SKG, vaatasin, mul ei ole seal sellist valikut
plexi serveri tegemine kõlab ähvardavalt. Ei oska vist
Ainus võimalus arvutist telekasse pilti striimida üle võrgu kaasaegsemate meetoditega, kui teised võimalused ei toimi, on Miracast, Chromecast või mõni muu striimimiseks mõeldud tehnoloogia (nt vananenud Inteli Widi, mis töötab eranditult teatud Inteli Wifikaartide ja teleritega, millel on Widi tugi).
Mul on nt Miracast toega WiFi võrgukaart arvutis, uuem LG telekas toetab Miracasti.
Ja nii saan striimida arvuti töölauda otse telekasse ja läbi selle loomulikult siis käivitada vajalikke rakendusi- olen vaadanud ERR veebistriimi ja samuti saab ka kõvakettalt mängida videofaile, kasutades nt VLC'd.
Vanemal Lenovo sülearvutil ei ole Miracasti. Ja siis oli ainsaks lahenduseks Linuxisse paigaldada meediaserver, endale valisin UMS'i ehk Universal Media Server'i . UMS aga on sisuliselt veebiserver ja selle kasutamine toimib ainult läbi brauseri. Endal siis üles ehitatud nii, et sülearvutis käivitan teenuse ja telekas, mis on ühendatud samasse kohtvõrku, kus arvuti saab failidele ligi kasutades teleka enda veebibrauserit (sülearvuti lan IP ja teenuse pordi täisaadress sisestada aadressiribale). Natuke kohmakas, aga vähemasti ei eelda lahendus seda, et seadmed peavad kasutama Wifi kaarti, toimib üle etherneti. Lisaks sellele on meediaserveri eelis see, et kõik failid on otse nähtavad thumbnailidena ja kuvab isegi eelvaadet. Kasutamine ei ole keeruline, paigaldamine nõuab lihtsalt tähelepanelikkust. lisaks sellele on osad meediaserverid sellised, et käivitamine toimib üle käsurea (levinud linuxi rakendustes), kui sa just ise ei koosta käivitamist algatavat päästikut või ei konfigureeri asja nii, et hakkab tööle koos arvuti käivitamisega. Ma ise käivitan manuaalselt sest igapäevaselt pole vaja.
6h päevas kasutamist ja kuu aega kestev aku?
ütleme, et 80W tunnis... seega 80x6x30 = 14,4kW
aga ärgem unustagem, et seinal püsib tänu imele nagu "proprietary active-loop vacuum technology". Mis kindlasti võtab ka voolu mehiselt, et see 9kg asi seinal püsiks.
See 9kg sisaldab juba tummist akut kah?
tõmbad selle alla: https://www.plex.tv/media-server-downloads/
installeerid, tekitad arvutisse filmide, sarjade, piltide, muusika, muu video materjali jaoks kaustad, plexis seadetes näitad, kus kaustas mis asjad asuvad. kõik, rohkem pole midagi vaja teha.
vaatama tahad hakata siis valid teegi, mida tahad vaatama hakata (filmid/sarjad/videod/pildid/muusika), valid näiteks filmi välja, paned käima, tekib üles paremasse nurka cast ikoon, vajutad sinna peale, valid kuhu tahad castida (chromecast nimi) ja tekibki film telekasse.
veel mugavam arvutist käima panemise asemel on paigaldada plex äpp chromecasti ja sealt valida, mida vaadata tahad, konks selles, et plex media serverit sisaldav arvuti peab sama ajal töötama.
androidil ka plex äpp olemas, aga see mul mingil põhjusel juperdab, paneb lampi filmi kinni jne. _________________ "Kuidas on see hea?"
-Auto kirurgia kliinik
Ja kui ingliskeelses artiklis oli selgitatud, et pressiteates on viga kombineeritud resolutsiooni osas, siis Postimees pole viitsinud kontrollida.
rmc kirjutas:
Kui rahas pole küsimus, siis võib endale osta kohe neli sellist telekat ja tõsta need 55-tollised 4K isendid kõrvuti massiivseks 110-tolliseks 16K eraldusvõimega ekraaniks.
Seina külge imemine oleks äge küll, toitejuhtme jaoks ikka koha leiab. _________________ Müüa igasugu asju
installeerid, tekitad arvutisse filmide, sarjade, piltide, muusika, muu video materjali jaoks kaustad, plexis seadetes näitad, kus kaustas mis asjad asuvad. kõik, rohkem pole midagi vaja teha.
vaatama tahad hakata siis valid teegi, mida tahad vaatama hakata (filmid/sarjad/videod/pildid/muusika), valid näiteks filmi välja, paned käima, tekib üles paremasse nurka cast ikoon, vajutad sinna peale, valid kuhu tahad castida (chromecast nimi) ja tekibki film telekasse.
veel mugavam arvutist käima panemise asemel on paigaldada plex äpp chromecasti ja sealt valida, mida vaadata tahad, konks selles, et plex media serverit sisaldav arvuti peab sama ajal töötama.
androidil ka plex äpp olemas, aga see mul mingil põhjusel juperdab, paneb lampi filmi kinni jne.
