|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
erkki
Kreisi kasutaja

|
22.07.2004 00:10:47
|
|
|
| ep0x kirjutas: |
aga äkki teeks registreerimisse mingi käendajate värgi. et peab olema mingi 2 isikut kes kutti teavad v6i on kokkupuutunud ja ennem kui neid pole siis ärifoorum "bye bye". ja kui sa hakkad kellegi käendajax siis on sul ka vastutus selle isiku andmete omandamises ja peab jagama neid teistele HV kasutajatele kui ta on ettusega hakkama saanud:P see vähendax kindlasti natuke käendajad peaksid kirjutama tema andmed kuhugi profiili kah (v6i 6ldse mida teavad temast)
aga probleem m6ni isik ei tea 2 inimest siit
aga proovida tasuks ikka
ja siis v6ib raffas teha 3 kasutajat korraga
ja see v6ix ka olla et pead nx olema 2 kuud HV kasutaja veel lisaks  |
mulle see idee ei meeldi, sest iga mees seisku ikka enda eest, mitte et ma pean kellegi teise jama eest vastutama
|
|
| Kommentaarid: 39 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
29 |
|
| tagasi üles |
|
 |
UB
HV Guru

|
22.07.2004 06:10:05
|
|
|
link :: KMA
| Fast&Furious kirjutas: |
| erkki kirjutas: |
| aga siiski ma arvan, et isikukood profiilis oleks hea, sest selle abil saab vajadusel teiste andmete õigsust kontrollida |
a seda annab ju feikida või mis. panen sinna mingisuguse 37709250128 ja kes ütleb, et ma 77 sündind olen. tegelt istub selle taga hoopis 14 aastane päss. |
Ärivoorumis osalemiseks teha kohustuslikuks oma nime ja isikukoodi avalikustamine ja isiku kontrollimiseks saab kasutada KMA linki. Muidugi on võimalik, et keegi hakkab ka neid andmeid võltsima, kuid...on olemas ka selline link http://www.mig.ee/est/paringud/isikuparing/ , kuid dokumendi numbrit ei tohiks kindlasti siin avalikustada, sest see on asi mida ei saa tavakodanik avalikult kusagilt võltsida. Aga alati on võimalik kahtluste peletamiseks ostjal ja/või müüjal sellised täiendavad andmed esitada. Loomulikult tuleb vaadata ka seda kuidas inimene on siiani saanud oma asjad aetud ning kes on olnud hindajad - kui ikka uuele kasutajale on andnud 10 uut kasutajat positiivse hinnangu, siis sellist äripartnerit ma küll väga ei usalda.
|
|
| Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
39 |
|
| tagasi üles |
|
 |
UB
HV Guru

|
22.07.2004 06:21:15
|
|
|
| _marek kirjutas: |
Just.
Kõik võikski ID-kaardi puhul jääda vanaviisi.
Et on võimalus oma isik tuvastada ID-kaardi abil esmakordselt.
Edaspidi seda vaja ei ole.
Ja kaubelda saavad ka need, kes tuvastamist teinud ei ole.
Ainult et siis oskab igaüks arvestada, et nende isikutega kauplemine on riskantsem. |
Ei saanud hästi asjale pihta, tuvastad ennast ainult korra! Milleks mul siis on kaardilugeja ostetud. Kui tahad äri teha, siis tuvastada ennast ikka iga kord, see 4-8 kohalise PIN koodi sisestamine ei ole ju raske?
|
|
   |
39 |
|
| tagasi üles |
|
 |
UB
HV Guru

|
22.07.2004 06:28:08
|
|
|
| ep0x kirjutas: |
aga äkki teeks registreerimisse mingi käendajate värgi. et peab olema mingi 2 isikut kes kutti teavad v6i on kokkupuutunud ja ennem kui neid pole siis ärifoorum "bye bye". ja kui sa hakkad kellegi käendajax siis on sul ka vastutus selle isiku andmete omandamises ja peab jagama neid teistele HV kasutajatele kui ta on ettusega hakkama saanud:P see vähendax kindlasti natuke käendajad peaksid kirjutama tema andmed kuhugi profiili kah (v6i 6ldse mida teavad temast)
aga probleem m6ni isik ei tea 2 inimest siit
aga proovida tasuks ikka
ja siis v6ib raffas teha 3 kasutajat korraga
ja see v6ix ka olla et pead nx olema 2 kuud HV kasutaja veel lisaks  |
Ma olen isiklikult kokku puutunud ainult kasutajaga Bigmarx, kas see tähendab siis seda, et ärifoorum on minu jaoks suletud. Samas on saadud siin 3 korda positiivselt äri aetud. Tehtud ostud: 1200kr, 2500 kr ja 400kr ning petta pole saanud ja pole ka ise petnud.
ID kaardi ideed toetasin ma juba ammu, kuid mulle öeldi, et seda ideed ei arendata, ma polevat esimene kes selle välja käis. Väike jama on ainult see, et mul ei ole igas arvutis mida ma kasutan ID-kaardi lugejat ja seda ei anna kuidagi installida ka (pole admin õiguseid), ja äri ajamisega on teadupärast kiire. Äkki on võimalik siis sisse logida ka mobiili abil: saadan SMSi parooliga ning kui telefon millelt sõnumi saatsin vastab eelnevalt registreeritud numbriga, olengi sisse logitud. Ettemaksuga telefonidega, muidugi sellist asja lubada ei saa, sest siis jääb onimene ikkagi anonüümseks. See on lihtsalt üks idee, mille teostamine...raha?
|
|
   |
39 |
|
| tagasi üles |
|
 |
_marek
HV Guru

