Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
autor |
|
0rpheus
HV vaatleja
|
06.11.2020 13:55:05
|
|
|
Barmalej kirjutas: |
0rpheus kirjutas: |
Kas juhuslikult keegi siit veel Jimms.fi lehelt endale mingisuguse RTX 3080 tellis? Ise panin seal 22. septembril tellimuse kirja TUF OC kaardile, siis oli selle hind veel 759,90 €. Vahepeal on neil seal hind 889,90 € peale kerkinud, nende endi andmete järgi on 30.09, 26.10 ja 28.10 stock'i juurde tulnud, kokku 184 kaarti, aga minu tellimust pole praeguseni veel täidetud. Mul hakkab tekkima kahtlus, et nad täidavad eelisjärjekorras kallima hinna eest tehtud tellimused, ehk siis ma võingi ootama jääda. Või olen ma liiga paranoiline? |
Kusjuures, Jimms vastas nii sellele küsimusele:
Pricing has no effect on how the item will be shipped to anyone.
All the items follow a simple rule: whoever ordered first, is the one that will be getting the item faster. |
Okei, väga huvitav. Võtsin ka ise paar päeva tagasi nendega ühendust selle sama küsimuse osas, aga pole siiani veel vastust saanud.
Btw kas ma saan õigesti aru, et teised siin suhtlevad Jimm'siga inglise keeles? Kui ma päris alguses neile inglise keeles kirjutasin, ei saanudki vastust (aga e-mail tracker näitas, et kirja olid nad lugenud). Otsustasin siis viimases hädas Google translate'i abil nendega soome keeles suhelda, ja siis nad vastasid kohe
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
-steven--
Kreisi kasutaja

|
06.11.2020 14:08:16
|
|
|
Kas juhuslikult keegi siit veel Jimms.fi lehelt endale mingisuguse RTX 3080 tellis? Ise panin seal 22. septembril tellimuse kirja TUF OC kaardile, siis oli selle hind veel 759,90 €. Vahepeal on neil seal hind 889,90 € peale kerkinud, nende endi andmete järgi on 30.09, 26.10 ja 28.10 stock'i juurde tulnud, kokku 184 kaarti, aga minu tellimust pole praeguseni veel täidetud. Mul hakkab tekkima kahtlus, et nad täidavad eelisjärjekorras kallima hinna eest tehtud tellimused, ehk siis ma võingi ootama jääda. Või olen ma liiga paranoiline? |
All the items follow a simple rule: whoever ordered first, is the one that will be getting the item faster. |
Okei, väga huvitav. Võtsin ka ise paar päeva tagasi nendega ühendust selle sama küsimuse osas, aga pole siiani veel vastust saanud.
Btw kas ma saan õigesti aru, et teised siin suhtlevad Jimm'siga inglise keeles? Kui ma päris alguses neile inglise keeles kirjutasin, ei saanudki vastust (aga e-mail tracker näitas, et kirja olid nad lugenud). Otsustasin siis viimases hädas Google translate'i abil nendega soome keeles suhelda, ja siis nad vastasid kohe  |
Mina suhtlesin inglise keeles, sõber kes Soomes elab, suhtles nendega samuti inglise keeles. Paar päeva läks aega vastamisega, aga vastati selges inglise keeles ning kui 3080 tellimuse refundi tahtsin, siis oli järgmine päev kanne tehtud.
_________________ mees kes püüab kala teise mehe tiigist, võib sealt ka krabi püüda |
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
06.11.2020 14:11:19
|
|
|
Teema küsitlust vaadates oleks Eestis esmanõudluse katmiseks vaja umbes 250 kaarti, vaadates poodidest läbikäinud koguseid siis reaalselt jõudis siia ~10%?
|
|
Kommentaarid: 326 loe/lisa |
   |
2 :: |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
HPN
HV veteran

|
06.11.2020 14:18:05
|
|
|
Küsitluse võiks üldse ära nullida ja otsast alustada, sest päris palju on muutunud septembri alguse seisuga (mina vist vastasin 3090 ). Esialgu ei olnud seal ka paljusid praeguseid valikuvariante.
|
|
Kommentaarid: 48 loe/lisa |
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
Arx07
HV veteran

