Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mrmuff
HV kasutaja

|
03.07.2004 05:22:53
Odav ja kallis helikaart (Mis vahet) |
|
|
Tahaks siis teada et mis siis ikke tõepoolest on vahet kas osta mingi ~4000.- maksev helikaart
või mingi ~200.- Mul endal on näiteks see viimane variant millel on 5.1 väljundid
ja heli on kah puhas ja korralik. Et miks siis 3800.- peale maksta.
Eelmistest teemadest ei oskanud ma küll midagi sellist üles leida
|
|
tagasi üles |
|
 |
ufonaut21
HV kasutaja

|
03.07.2004 23:44:38
|
|
|
Miks osta vinge yamaha stereosüsteem kui võib osta väikese musakeskuse heli on ju mõlemal puhas või miks osta s klasssi mersu kui saab odavalt lada mõlemad ju sõidavad
_________________ Tervitusi kosmosest!!!!!! |
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
hotsepp
Kreisi kasutaja

|
03.07.2004 23:46:28
|
|
|
ufonaut21 kirjutas: |
Miks osta vinge yamaha stereosüsteem kui võib osta väikese musakeskuse heli on ju mõlemal puhas või miks osta s klasssi mersu kui saab odavalt lada mõlemad ju sõidavad |
Sellega ei tõestanud küll midagi, pane midagi asjalikku.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
2 :: |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
Stereo2121
HV kasutaja

|
03.07.2004 23:53:45
|
|
|
...ikkagi kvaliteet ja erinevad võimalused. Kas on kullatud pesad või mitte. Muidex polegi näinud 4000 helikaarti. See Creative Audigi 2 Platinum Pro on kallis sellepärast, et seal on palju lisa võimalusi ja kaugjuhtimis pult. Kõik uued asjad on alguses kallid ja ikkagi 7.1 võimaldavad kaardid ongi kallimad (uus asi)
_________________ Tahad GoPro HERO3 kaamerat? Küsi pakkumist!
Aitan USA'st kaupa tellida (Eestisse tuua)
M: http://stereo2121.com/myyk |
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
1 :: |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
mrmuff
HV kasutaja

|
04.07.2004 01:29:49
|
|
|
Kas ja kui kõvasti on kah kõrvaga vahet tunda
|
|
tagasi üles |
|
 |
mrmuff
HV kasutaja

|
04.07.2004 01:35:27
|
|
|
Pole ise saanudgi kuulata mingi tasemel kaardi häält. Seepärast ma ei teagi mis neil vahet võiks olla
|
|
tagasi üles |
|
 |
tobler
HV kasutaja

|
04.07.2004 01:39:59
|
|
|
Hinna vahe on suurim vahe neil;)
Kui sul ka tasemel kõlarid on, kuuled vahet.. Vaevalt 200.- kõlaritel mingit effekti näiteks audigy2'ga oleks:P
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
04.07.2004 01:40:27
|
|
|
Ise tegin küll kõrvaga vahet kui läksin üle mingilt suvaliselt Geniuse 5.1 helikaardilt SB 4.1 Digitalile. Räige vahe on! Seejärel ostsin SB 5.1 Live! Digitali ja jällegi oli vahe kõrvaga kuulda. Praegu on Soundstorm ja heli ja see neist kõigist üle
4K kaarti pole kuuland.. tavainimese jaoks mõttetu, need kes muusikat teevad või audiofiilid on, neil tasub osta
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Müüa: Xbox 360 E 500GB (UUS) |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Petz
HV Guru
|
04.07.2004 01:49:53
|
|
|
Vahe on näiteks siis, kui ise muusikat lood. Muusika tegemise all ei mõtle ma siin mingite samplite üksteise otsa ladumist, vaid seda kui võtad pilli ja/või mikrofoni ja hakkad salvestama.
Enda SB Platinumi (mis omal ajal maksis kõva 4k) eelisteks pean seda et
- olulised sisendid-väljundid on toodud esipaneelile (kusjuures parema kvaliteediga sisend on just sealt kättesaadav)
- midi in/out (DIN) ja üldse midivõimalused, mida odaval kaardil polegi (soundfondid)
- kaardi südameks on EMU kivi, mis võimaldab kasutada KX-draivereid, mis omakorda võimaldavad kaardist kõik eelised kätte saada
- optiliste/digitaalsete sisendite/väljundite võimalust pole endal vaja läinud, aga olemas nad on
5.1 või 4.1 või misiganes.1-st ei tea midagi... kuulamiseks ikka kaks kõlarit või kõrvaklapid kahe kõrva jaoks
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
mrmuff
HV kasutaja

