Minu värskeltvalminud kodukootud passiivne kast.
Intel i5-9600FK on ühe radika all ja MSI 1060 Armor on teise radika all. Temperatuurid on 100% koormuse all vastavalt CPU 70 kraadi ja GPU 80 kraadi.
Tänan meeldiva tagasiside eest!
Toide on hetkel Corsair SF450. Arvuti koormus on selle toite jaoks nii väike, et selle ventikas ei hakka töölegi. Edaspidi plaanin täiesti passiivse Silverstone SFX toite panna, kui Corsair peaks häält tegema hakkama.
Ma pole ülekellamist veel katsetanud. Radikad on arvutatud 130W/tk jahutamiseks.
Edasised plaanid on ülekellamise toetamiseks panna vaikselt altpoolt üles puhuma 200mm ventikas. Prototüübil tõmbas täiskoormusel ca. 10 kraadi maha.
Kõige rohkem on nüüd kuulda prose koormamisel emaplaadi coil whine. Graafika koormamisel on ebanormaalselt ja harjumatult vaikne.
Ülejäänud masina conf:
Intel i5-9600FK, all cores @3.9GHz
Asus Z390i Gaming emaplaat
MSI 1060 6GB Armor
2x16GB Corsair Vengeance 3000MHz
Corsair SFX SF450W Gold toide
Samsung 970 Evo Plus 500GB m.2 NVMe SSD
2x250GB Samsung SATA SSD
2x DP pikendused tagaküljele
2x HDMI pikendused tagaküljele
1x pikk PCIe riser
Jep olen teadlik, kuid andtud kastis antud komboga pole mul võimalik seda radikad muud moodi paigaldada.
Ees teistpidi ei ulatu voolikud, ülesse pannes jäävad vidinad ja tagumine vent jalgu ja pikkuselt peaks vahele suruma. _________________ xxx
Sants - Täpsemalt mida selle all mõtled ? Mõtled selle all, et radikat sissepoole viia ?
Ma õhtul kodus proovin radikat ümber keerata ja vaatan palju puudu jääb üldse. Käte peale kukkunud pole ning igasuguseid vahendeid ka leidub, et midagi sinna leiutada.
Edit: Maal peaks erineva paksusega metall lehti ka leiduma, et psu'le "shroud" aka kate teha. _________________ xxx
Sants - Täpsemalt mida selle all mõtled ? Mõtled selle all, et radikat sissepoole viia ?
Ma õhtul kodus proovin radikat ümber keerata ja vaatan palju puudu jääb üldse. Käte peale kukkunud pole ning igasuguseid vahendeid ka leidub, et midagi sinna leiutada.
Edit: Maal peaks erineva paksusega metall lehti ka leiduma, et psu'le "shroud" aka kate teha.
Korpus on Rgeek L65, millelt eemaldasin kettaraami koos USB pesadega ja toitepistikul SATA toitejuhtmed, kuna ketas on emaplaadil. Toiteplokk on väline. Puidust jalg sai lisatud selleks, et laual teise arvuti kõrval liiga palju ruumi ei võtaks.
Sai ka veidi süsteemi uuendatud. Paar juppi veel teel, eks kui need kohal siis saab lõplikult valmis ehitada.
_________________ Let`s go, let`s go, I`m bored, let`s go!
Mul sama kast - jätsin sissepuhke üles ja ees-taga väljapuhked. Oluliselt vähem tolmu kastis (ees pole filtrit, see ülemine kasti peal olev sõel võtab päris suure osa kinni).
Kas see on H500i korpus? Kuidas tempid on verticalis, see korpus niigi hotbox _________________ mees kes püüab kala teise mehe tiigist, võib sealt ka krabi püüda
-steven--, GPU on nagu võõrkeha. Gigal ju valgeid kaarte ka. _________________ If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough – Albert Einstein
Ma ei tea, mulle isegi meeldib, annab veits kontrasti
Tegelikult launchis nillisin Visionit ka, aga TUF oli esimene millele käpa peale sain ja Gigabyte saadavusest oli null infot, seega nii ta läks. _________________ mees kes püüab kala teise mehe tiigist, võib sealt ka krabi püüda
Nüüd jääb üle slim vendid välja valida ning peale visata (+ ilmselt ka Aliexpressist 1x 4-pin, 1x 3-pin to mini 4-pin adapter, saab vendid kaardi külge ühendada), mahub rahulikult toimetama - need High Performance vendid oleks eniveis ära vahetanud, Be Quiet!-i Silent Wings (2 vist?) high-speed varianti oli kunagi CPU radika küljes ning sealsest ajast tean, et pole mõtet ikkagi...
