Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
sukelduja
HV Guru

|
02.09.2021 13:17:44
|
|
|
Scart kirjutas: |
Slazenger kirjutas: |
juba praegu on näha, et PC peal mängimine kahaneb, ilmselt näeme üha rohkem, et liigutakse konsoolide peale üle, kui need hinnad jätkavad sellised olemast. Valdaval enamusel pole 500+ eurot eraldada graafikakaardile. |
Milles täpsemalt see väljendub? PC-turg kasvab kõige kiiremini on ja by far kõige suurem turg kõigist sellele tiitlile pretendeerijatest. |
Kõige kiiremini kasvab ikka mobiilimängude osakaal. Minu tutvusringkonnast on 2 inimest PC pealt konsooli peale kolinud viimase 3 kuu jooksu, sest uut arvutit pole enam mõtet ehitada, sest videokaarti pole, vana aga ei vea enam uusi mänge välja. Kui tänapäeval maksab kehvapoolne videokaart 2x konsooli hinna ja vinge videokaart 4x, siis pole eriti mõtet seda mängu PC-d enam ehitada.
viimati muutis sukelduja 02.09.2021 13:18:19, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wordmc9
HV Guru
|
02.09.2021 13:17:55
|
|
|
saatke m6ni kaart vaatan yle
|
|
Kommentaarid: 340 loe/lisa |
   |
1 :: |
283 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
02.09.2021 13:48:10
|
|
|
sukelduja, milline kehvapoolne videokaart see 1000+ raha maksab?
6800xt või 3080 ei ole teps mitte kehvapoolne, mõlemad on ~50% kiiremad kui konsoolide gpu-d.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
02.09.2021 13:48:28
|
|
|
londiste kirjutas: |
sukelduja, milline kehvapoolne videokaart see 1000+ raha maksab?  |
RTX 3060.
|
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
02.09.2021 13:50:22
|
|
|
sukelduja kirjutas: |
RTX 3060. |
viimase 3 kuu jooksul kahtlane. need on mõnda aega olnud <700 raha saadaval, praegu peaks ka eestis umbes selles kandis olema.
eelmise aasta sügisest kuni suve alguseni on muidugi arusaadav.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
02.09.2021 13:52:00
|
|
|
RTX 3060. |
viimase 3 kuu jooksul kahtlane. need on mõnda aega olnud <700 raha saadaval, praegu peaks ka eestis umbes selles kandis olema.
eelmise aasta sügisest kuni suve alguseni on muidugi arusaadav. |
Paari nädala eest olid Ordis 600 isegi, nüüd on jälle kõik 1000 ringis.
|
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru
|
02.09.2021 14:18:42
|
|
|
RTX 3060. |
Need on pidevalt 49x - 5xx eest europas saadaval, keegi ei käsi kohalikule kaupmehele topelt maksta isegi 3080 kaarte on kolmekohalise hinnaga liikunud
|
|
Kommentaarid: 490 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
398 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
02.09.2021 14:31:35
|
|
|
pots4t4j4 kirjutas: |
RTX 3060. |
Need on pidevalt 49x - 5xx eest europas saadaval, keegi ei käsi kohalikule kaupmehele topelt maksta isegi 3080 kaarte on kolmekohalise hinnaga liikunud |
Nendele kõige madalamatele hindadele kipub enamasti transa + käibemaks otsa minema, mis arvutatakse juurde checkoutil.
|
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
02.09.2021 14:49:21
|
|
|
Kõige kiiremini kasvab ikka mobiilimängude osakaal. Minu tutvusringkonnast on 2 inimest PC pealt konsooli peale kolinud viimase 3 kuu jooksu, sest uut arvutit pole enam mõtet ehitada, sest videokaarti pole, vana aga ei vea enam uusi mänge välja. Kui tänapäeval maksab kehvapoolne videokaart 2x konsooli hinna ja vinge videokaart 4x, siis pole eriti mõtet seda mängu PC-d enam ehitada. |
Selle asemel ostavad scalperite käest tonniga konsooli ja maksavad mängude eest 70 euri ja rohkem? Good choice
|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
5 :: |
2 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
Slazenger
HV veteran

|
02.09.2021 15:03:28
|
|
|
Ei vasta tõele, meil konsoolid hea saadavusega võrreldes muu Euroopaga. Samuti on Gamepassid nii Xbox kui Playstation peale, kus valdav enamus mänge sulle saadaval ca 10 euro eest kuus.