|
06.11.2020 14:24:18
|
|
|
anubis, HV foorumi küsitluse põhjal* (Või mille põhjal see number 250 tuli ja kas kõikidele kaartidele või 3070?)
Ma ei usu, et siin kuigi suur protsent mängureid on... vähemalt minu füüsilises tutvusringkonnas olen ma ainus aktiivne kasutaja siin foorumis.
Niipalju kui silma jäänud neid Arvutitarga jutte siis sealt on küll üle 50 kaardi läbi käinud. Lisaks siis see Pro gamer või kes iganes see oli ning Galador.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Barmalej
HV vaatleja
|
06.11.2020 14:27:04
|
|
|
Btw kas ma saan õigesti aru, et teised siin suhtlevad Jimm'siga inglise keeles? Kui ma päris alguses neile inglise keeles kirjutasin, ei saanudki vastust (aga e-mail tracker näitas, et kirja olid nad lugenud). Otsustasin siis viimases hädas Google translate'i abil nendega soome keeles suhelda, ja siis nad vastasid kohe  |
Jah, kogu suhtlus on olnud nendega inglise keeles. Vastavad 1-3 päevas jooksul.
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
06.11.2020 17:48:57
|
|
|
kellel siin see scan.co.uk link oli - ainult ireland/uk müüvad
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
1 :: |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
Killhoven
OC`er

|
|
Kommentaarid: 400 loe/lisa |
   |
346 |
|
tagasi üles |
|
 |
dex
HV veteran

|
06.11.2020 18:08:27
|
|
|
Aitäh vihje eest! lükkasin ka sama skeemiga orderi sisse.
Mul läks SEBstmaha 529 kopikatega. Eshopwedrop lubab esimese paki tasuta ka tuua. Eks näis.
_________________ Süümi, juumi, makkami ja kui tüüle nakkami... |
|
Kommentaarid: 97 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
yerba
HV Guru

|
06.11.2020 18:24:54
|
|
|
Tänud, tellisin ära. 543.37 eurot läks kokku paypaliga. RTX 3070 FE kaarti olen juba tükk aega jahtinud. Loodan, et jõuab ka kohale eshopiga. Eelnevad ostud on kenasti käinud.
---
Ja ongi nüüd out of stock.
|
|
Kommentaarid: 1201 loe/lisa |
   |
890 |
|
tagasi üles |
|
 |
Killhoven
OC`er

|
06.11.2020 18:32:31
|
|
|
3080 läks seal minutiga, 3090 kiiresti ja 3070 pidas vastu alla tunni
Siit kah hea jälgida EU regiooni pakkumisi https://twitter.com/PartAlert
_________________ Foorumis on ühe lolli kohta kümme tarka, nii et jõud on enam-vähem võrdsed.™ |
|
   |
346 |
|
tagasi üles |
|
 |
yerba
HV Guru

|
06.11.2020 18:38:14
|
|
|
Killhoven kirjutas: |
Siit kah hea jälgida EU regiooni pakkumisi https://twitter.com/PartAlert |
Mis hinnaga 3080 oli?
|
|
   |
890 |
|
tagasi üles |
|
 |
Killhoven
OC`er

|
06.11.2020 18:44:24
|
|
|
yerba kirjutas: |
Siit kah hea jälgida EU regiooni pakkumisi https://twitter.com/PartAlert |
Mis hinnaga 3080 oli? |
Ma ise ei näinud, kuid minu teada saab vaid ametliku hinnaga FE-sid müüa ehk Nvidia UK lehe järgi pidi hind olema 649£
yerba kirjutas: |
543.37 eurot läks kokku paypaliga.
|
Ma olen ise hakanud Paypali vältima kuna seal on uskumatult kallis valuuta vahendamise teenus.
_________________ Foorumis on ühe lolli kohta kümme tarka, nii et jõud on enam-vähem võrdsed.™
viimati muutis Killhoven 06.11.2020 20:01:53, muudetud 2 korda |
|
   |
346 |
|
tagasi üles |
|
 |
yerba
HV Guru