|
04.07.2004 02:09:04
|
|
|
Sama siin mul on muide arvutil taga mingi vana vene võim millel 15W kõllid.
Oma võimsuse kohta mürtsub asi isegi päris hästi.
viimati muutis mrmuff 04.07.2004 02:27:26, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
mrmuff
HV kasutaja

|
04.07.2004 02:26:29
|
|
|
Kuna ma ise muusikat ei tee siis huvitaks ikkagi see, et oskab häkki keegi öelda mis seal kalli kaardi helis siis ikkagi muusikat kuulates kõrvale parem on
|
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
04.07.2004 02:32:02
|
|
|
mrmuff kirjutas: |
Kuna ma ise muusikat ei tee siis huvitaks ikkagi see, et oskab häkki keegi öelda mis seal kalli kaardi helis siis ikkagi muusikat kuulates kõrvale parem on  |
heli on teravam. odaval junnil on tuhm. sa ei pruugi sest arugi saada, kui oled mingi halva kaardiga harjunud, aga kui mingit paremat kuuled - saad ka aru.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
mrmuff
HV kasutaja

|
04.07.2004 02:36:26
|
|
|
Njahh sellevastu aitab teravusnupp võimul või mis
|
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
04.07.2004 02:40:20
|
|
|
Njahh sellevastu aitab teravusnupp võimul või mis  |
Ega ikka ei aita küll.. Kui sul juba võimendamata heli (see mis helikaardiväljunidst tuleb) halva kavliteediga on, siis ei aita see võimust "Treble" juurde keeramine ka. Võimuga sa heli kvaliteeti ju ei paranda.
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
mrmuff
HV kasutaja

|
04.07.2004 02:47:10
|
|
|
Fast&Furious kirjutas: |
Njahh sellevastu aitab teravusnupp võimul või mis  |
Ega ikka ei aita küll.. Kui sul juba võimendamata heli (see mis helikaardiväljunidst tuleb) halva kavliteediga on, siis ei aita see võimust "Treble" juurde keeramine ka. Võimuga sa heli kvaliteeti ju ei paranda. |
Sa tahad siis öelda et asi ei ole ikka ainult teravuses või.
Njahh igatahes teravusest mulle küll piisab "Treble" nuppgi ei ole veel põhjas.
Je pealegi ei ütleks et sealt "line out"ist nüüd mingi hirmtuhm heli välja tuleks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Petz
HV Guru
|
04.07.2004 03:09:53
|
|
|
Kui oled oma kaardiga rahul ja arvad et treble nupust piisab hea tämbri saavutamiseks, siis polegi mingit põhjust kallimat osta. Heli kvaliteet on see, mis võrdeliselt kaardi hinnaga üldjuhul muutub. Just üldjuhul, sest mitmed vormilt ja hinnalt erinevad kaardid on tegelikult sisu poolest samad ja siis pole tõesti vahet...
Jutujätkuks olgu öeldud, et mitte ainult kaart vaid ka draiverid mõjutavad helikvaliteeti. Üleminekul Creative draiveritelt KX omadele oli see täiesti tuntav
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
DoS
HV veteran