|
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
02.09.2021 15:33:37
|
|
|
Scart kirjutas: |
Kõige kiiremini kasvab ikka mobiilimängude osakaal. Minu tutvusringkonnast on 2 inimest PC pealt konsooli peale kolinud viimase 3 kuu jooksu, sest uut arvutit pole enam mõtet ehitada, sest videokaarti pole, vana aga ei vea enam uusi mänge välja. Kui tänapäeval maksab kehvapoolne videokaart 2x konsooli hinna ja vinge videokaart 4x, siis pole eriti mõtet seda mängu PC-d enam ehitada. |
Selle asemel ostavad scalperite käest tonniga konsooli ja maksavad mängude eest 70 euri ja rohkem? Good choice  |
Tüüpiline uue mängu hinnavahe on 10€. Riistvara hinnavahe on 1000€
|
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru
|
02.09.2021 16:13:21
|
|
|
pots4t4j4 kirjutas: |
RTX 3060. |
Need on pidevalt 49x - 5xx eest europas saadaval, keegi ei käsi kohalikule kaupmehele topelt maksta isegi 3080 kaarte on kolmekohalise hinnaga liikunud |
Nendele kõige madalamatele hindadele kipub enamasti transa + käibemaks otsa minema, mis arvutatakse juurde checkoutil. |
Ära aja soga ja kümps transa eest on tõesti hirmus kulu
|
|
Kommentaarid: 490 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
398 |
|
tagasi üles |
|
 |
lighT
HV veteran

|
02.09.2021 16:38:49
|
|
|
Lauaarvutite hinnad on kõrged, kuid sülearvutite €=performance on tõusujoonel.
Lähitulevikus saame täiesti 1:1 võrrelda konsooli mitte lauaarvutite, vaid läpakatega.
See lisab ülisuure argumendi PC poole kasuks, kuid vastu võivad kaduda upgrademise argumendid.
Eks see sõltub nüüd sellest palju Inteli tulemine GPU hindasi ja konkurentsi mõjutab.
Integreeritud GPU-dega PC-masinad/läpparid võivad juba täna/homme olla parem valik kui 1080p budget versioonid konsoolidest.
|
|
Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vael
HV Guru
|
02.09.2021 18:41:14
|
|
|
Kui Intel oma tehaseid käima ei saa siis pole mingit mõju. TSMC tootmismaht piirab.
Samas kas ei pidanud EU/USA uusi tehaseid avatama 2022?
Kusagilt jäi meelde.. Samsung ja Intel peaks ka "meie poole" juurde ehitama. Lootus sureb viimasena;)
Ja kui korteris suvel 30C on, siis mõtleb juba mängimiseks arvuti käivitamise peale. Rääkimata 24h kaevandamisest. Samuti ei ole tuleohutuse mõttes "Gigabyte toitekat" 24h kardinate, vaipade lähedusse käima jätta eriti hea mõte.