|
22.07.2004 10:47:50
|
|
|
Keegi pole öelnud, et ärifoorum on kellelegi suletud.
Lihtsalt endal on võimalik oma mainet parandada ja ennast ausamana tõestada, tuvastades ID-kaardiga enda isik.
Kui mõni kord on kiire ja seda teha ei jõua, tuleb lihtsalt ostja/müüjaga saavutada kokkulepe. (Ehk sel korral läheb kõik vanaviisi)
|
|
| Kommentaarid: 130 loe/lisa |
   |
118 |
|
| tagasi üles |
|
 |
UB
HV Guru

|
22.07.2004 14:45:51
|
|
|
| _marek kirjutas: |
Keegi pole öelnud, et ärifoorum on kellelegi suletud.
Lihtsalt endal on võimalik oma mainet parandada ja ennast ausamana tõestada, tuvastades ID-kaardiga enda isik.
Kui mõni kord on kiire ja seda teha ei jõua, tuleb lihtsalt ostja/müüjaga saavutada kokkulepe. (Ehk sel korral läheb kõik vanaviisi) |
Sel juhul võib ju ausalt välja öelda: tekitame ebavõrdsust!
|
|
   |
39 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
5 :: |
7 :: |
362 |
|
| tagasi üles |
|
 |
razor
HV Guru
|
22.07.2004 16:10:04
|
|
|
mhmh mina arvan ikkagi, et ükskõik milliseid meetmeid rakendades võib petta saada. seega turvalisus sõltub ikkagi inimesest endast - kui oled nii sooda et saadad 3 postiga kasutajale raha ette siis on ka pettasaamise protsent võrdlemisi suur. paistab et siin foorumis isegi uued kasutajad rakendavad üldlevinud kauplemisreegleid Cargo puhul.
isiklikult ei taha üldse saata kaupa ette kui vähemalt poolt raha ei ole kätte saanud. ja raha ei kanna ma kunagi ette. siiamaani vähemalt 25 tehingut ilma probleemideta...
näide ka tegelikult: oma Geforce3 ostsin inimeselt, kes oli äsja foorumil registreerunud. tema jaoks oli enesestmõistetav see, et ta saadab mulle ennem kaardi ja ma veendun selle korrasolus ning alles seejärel kannan ma talle raha.
edit: by all means, rakendage abinõusid pettuste vähendamiseks. lihtsalt vaadake ette, et ise kauplemisel lollakaid apsakaid sisse ei lase tulla.
|
|
| Kommentaarid: 132 loe/lisa |
   |
120 |
|
| tagasi üles |
|
 |
MorRAW
Ei ole Guru

|
22.07.2004 17:14:39
|
|
|
| razor kirjutas: |
| ....rakendage abinõusid pettuste vähendamiseks. lihtsalt vaadake ette, et ise kauplemisel lollakaid apsakaid sisse ei lase tulla. |
jah, seda on kerge öelda aga raske teostada
Tanel, kas see ID külgepookimine on üldse mõeldav-teostatav-reaalne?
Et jah, tore idee küll aga seda oleks vaja siiski ka teostada
|
|
| Kommentaarid: 376 loe/lisa |
   |
2 :: |
317 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
362 |
|
| tagasi üles |
|
 |
razor
HV Guru
|
22.07.2004 19:16:07
|
|
|
| MorroW, ei ole ju raske. lihtsalt kui oled müüja / ostja siis teed ise tingimused. kui teisele poolele ei meeldi siis jääb kaup tegemata. nagu ma varem mainisin siis lihtsalt kaupled tingimusteta ainult inimestega, kellega oled ise ennem äri ajanud või on mõni su tuttavatest seda teinud.
|
|
   |
120 |
|
| tagasi üles |
|
 |
UB
HV Guru