Ma kaalusin midagi sarnast kirjutada, kuid arvestades ajalugu, siis ta suudab midagi jälle nii tuksi keerata, et me kõik saame siin veel tagajärgedest lugeda.
kirjutage siis sellest _________________ Hapud viinamarjad
kirjutage siis sellest
Kui hätta jääd, võin kunagi pärast pühi läbi astuda ja aidata.
Sai kuidagi käima joostud see kooslus. Puikles ja põtkis, aga asja sai. Siiski üsna metslase moodi see vaatamine, aga ajab asja ära. Kuna mul see uus Chromecast julla olemas, siis oleks hea, kui see äpp seal oleks. Vbla üritan, kui vaim peale tuleb. _________________ Hapud viinamarjad
On üks LG teler aastast 2017 (65UH8507) ehk viimane aasta millele LG pole välja lasknud Twitch appi. Siiani sai seal veebibrowseri vahendusel kuidagimoodi Twitchi stiime vaadatud kui nüüd tundub striimid enam ära ei lae. Huvitav mis oleks lihtne lahendus teleris Twitchi striime uuesti vaatama hakata? Lisa ekraanina arvuti taha ei viitsi panna. Samuti ei viitsi hakata moblast screen sharema. Tea kas mingi Chromecast vms vidin on olemas, mille paned otse teleri külge ja teler jääb passiivseks pildi näitajaks ning seda vidinat juhid mobla appi v teleri puldi (magic remote) abil käivitades sinna vidina peale installitud Twitch appi?
Kodus on ka 2019 aasta LG C9 WebOS4,5 ja sellel on Twitch app olemas. 2018+ (ilmselt siis WebOS4.0) alates peaks tugi olema.
E: Proovisin siiski korra screen sharingu lahendust. Telefonile sai pandud AirBeamTV ja kvaliteet oli kohutav. _________________ Foorumis on ühe lolli kohta kümme tarka, nii et jõud on enam-vähem võrdsed.™
viimati muutis Killhoven 21.12.2022 13:56:49, muudetud 1 kord
Mul kadus kunagi Youtuub telekast ära.
Hakkasin googeldama ja leidsin välismaa foorumitest, et viimast tarkvara ei tohi peale lasta, muidu see kaob. Paraku oli hilja
Tuli uus telekas osta _________________ Hapud viinamarjad
Mul kadus kunagi Youtuub telekast ära.
Hakkasin googeldama ja leidsin välismaa foorumitest, et viimast tarkvara ei tohi peale lasta, muidu see kaob. Paraku oli hilja
Tuli uus telekas osta
Killhoven, pista mingi Android TV pulk TV-le sappa. Soovitavalt 4K võimeline, need on üldiselt veidi parema rauaga. Xiaomi/Google vms, vastavalt rahakotile. _________________ Experience is what you get when you don't get what you want.
Sai kuidagi käima joostud see kooslus. Puikles ja põtkis, aga asja sai. Siiski üsna metslase moodi see vaatamine, aga ajab asja ära. Kuna mul see uus Chromecast julla olemas, siis oleks hea, kui see äpp seal oleks. Vbla üritan, kui vaim peale tuleb.
mis mõttes metslase moodi ja ajab asja ära? uuele chromecastile ongi olemas plex äpp. sa ühe korra juba panid mingi äpi chromecastile peale, võiks juba nagu selge olema, kuidas see käib.
millega see sul vastu puikles siis? _________________ "Kuidas on see hea?"
-Auto kirurgia kliinik
installis ära, aga käima ei saanud. Avanes mingi brauseri aken ja jäigi ketrama. Ei mäleta täpselt. Vist jätsin linnukese, et käivituks installimise lõppedes. Seda ei juhtunud. Käivitasin siis ikoonillt ise, see ei õnnestnud.
Läksin talle päris ligi, ikka ei midagi.
