestunum ja ebakvaliteetsem.
Huvitav oleks sinna ruuteri sisse vaadata küll, võib-olla saaks korda teha. Aga siis ei vahetataks mul seda enam välja. Kõik on kokku liimitud, kahjustamata lahti ei kanguta.
Rohkem infot:
Hacking the Rectangular Starlink Dishy Cable
https://gist.github.com/darconeous/8c7899c4d2f849b881d6c43be55066ee
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tauri.
HV vaatleja
|
18.02.2023 09:09:48
|
|
|
| Vana ruuterit nad tagasi ei tahtnud kui uue saatsid.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
18.02.2023 23:37:42
|
|
|
| Tauri. kirjutas: |
| Vana ruuterit nad tagasi ei tahtnud kui uue saatsid. |
Sul andis ka ruuter otsad? Või oli ainult kaabli viga?
Sulle vastati 3 minutiga, mul on kaks päeva juba vaikust. Muidugi ticketi teemaks oli ka etherneti adapteri viga, ainult uueks kommentaariks lisasin eile, et nüüd ei tööta enam ka dishy.
Täna tegin igaks juhuks uue ticketi, et dishy enam ei tööta, mille avasin "offline" teema alt. Et ehk saab see äkki kõrgema prioriteedi, kui mittetöötav adapter.
Tere talv, sellele reageeriti mõne tunni pärast - ja see suleti, kuna mul üks ticket on juba avatud!
Vaatan, kui homme õhtul ka veel vaikus valitseb, siis sulgen esimese ticketi ise ja avan teise uuesti.
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tauri.
HV vaatleja
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
21.02.2023 16:52:40
|
|
|
Ma avasin ticketi FAQ alt, võib-olla sellepärast ei saagi vastust nii kiiresti.
Kui homme ka ei vastata, siis tühistan ka algse ticketi, tõmban ruuteri uuesti käima ja saadan äpist "starlink disconnected" veateate alt uue ticketi. Alles sinu jutu peale leidsin äpist selle võimaluse, sest esimese ticketi avamisel äpp ei näidanud üldse probleemi ja teise avamisel ei olnud ma enam ruuteriga ühenduses.
Ehk saab siis mingit tähelepanu, muidu ehk liigitatakse mingite üldküsimuste alla, millele 2 nädalat aega vastata.
1. Äpp nõuab töötavat Starlinki ühendust Starlinki seadmete vigadest raporteerimiseks. Kui seade on kööga ja uplink ei tööta, siis äpi veateatest support requesti teha ei saa. Pidi ikka geenius olema, et midagi sellist välja mõelda.
Ühendad Starlinki Wifiga ja äpp näitab veateadet - avad sealt alt vajutades raporti akna, kirjutad teksti ja üritad saata - äpp ütleb et uplink ei tööta ja tuleb saatmiseks Starlinki Wifist lahti ühendada. Kohe kui lahti ühendad ja moblanetti ühendud, jookseb äpp kokku, kui sul see raporti aken on avatud.
Ja seda mitte ainult äpi uue 3.x versiooniga - paigaldasin vana versiooni jaanuarikuust ja see jookseb samuti kokku. Natuke teistmoodi, aga postitada midagi ei lase.
Proovitud ka split screenil teha, nii et Starlinki äpp on poolel ekraanil ja internetiühenduse lülitamine teisel poolel, et välistada tahaplaanile tööle jäänud äpi kokkujooksmine. Kuni oled Starlinki Wifiga ühendatud, saab raportit koostada, aga kohe kui nende wifi küljest ümber lülitad moblanetti, lõpetab see raporti koostamise aken reageerimise.
2. Äpi Support menüüst FAQ teemade alt saadetud support ticket saab sama kohtlemise osaliseks, mis Starlinki veebis koostatud ticket - st jääd igavesti ootama. Ja muud valikut sul ei ole, kui Starlinki seadmed ei tööta. Mul tiksub viies päev siis nüüd. Ei mingit tagasisidet.
Peab hakkama ikkagi TELE2 või Elisa moblaneti peale mõtlema vist, sest see läheb juba jaburaks. Kuni kõik toimib, on tore küll, aga täiesti olematu support ja äpi vearaporti saatmise bugfest hakkab üle piiri minema.