|
22.07.2004 20:10:35
|
|
|
| Tanel kirjutas: |
MorroW,
| tsitaat: |
kas see ID külgepookimine on üldse mõeldav-teostatav-reaalne?
|
jah |
Tanel ja millal võiks seda autoriseerimussüsteemi kasutama hakata?
viimati muutis UB 22.07.2004 20:12:26, muudetud 1 kord |
|
   |
39 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Terminator III
HV veteran
|
22.07.2004 20:12:20
|
|
|
| Ma arvan et esimesena peaks bänni nendele kasutajatele panema kes on juba korra petnud
|
|
| Kommentaarid: 201 loe/lisa |
   |
15 :: |
21 :: |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
MarkoV
HV kasutaja
|
22.07.2004 20:19:15
|
|
|
| Terminator III kirjutas: |
| Ma arvan et esimesena peaks bänni nendele kasutajatele panema kes on juba korra petnud |
Ja mis sellest bännist kasu on? Tehakse uus kasutaja ja petmine jätkub.
|
|
| Kommentaarid: 31 loe/lisa |
   |
31 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
362 |
|
| tagasi üles |
|
 |
UB
HV Guru

|
23.07.2004 05:53:17
|
|
|
| Tanel kirjutas: |
| UB, hea õnne korral paari kuu jooksul |
See on väga hea uudis
|
|
   |
39 |
|
| tagasi üles |
|
 |
erkki
Kreisi kasutaja

|
26.07.2004 02:38:39
|
|
|
| kas asja juba siis mõeldakse/teostatakse HV kõrgemas kihis?
|
|
   |
29 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
362 |
|
| tagasi üles |
|
 |
erkki
Kreisi kasutaja

|
26.07.2004 10:36:26
|
|
|
| siis jääme ootama 8)
|
|
   |
29 |
|
| tagasi üles |
|
 |
daddo
HV kasutaja

|
13.08.2004 05:36:38
|
|
|
nii.. loen seda siin ja...
natuke lootustandev, natuke nutune te seisukoht..
igatahes minust on saanud ID kaardi ideoloogia fanatt, tõesti fantastiline võimalus, mille riik on enda peale võtnud
Ja selle lugeja muretsemine ei tohiks ka probleem olla. Iga uue arvuti ostmisel peaks seda juba kui MUST HAVE komponenti võtma. aga jah, inimesed on pimedad, et 11000 krooni maksev arvuti ja +290 krooni maksev lugeja on liiga kallis, kuigi 11290 krooni maksev arvuti, ilma lugejata, pole ju esimese variandiga võrreldes üldse kallis... või siis mingi 10 pakki suitsu? ei tea, pole ise suitsumees, võibolla sellespärast mul see lugeja ongi...
Igatahes te vaatate seda ID kaardi asja läbi mustvalgete prillide: teie jaoks eksisteerib senimaani ainult võimalus, et autentimine siin foorumis oleks 1 ja ainuke lahendus... aga oled sa identifitseeritud id kaardiga või ei, alati kehtib vanasõna: loll saab kirikuski peksa... Ja siinkohal tuleb mängu ID kaardi teine ja ehk oluliseimgi funktsioon: äripartneriga vahetatavate mailide signeerimine kahepoolselt... ja see sertifikaat, mille te id kaardiga saate, kehtib vaid teie @eesti.ee mailiaadressi kohta: ehk sulleril puudub võimalus minna hotti ja teha uus mailiaadress ja saada siin foorumis uus identiteet...
Ja loomulikult on võlusõna DIGIALLKIRI:
kuigi ma pole siin veel ise ühtegi tehingut sõlminud, võite kindlad olla, et mitte mingit ettemaksu või toodet te minul enne ei näe, kui te olete digiallkirjastanud dokumendi, mis sisaldab punkte a la:
*see ja see on sõlmind lepingu sel ja sel ajal*
*käesoleva lepingu sisuks on selle ja selle toote ostu-müügi tehing*
*müüja vastutab toote legaalsuse eest*
*see teeb sellele ülekande ja s kohustub X aja jooksul ülekande sooritamise hetkest toimetama toote X, Y, Z seerianumbriga xyz sellele*
*kui toode osutub töökõlbmatuks, on kohustatud see selle X aja jooksul tagasi võtma ja tagastama tollele tasutud summa*
*vaidlused lahendatakse käesoleva dokumendi punktidest ja EV seadustest lähtuvalt*
JNE... mis iganes hing ja olukord nõuab...
ehk te saate isegi aru... kui kogu andmevahetus liigub mõlemapoolselt signeeritud maile pidi, lisaks on digiallkirjastatud dokument, mis korralikult kuupäevastatud ja näeb ette meetmeid, mis panevad sulleri loobuma antud tehingust, sest isik on seostatud ja ta on pannud oma õigusjärgse allkirja alla...
päris idioodist suller vaid paneks oma digiallkirja dokumendile, mis juhul, kui ta tõmmab teil naha üle kõrvade, muutub vabaks pääseks "kutseks uurijaga diskussioonile"... ja siis ei aita juba sellised abinõud, et ta kannab teie arvele raha tagasi ja ajab uurijale p***a...
Ja id kaardiga selline asi kah, et kui keegi tankist peaksi vahele sattuma, siis ta lihtsalt saab kulud oma kraesse, kui oma id kaarti kolmandate isikute "huvides" ära kasutada laseb... Seega kallid Märt ja Kai, kas teil ID kaart on, siis võime ju äri teha
ehk lõpetuseks... kui tahate turvata kuulutuste lisamist ja lugemist, siis jamage oma kutsumistega (mis OT-na tõi meelde kohe rate.ee "geniaalse" lahenduse, kui pilt on Liiga Hea Et Olla Tõsi, et mõni teine kasutaja "kiidab heaks"...) jne... kui aga tahate turvalisemat tehingut, siis välistage sulleri tahtmine külma teha... sest eeldatavasti, suller mõtleb rohkem, et kas ta ikka tahab pea seaduse silmusesse vabatahtlikult pista.. mina ei pistaks
   |
3 :: |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rait021
HV kasutaja