|
04.07.2004 03:47:27
|
|
|
1) nii kaua kuni ei ole midagi paremat kuulnud/näinud/katsunud, tundub ikka, et olemasolev on ilus ja hää
2) loeb ka see, mis eesmärgil ja mis tüüpi muusikat kuulata
3) ja üleüldiselt on kett täpselt nii tugev kui tugev on tema nõrgim lüli
|
|
Kommentaarid: 50 loe/lisa |
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jaan
HV veteran
|
04.07.2004 09:36:42
|
|
|
Fast&Furious kirjutas: |
Kuna ma ise muusikat ei tee siis huvitaks ikkagi see, et oskab häkki keegi öelda mis seal kalli kaardi helis siis ikkagi muusikat kuulates kõrvale parem on  |
heli on teravam. odaval junnil on tuhm. sa ei pruugi sest arugi saada, kui oled mingi halva kaardiga harjunud, aga kui mingit paremat kuuled - saad ka aru. |
Ja veel kallimast kaardist heli on pehme, kerge ja loomulik.
Just see digitaalne "teravus" on see, mis eristab odavama D/A muundaja kallist.
Kõrgematest sagedustest räägin eelkõige. Ehk kerge särav "s" täht muutub rohkem vene "sh;" moodi kõlavaks.
Teine raske asi odava helitehnika jaoks on ruumilisuse tekkitamine, eriti sügavuti.
Kusjuures see "sügavus" ei eelda kindlasti 5.1 heli,- ka 2 kanaliga on see saavutetav.
Aga nagu eelpool mainitud juba, eeldab see ka vastavaid kuulamistingimusi:
Korralik võim + kõlarid ja hea akustikaga ruum kah. Odavam võimalus on kuulata heade klappidega.
Aga õige helipilt tuleb ikka kõlarite kaudu.
Loomulikult on ka tähtis kuulatava heli kvaliteet- 128kb/s MP3-ga ei ole ju mõtet asju testida.
Profid kasutavad selleks oma kindlaid plaate, mida nad on harjunud kuulama ja teavad seega väga hästi, kudas se kõlama peab.
|
|
Kommentaarid: 143 loe/lisa |
   |
123 |
|
tagasi üles |
|
 |
harakas
Kreisi kasutaja
|
04.07.2004 09:57:27
|
|
|
vahet märkavad need, kel körvad veel räigest tümpsust rikkumata. omal ajal mängisin eriti köva muusika bändis ja mul polnd küll miskit vahet, mis firma või hinnaga aparaatidest ma musa kuulan. pärast vöttis oma 7-8 aastat, kui hakkasin uuesti körgeid sagedusi kuulma ja pilli körva järgi täpselt häälestama.
pöhimöte on selles, et kui kasutad väga head helikaarti, siis peavad ka köik muud seadmed - körvad;), körvaklapid, vöimendid, kölarid, mikrofonid jne - olema tipptasemel, muidu asjast tolku pole.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
X
HV veteran

|
04.07.2004 10:01:33
|
|
|
Aga mul suke jama, et intergeeritud helikaardist ei tule kõlaritesse sama head heli, kui cd mängijast võimendisse. Kuna võimendil on ka kaasas sama marki cd mängija ja siis võrdlesin neid mõlemaid ,ning siis tundus nagu bass ja kõvadus cd mängijal palju parem, kui arvutist tuleb. Üks asi veel, et kui panna musta auku, nagu tagakõlaritena siis heli natuke praksub aga kui ma panen rohelisse auku, siis tuleb heli niiga kõvasti ja valesti, siis peab kuidagi sättima sounddriverites, et täpset heli saada,aga ma ei tea kuidas, aga bass tundub ikka niiga sukene halb, ehk plärtsuv.
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
McWill
HV vaatleja