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
flake
HV veteran
|
02.09.2021 22:50:53
|
|
|
heretic666 kirjutas: |
Pensionäridel küll ilmselt jah veel rohkem aga seal pole vast gaming nii levinud, vähemalt mitte siin riigis. |
VEEL ei ole levinud. Kõik me saame vanaks ja tahame oma hobidega ka vanaduspõlves jätkata
_________________ ..||.. |
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
2 :: |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
03.09.2021 07:20:34
|
|
|
NVIDIA CMP 170HX Cryptocurrency Mining Monster Card Spotted, Ampere GA100 GPU With 164 MH/s
https://wccftech.com/nvidia-cmp-170hx-cryptocurrency-mining-monster-card-spotted-ampere-ga100-gpu-164-mh-s/
158MH/s @ 190W @ ~60c passiivjahutusega ja ühe 8pin ühendusega. Pole paha. Isegi 2000-3000€ hind pole seejuures kehva arvestades, et sama küsitakse 3090 eest mis teeb häält, võtab rohkem voolu vähemalt kahe 8pin-ga ja jääb hashrate's alla.
170HX suurim probleem saab ilmselt olema saadavus. Vaevalt Nvidial lademetes defektseid A100 kiipe vedeleb kuigi kiibi suurus kahtlemata suurendab defektide esinemise tõenäosust.
Mingi 220HX peaks veel kah tulema millel üle 200MH/s hashrate.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
terric
HV kasutaja

|
03.09.2021 10:18:32
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
NVIDIA CMP 170HX Cryptocurrency Mining Monster Card Spotted, Ampere GA100 GPU With 164 MH/s
https://wccftech.com/nvidia-cmp-170hx-cryptocurrency-mining-monster-card-spotted-ampere-ga100-gpu-164-mh-s/
158MH/s @ 190W @ ~60c passiivjahutusega ja ühe 8pin ühendusega. Pole paha. Isegi 2000-3000€ hind pole seejuures kehva arvestades, et sama küsitakse 3090 eest mis teeb häält, võtab rohkem voolu vähemalt kahe 8pin-ga ja jääb hashrate's alla.
170HX suurim probleem saab ilmselt olema saadavus. Vaevalt Nvidial lademetes defektseid A100 kiipe vedeleb kuigi kiibi suurus kahtlemata suurendab defektide esinemise tõenäosust.
Mingi 220HX peaks veel kah tulema millel üle 200MH/s hashrate. |
190W nüüd küll selles korpuses ei jahuta, need kaardid (ehitus sama, mis serverites) vajavad eest korpuses meeletut õhuvoolu, sama võiks siis väita,
et kõik serveri protsessorid on passiivjahutusega kuna neil ka mingit vurri peal pole.... (seadmed passiivsed aga eeldavad korpuses meeletut õhuvoolu).
PS. 30 W gpu passiivjahutuseks läheb vaja juba päris korralikku radiaatoripinda arvestades sellega, et korpuses puudub või on väga kehv
õhuvahetus (pean silmas kontori ja muid "prebuild" kaste milles tavaliselt pole rohkem kui 1 ventilaator korpuses).
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
03.09.2021 11:20:03
|
|
|
terric, Kahtlen, et keegi neid väga kasti hakkab toppima arvestades suunitlust ja kaevandajatel on tavaliselt hea jahutus niikuinii.
Muidu sinu point on õige kui rääkida serverikomponentidest millel endal vente peal pole.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
P6tuP6tu
HV vaatleja
|
04.09.2021 12:55:42
|
|
|
squizzer kirjutas: |
P6tuP6tu kirjutas: |
Equinox kirjutas: |
Ausalt ma lausa palvetan, et mänguarvutis selle hulluse ajal videokaart ära ei kooleks. Täitsa jube kui praegu peaks uut asemele otsima hakkama  |
Mul sai eelmise aasta lõpus kaart otsa. Mõtlesin, et ootan, et äkki tuleb midagi head veel ja hinnad olid kah sellised, et ootasin, et läheb äkki odavamaks... Kuskil jaanuari alguses soetasin kaardi ära (3070 MSI miski variant), sest 3080 oli märg unenägu - seda lihtalt ei olnud kuskil... Ootan endiselt kaarti - mida pole, seda pole... Digizone kah vist ei oska tarnijaid väga suruda... Üks tuttav tellis nädal hiljem sama hinnaga ja sai kaardi umbes kuu tagasi kätte. Digizone laiutab käsi ja ütleb, et no ei tea tarneaega... Suht nigel seis ja praegu proovin vana AMD R9 290 kaardiga hakkama saada... |
Kas mõni foorumlane oskab ütelda, kas mul on mingi võimalus Digizonest kaart kätte saada lähimate kuude jooksul või on sealne poliitika selline, et ma ei saagi oma kaarti kunagi ning pakuvad ainult raha tagasi? Rahad makstud ja muudkui aga ootan ja nüüd juba kuus kuud möödas ning Digizone ütleb, et ei näe üldse kaarte tulemas. Natuke kahtlane, et MSI kaarte üldse kohe ei tule... Või on ikka nii nigel seis kiipide ja tootmisega, et täitsa reaalne, et ei ole lihtsalt kuskil kaarti (samas miskil müstilisel kombel on AT-s sama kaardi mudel täiesti saadaval)? |
Võid täitsa rahulikult oma raha tagasi võtta ja oodata kuu-kaks, siis saad sama raha eest 10 kaarti.