Originaaljahuti on ka, millel üks vent väsinud, kaalu(si)n Aliexpressist ventide tellimist, et algkomplektsus olemas oleks...
Tegelikult pole lõpuni veel otsustanud...
BTW. toite pidin ka ümber keerama - kuigi enda loogika ütleb, et las toide elab eraldi õhu peal, siis juhendis soovitas Seasonic konkreetse mudeli puhul teistpidi panna (+ siltki pole kui eraldi õhu peal hoida), siis seni hoidsin nii nagu juhend ütles. Aga praegu mõtlesin, et vb. parem kui seal mingit tõmbevõistlust ei käi .
Panin siia selle, sest tundus huvitav vaatepilt _________________
oscala, väga kena!
Kuidas prose ja video tempid on koormuse all? On see 1 radikas piisav? _________________ RUUMIK - 3D printeri filamendid Eesti laos!
oscala, väga kena!
Kuidas prose ja video tempid on koormuse all? On see 1 radikas piisav?
See oli osaliselt selle kasti ehituse ja katsetamise eesmärk. Ma prioritiseerin alati, et süsteem jookseks vaikselt (loe: max tiiviku kiirus 1200 rpm). Kui ma stock/default seadistustega proovisin siis 3 x Cinebench R20 jäi alla 80 kraadi (CPU/Ryzen 3700x) ning jooksis 4025 Mhz. Unigine Valley (GPU/1080 Ti) oli pärast tundi 60 kraadi juures stabiilne. 60-st kraadist alates (mis ongi nii mõeldud) hakkasid GPU tiivikud tööle (32% rpm juurde jäid). 3D Mark Time Spy oli 54 kraadi juures.
Pärast seda ma muutsin seadistusi:
3700x all core 4275 Mhz @ 1.1875 volti.
1080 Ti undervolt 1920 Mhz @ 0.950, lisana pidevalt töötav GPU tiivik @ 30%.
Peale seda oli Cinebench ~800 punkti kõrgem, max temp 72 C. Valley puhul on GPU jäänud 52 kraadi juurde.
Kokkuvõtvalt: Jah, ühest radikast piisab, vähemalt normaalseteks töövooludeks ja mängimiseks, samuti piisas väikesest Alphacool DC-LT 2600 pumbast. Abiks on kindlasti ka Poseidon 1080Ti hübriidjahuti aga tõenäoliselt saaks hakkama ka ilma. Undervolti ei tasu alahinnata - pm sama või parem tulemus, kuid vähem kuumust.
Mul endal ka jahutab ainus 280mm radikas ära mobo,10700k ja rtxi3080. Tembid gpul jäävad full loadi juures 54C ja prosel 70C juurde. Vendid umbes 1000-1100rpm juures. Probleem on pigem vaikse 750W SFX toiteploki leidmisel _________________ Mõõdan üheksa korda enne kui lõikan, aga ikka on kuradi naljakas.
Mul endal ka jahutab ainus 280mm radikas ära mobo,10700k ja rtxi3080. Tembid gpul jäävad full loadi juures 54C ja prosel 70C juurde. Vendid umbes 1000-1100rpm juures. Probleem on pigem vaikse 750W SFX toiteploki leidmisel
Kas sul on arvuti õues, et temperatuurid nii head on? Ma võin jagada sulle sellise testimise variandi, et sul arvuti läheb põlema.
Ma saan RTX2080S graafikaga unigine heavenis 53c oma 2x360 radikaga 1000rpm. Mul nii shitty jahutus vist.
Panen mingi pildi ka, et täitsa OT poleks:
Mul endal ka jahutab ainus 280mm radikas ära mobo,10700k ja rtxi3080. Tembid gpul jäävad full loadi juures 54C ja prosel 70C juurde. Vendid umbes 1000-1100rpm juures. Probleem on pigem vaikse 750W SFX toiteploki leidmisel
Kas sul on arvuti õues, et temperatuurid nii head on? Ma võin jagada sulle sellise testimise variandi, et sul arvuti läheb põlema.
Ma saan RTX2080S graafikaga unigine heavenis 53c oma 2x360 radikaga 1000rpm. Mul nii shitty jahutus vist.
Panen mingi pildi ka, et täitsa OT poleks:
Julgeks arvata, et antud lahenduse puhul selle teise radika kasutegur suhteliselt väike ikkagi, kui eest liigub õhk sisse ja ülevalt välja, sest esimene radikas viib vee tempi alla ja puhub sooja korpusesse ja ülevalt siis lükatakse soe õhk välja ehk siis delta siseõhu ja radika õhu vahel on oluliselt madalam.