Tahtsin juba maha lasta, siis tegin igaksjuhuks restardi, siis läks. _________________ Hapud viinamarjad
bladerunner, hakkasin lähemalt Google Chromecast võimalustest lugema ja tundub võiks mulle täitsa sobida. Äkki isegi see käraks, aga hind ei ole eriti oluline. Ideaalis ühendaks küll kaabli otsa stabiilsuse mõttes, aga eks need väiksed vidinad vist kõik ole Wifi pealt. Mõni muu TV pulk mida ma võiks kah kaaluda? Üldiselt mulle piisab kui pulga peale saab panna Twitch appi või siis veebilehitsejas videot täisekraanil näidata. _________________ Foorumis on ühe lolli kohta kümme tarka, nii et jõud on enam-vähem võrdsed.™
bladerunner, hakkasin lähemalt Google Chromecast võimalustest lugema ja tundub võiks mulle täitsa sobida. Äkki isegi see käraks, aga hind ei ole eriti oluline. Ideaalis ühendaks küll kaabli otsa stabiilsuse mõttes, aga eks need väiksed vidinad vist kõik ole Wifi pealt. Mõni muu TV pulk mida ma võiks kah kaaluda? Üldiselt mulle piisab kui pulga peale saab panna Twitch appi või siis veebilehitsejas videot täisekraanil näidata.
tollel käib kaabel toiteadapterisse. uuemal puldiga lutsul tuleb meerikamaalt eraldi spets toiteadapter osta. vähemalt see, mille mina sain eestist ostes, võrgupistikut pole. osadel jällegi on. _________________ "Kuidas on see hea?"
-Auto kirurgia kliinik
somnambuul, See on hea kuna pole lisatoidet. Amazoni linki? Mulle näitab 34,99+9,29(post) ja siis nagu võtaks juba Eestist. _________________ Foorumis on ühe lolli kohta kümme tarka, nii et jõud on enam-vähem võrdsed.™
mis neil vahet on? Reso?
Kuidas ostja aru saab? Hinna järgi?
Tootekoodi järgi, paraku paljud poed müüvad siin USA turu jaoks mõeldud Chromecasti. GA01919-US Arvutitargas 4K mudel USA turule, GA03131-DE uuem ja lihtsam variant saksa, ehk siis pmst EU. _________________ Steam: Renq Origin: Renq86 Uplay: Renq86
SKG, See on oki et 4k tuge pole. Striimide lagi on FHD ja see tugi seal minu tellitul on. 4k toe eest topelthinda pole mul mõtet maksta. _________________ Foorumis on ühe lolli kohta kümme tarka, nii et jõud on enam-vähem võrdsed.™
Killhoven, Kui nii siis nii. Oktoobris sai oma mõlemale vanemale need 4K versioonid ostetud ja olin seadme kiiruses pettunud. Peale kerget tviikimist, sai kiiremaks, kuid... HD versioon on ju veel lahjema rauaga
Samas tuleb tõdeda, et Chromecast on siiski parem kui teleri enda OS ja selles hinnaklassis paremat seadet ka saada pole.
Kas see 4k töötab FHD telekaga ka normaalselt? Maal FHD, kodus 4k telekas.
Jah, puhtalt teleka vaatamiseks ja äppideks on tegu asjaliku seadmega, ilmselgelt mingiteks peenemateks asjadeks jääb tal jõust puudu. _________________ Steam: Renq Origin: Renq86 Uplay: Renq86
Kas see 4k töötab FHD telekaga ka normaalselt? Maal FHD, kodus 4k telekas.
Jah, puhtalt teleka vaatamiseks ja äppideks on tegu asjaliku seadmega, ilmselgelt mingiteks peenemateks asjadeks jääb tal jõust puudu.
mis need "mingid peenemad asjad" on, mida chromecastiga tegema peaks?
No ses mõttes, et Nvidia Shield'iga ei maksa seda jõudluse poolelt võrrelda, kes mingeid mänge või asju sellega plaanivad ajatada. _________________ Steam: Renq Origin: Renq86 Uplay: Renq86
Maal märkasin filmi vahtides, et 11 aastat vanal samsal tekkinud ülevalt alla miski ~3cm laiune triip. Mõne värviga paremini nähtav, teise värviga praktiliselt mittenähtav. Näiteks valge puhul üliraske märgata kui ei tea. Roosa puhul aga kena lillakas triip (inimeste nägudel hösti näha, et miskit valesti). Paneel, emaplaat või miskit kolmandat?
Teler muidugi niipiisavalt vana, et remontima pole pointi hakata, eks ootab kuni süveneb ja tõmbab mõne uue odava vusseri asemele. _________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud
see Chromecast ei mängi Jupiterist kauem, kui 15 min, siis jääb film naksti pooleli ja viskab ette screensaverimoodi lehe. Back nuppu vajutades saad Jupiteri avalehele. Otsid filmi üles, vaatad edasi ja umbes 15 min pärast sama lugu.
Miski nagu ei ole päris õige. Ongi selline ikaldus või minu seade pask?
Mida torkida? _________________ Hapud viinamarjad
kust kaudu filmi käivitada üritad? pc? telefon? google tv äpp? mul telefonist yt käitub samamoodi, äpist töötab ilusti. jupiteri pole pikka aega tarvitand. _________________ "Kuidas on see hea?"
-Auto kirurgia kliinik
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.