Paanikamüük hakkab varsti nagunii, sinna on jäänud loetud nädalad max mõni kuu. |
Kooliga seoses vaja juba mingit natuke asjalikumat arvutit ja tuleb mingi kaart ära võtta. Digizonest ei ole vist enam mõtet oodata ja ma ei usu, et sealt see aasta üldse midagi tuleb. Mis need välismaised kohad on, kus kohast praegu võiks kaarti vaadata? 1k videokaardi eest maksta ei ole kuidagi mõistlik ja siis võiks juba mingi läpaka endale lihtsalt lisaks küljealla soetada...
|
|
tagasi üles |
|
 |
GTR 3.0
HV kasutaja
|
04.09.2021 13:38:28
|
|
|
Ausalt ma lausa palvetan, et mänguarvutis selle hulluse ajal videokaart ära ei kooleks. Täitsa jube kui praegu peaks uut asemele otsima hakkama  |
Mul sai eelmise aasta lõpus kaart otsa. Mõtlesin, et ootan, et äkki tuleb midagi head veel ja hinnad olid kah sellised, et ootasin, et läheb äkki odavamaks... Kuskil jaanuari alguses soetasin kaardi ära (3070 MSI miski variant), sest 3080 oli märg unenägu - seda lihtalt ei olnud kuskil... Ootan endiselt kaarti - mida pole, seda pole... Digizone kah vist ei oska tarnijaid väga suruda... Üks tuttav tellis nädal hiljem sama hinnaga ja sai kaardi umbes kuu tagasi kätte. Digizone laiutab käsi ja ütleb, et no ei tea tarneaega... Suht nigel seis ja praegu proovin vana AMD R9 290 kaardiga hakkama saada... |
Kas mõni foorumlane oskab ütelda, kas mul on mingi võimalus Digizonest kaart kätte saada lähimate kuude jooksul või on sealne poliitika selline, et ma ei saagi oma kaarti kunagi ning pakuvad ainult raha tagasi? Rahad makstud ja muudkui aga ootan ja nüüd juba kuus kuud möödas ning Digizone ütleb, et ei näe üldse kaarte tulemas. Natuke kahtlane, et MSI kaarte üldse kohe ei tule... Või on ikka nii nigel seis kiipide ja tootmisega, et täitsa reaalne, et ei ole lihtsalt kuskil kaarti (samas miskil müstilisel kombel on AT-s sama kaardi mudel täiesti saadaval)? |
Võid täitsa rahulikult oma raha tagasi võtta ja oodata kuu-kaks, siis saad sama raha eest 10 kaarti.
