Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Odav ja kallis helikaart (Mis vahet) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
X
HV veteran
X

sõnum 05.07.2004 00:29:47 vasta tsitaadiga

Mul on ka midagi sarnast.
tsitaat:

Aga mul suke jama, et intergeeritud helikaardist ei tule kõlaritesse sama head heli, kui cd mängijast võimendisse. Kuna võimendil on ka kaasas sama marki cd mängija ja siis võrdlesin neid mõlemaid ,ning siis tundus nagu bass ja kõvadus cd mängijal palju parem, kui arvutist tuleb. Üks asi veel, et kui panna musta auku, nagu tagakõlaritena siis heli natuke praksub aga kui ma panen rohelisse auku, siis tuleb heli niiga kõvasti ja valesti, siis peab kuidagi sättima sounddriverites, et täpset heli saada,aga ma ei tea kuidas, aga bass tundub ikka niiga sukene halb, ehk plärtsuv.
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
TULNUK
HV kasutaja

sõnum 05.07.2004 00:40:16 vasta tsitaadiga

ise olen näinud (kahjuks vaid piltidelt) helikaarti mis oli tehtud väliseks kuna lihtsalt ei mahtunud arvuti sisse ära, hind oli eekudes umbes 38000.-
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
mrmuff
HV kasutaja
mrmuff

sõnum 05.07.2004 00:50:19 vasta tsitaadiga

TULNUK kirjutas:
ise olen näinud (kahjuks vaid piltidelt) helikaarti mis oli tehtud väliseks kuna lihtsalt ei mahtunud arvuti sisse ära, hind oli eekudes umbes 38000.-

icon_eek.gif No on see alles kaart ehk ütled mullegi kust seda pilti näha saab.
tagasi üles
mrmuff
HV kasutaja
mrmuff

sõnum 05.07.2004 00:58:03 vasta tsitaadiga

Ag ma küll ei tea kust ma saaks kuulata mingi tasemel kaardi häält. icon_confused.gif
tagasi üles
Surnu
HV kasutaja

sõnum 05.07.2004 01:07:14 vasta tsitaadiga

Enda kogemustest rääkida siis oli kunagi sb16 millest sai üle mindud sb64 peale, vahet seal polnud peale korralikuma midi toetuse ja rahasumma, järgmisena hankisin omale hercules fortissimo 2. Sellega oli helipildi vahe juba nagu öö ja päev, enamus asjad olid palju selgemad ja tunduvalt paremini kuuldavad ning ka loomulikumad. Kuna aga vahetasin vana vene võimu tiba korralikuma yamaha võimu vastu ning sealset optilist digi sisendit ära kasutades ning kaardi signaal otse võimu lastes muutus jällegi helipilt tunduvalt, päris korralikult tuli kõrgemaid ja madalamaid otsi juurde (muidugi eriti ei kahtle kah kuna võimul peaks idee poolest tunduvalt paremad dac'id sees olema). Aga noh üldiselt need kallimad kaardid on juba rohkem mõeldud korraliku muusikat nautivale inimesele (lisaks peaks muudki jama arvutist teadma) ning üldvõttes on neil tunduvalt paremad sisendid millega peaks saama loomutruuma heli salvestamisel.
Kommentaarid: 35 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
Surnu
HV kasutaja

sõnum 05.07.2004 01:08:58 vasta tsitaadiga

mrmuff kirjutas:
Ag ma küll ei tea kust ma saaks kuulata mingi tasemel kaardi häält. icon_confused.gif

Tasemel kaart nõuab juba ka korralikuma võimendust ning ka korralikumaid kõlareid, lisaks peaks sa kordamööda laskma enda juustust kui ka korralikumast kaardist seda heli et aru saada.
Kommentaarid: 35 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
mrmuff
HV kasutaja
mrmuff

sõnum 05.07.2004 01:13:59 vasta tsitaadiga

Surnu kirjutas:
mrmuff kirjutas:

Tasemel kaart nõuab juba ka korralikuma võimendust ning ka korralikumaid kõlareid, lisaks peaks sa kordamööda laskma enda juustust kui ka korralikumast kaardist seda heli et aru saada.