|
06.11.2020 19:12:55
|
|
|
Arvestades Eesti hindasid on 649 naela igati okei.
Selle hinna eest oleks 3080 ostnud küll. Aga 3070 on ka igati väärt.
_________________ www.lapik.ee - parima hinnaga patareid! |
|
   |
890 |
|
tagasi üles |
|
 |
Zonerman
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
SirAskAlot
Kreisi kasutaja
|
06.11.2020 20:52:45
|
|
|
Viimased uudised siis räägivad, et Jaapanis on PS-5t kohe lootus saada ainult nendel kes preorderi tegid.
No kuidas see siin nii küll juhtuda sai , et AMD ei suuda kogu oma kokkuostetud tootmisvõimsuse juures ikka ostjate soove rahuldada. (see oli irooniaga.)
Need kes siin viimane kuu on oma hala ajanud võiksid selle info valguses siiski korra mõtelda kas see vingumine oli ikka asja väärt ja kas asjad on ikka nii nagu mõni youtube kanal oma kohvipaksu pealt välja loeb.
Need kes nõuka ajal ruubiku kuubikut tahtsid saada arvavad ilmsel, et 3080/90 launchil polnud häda midagi. Täiesti uskumatu kui hellaks on inimeste mõttemaailm ainult 25 aastaga muutunud. Omal ajal võis isegi sokolaadi vahvli jäätise saamine raskem olla kui täna 30xx GPU ostmine.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
06.11.2020 21:05:41
|
|
|
SirAskAlot, Ja sul on vettpidav info, et põhjus on justnimelt seal asuvates AMD kiipides mitte Sony enda poolel?
Konsoolide müüginumbrid on kümnetes miljonites. Graafikakaartide müüginumbrid heajuhul miljon.
Eksisteerib väga suur vahe kas sa toodad max miljon kaarti või kümme miljonit karpi millesse läheb rohkem materjale ja komponente kui graafikakaarti.
Ja mingi NSVL aegse võrdluse toomine tänasesse maailma on veel eriti ajuvaba.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
GTR 3.0
HV kasutaja
|
06.11.2020 21:12:54
|
|
|
Ma olen ise hakanud Paypali vältima kuna seal on uskumatult kallis valuuta vahendamise teenus. |
OT aga Paypaliga makstes ei pea kasutama nende pakutavat valuutavahetuse teenust. Natuke infot siin: https://travel-dealz.eu/blog/paypal-currency-conversion/
_________________ Skeemi ja trükkplaadi disain. Jootetööd ja prototüüpimine. |
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
06.11.2020 21:41:27
|
|
|
SirAskAlot kirjutas: |
Viimased uudised siis räägivad, et Jaapanis on PS-5t kohe lootus saada ainult nendel kes preorderi tegid.
No kuidas see siin nii küll juhtuda sai , et AMD ei suuda kogu oma kokkuostetud tootmisvõimsuse juures ikka ostjate soove rahuldada. (see oli irooniaga.)
Need kes siin viimane kuu on oma hala ajanud võiksid selle info valguses siiski korra mõtelda kas see vingumine oli ikka asja väärt ja kas asjad on ikka nii nagu mõni youtube kanal oma kohvipaksu pealt välja loeb.
Need kes nõuka ajal ruubiku kuubikut tahtsid saada arvavad ilmsel, et 3080/90 launchil polnud häda midagi. Täiesti uskumatu kui hellaks on inimeste mõttemaailm ainult 25 aastaga muutunud. Omal ajal võis isegi sokolaadi vahvli jäätise saamine raskem olla kui täna 30xx GPU ostmine. |
ot: |
Microsofti ja Sony eeltellimus on tehtud nende endi etteantud numbrite põhjal ja julgelt aasta/poolteist ette, TSMC ja AMD ei dikteeri midagi.
Kui nad mahtudes puitu panid siis TSMC/AMD ei saa midagi teha, tehased töötavad täisvõimsusel. Arvate, et nVidia nalja pärast läks Samsungi juurde?  |
|
|
Kommentaarid: 326 loe/lisa |
   |