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Leinö
HV veteran

|
21.02.2023 17:03:38
|
|
|
| Dogbert, sul mingit dual wifi varianti või combined connections vms asja pole telefonis? Et pmst oled näiteks kahte erinevasse wifivõrku ühendanud ja nett jookseb sealt, kus ühendus on parem/kiirem
|
|
| Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olafsand
HV Guru

|
21.02.2023 17:26:31
|
|
|
| Ma sain aru, et asi pole mitte ühenduse headuses või kiiruses, vaid selles, et veateate saatmiseks pead igal juhul Starlink neti küljes olema. ja kui Starlink ei tööta, siis ei saagi veast teatada?
|
|
| Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
21.02.2023 19:24:44
|
|
|
Just nii.
Starlinki veebis oli reedel kasutajatoe osas teade, et kasutajatoe pakkumises esineb pikemat sorti viiteid ja soovitati vearaporti saatmiseks kasutada Starlinki äppi.
Nagu ma nüüd Tauri postitustest lugesin, sai tema äpi kaudu saadetud aeglase etherneti kohta vastuse 3 tunniga - tähendab, et äpist otse äpi poolt näidatavalt veateatelt saadetud vearaportitele vastab kiirem tehniline tugi, veebis kasutajatoe küsimuste ja vastuste osast saadetud ticket pannakse mingisse lohisevasse järjekorda ootama koos üldiste küsimustega.
Paistab et kedagi ei huvita see, et äpist raporti saatmiseks peab Starlink ise töökorras olema vähemalt minimaalsel määral.
Briljantne on see, et Starlinki internetiühenduse katkemisest saab vearaporti sellele kiirele tehnilisele toele saata ainult töötava Starlinki ühenduse pealt.
Täna veebis mingit teadet ei ole kasutajatoe viidete kohta, aga reaktsiooni mitte mingit ei ole mu vearaportile ka täna.
Mäletate seda anekdooti:
Spoiler 
A helicopter with a pilot and a single passenger was flying around above Seattle when a malfunction disabled all of the aircraft's navigation and communications equipment.
Due to the darkness and haze, the pilot could not determine the helicopter's position and course to get back to the airport.
The pilot saw a tall building with lights on and flew toward it, the pilot had the passenger draw a handwritten sign reading, "WHERE AM I?", and hold it up for the building's occupants to see.
People in the building quickly responded to the aircraft, drew a large sign, and held it in a building window.
Their sign said, "YOU ARE IN A HELICOPTER."
The pilot smiled, waved, looked at his map, determined the course to steer to SEATAC airport, and landed safely.
After they were on the ground, the passenger asked the pilot how the "YOU ARE IN A HELICOPTER" sign helped determine their position.
The pilot responded, "I knew that had to be the Microsoft support building, they gave me a technically correct but entirely useless answer."
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tauri.
HV vaatleja
|
21.02.2023 22:45:47
|
|
|
See vastus tuli 3 minutiga, aga see selleks, ilmselt vedas mul.Ma huvipärast saatsin uue kirja sama pealkirjaga, aga sisus küsisin kas selle ilma netita oldud nädala eest võiks järgmine arve väiksem olla. Poolteist päeva hiljem tuli automaatvastus.
Hit või miss tundub olevat suppordiga. Välismaa foorumites lugedes siis mõnel ooteaeg isegi üle kuu juba ja teenust ei ole ja samas osadele vastatakse tundide/päevadega.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
22.02.2023 12:39:07
|
|
|
| See vastus tuli 3 minutiga, aga see selleks, ilmselt vedas mul.Ma huvipärast saatsin uue kirja sama pealkirjaga, aga sisus küsisin kas selle ilma netita oldud nädala eest võiks järgmine arve väiksem olla. Poolteist päeva hiljem tuli automaatvastus. |
Ja mida vastati?