|
13.08.2004 06:07:45
|
|
|
Kallid ausad HV-lased.
Alati kui kellegagi olete äri teinud, siis ALATI KOMMENTEERIGE seda KASUTAJAT.
Eriti siis kui olete petta saanud.
Õnneks väga paljud ka seda teevad. Aga lihtsalt tuletan veel kord meelde:)
|
|
| Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
| tagasi üles |
|
 |
daddo
HV kasutaja

|
13.08.2004 06:14:39
|
|
|
mulle tundub see kuidagi kunstlik... jään siiski seisukohale, et iga kasutaja prioriteet nr 1 peaks olema enda kaitsmine ja prioriteet nr 2 vastava hinnangu kujundamine... erandiks muidugi negatiivsed juhtumid... samas, kui asju ajada nii nagu mu eelmises postituses oli, siis ma ei usu, et negatiivseid kogemusi tekiks..
OT: keegi võiks tekitada uue teema, et luua siis selline baasfail, mis sisaldaks elementaarseid tingimusi mingi tehingu sõlmimisel... lähtudes siis ka EV seadustest..
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
13.08.2004 07:00:36
|
|
|
kõik ilus- kena, kuid enamjagu asju on nii odavad või on vajadus nende järgi nii suur, et pole mõtet seda digilillutamist läbi teha.
see ostu-müügi leping on muidugi kena, kuid HV-s liigub ka palju alaealisi, kelledega äritsedes peaks tegema ju vanematega lepingu
|
|
| Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
4 :: |
205 |
|
| tagasi üles |
|
 |
daddo
HV kasutaja