|
04.07.2004 19:37:46
|
|
|
Põhiasi kallitel kaartidel ASIO toetus - oluline just muusika tegemisel. See on midagi analoogset Direct3D-ga graafikakaartide juures. Üldjuhul mida kallim kaart, seda rohkem ja stabiilsemalt suudab ta reaalajas igasugu efekte ja virtuaalseid süntesaatoreid jooksutada. Sinna need tuhanded lähevadki.
_________________ Head uut! |
|
tagasi üles |
|
 |
mtv23
Kreisi kasutaja
|
04.07.2004 19:40:29
|
|
|
Miks osta vinge yamaha stereosüsteem kui võib osta väikese musakeskuse heli on ju mõlemal puhas või miks osta s klasssi mersu kui saab odavalt lada mõlemad ju sõidavad
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
suurpealik
HV Guru

|
04.07.2004 20:29:11
|
|
|
No mina arvan, et soovitatav miinimum võiks olla ikkagi Creative Live seeria kaart, kas siis Live 1024 või Live 5.1. Nende ja odava 200 kroonise junni helikvaliteedist peaks igaüks aru saama (juhul kui ei kasuta 69 krooniseid või analoogseid nn "kõlareid"). Vahe oli tuntav isegi läbi minig juustu vene võimu ja s90nete kuulates, mis ise just kvaliteettooted ei ole
_________________ Apple business solution partner. |
|
Kommentaarid: 227 loe/lisa |
   |
195 |
|
tagasi üles |
|
 |
mrmuff
HV kasutaja

|
04.07.2004 23:13:09
|
|
|
Njahh olek hea kui saaks oma kaardi ja mingi tasemel kaardi heli võrrelda. Ja kui heli kvalikteet tõesti arusaadavalt parem on
siis mõtleks ehk isegi uue kaardi ostu peale. Aga kõigidel keda ma tean on ikke need niinimetatud juustud
|
|
tagasi üles |
|
 |
ufonaut21
HV kasutaja

|
04.07.2004 23:55:55
|
|
|
Usu mind vahe on mäekõrgune. Võin näite tuua kahe erineva võimendi näol. Enne omasin 2001 aasta technicsi võimu ja see tegi ka puhast häält aga näiteks kõrged olid tuhmid isegi siis kui põhja olid keeratud ja bassid plärtsuvad ja lahjad. Nüüd oman vanakooli jvc kõrgklassireceiverit. Ja helis on vahe nagu öö ja päev. Kõrged on väga selged ja puhtad ning bassid on tõsiselt mahlakad ja sügavad. Lugudes tulevad kõik detailid kohe välja. Näiteks ostsin omale rammsteini plaadi ja technicsiga ta nagu ei mänginud eriti hästi heli oli kuidagi tuhm ja lahja. Nüüd proovisin kuulata jvc receiveriga ja üllatus oli väga suur kui kõik taustalauljad heliefektid kitarrikärin jn enagu joonistatakse välja. Kohe kuulasin ka technicsiga seda plaati võrdluseks ja siis pidi juba oskama kuulata et nüüd keegi taustaks laulab või kidra käriseb. Veel üks hää näide on see et enne kuulasin arvutist muusikat technicsi võimuga ja heli timmisin paika winampi ekvast sest muidu ei saanud bassi ja kõrgeid kuskilt kätte. Winampis oli siis paika pandud cd ja mp3 eraldi ekvad. Nüüd kuulan musa jvc võimuga ja arvutist tuli ekva üldse välja lülitada sest see keeras heli täiesti tuksi kruti kuidas sa teda tahad. Vat selles on ka kahe helikaardi vahe et üks teeb häält ja teine mängib. See 4000 kaart mängib sul kõik detailid välja ja heli on väga loomulik ja pehme muidugi kui sul ikka kõvad kõlarid ka seal järel on. Muidugi on seal ka võimalusi heli timmimiseks ümber tegemiseks jne rohkem. Ma ei saa üldse arugi miks selline loll küsimus esitada mis neil vahet on et minu odav mängib ka hästi. Mina ja kuula kuskil seda kaarti ja usu mind oma paska sa ei taha enam kuulatagi.
_________________ Tervitusi kosmosest!!!!!! |
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|