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
22.02.2023 12:59:11
|
|
|
Ilge kökats ikka see satelliit nett ma loen siin
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
| Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Leinö
HV veteran

|
22.02.2023 13:02:58
|
|
|
| Parem kui Elisa
|
|
   |
33 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
22.02.2023 13:04:37
|
|
|
Ei tundu küll seda juttu lugedes siin
|
|
| Kommentaarid: 209 loe/lisa |
   |
3 :: |
5 :: |
175 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
22.02.2023 13:56:29
|
|
|
Noh, kuni ta töötab, on kõik tore ju. Septembri alguses panin tööle ja siiamaani pole millegi üle kaevata eriti olnud. Gigabitisest ethernetiühendusest ruuteriga ei käinud küll kunagi läbi rohkem kui ~130 Mbit/s, samal ajal kui WiFi lasi läbi >500Mbit/s (uplink ise 100-220Mbit/s alla ja <20Mbit/s üles), aga see oli ka kõik. Mind ei häirinud.
Uurisin "kirjandust" lõpuks. Tuleb välja, et nad on kasutajatoele varunud lausa 10 tööpäeva algatatud küsimuste ja probleemidega tegelemiseks:
Spoiler 
How We Resolve Questions or Complaints
Our goal is to resolve any problem as quickly as possible. We will do our best to fix the issue straight away; however, if we cannot promptly resolve your complaint, we will investigate further and get back to you with an update as soon as we can. We will provide a response to your complaint within 10 business days. Where a final resolution cannot be provided in this time, we will provide information on the required timeframe. Once we have fixed your problem, we will close your complaint. We will also close your complaint if we have tried to contact you, but have not been able to reach you for more than 15 days. If we are unable to resolve your complaint, we will send you notice in your account noting your failure to respond, known as a “Deadlock Notice.”
Nii et mul nagu pole õigustki kobiseda siin enne 3. märtsi .
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
viimati muutis Dogbert 22.02.2023 14:35:08, muudetud 1 kord |
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mega
HV Guru

|
22.02.2023 14:10:01
|
|
|
Ise ka seni ei kurda. Maakohas parim nett, mida on seni olnud võimalik kasutada. Pneeli kütte olen jätnud talvel automaadi peale. Peaaegu oleks ka "portability" saanud ära proovida, aga lumi tuli ikkagi ja Tartu Maraton'i finiš jäi klassikalisse kohta. Kui oleks finiš tulnud Palu'le, oleks seal Starlink käiku länud. Suvel plaanin EU tripile kaasa võtta.
_________________ - censored - |
|
| Kommentaarid: 270 loe/lisa |
   |
237 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
22.02.2023 19:09:39
|
|
|
Mu TELE2 telefoni andmesidemaht on peaaegu täis, mingi 700MB on limiidist puudu. Pole ammu olnud vajadust moblanetti nii palju kasutada. Viimased kuud on terve kuu andmekasutus moblaneti kaudu alla 1GB jäänud.
Vahetasin nüüd TELE2 paketi kõige odavama piiramatu vastu - vähemalt ajutiselt.
Eks näe, kuidas selle Starlingiga läheb. 10 tööpäeva = 2 nädalat = ½ kuud
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tauri.
HV vaatleja
|
22.02.2023 19:29:22
|
|
|
| Sold OUT kirjutas: |
| Ilge kökats ikka see satelliit nett ma loen siin |
Minu kogemused on positiivsed välja arvatud see kaablipurunemine. Jõulude ajal sai üles pandud ja alates sellest oli üks suurem katkestus. See oli regiooniline ja kestis vist 3-4h. Siin teemas oli ka juttu tookord.
Eelmiste teenusepakkujaga (4G) oli kiirus 0-10 Mbit/s. Vahel nägi suuremaid numbreid, aga harva. Koht muidugi metsade vahel ja mobiililevi ka üpris kehv olenemata operaatorist. Kaablivõimekust muidugi ei ole ja ega tule. Umbes 20 aastat on meil maal nett olnud ja lõpuks on olemas internet millega reaalselt saab kõike teha ja kasvõi kõik korraga. Alustasime mingi raadiotelefoni internetiga , siis tuli Kõu mis oli massivne areng tol hetkel. Peale seda 4G.