|
13.08.2004 13:07:30
|
|
|
no iga üks peaks ju ise leidma, kas ta tahab asja enda jaoks turvalisemaks teha või ei. Sest see on siiski müüja ja ostja vaheline kontakt, mille turvamisest räägin... Ja pealegi sisuliselt pole selle ühe poole alaealisusega veel probleemi: lihtsalt see, kes siis pole alaealine, saab küll mingi väikse garantiikirja allkirjastada, et peale raha saamist saadab toote või et peale toote saamist saadab raha.
Kuid asjal mõte oleks siiski kahepoleselt. Pealegi, vanemate teadmine ja kaasa tulemine peaks olema veel turvalisemaks tegema, kui kasvõi esimene konkreetne tehigukaaslane on seda nõudnud ja siis kommentaaridesse kirja pannud, et 'usaldusväärne partner - sealhulgas vanematepoolse toetusega' or smt, siis võib küll arvata, et ka järgmisel korral on see müüja usaldusväärne.
Ja vaadake seda viimast argumenti veel sellest seisukohast, kui: oletame, et te teete äri alaealisega, kellega see ka teie arvates ideaalselt õnnestub. Aga mis kaitseb teid selle eest, et see poisiklutt kodust salaja asju ei müü? Hiljem saate mingi jama kaela... Ja kui te juba keeldute tagasi müümast või teil pole enam tagasi müüa, siis võib järgmine HV.EE-d puudutav artikkel ajakirjanduses olla juba sellise sisuga , et "hinnavaatluse keskkonna vanemad liikmed kasutavad ära nooremaid kasutajaid...". Seda ju keegi teist ei soovi, ma eeldan...
Sellesmõttes, on see siiski kõige parem ja kindel tegutsemisviis, mis on ka ametlikult hv.ee poolt "rangelt soovitatav" peaks olema, kui nii öelda võib.
Kuidagi imelik tundub, et sisuliselt on riik sellisteks asjadeks taganud väga hea enesekaitse vahendi, aga rahvas ei oska või ei taha seda lihtsalt kasutada. Püüdke mõelda laiemalt, kui et "ID kaardiga saan vaid panka kergemini sisse logida"..
Ja peale seda, kui et mingi 10-15 lihtsalt üldist punkti teha ja tekitada selline baasfail, siis digiallkirjastamine võtab koos teatud lahtrite täitmistega (hind, kuupäevad ja konkreetne toode..), mis muudavad üldise blangi konkreetse tehingu jaoks sobivaks, 2 minutit ehk kõige rohkem... allkirjastmanine ise ju, kui arvuti ID kaardi konfitud, ehk pool minutit maksimaalselt... ehk see on ikka äärmiselt väike ajakulu, mis jääb kindlasti alla juba esimese kommetari kirjutamise omale, mille te kulutaksite siis, kui LASETE end petta ja hakkate siin vanduma, ise unustades taaskord vanasõna:
loll saab kirikuski peksa...
Ise võtan seda küll sama loomulikult kui näiteks autos turvavöö kasutamist, mis harjumusena ei põhjusta küll mingeid raskeid üleelamatuid emotsionaalseid traumasid.
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
razor
HV Guru
|
13.08.2004 13:23:08
|
|
|
* Garantiikiri vms ei vähenda petmise võimalusi (hint: kui pangakonto on isegi teada siis paljudel juhtudel ei vaevu Eesti Politsei ikkagi sekkumast, kuna summad on nii väikesed)
* Vanemate kaasamine ei ole positiivne nähtus - paljudel ei ole näiteks selliseid vanemaid kes oleks valmis oma töö kõrvalt "lapse" äriasjadega tegelema. Ise ei ole alaealine kuid transada lasen ennast ikka vanematel ja ega nad eriti vaimustuses ei ole kui peavad mind siia sinna vedama
* Miks sa kõiki alaealisi kohe "poisikluttideks" pead? Miks ei või alaealine olla sama usaldusväärne kui täisealine (paljud petturid on just täisealised, loe kasvõi pettustega seotud topicuid)? Siit foorumist olen paljude alaealistega äri ajanud ja siiamaani on kõik korrad olnud positiivsed.
* Ei saa viia asja ainult IDkaardi põhiseks, kuna lihtsalt paljudel esialgu ei ole id kaardilugejat...
miks mitte teha nii nagu osta.ee's on kus esmakordsel sisselogimisel viskad oma pangakonto username, passi ja siis miski turvakoodi kaardilt ning edaspidi on asi ok? mingeid blankette jms ei oleks vajagi, kuna imho on tegemist ikkagi suht mõttetu abinõuga mis pettuste vähendamisele pea mitte kuidagi kaasa ei aita. Otsid digiallkirjastatud dokumendiga siis taga ammu kadunud inimest vms, samamoodi nagu paljudel on siiamaani pangakonto kaudu inimese otsimisega läinud...
|
|
   |
120 |
|
| tagasi üles |
|
 |
daddo
HV kasutaja