Seda ma ju teha tahaksgi icon_confused.gif
Kui korralik see võim ja kõllid siis olema peavad ja kui palju se kah maksma võiks minna?
tagasi üles
mrmuff
HV kasutaja
mrmuff

sõnum 05.07.2004 01:17:35 vasta tsitaadiga

Tõenäoliselt on asi selles et ma pole paremat kuulanudgi aga hetkel on kül minu helisüsteemi muusika küll täiesti nauditav. Aga kui saaks veel paremat siis oleks küll kohe päris icon_biggrin.gif
tagasi üles
kõva ketas
HV kasutaja

sõnum 05.07.2004 01:19:34 vasta tsitaadiga

Endal kasutusel 3 helikaarti .Helikaart on seda parem mida väiksem on latensy.Korralik kaart on eraldi seisev box arvutist ja omab kvaliteetseid sisendeid ja väljundeid.Alla 10000 EEK ei saa norm helikaarti samuti nagu alla 20000EEK ei saa norm reaalajas töötavat videokaarti.Kõik sõltub millega tegeled .Kas mürad niisama või teed tööd.Sellest ka hinnavahed ehk siis kvaliteedivahe.
Kommentaarid: 30 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
mrmuff
HV kasutaja
mrmuff

sõnum 05.07.2004 01:23:03 vasta tsitaadiga

icon_eek.gif need ei ole nüüd küll lihtsalt korralikud vaid juba mingi stuudiotehnika icon_razz.gif
tagasi üles
kõva ketas
HV kasutaja

sõnum 05.07.2004 01:27:12 vasta tsitaadiga

No küsimus ongi odav ja kallis .Ehk siis töötegemiseks ja niisama müramiseks.Ise pooldan küll kvaliteeti. Lõpptulemus võib olla aga kehv kui kalli kaardi külge ühendatakse odav ja kehv võimendisüsteem.Samuti ei saa kehva kaardiga hea võimu ja kastidega kvaliteedist rääkida.Tegelt sõltub asi kuulajast, olukorrast kus musa tarbida ja muidugi rahast.Aga paremuse poole püüdlema peab.

viimati muutis kõva ketas 05.07.2004 01:33:01, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 30 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
mrmuff
HV kasutaja
mrmuff

sõnum 05.07.2004 01:29:41 vasta tsitaadiga

Sama siin aga mul sellist pappi lihtsalt ei leidu nii et tuleb tahestahtmata odavamat teed minna icon_sad.gif
tagasi üles
DoS
HV veteran
DoS

sõnum 05.07.2004 01:44:52 vasta tsitaadiga

kõva ketas kirjutas:
Endal kasutusel 3 helikaarti .Helikaart on seda parem mida väiksem on latensy.Korralik kaart on eraldi seisev box arvutist ja omab kvaliteetseid sisendeid ja väljundeid.Alla 10000 EEK ei saa norm helikaarti samuti nagu alla 20000EEK ei saa norm reaalajas töötavat videokaarti.Kõik sõltub millega tegeled .Kas mürad niisama või teed tööd.Sellest ka hinnavahed ehk siis kvaliteedivahe.

Ole nüüd, jutt käib ikka kodukasutajale mõeldud tehnikast. Suurte numbritega võib mujal "ässata". Üle ei maksa ka pingutada.
Kommentaarid: 50 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 47
tagasi üles
Xayqo
HV kasutaja
Xayqo

sõnum 05.07.2004 01:48:37 vasta tsitaadiga

kui 4000kr ülearu on siis loomulikult osta kogu raha eest. heli on mul küll viimane asi millesse ma arvuti puhul investeeriks. pole mul ühtegi mp3'e arvutis, kogu muusika mida kuulan tuleb raadiost(vennad kuulavad ka netiraadiot), endal kõige odavam SB 128 PCI, ei oska paremat tahta, siis oleks juba võimu ja paremaid kõlle ka vaja, mis nõuavad raha + ruum selle kõige tarbimiseks. 5.1 heliga mängida võib küll äge olla icon_smile.gif
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
mrmuff
HV kasutaja
mrmuff

sõnum 05.07.2004 01:51:15 vasta tsitaadiga

5.1 Heli on isegi minu juust-kaardil icon_razz.gif mis ~200.-
tagasi üles
Xayqo
HV kasutaja
Xayqo

sõnum 05.07.2004 02:00:35 vasta tsitaadiga

DVD mängijal on Dolby Surround ja mingi 6 head hi-fi stereo, selline keskmise hinnaga see oli, aga DVD filme vaadates suu jääb lahti. Heli on uskumatu, see ruumiline efekt annab palju juurde. Ise pole heli asjadega kurisis, aga kui selliseid helikaarte on mis sarnase kvaliteediga ruumilist heli toetaks, siis mängides võib kõva elamuse saada. Tea kas muusikat kuulates see ruumilisus nii effektne ongi. Aga jah, igaüks väärtustab erinevaid asju.
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
suurpealik
HV Guru
suurpealik

