toa temp. oli 10-15C madalam? gpu temp ei näita mitte midagi, kuna see sõltub jahutusest ja venti profiilist. suurema voolutarbe ja effektiivsema jahutusega kaardi puhul saad toa veel kiiremini veel soojemaks soojemaks. seinast tarbitavat võimsust tuleb vaadata. _________________ "Kuidas on see hea?"
-Auto kirurgia kliinik
No kui 3080 Ti-ga läheb tuba palavaks, siis ega see 4090-ga külmemaks ei lähe . See ekstra 100W peab ju kuhugi minema.
Seega isegi kui kaart ise on jahedam tänu paremale jahutusele siis eraldatav kuumuse hulk ju tõuseb.
Bunny, Tehniliselt peaks olema võimalik 4090 ka undervoltida kaotades jõudluse alla 10%. See peaks voolutarbe kukutama sinna 350W kanti või isegi madalamale.
Samas nagu sa ise ütlesid maksavad 4090 mudelid hetkel 2,3k kanti. Kuigi isegi optimistlikul juhul maksaks see minimaalselt 2k euroopas usd-eur vahetuskursi tõttu.
ei ole muidugi teada, mis fps taga aetakse. kui näiteks 60fps limit/vsync peal, mille puhul näiteks 3080ti rügab täisvõimsusel ja samal ajal 4090 teeb sama töö ära näiteks 60-70% koormusel, siis võib toa pisut jahedamaks saada küll, aga selleks, et seda teada saada, peab keegi vastava eksperimendi läbi viima ja mõõtma seinast tarbitavat võimsust. _________________ "Kuidas on see hea?"
-Auto kirurgia kliinik
Teil kellelgi on kaart masinas? Mida te jahute siin siis? Eelnevaid poste ei loe? Mitu korda kirjutanud, et kaart ei lase kõiki kolme venti isegi käima töötades +100 gpu ja +500 mälu, kuvades VR 8k resoga...voolu tarve jääb 450w kanti max! See suur jahutus jahutab kaardi rahulikult ära ja kindlasti on jahedam kui 3090 mis mul ennem oli, voolu tarve ei erine neil üldse, pigem on 4090 kasuks...Et seda 600w kätte saada on vaja PR jooksutada max oc settingutega ja siis seda ka näeb heal juhul korra või kaks. Siin võib muidugi mängida rolli ka see et strixil on kõige võimsam jahutus aga vaevalt...Tundub, et ilma asjata sai seekord veeplokk tellitud, heal juhul tuleb 5 kraadi vahe ja 3 radikat tevad kordades rohkem lärmi kui see oma jahutus. Samas mäludele peaks kõvasti mõjuma.
Bunny see 2xpin kaabel on corsairi oma ma eeldan ja see ei pruugi seasonikuga töötada, vaata oma toitele sobilik kaabel, corsairil eeldab see ka +1000w toidet ja mõned ei saanud isegi sellega 600w kätte...
viimati muutis m8markus 16.11.2022 10:53:30, muudetud 2 korda
ei ole muidugi teada, mis fps taga aetakse. kui näiteks 60fps limit/vsync peal, mille puhul näiteks 3080ti rügab täisvõimsusel ja samal ajal 4090 teeb sama töö ära näiteks 60-70% koormusel, siis võib toa pisut jahedamaks saada küll, aga selleks, et seda teada saada, peab keegi vastava eksperimendi läbi viima ja mõõtma seinast tarbitavat võimsust.
Oleneb mängust muidugi, aga mulle piisab 60-144fps. Vaatasin ülevaateid, 4090 oli võimsam ja jahedam, eeldasin siis et minu vajaduste juures oleks temp mingi 10-15C jahedam präegusest 3080Ti. Aga ma sain vastused oma küsimustele kätte, kaablit eraldi, prose jääb veits lahjaks ja korpus kitsaks. Eks ootab nüüd kui hinnad kukuvad alla 2K euro ja siis otsustan mis teha.
m8markus, PCI-E on piisavalt veel toimekas, vajadusel saab 2 juurde panna.
m8markus, PCI-E on piisavalt veel toimekas, vajadusel saab 2 juurde panna.
Toite pci-e ots peab välja andma 300w selle kaabliga kui tahad 600w gpu-le saada...kui ei anna siis selle kaabliga saad 300w kätte ning corsairil ja seasonicul võib olla juhtme paigutuses ka erinevusi, uuri ja loe ise kaablite lehelt, seal krjutavad...
Ja just kirjutasin et mul kaart paneb täiega ehk siis 2800-2900mhz ja ei tõmba 3 venti veel käimagi, temp on max 58 peale 2 tundi, toas on vaikus esimest korda, lisaks on mul üldse 10700k, ei näe probleemi...
Ja kui sul kaarti pole veel ostetud siis pole selle kaabliga mõtet üldse tegeleda, arvata on, et seda muudetakse ja vaevalt veel mõni tootja topib 300w asemel 150w kaabliga ülemineku, kuigi see polnud ka probleemiks...
m8markus, kas sul on voolutarbe võrdlus pistikust olemas 3090 vs 4090? see tähendab, et kas toiteplokk vooluvõrku on phendatud läbi voolumõõtja ja võrdlesid sellega tarbimist? nagu eelpool mainitud sai, siis gpu temp sõltub jahutist ja toa tempi see ei mõjuta. kui sul soft näitab kaardi tarbimiseks 450W ja selle juures on kaart jahe ja kõiki vente tööle ei panda, siis mitte kaart ei võta 450W vaid soft valetab tarbitava võimsuse kohta. _________________ "Kuidas on see hea?"
-Auto kirurgia kliinik
Piirates power limiti 80% peale, võtab kaart maksimaalselt 360w benchmarkides ning jõudlus langeb 3-4% ehk oleks rumalus mitte voolutarbimist piirata. Kaart ise on muidugi megahea jahutusega ja kulu koha pealt näitab Amperele ikka kapitaalselt koha kätte. Kui 3080 lasi pmst iga mängu puhul end piirajasse ehk undervolted limit 220w peale, siis 4090 tiksub täiesti omaette maailmas poole väiksema kulu peal. EVE võtab 90-100w, BF 2042 ~150w, Vermintide 2 teeb täiesti ootamatult nii vana mängu kohta ~200w jne. Ada on jupstükina as säästlik as they come EVE'i puhul ei lähe isegi ventilaatorid kaardil tööle, mis on ikka väga cool.
Scart, nägu ma aru saan, siis on sul mõlemad läbi käinud 3080 ja nüüd siis 4090. Mis tempid on mängudes, kas on suur vahe?
Mul oli Gigabyte'i 3080 Eagle (mul oli Rev 1), mis pole just kõige parem Ampere esindaja, aga raskel ajal oli valikuid vähe. Pastad ja asjad vahetatud ja backplate'i alla panin lisaks termopadjad, kuna PCB ei olnud backplatega ühenduses ja ei jahutanud nagu võiks. Võrreldes praeguse Ada'ga olid tempid 20-30C kõrgemad. 4090 vaikus ja jahedus on üsna loogiline, sest jahutus on ehitatud 600w jaoks, aga kaart võtab piiratuna maksimaalselt 360w ja tavaolukorras mängudes on voolutõmme palju madalam kui Ampere puhul, ilmselt siis seotud efektiivsuse tõusuga.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.