Paanikamüük hakkab varsti nagunii, sinna on jäänud loetud nädalad max mõni kuu. |
Kooliga seoses vaja juba mingit natuke asjalikumat arvutit ja tuleb mingi kaart ära võtta. Digizonest ei ole vist enam mõtet oodata ja ma ei usu, et sealt see aasta üldse midagi tuleb. Mis need välismaised kohad on, kus kohast praegu võiks kaarti vaadata? 1k videokaardi eest maksta ei ole kuidagi mõistlik ja siis võiks juba mingi läpaka endale lihtsalt lisaks küljealla soetada... |
https://www.notebooksbilliger.de näiteks. Hetkel 3060, 3060Ti ja 3070 LHR versioonid kohe võtta ikkagi väiksema raha eest kui AT's.
_________________ Skeemi ja trükkplaadi disain. Jootetööd ja prototüüpimine. |
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
Viilutaja
HV Guru

|
04.09.2021 14:48:06
|
|
|
GTR 3.0 kirjutas: |
Kooliga seoses vaja juba mingit natuke asjalikumat arvutit ja tuleb mingi kaart ära võtta. Digizonest ei ole vist enam mõtet oodata ja ma ei usu, et sealt see aasta üldse midagi tuleb. Mis need välismaised kohad on, kus kohast praegu võiks kaarti vaadata? 1k videokaardi eest maksta ei ole kuidagi mõistlik ja siis võiks juba mingi läpaka endale lihtsalt lisaks küljealla soetada... |
https://www.notebooksbilliger.de näiteks. Hetkel 3060, 3060Ti ja 3070 LHR versioonid kohe võtta ikkagi väiksema raha eest kui AT's. |
Sealt ju Eestisse ei saadeta...
|
|
Kommentaarid: 224 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vael
HV Guru
|
04.09.2021 14:49:54
|
|
|
Paistab, et näiteks 3060Ti hind kõigub 640€ ja 800€+ vahel nädalase vahega. Amazonist saaks ka kui peale passida.
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
P6tuP6tu
HV vaatleja
|
04.09.2021 15:36:48
|
|
|
Kuna mänge hakkaksin ikkagi 4k peal jooksutama (120mhz, ekraan ei ole rohkemaks võimeline), siis ma arvan, et 3060 jääb lahjaks. See 3070 on isegi juba tegelikult selline viimase välja pigistamisega oma jõudluse poolest. 1k eest 3080 oleks ideaalne lahendus, aga kas ka realistlik... Vot ei tea...
Või ütlevad mulle asjatundjad üldse, et 3060 vs 3070 ei ole reaalsuses mingit vahet?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Killhoven
OC`er

|
04.09.2021 16:45:00
|
|
|
P6tuP6tu, ma googeldan seekord sinu eest.
Spoiler 
Ehk UHD peal on 3070 poole võimsam kui 3060 ja 3080 on kaks korda võimsam kui 3060. Need on suured jõudluse vahed mida reaalselt hästi tajub.
Teine graafik ütleb seda, et 3060 ei tee isegi 50fps ära keskmises mängus UHD resol ehk on selgelt ebasobiv. 3070 teeb üle 70 fps. Aga kuna ekraan 120Hz siis soovitaks soojalt 3080 poole vaadata.
_________________ Foorumis on ühe lolli kohta kümme tarka, nii et jõud on enam-vähem võrdsed.™ |
|
Kommentaarid: 399 loe/lisa |
   |
345 |
|
tagasi üles |
|
 |
P6tuP6tu
HV vaatleja
|
04.09.2021 17:09:45
|
|
|
Tänan googeldamise eest . Eks ma omast arust teadsin, aga väga palju pakutakse seda sunnikust 3060 mulle 3070 asemele aga need ei ole minu arvates väga võrreldavad. Seega vähemalt 3070 tuleks kuskilt saada, kuid kas minu tahtmine on reaalne, et:
3070 - ~800€
3080 - ~1000€
Rohkemat raha ei ole asi väärt, kuid ma ei tea, kas ma saan kuskilt selliste hindadega kaardi kätte ja ma neid miskeid välismaa verkkokauppasi ei tea... Siin on kindlasti mõnel miskid kogemused olemas ja keegi, kes oskab kuhugi poodi suunata.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|