Starlink'i kiirus jääb tavaliselt 180-250 Mbit/s vahele.
| See vastus tuli 3 minutiga, aga see selleks, ilmselt vedas mul.Ma huvipärast saatsin uue kirja sama pealkirjaga, aga sisus küsisin kas selle ilma netita oldud nädala eest võiks järgmine arve väiksem olla. Poolteist päeva hiljem tuli automaatvastus. |
Ja mida vastati? |
Pikk joru asjadest mida ma saaksin ise ära teha kui teenusega probleem on.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
22.02.2023 20:01:05
|
|
|
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
22.02.2023 23:58:15
|
|
|
Starlinkil on see etherneti adapter ühendatud järjestikku ruuteri ja dishy vahele. Kogu PoE toide käib läbi selle kaabli ja pistiku ning pesa, kui see vahel on.
Adapter on muidugi kutu, aga kui teda enam vahel ei ole ja dishy on otse ruuteri külge ühendatud, siis ei sõltu adapterist enam midagi.
Emb-kumb, kas kooles maha ruuteri sees see ebastandardne PoE injector, mis dishyle toidet pakub või dishy ise. Mulle näib tõenäolisem, et vigane on ruuter. Ruuteri lammutamise videos ei tundu selle ehitus just kuigi hästi disainituna ega ole selle kvaliteet ka samal tasemel dishyga. Etherneti adapter on neist kolmest kõige ebaõnnestunum ja ebakvaliteetsem.
|
Ma tutvusin sellega seotud lingi materjaliga. Minu arvamus on selle põhjal ühene - et asi töötaks nii kuis saab ja peab, on vaja ümber teha antenni toide nii, et cat kaablisse jääb ikkagi ainult data ja toite tarbeks tuleb panna eraldi kahesooneline kaabel, mille tubase otsa peale läheb toiteplokk 48-52V 2,5-3A ja antenni poolel tuleb see ühendada pärast gigabit trafot. Selliselt ühendades jaguneb koormus uuele kaablile ja POE võimeliste trafode koormus muutub ohutult olematuks, samas ei pea seal skeeme kratsima hakkama, originaalosa võib olla edasi POE pinge all. Kui ma õieti aru sain, on lan-trafo järel juba tehasest kahene kruvidega klemmliist, sinna alla tulebki ühendada. Ainus küsimus ja ainus originaalkomplekti mõjutav asi on see, kuidas eraldi toitesoon antenni sokutada nii, et oleks tagatud ilmastikukindlus, seda on vaja natuke ratsionaliseerida. See lahendus jätaks originaalruuteri tegelikult täiesti puutumata ja kasutatavaks. Samas, kui antennis katkestada toite trafodele minek, siis võib all kasutada vabalt valitud gigabit ruuterit, mis ei pruugi POE'st kui sellisest üldse midagi teada - see võib mõnele päris kasulik olla.
---
Kasutajad saavad jälle uudiseid... https://www.youtube.com/watch?v=eM_0FKK2b_s
viimati muutis Maldur 23.02.2023 02:01:41, muudetud 1 kord |
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
23.02.2023 00:07:24
|
|
|
Või siis, kas kütte saab täitsa välja lülitada? Kui poe ei kanna seda ära siis panna hoopis eraldi küte ja ei pea miskit lammutama. Mingi rennisulatuskaabel vms.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
| Kommentaarid: 196 loe/lisa |
   |
3 :: |
158 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
23.02.2023 11:26:46
|
|
|
Kõik need modifikatsioonid tähendavad seda, et kui ükski seade neist peeti läheb, siis võib juhtuda nii, et uus tuleb omast taskust jälle välja maksta.
Et "vigane" ruuter Taurile kätte jäeti, ei tähenda automaatselt seda, et kui mul näiteks dishy-ga sama juhtub, siis ka see vana mulle kätte jäetakse.
Lepingu katkestamisel on võimalik ka märkida, et soovin riistvara Starlinkile tagastada - esimese kuu jooksul on võimalik selle eest saada tagasi 100% makstud summast, hiljem on vist mingi osaline kompensatsioon, mille suurus võib ehk oleneda komplekti vanusest vms.