sõnum 05.07.2004 09:01:53 vasta tsitaadiga

mrmuff kirjutas:
Sama siin aga mul sellist pappi lihtsalt ei leidu nii et tuleb tahestahtmata odavamat teed minna icon_sad.gif

No ma räägingi, osta Creative Soundblaster Live! 5.1 Digital, selle ~350 krooni leiad ikka thumbs_up.gif

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
degreal
HV veteran

sõnum 05.07.2004 10:19:01 vasta tsitaadiga

mängudes võiksid paremad heliefektid olla(igale ruumile omapärane kaja jne). kui selleks ASIO't kasutada, siis ei tohiks see lõbu eriti palju ressursse süüa. nvidia soundstorm, audigy ja ka inteli uus chipset pidi ka ASIO't toetama...
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 24
tagasi üles
Jaan
HV veteran

sõnum 05.07.2004 11:19:08 vasta tsitaadiga

kõva ketas kirjutas:

Ei ole absoluutselt nõus väitega, et madal latency=kvaliteet.
Kvaliteet sõltub eelkõige headest muundajatest, mida toetavad muud korralikud jupid helikaardil ja draiveritest kah muidugi.
Madal latency aga sõltub peamiselt heliprotsessori kiirusest, ehk lähitulevikus on kidlasti saada odavaid ja kiireid kiipe, millel latency madal, aga kvaliteet jätab soovida.
Ära unusta, et paljud inimesed kasutavad helikaarte ka muudel eesmärkidel, kui effektide tekkitamisest vms.
Helikaardi põhieesmärk on ikka võimaldada helisalvestus ja taasesitamine- mis on aga otseselt A/D ja D/A muundurite töö.
Kommentaarid: 143 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 123
tagasi üles
mrmuff
HV kasutaja
mrmuff

sõnum 05.07.2004 16:30:37 vasta tsitaadiga

suurpealik kirjutas:
mrmuff kirjutas:

No ma räägingi, osta Creative Soundblaster Live! 5.1 Digital, selle ~350 krooni leiad ikka thumbs_up.gif

Einoh kui juba korra uut ostma hakata siis ikka mõne mingi 1-2K se icon_biggrin.gif
tagasi üles
suurpealik
HV Guru
suurpealik

sõnum 05.07.2004 16:39:55 vasta tsitaadiga

Siis ära audigy´2 kohe mitte ära mõtlegi icon_biggrin.gif
mrmuff
HV kasutaja
mrmuff

sõnum 05.07.2004 16:42:23 vasta tsitaadiga

Seal siis see eelpool kiidetud ASIO värk kah peal ve icon_question.gif
tagasi üles
suurpealik
HV Guru
suurpealik

sõnum 05.07.2004 16:43:53 vasta tsitaadiga

mrmuff kirjutas:
Seal siis see eelpool kiidetud ASIO värk kah peal ve icon_question.gif
Aga otseloomulikut icon_wink.gif Uuri review-si googleist.
Wilts
HV veteran

sõnum 05.07.2004 17:01:24 vasta tsitaadiga

Xayqo kirjutas:
siis mängides võib kõva elamuse saada..

a jama on see, et filmides saad korralikuma elamuse... mängud kasutavad ikka kuidagi jumala nirult seda 5.1 mingi linnulaul või tuule kohin tuleb ümberringi... ööö mis sellepärast mingi tuhandeid kulutada ?!

Riivo
HV Guru
Riivo

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 05.07.2004 17:19:50 vasta tsitaadiga

tsitaat:

mängud kasutavad ikka kuidagi jumala nirult seda 5.1

oleneb mängust. uued tuntud mängud (näiteks FarCry ja Colin McRae Rally 4) kasutavad 5.1 süsteeni väga edukalt. muideks minu arust annab mängu elamusele väga palju kaasa ka EAX
Kommentaarid: 233 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 221
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Odav ja kallis helikaart (Mis vahet) mine lehele eelmine  1, 2
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.