2 :: |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
06.11.2020 21:57:22
|
|
|
anubis kirjutas: |
SirAskAlot kirjutas: |
No kuidas see siin nii küll juhtuda sai , et AMD ei suuda kogu oma kokkuostetud tootmisvõimsuse juures ikka ostjate soove rahuldada. (see oli irooniaga.) |
Microsofti ja Sony eeltellimus on tehtud nende endi etteantud numbrite põhjal ja julgelt aasta/poolteist ette, TSMC ja AMD ei dikteeri midagi.
Kui nad mahtudes puitu panid siis TSMC/AMD ei saa midagi teha, tehased töötavad täisvõimsusel. Arvate, et nVidia nalja pärast läks Samsungi juurde?  |
|
konsoolid peaks tsmc 7nm tootmismahust ära võtma päris suure osa. need tootmismahud ei ole naljaasi.
tsmc 7nm tootmisvõimsus oli aasta algul 110k vahvlit kuus, praegu on 130k ja aasta lõpuks plaan 140k. amd käes võiks tänaseks olla peaaegu pool. reaalselt vist kuskil 40% aga no ütleme pool.
ei sony ega microsoft eraldi tsmc klientidena ei figureeri, vähemalt mitte sobivate mahtudega, seega see tuleb amd pirukast. konsoolide kiibid jagada vahvliteks laiali (ps5 numbrid on paremini teada ja suurusjärk sobib päris hästi) on umbes 15k vahvlit/kuus kumbki, ehk kokku 30k kanti. see kestab aasta lõpuni ja kardetavasti ka edasi.
ka amd-l ei ole selle tsmc mahuga väga priisata. sealt tulevad zen3, suured navid ja a100. esimest mahub vahvli peale 6-7x rohkem kui teist ja viimasest ei tea me veel suurt midagi.
see on ka loogiline põhjus, miks nvidia samsungi manu läks.
need otsused tehti aasta-poolteist tagasi, kui mitte varem. nende ennustused pidid tänast olukorda arvestades üsna täpsed olema. praegu on tsmc n7 mahtu tänu huawei loole tegelikult saadaval (loe: lõviosa sai amd endale) isegi rohkem kui ennustada võis.
yieldidest ei saa me tõenäoliselt lähiajal teada kui üldse aga ma ei pea enesestmõistetavaks arvamust, et samsungi 8n yieldid on halvad. see on vana ja pool node kehvem (=lihtsam ja tuntum) tootmisprotsess kui 7nm.
tänaste numbrite pealt (536mm kivi) tundub, et suur navi on vaid ~10% parema transistoritihedusega kui ampere. voolutarbe osas näeme aga seni tundub, et ka see vahe pigem ei ole suur. |
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
06.11.2020 22:00:53
|
|
|
londiste, 7nm on massivselt paranenud ja juba aastaid tootmises olnud. Olen täiesti veenduinud, et yieldid on suurepärased. Probleem nagu sa ise viitad ongi hetkel tootmismahus mitte yieldides. Samsungi mahtudest ei tea me kahjuks suurt midagi. |
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
06.11.2020 22:04:23
|
|
|
pidasin 8n yielde silmas. see on 10nm-klassi tootmisprotsess. pigem võiks selle yielde paremaks pidada kui kumbki 7nm.
samsungi üldised tootmismahud on rämedad. peaks ka see aasta veel olema rohkem kui tsmc-l. seda, palju nvidia neilt ostab, ei see me praegu kahjuks kuidagi teada.
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
SirAskAlot
Kreisi kasutaja
|
07.11.2020 00:01:44
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
SirAskAlot, Ja sul on vettpidav info, et põhjus on justnimelt seal asuvates AMD kiipides mitte Sony enda poolel?
Konsoolide müüginumbrid on kümnetes miljonites. Graafikakaartide müüginumbrid heajuhul miljon.
Eksisteerib väga suur vahe kas sa toodad max miljon kaarti või kümme miljonit karpi millesse läheb rohkem materjale ja komponente kui graafikakaarti.