Sel põhjusel ei ole ma ka kaablit lõikuma hakanud, et sealt läbi käivaid pingeid mõõta - kas tuleb ruuteri poolt toide peale või on hoopis dishy pool otsas katki midagi. Pärast öeldakse, et ise lõhkusin.
| elukaz kirjutas: |
| Või siis, kas kütte saab täitsa välja lülitada? Kui poe ei kanna seda ära siis panna hoopis eraldi küte ja ei pea miskit lammutama. Mingi rennisulatuskaabel vms. |
Kaabel jääks neid mikroantenne varjama ja häirima hullemini kui lumi. Pigem siis juba mingi traktori kojamees lund pühkima, et sulatada oleks minimaalselt
https://www.agromarket.ee/toode/klaasipuhmootor410000002/
https://www.agromarket.ee/toode/klaasipuhharivarspolt-kinnitus41cm/
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tauri.
HV vaatleja
|
23.02.2023 21:27:44
|
|
|
kellelgi veel intermittent service error? Samas kõik töötab kenasti hetkel.
15.45 on network error olnud mõned korrad, muud midagi.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
mega
HV Guru

|
23.02.2023 22:28:57
|
|
|
Ei ole märganud. Aga ei ole neti otsas 24/7 aktiivne kah.
|
   |
237 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
25.02.2023 18:10:50
|
|
|
Huh, siiamaani on kõik kuss supporti pool. Ei teagi, kas see on nüüd halb või hoopis hea, sest eile võtsin kätte ja sikutasin katuseredeli majakatuselt lume seest maha ja ajasin ta sinna katusele, kus mul Starlink on.
Vaatasin pistiku ja pesa üle - visuaalselt oli kõik tibitobi. Ei ole klemmid kooldunud (kui kuumaks läheb, võib juhtuda) ja värv oli ka endine. Nii et suuremat kuuma pole saanud. Tegelikult käib ju sealt läbi nõrgem vool kui näiteks Nexus 5X laadimisel käis läbi USB-C samas mõõdus klemmide.
Nexust laadisin nii suure vooluga, kui tol ajal saada olevad võimsamad laadijad andsid - telefon jõudis kõik ära imeda. Pinge ainult 5V, aga vool läks 3,3A peale vahepeal.
Dishy tarbib pinget 50V kanti ja võimsust kasutab maksimaalselt 99W (vähemalt mu mõõtur pole talve jooksul suuremat väärtust registreerinud), seega voolu ainult 2A kanti kõige rohkem. Ja seda ka ainult suuremate lumesadudega, suurem osa ajast kõigub 35W kandis ehk alla ampri voolu.
Nojah, torkasin pistiku tagasi ja masti aluse auku ja mõtlesin, et proovin igaks juhuks nüüd bootida seda. Ei uskunud, et midagi muutunud oleks.
Ja see sinder läks käima
Nii et eilse õhtupooliku kulutasin etherneti adapteri uuesti testimisele (endiselt sõnnik - 100MBit/s režiimis maksimaalselt ja 10% data loss) ja siis Wifi AP kliendiks sättimisele, et võrk üle wifi käima panna.
Täna lisasin ticketile uue teksti, et peale etherneti adapteri justkui töötab kõik, lisasin faili äpist kopeeritud debug datast ja switchi veebiliidesest etherneti pordi statistikast, kus on näha korras ja vigaste pakettide arvud.
Täna käisin uuesti katusel ja lasin seda Motipi spreid nii pessa kui pistikusse. Ehk on mingit abi ja uut katkestust ei tule nii kähku kui muidu tuleks.
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tauri.
HV vaatleja
|
25.02.2023 18:45:11
|
|
|
Tore kuulda, et nii läks. Võib-olla saadavad veel uue kaabli ja ruuteri ikkagi 😂
Ma proovisin mesh võrgu ära. Väga lihtne üles seada ja nüüd teisel korrusel ka suht sama kiire kui all. Samas kuidagi kehv on see leviala neil ruuteritel. Õue levib väga kehvalt. Kuidas teil? Kas on kasu võrgu jagamisest 2.4/5 GHz.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
02.03.2023 20:01:38
|
|
|
5GHz levi ongi kehvem, sõltumata AP-st, sest kõrgemate sageduste võime tahket ainet läbistada on väiksem.
Võid proovida erinevad nimed panna 5GHz ja 2,5Ghz võrgule ja siis ühenda oma seade meelega ainult 2,5GHz võrguga, kui levi ulatust testid.
Kiiruse testimisel jälle ühenda 5GHz võrku - see on kiirem.