Oled proovinud ka ühe 2x360 radikaga?
Palju temp vahe on?
Eeldan, et vee ringlus on selliselt - esimene radikas, CPU, teine radikas, GPU, pump? _________________ Project Wooden Case
Julgeks arvata, et antud lahenduse puhul selle teise radika kasutegur suhteliselt väike ikkagi, kui eest liigub õhk sisse ja ülevalt välja, sest esimene radikas viib vee tempi alla ja puhub sooja korpusesse ja ülevalt siis lükatakse soe õhk välja ehk siis delta siseõhu ja radika õhu vahel on oluliselt madalam.
Palju temp vahe on?
Eeldan, et vee ringlus on selliselt - esimene radikas, CPU, teine radikas, GPU, pump?
Teise radika kasutegur on selles, et jahutusvõimekus on ikkagi 2x suurem. Hea ta loomulikult ei ole kui ülemine radikas saab korpuse seest sooja õhku aga sel juhul on kõik AIO omanikud ka pekkis omadega. Tean, et üks kasutaja pani ülemisel radikal ventilaatorid väljast õhku sisse imema ja temperatuurid läksid paar kraadi kehvemaks. Nii, et ei teagi mis värk sellega on. Pole proovinud üksiku 360-ga tükk aega juba. Üksik 360 on jahutusvõimekuse poole pealt umbes sama nagu 280 radikas ja 1k rpm ventidega suudab maha jahutada heal juhul 300W.
Loop order pole oluline, paljud seda rääkinud. Aga mul on see Pump-Gpu-360-Cpu-360.
Palju temp vahe on?
Eeldan, et vee ringlus on selliselt - esimene radikas, CPU, teine radikas, GPU, pump?
Teise radika kasutegur on selles, et jahutusvõimekus on ikkagi 2x suurem. Hea ta loomulikult ei ole kui ülemine radikas saab korpuse seest sooja õhku aga sel juhul on kõik AIO omanikud ka pekkis omadega. Tean, et üks kasutaja pani ülemisel radikal ventilaatorid väljast õhku sisse imema ja temperatuurid läksid paar kraadi kehvemaks. Nii, et ei teagi mis värk sellega on. Pole proovinud üksiku 360-ga tükk aega juba. Üksik 360 on jahutusvõimekuse poole pealt umbes sama nagu 280 radikas ja 1k rpm ventidega suudab maha jahutada heal juhul 300W.
Loop order pole oluline, paljud seda rääkinud. Aga mul on see Pump-Gpu-360-Cpu-360.
Jahutusvõimsus on suurem küll, nõus aga eks see kasutegur ilmselt on ikkagi case-by-case, lihtsalt oleks huvitav veel kuulda kellegi kogemust selle kohta, palju see tegelikult mõjutab ja kas on vajalik/kasulik sellinne jahutuspind.
Ehk kui sul kunagi igav peaks olema võid testi läbi teha 1 vs 2 radikat palju ja kas mõjutab tempi
LTT tegi sama testi kunagi, tema tulemus oli, et mitu radikat stackida on kasulik. Eks see sõltub suuresti ka flowst ja konkreetsest juhtumisest ning komponentidest, midagi jahutatakse.
ega jahutus ainult radikapindalast ei sõltu: sõltub ka ventilaatorite võimest radikapind maha jahutada. tehniliselt saaks ju väiksema pinnaga hakkama, kui ventikatel rohkem tööd lasta teha.
ma arvan ise, et ühe keskmise 360ne nominaalne jahutusvõime on ca 300-350W. Suurem veekogus (a la suurem reservuaar, pikem loop jne) aitab veidi burst koormusega, aga piir ikkagi tuleb mingi aeg ette. Kui üle selle läheb, siis variant on panna paremad/kiiremad ventikad ja/või näiteks lasta panna paksem radikas (näiteks 25mm asemel 35mm või 40mm).
Kui me võtame mingi 220-250W GPU ja kuni 100W CPU, siis peaks hakkama saama küll, aga läheb üsna piirile. Seetõttu ongi tark teine radikas appi võtta, et mitte vurre liialt käima panna.
Ei võistle küll kellegagi ning karikaid ei vääri kuid jätan selle pildi siia omale ajatemplisse, et milline ta hetkel välja näeb.
Eks mõõndusi on kindlasti.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.