Ja mingi NSVL aegse võrdluse toomine tänasesse maailma on veel eriti ajuvaba. |
Ja sul on loomulikult olemas info palju Nvidia parterid 30xx GPU-sid ette tellisid. Või on sul olemas info palju 2 aastat tagasi 20xx seeriat müüdi mille põhjal Nvidia ilmselt oma prognoosid tegi. Matemaatiliselt pole mingit vahet kas prognoos tehakse 1 või miljoni asja peale. Prognoos on kas õige või vale.
Mul oli tolle lause taga veel sulgudes irooniaga.(sa ikka tead mida iroonia tähedab ?) Ma ei eeldagi , et AMD peaks teadma paljuga Sony oma prognoosid mööda paneb. Teiselt poolt ma ei eelda , et NVIDA peaks suutma kontrollida partnerite webi lehti või ärikaid kes tahavad kaupa kallimalt müüa.
Fakt on see , et eksida võivad kõik. Fakt on ka see, et viimase 100 lehe peal on ühte firmat pea iga vea pärast sõimatud. Ka nende puhul mis pole üldse tema vead. Ja fakt on see, et üsna palju mida siin väidetakse on täielkult tõestamata ja põhineb ainult mõne inimese oletustele ja seda kasutatakse otselselt kellegi/millegi laimamiseks. Võibolla vajaks see foorum ka mingit nuppu kuhu saaks vajutada kui inimesed oma vandenõu teooriatega liiga hoogu lähevad.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
07.11.2020 01:02:59
|
|
|
SirAskAlot, Kui kaarte tuleb vähe peale, siis see on probleem Nvidia poolel. Ja kui AIB ei saaks hakkama (kuigi ma ei näe põhjust miks ei saaks), siis Nvidia peaks turu üle ujutama FE mudelitega.
Asi pole ainult nõudluses kahjuks. Kui kaarte tuleks peale tuhandetes iga päev, siis varem või hiljem jõuaks see nõudlusele järgi. Fakt on see, et osadel retaileritel on täitmata veel isegi launch päeva tellimused mida nad järjest võtavad ette.
Paraku kui kaarte tiksub peale sadades või riigiti ainult kümnetes, siis jääb hetke olukord kestma.
Vaatasin just huvi pärast mis seisu Geizhals näitab: link
3070: 12 mudelit in stock mingil kujul aga pmst 3080 MSRP (650-800€) hindadega.
3080: 4 mudelit in stock mingil kujul aga 1000-1300€ hindadega.
3090: 13 mudelit in stock mingil kujul aga 1750-2450€ hindadega.
Seega hakkab justkui mingi laoseis tekkima aga see on minu arvates seetõttu, et esiteks poolteist kuud on möödas ja mingi osa inimesi on kaardi saanud, osad ootavad AMD kaarte ja kolmas grupp pole nõus neid hindu maksma.
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
erick
HV Guru

|
07.11.2020 01:43:16
|
|
|
SirAskAlot, nõustun siinkohal Tomorrow-ga. See RTX 3000 seeria launch on sh*tshow kuubis. 7.5% on see number, mille ulatuses nad suutsid tellimusi täitsa 1 kuu peale launchi. See on kas 13x "nõudluse alaennustamine" või on ikkagi nii nagu räägitakse ja Nvidia ahnusest tulistas endale ise jalga, minnes odavama 8nm Samsungi tootmisprotsessi teed, et säästa mingi 45 USD per GPU, teades samas väga hästi, et kuna seal on tootmismahud märksa väiksemad, siis tekivad puudujäägid.
Tagajärgi ei pea pikalt ennustama, kui RX 6800 seeria müük algab, siis arvan näeme üle pika aja kuidas AMD GPU turuosa teeb korraliku hüppe. Kõik need tulevased AMD ostjad oleksid võinud võtta RTX 3000 seeria kaardi, kui see oleks reaalselt saadaval olnud, enne kui nad isegi midagi teadsid Ryzen 5000 seeriast ja Smart Memory Accessist.
|
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|