Aga kuuldavasti ei ole jah Starlinki Wifi kõige parema leviga. Ega seal ju pääse ka ligi täpsemale seadistusele üldse, nii et suht mõistetav. Pagan seda teab, millisele signaali tugevusele need üldse seadistatud on.
Uhh, täna hommikul leidsin, et ticketile oli vastatud ja see suletud. Tundub et kes iganes seda luges, jättis viimase kommentaari lõpuni lugemata ja ei vaevunud vaatama ei lisatud debug datat, kus on näha 100Mbit/s ühendus 1Gbit asemel ega screenshotti switchi statistikast, kus on näha 10% packet loss (ja ka 100Mbit/s ühendus).
| tsitaat: |
| Thank you for reaching out to Starlink Support. Please let us know if this issue arises once more, should your Ethernet adapter fail or a new issue were to appear. Should you have any additional questions or concerns, please do not hesitate to reach out. Our team is always here to assist you. |
Avasin ticketi uuesti ja kordasin üle, et etherneti adapter ei tööta endiselt, vajan uut. Enam ei julgenud üle 5 lause kirjutada, järsku jälle jätavad lugemata.
Hea et niigi läits.
PS.
Kas kellelgi äpi viimases versioonis äpisisene speed test töötab veel? Mul ei lähe kaugemale pöörlevast plönnist ja teatest "loading targets".
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
02.03.2023 23:28:26
|
|
|
| Ma siin loen ja mõtlen... et ilmselt pole suur probleem mitte pistiku kontaktid vaid ebakvaliteetne gigabitine POE võrgulahutustrafo. Läbikärsanud võrgutrafo jätab ka giga asemel 100M järele. Ticketisse antud info seda kinnitab, et port ei võimalda gigabitist linki kokku leppida. Kui nüüd see vigane eth adapter järele jääb, siis tuleks talle lahkamine teha.
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
02.03.2023 23:46:14
|
|
|
Siin võib lugeda ja mõelda, aga ma saan aru kui muud netti ei levi. Starlink aitab, rike võibolla venib.
Aga kui sul on mingigi mõistlik 4G või 5G levi. Siis võta see. Ma ei maini operaatorit aga kui sul on üüriseade ja tehniline probleem, JA neid seadmetega on, siis üks tuleb kohale sama või järgneva tööpäeva jooksul ja lahendab selle probleemi. See support kaugelt maalt tundub pigem probleem olema, kuigi hind on kõvasti kõtgem kui kohapealsetel pakkujatel.
|
|
| Kommentaarid: 262 loe/lisa |
   |
2 :: |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dex
HV veteran

|
03.03.2023 00:35:52
|
|
|
Ongi selle 4g-ga kõik ilusti lilled ja liblikad, ainult et õhtul 18-22 on hea kui paar Mbps alla tuleb tellitud 40 asemel.
_________________ Süümi, juumi, makkami ja kui tüüle nakkami... |
|
| Kommentaarid: 97 loe/lisa |
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
03.03.2023 00:50:19
|
|
|
indrpo, seni kuni on 50km kaugusel Tallinnast kohti, kus isegi 2G’ga telefoni kõne tegemine on õnnemäng ning ka seda on võimalik teha vaid ühe operaatori võrgus, on Starlink täiesti omal kohal.
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
| Kommentaarid: 236 loe/lisa |
   |
196 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Leinö
HV veteran

|
03.03.2023 09:50:45
|
|
|
| dex kirjutas: |
| Ongi selle 4g-ga kõik ilusti lilled ja liblikad, ainult et õhtul 18-22 on hea kui paar Mbps alla tuleb tellitud 40 asemel. |
Hea on, kui saab paar Mbpsigi Elisa keerab enda kõrgema sagedusega saatjad kell 22 kinni kah, siis veel ägedam. Netflixi pildikvaliteet on nagu 2005 aasta youtube videod
|
|
   |
33 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mega
HV Guru

|
03.03.2023 14:36:21
|
|
|
| indrpo kirjutas: |
Siin võib lugeda ja mõelda, aga ma saan aru kui muud netti ei levi. Starlink aitab, rike võibolla venib.