|
13.08.2004 17:00:43
|
|
|
ma ei saa aru enam...
vägisi jääb mulje, et kõik tunnistavad, et on olemas probleem, aga et esmane huvi uppuja päästmiseks peaks uppujal enda olema, seda ei taha keegi tunnistada. Lahendust "tehke HV petturite kindlaks" pole olemas. Seda võiks kõik tunnistada.
Enamus tundub mõtlevat, et võtmeküsimus on, kuulutuse kandja, ehk HV antud juhul. Aga ei ole ju... On ebareaalne mõelda, et kuulutuse lisamise ja ja lugemise keskkond on üliturvaline ja probleemid kaovad. Seda kindlasti mitte. Pettus ei toimu siin HV-s, vaid see toimub kahe konkreetse isiku vahel... see, kas nad kohtusid HV-s või kuskil mujal, kas see kuulutus siin oli, ei mängi sisulist rolli. HV teid pettuse eest kaitsta ei saa, kui te ise, vabandage väljenduse eest, olete piisavalt lammas, et oma ükskõiksuse ja tegematusega lihtsalt karjuvalt kutsute end petma.
Mis puutub panga kaudu identimisse, siis:
1. mis te arvate, et pangad on huvitatud , et igaüks, kes suvatseb ja tahab, saab oma saidile nende kaudu sisselogimise? Arvate, et nad hea meelega jagaksid omi ressursse teile?
2. keegi rääkis siin ebavõrdsusest, mis tekib, kui ID kaardiga... Erinevad pangad põhjustavad selle veel suurema: on vaja mitme erineva pangaga teha äärmiselt keeruline (võrreldes komplektse ID kaardi lahendusega) autentimissüsteem, mida iga HV kasutaja kasutab aegade jooksul ühe korra, nagu eelmises postituses soovitati? no andke andeks, aga see on natuke rumal mõte...
9478 kasutajat näitab hetkel kasutajate leht... ja teie mõtlete iga kommertspangaga bürokraatiat ajada ja sajakordselt mõtetut progemistööd teha, millel sisuliselt puudub väärtus hiljem? mõelge enne asja natuke developeri seisukohast ja kasutegurist... keerulisem lahendus tasub just siis ette võtta, kui seda pidevalt kasutatakse, mitte "1 kord kasutamiseks". Ja mis peamine: mis ei kaitse teie teie tehingut mingilgi määral. See, et kuulutus oli pandud turvalisest sisselogimisest, siis pätt kirjutab seletuskirja, et mingi vant palus tal panna kuulutuse, sest tol polnud netipanka... ja korras... ja vastutusele ei võeta seda sullerit kuulutuse panemise eest, vaid siis konkreetselt Teie petmiskatse eest, mida saab digiallkirjaga tuvastada, sest see sisaldab ajatemplit. Ja kuritöö koosseis on olemas, kui tema digiallkiri on all dokumendil, mille sisu on "mina saadan 3 päeva jooksul peale ülekande saamist (a/a xxxxxx...) toote selle ja selle, vastasel juhul tagastan ette makstud raha sellele ja sellele arvele 5 päeva jooksul" näiteks... ja see kooseis ei kao ka peale raha tagastamist teile allkirjastatud dokumendis määratud ajast hiljem, nagu see Kai ja Märt välja vingerdasid asjast... või keerake sullerlus vähemalt oma kasuks: "toote mitte saatmisel ja ettemaksu tähtajaks mitte tagastamisel suureneb summa 5% ööpäevas" näiteks
Ja siis pole probleemi, et nõue petturi vastu jääks liiga väikseks: ootate, lasete 10k peale juba selle võlgnevuse ja kohtusse Parim kaitse olevat rünnak..
Ja ei taha kuulda, kui keegi selle idee tõttu tõesti teenib, et ma oma 4% kätte ei saa...
| Vanemate kaasamine ei ole positiivne nähtus - paljudel ei ole näiteks selliseid vanemaid kes oleks valmis oma töö kõrvalt "lapse" äriasjadega tegelema. Ise ei ole alaealine kuid transada lasen ennast ikka vanematel ja ega nad eriti vaimustuses ei ole kui peavad mind siia sinna vedama |
siinkohal ma pidasin silmas sellist "tere paps, kle mul on üks bisness pooleli, tule viska üks digiallkiri." "ahhaa... mida müüd?" "kõvaketast, head hinda saan" "selge" ja see oleks ka kõik. Ja selle toreda papsi ainuke eesmärk on jälgimine, et tema võsukesel see äri toimuks tõesti nii. Mitte, et võsuke loobib kuulutusi suvaliselt ja teeb vanemate teadmata mida hing ihkab. Loomulikult on positiivseid erandeid või vähemus vähemalt, kuid sellele lootma jäädes te teema algteemas püstitatud probleemi lahendada ei saa. Ja mingit sõitlemist papsiga juurde ei tuleks
| Miks sa kõiki alaealisi kohe "poisikluttideks" pead? Miks ei või alaealine olla sama usaldusväärne kui täisealine (paljud petturid on just täisealised, loe kasvõi pettustega seotud topicuid)? Siit foorumist olen paljude alaealistega äri ajanud ja siiamaani on kõik korrad olnud positiivsed. |
ma ei mõelnud seda üdini halvustavalt. Lihtsalt ma olen samas eas kah olnud ja ma oskan tagantjärgi ikka hinnata, et selline kaine tarkus tuleb ikka mõned aastad hiljem pähe. Ja ei maksa sel teemal nüüd vaidlema hakata. Kui sina oled alaealine ja oled tark ja tubli, siis ssee on vaid tervitatav. Kuid saa aru, ma usaldan täiskasvanut siiski rohkem, või usaldan alaealist, kelle vanem kinnitab seda.
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
razor
HV Guru
|
13.08.2004 19:35:49
|
|
|
loome hüpoteetilise olukorra - Tiit müüb HV's floppiseadet. Tõnul on emaplaat pimedaks flashitud ja jube kiiresti on vaja uut flopparit. Tuleb Tõnu siis HV'sse ja proovib kiiresti kiiresti flopparit osta, et vana bios uuesti peale flashida, kuna töö seisab. Leiab ka Tiidu kuulutuse ja asub pakkuma ning võidab oksjoni. Nüüd, et saada kätte seda 25.- flopparit peaks Tõnu täitma miskid digiallkirjaga dokumendid, võibolla isegi ostma endale IDkaardi lugeja lihtsalt selleks, kuna kasutaja Tiit tahab digiallkirja. kõlab ju naeruväärselt?
okei, tegelikult on digiallkirja andmine sheff ning kindlasti tuleks seda ka kasutada, kuid imho peaks see olema "a must" suuremate ostude puhul.
muuseas ma olen ammu täisealine
|
|
   |
120 |
|
| tagasi üles |
|
 |
daddo
HV kasutaja

|
13.08.2004 20:41:09
|
|
|
sa said valesti aru... kõikide nende minu postituste idee on, see pole kohustuslik. Minumeelest kõik selle teema lugejad võivad vabalt ka neile petturile veel rohkem maksta, kui nood on küsinud
Ma juhindun siin hetkel vaid sellest siin, et see, kes tahab end kaitsta, omab ilmselt ideaalset abivahendit selleks juba, et kasutagu seda.
Muidugi su 25 kroonine floppy ei ole sellesmõttes eriti pädev näide; ma kahtlen, kas see pettur nagu teiste kuulutuste seast selle välja valib, sest see on nii meeletult "hea ja kasulik kaup talle".
Tõmmatakse ikka suuremate summadega, ega see pettur K-salongi pildikäibe poliitikaga pole, et hästi odavalt, aga suurtes kogustes ja "kiire teenindusega"...
Ja ma pean taas kordama: uppuja peab end ise päästa tahtma... ja siis saavad teised kaasa aidata.
Kallimad ostud ilmselt ikka nii "elulis-kriitiliselt" kiirelt ei käi. Sest muidu kallis sõber, sõida ise kaubale järgi, käest kätte kauplemine ja see ei käi mitte mingil moel antud teema alla.
Aga me ei räägi ju sellest situatsioonist, vaid just vastupidisest: käest-kätte ja silmast silma ei toimu tõenõoliselt midagi... ja sa ei saa ka mingi kiirkulleriga oma floppyt 1t jooksul kätte, et see digiallkirjastamine oleks kriitiline ajakulu. Kujutan ette, et see ajakulu on vaid teise internetipanka logimise jagu. Ja kui toimub online suhtlemine, siis see *.ddoc failike edastada pole kah võimatu.
JA VEELKORD: mitte kohustuslik, vaid vabatahtlik kõige loogilisem samm enda kaitseks. Kellele ei meeldi, arendage super toimivad ja super kasutuid süsteeme või riskige edasi. Kui haavade ravimine profülaktikast parem on, siis soovin edu.
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
PC_man
HV kasutaja

|
14.08.2004 12:35:09
|
|
|
Äkki oleks parem kui kasutajat ei bannitax???
lihtsalt teataxe, et a see on see tropp kes kõiki petab siin, panex lihtsalt kuskile äbiposti need kasutajad.
Kui bannida teeb kasutaja endale uue konto ja läheb uuele ringile ju!
|
|
| tagasi üles |
|
 |
PC_man
HV kasutaja

|
14.08.2004 12:39:24
|
|
|
| ID kaardi põhine systeem aitax ka!
|
|
| tagasi üles |
|
 |
jjk
HV veteran
|
|
| Kommentaarid: 112 loe/lisa |
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
erkki
Kreisi kasutaja

|
17.08.2004 00:01:22
|
|
|
ma ei usu, et keegi seda asja tasuliseks tahab ajada
|
|
   |
29 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Terminator III
HV veteran
|
|
| Kommentaarid: 201 loe/lisa |
   |
15 :: |
21 :: |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
nevermind
HV Guru