Aga kui sul on mingigi mõistlik 4G või 5G levi. Siis võta see. Ma ei maini operaatorit aga kui sul on üüriseade ja tehniline probleem, JA neid seadmetega on, siis üks tuleb kohale sama või järgneva tööpäeva jooksul ja lahendab selle probleemi. See support kaugelt maalt tundub pigem probleem olema, kuigi hind on kõvasti kõtgem kui kohapealsetel pakkujatel. |
Nii ja naa. Mina pigem eelistan 4G või 5G kasutada kodus backup'ina. Enamustes telefonipakettides on see olemas nii-ehk-naa. Lisaks kasutan SL seadet ka mobiilselt, saan kindlalt toimiva ühenduse maapiirkonna rahvarohketel spordiüritustel. Seda mobiiliopekad kuidagi pakkuda ei suuda, olgu neil kasutusel kasvõi 7G!
Hea näide on Tartu Maratoni ürituste Palu TP/vahefinish. Piisab 30-st inimesest kui isegi 2G maha kooleb. Mis on ka mõistetav, igapäevaselt seal tarbijaid ühe käe sõrmedel lugeda ja neile kärab ümbrik + mark kah. Eks edasta siis ajavõtuandmeid. SL on sellisel juhul väga abiks.
|
   |
237 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
03.03.2023 14:44:50
|
|
|
| Elisa keerab enda kõrgema sagedusega saatjad kell 22 kinni kah, siis veel ägedam. |
See kell vist 24 äkki? Aga teised operaatorid samuti keeravad kinni.
|
|
| Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Leinö
HV veteran

|
03.03.2023 15:12:16
|
|
|
| KillFrenzy kirjutas: |
| Elisa keerab enda kõrgema sagedusega saatjad kell 22 kinni kah, siis veel ägedam. |
See kell vist 24 äkki? Aga teised operaatorid samuti keeravad kinni. |
Kehra korstna otsas olevad saatjad läksid 22 paiku maha.
|
|
   |
33 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Prillpapa
Kremli troll
|
|
| Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
20 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tauri.
HV vaatleja
|
03.03.2023 15:44:35
|
|
|
| Tore, konkurents tarbijale kasulik.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
03.03.2023 15:51:30
|
|
|
| Prillpapa kirjutas: |
| elektri kokkuhoid? |
Jah.
|
|
| Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tauri.
HV vaatleja
|
03.03.2023 23:43:53
|
|
|
Sain lõpuks vastuse supportilt. Ühe kuu tasuta kaablijama pärast.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
07.03.2023 00:07:55
|
|
|
Täna kell 18.57 tuli lõpuks teade, et etherneti adapter on postitatud. Samas DHL-i tracker registreeriti alles kell 9.04 Saksamaa aja järgi ehk kell 10.04. Liikuma hakkab loodetavasti homme ja saabumisajaks on plaanitud 10. märts.
See teeb siis saabumispäeval täpselt 3 nädalat rikke avastamisest.
Seega tasub kodus hoida üks client bridge modes töötamisvõimeline wifi AP juhuks kui etherneti adapter maha kooleb või osta kohe tagavaraks teine adapter ka. Muidu võib väga pikalt internetita jääda suhteliselt väikese tehnilise rikke tõttu.
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
a22t
HV veteran

|
12.03.2023 14:11:44
|
|
|
| Kuidas teil alla kiirus viimastel päevadel? Mul 40-50 maksimaalselt, varem 200+ alla..
|
|
| Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
43 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
12.03.2023 14:51:50
|
|
|
| a22t kirjutas: |
| Kuidas teil alla kiirus viimastel päevadel? Mul 40-50 maksimaalselt, varem 200+ alla.. |
Üle Wifi või Etherneti?
Minul on üle Wifi kiirused ligikaudu samad mis kogu aeg on olnud. Alla 100 pole nagu märgata olnud, 200 ja üle on haruldasem olnud alati.
Mulle siis tuli uus Etherneti adapter kohale, aga selle külgeühendamisel on pilt sama nagu enne: Etherneti port töötab 100Mbit/s režiimil ja packet loss switchi pordil on küll veidi väiksem, aga endiselt arvestatav (1% kanti).
Samal ajal on täna millegipärast Starlinki kasutajatoe süsteemis ära kadunud võimalus suletud ticketit avada
Support palus probleemide korral sama ticketi uuesti avada, aga enam ei ole suletud ticketi avamiseks enam nuppe ega linke ei äpis ega Starlinki veebis. Tere talv!
| Maldur kirjutas: |
| Ma siin loen ja mõtlen... et ilmselt pole suur probleem mitte pistiku kontaktid vaid ebakvaliteetne gigabitine POE võrgulahutustrafo. Läbikärsanud võrgutrafo jätab ka giga asemel 100M järele. Ticketisse antud info seda kinnitab, et port ei võimalda gigabitist linki kokku leppida. Kui nüüd see vigane eth adapter järele jääb, siis tuleks talle lahkamine teha. |
Siin on tehtud põhjalik lahkamine talle, lisatud skeemid ja pinoutid:
https://olegkutkov.me/2022/03/07/reverse-engineering-of-the-starlink-ethernet-adapter/
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
viimati muutis Dogbert 12.03.2023 15:11:20, muudetud 1 kord |
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
12.03.2023 14:58:05
|
|
|
Niisama uudishimust, kas keegi viitsib siia starlink traceroute mõne Eesti serveri pihta panna?. Oleks huvitav näha mis teid pidi liiklus sinna lõpuks jõuab ehk kas käib vahepeal lombi tagant läbi või on ikka mingi otsem tee.
PS. muidugi oskaks ma seda ise ka teha, sellega on ainult üks "pisike" probleem kuna ma pole Starlink klient.
|
|
| Kommentaarid: 78 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
12.03.2023 16:13:14
|
|
|
>tracert neti.ee
Tracing route to neti.ee [185.154.221.184]
over a maximum of 30 hops:
1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
2 58 ms 47 ms 63 ms 100.64.0.1
3 48 ms 38 ms 55 ms 172.16.250.156
4 41 ms 39 ms 39 ms undefined.hostname.localhost [206.224.65.206]
5 38 ms 39 ms 31 ms undefined.hostname.localhost [206.224.65.184]
6 44 ms 47 ms 39 ms ffm-b5-link.ip.twelve99.net [62.115.37.20]
7 46 ms 54 ms 39 ms ffm-bb1-link.ip.twelve99.net [62.115.124.116]
8 45 ms 39 ms 47 ms hbg-bb3-link.ip.twelve99.net [62.115.123.77]
9 53 ms 39 ms 39 ms hbg-b2-link.ip.twelve99.net [62.115.120.71]
10 54 ms 46 ms 39 ms elisa-svc082374-ic372279.ip.twelve99-cust.net [80.239.132.173]
11 69 ms 63 ms 63 ms ae21.bbr1.tln2.ee.ip4.elisa.net [213.192.186.45]
12 69 ms 63 ms 63 ms 213.192.184.226
13 82 ms 75 ms 87 ms 1-221-154-185.eestimeedia.ee [185.154.221.1]
14 71 ms 75 ms 87 ms 3-221-154-185.eestimeedia.ee [185.154.221.3]
15 71 ms 75 ms 77 ms 184-221-154-185.eestimeedia.ee [185.154.221.184]
Trace complete. |
Graafiline GeoIP-l põhinev traceroute tundub mõttetu, sest GeoIP andmebaasi järgi peaks 206.224.65.206 ja 206.224.65.184 asuma Winnipegis ja Starlinki Eestile määratud IP-vahemik Leedus
inetnum: 145.224.118.128 - 145.224.118.255
netname: STARLINK_33396813_FRNTDEU1_IPV4
country: EE
admin-c: SN9171-RIPE
tech-c: SN9171-RIPE
status: ASSIGNED PA
created: 2023-01-04T19:41:25Z
last-modified: 2023-01-04T19:41:25Z
source: RIPE # Filtered
mnt-by: mnt-us-spacex-1
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tauri.
HV vaatleja
|
12.03.2023 20:07:10
|
|
|
| a22t kirjutas: |
| Kuidas teil alla kiirus viimastel päevadel? Mul 40-50 maksimaalselt, varem 200+ alla.. |
Ei ole mingeid muutusi täheldanud. Kiirus jääb tavaliselt 150-250 vahele.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
|