|
17.08.2004 00:14:11
|
|
|
Edaspidi saab foorumites ka näha - nagu mul siin...
_________________ AHV ei tea, mis AHV teeb |
|
| Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
57 |
|
| tagasi üles |
|
 |
erkki
Kreisi kasutaja

|
17.08.2004 00:14:26
|
|
|
jeee
aga kuidas see asi siis toimib?
|
|
   |
29 |
|
| tagasi üles |
|
 |
nevermind
HV Guru

|
17.08.2004 00:16:20
|
|
|
1. Paned ID kaardi lugejasse
2. lähed siia lehele
3. logid sisse, kui HV kasutaja
4. salvestad oma andmed
kõik
|
   |
57 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
362 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
17.08.2004 00:19:04
|
|
|
| nevermind kirjutas: |
2. lähed siia lehele
|
"The page cannot be displayed" - IE
"The page you requested could not be loaded." - Opera
"The connection was refused" - Netscape
|
|
| Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
6 :: |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
17.08.2004 00:21:52
|
|
|
kui iga asja peale "Cancel"'it mitte toksida, siis töötab küll (IE6)
_________________ nooope! |
|
| Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
nevermind
HV Guru

|
17.08.2004 00:24:15
|
|
|
naljakas otse klikkides ei saa aga kui uude sirvija aknasse https://web.hinnavaatlus.ee/ kirjutada, siis läheb...
loomulikult peab vastavas sirvijas ID-kaardi tugi olema
asi lahenes: kui korra oled sellest sessioonist lähtuvalt "cancel" pannud, siis uuesti sessiooni ei loo
aitab kas: uus aken ning sinna otse link või uus aken->HV foorum->klikk lingil
|
   |
57 |
|
| tagasi üles |
|
 |
razor
HV Guru
|
17.08.2004 00:31:46
|
|
|
| kuidas see süsteem nüüd siis toimib? iga kord kui login HV'sse siis pean ka IDkaardiga sisse logima?
|
|
   |
120 |
|
| tagasi üles |
|
 |
nevermind
HV Guru

|
17.08.2004 00:32:34
|
|
|
ei, sul on vaja ühekordselt teha ülal loetud sammud...
|
   |
57 |
|
| tagasi üles |
|
 |
razor
HV Guru
|
17.08.2004 00:33:32
|
|
|
kas keegi teab Tallinnas mõnda internetipunkti kus oleks IDkaardi lugeja?
endale ei kavatse sellist seadet veel lähikuudel muretseda. endal on ka IDkaart tulekul, kätte peaks saama kuskil septembris...
viimati muutis razor 17.08.2004 00:34:22, muudetud 1 kord |
|
   |
120 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
17.08.2004 00:33:54
|
|
|
| razor kirjutas: |
| kuidas see süsteem nüüd siis toimib? iga kord kui login HV'sse siis pean ka IDkaardiga sisse logima? |
ei pea, asi on ühekordne, st. pmst võid seda teha ka suvalises AIP-s (avalik internetipunkt)
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV-s ID-kaardiga autentimine |
|
   |
362 |
|
| tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
17.08.2004 00:38:17
|
|
|
mina näiteks ei pea vanadel tegijatel seda ID kaardi asja nii oluliseks.
suur osa HV raudvarast ka silmast-silma ära nähtud 8)
just uued kasutajad on need, kes peaksid ennast tõestama, et neil ikka plaan äri ajada, mitte paska kokku keerata
_________________ nooope! |
|
| Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
nevermind
HV Guru

|
17.08.2004 00:39:00
|
|
|
| arm2004 kirjutas: |
mina näiteks ei pea vanadel tegijatel seda ID kaardi asja nii oluliseks.
suur osa HV raudvarast ka silmast-silma ära nähtud 8)
just uued kasutajad on need, kes peaksid ennast tõestama, et neil ikka plaan äri ajada, mitte paska kokku keerata  |
aga uute jaoks oled sinagi võõras...
|
   |
57 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
362 |
|
| tagasi üles |
|
 |
project
HV Guru

|
17.08.2004 01:30:34
|
|
|
akkan pappi kokku ajama et endale vajalikud asjad soetada
tänud teema algatajale
|
|
| Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
85 |
|
| tagasi üles |
|
 |
erkki
Kreisi kasutaja

|
|
   |
29 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Le Inc
HV Guru

|
19.08.2004 17:20:24
|
|
|
Kommentaaride veerg kasutaja(te) kohta peaks küll piisav olema ning mingit mitte ahistavat nupstükki on raske välja mõelda. Kui ikka on kahtlane tüüp (loe: uus kasutaja ) siis las saadab kauba ennem ja raha pärast.
|
|
| Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
54 |
|
| tagasi üles |
|