wirx, jääb mulje, et sa õigustad sellist spekuleerimist Igasugune tänuväärne töö vajab ka õiglast tasu. Millist tänuväärset tööd teeb spekulant? Ta ju põhimõtteliselt parasiteerib tegelike tööinimeste (insenerid, projekteerijad, tootejuhid, robotite operaatorid jne...) tulemusliku töö viljadel. Need on inimesed, tänu kellele sünnivad sellised tooted, mis toovad inimestele ühel või teisel moel kasu. Mis kasu on inimkonnal parasiteerivatest spekulantidest? Sellistelt tuleks ära võtta kõik, mis nad kokku on riisunud ja ühiskondlikule tööle saata.
Sinusugused tegelased said aastal 1917 Venemaal võimule. Võimul oldud 80 aastaga... ütleme, nii et kui majanduslikult ei olnud tsaariajal Venemaa just üliriik, siis haritlaskond ja teadlased olid maailmatasemel.. siis peale 80-t aastat ei olnud alles enam mitte midagi. Vaid lihtsalt uus inimtõug homo sovieticus.
Ole hea, leia üksik saar, tooda ja tarbi seal omaette oma tulemusliku tööga.
Et siis eile lendasin ED-s ja mõtlesin, et mis nüüd siis muutus 3090-ga? Mitte midagi!!! Jälle vahin 40fps ja natuke sai settinguid paremaks panna, muud kui vendid uluvad rohkem kui 2080ti-ga. Tegelikuses ei muutu vanemates mänguses üldse midagi, witcheris lükasin põhja kõik mis sai ja samuti nägin 50fps-i rõõmsalt, resident evil 2 juhtus peal olema, polnud sealgi mingit üüratut tõusu. Kõik jäi samaks Kiiret pole küll kuhugi nende kaartidega...
witcheris lükasin põhja kõik mis sai ja samuti nägin 50fps-i rõõmsalt
kuidas nii. 50+ 4k resol witcher 3 sain ma iirc nii 1080ti kuii 2080-ga kätte. sul peab mingi muu pull olema. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
Näe hulgilaos on käinud paar asust läbi, keegi oli kiire ja sai need käbe ära ostetud
ROG-STRIX-RTX3080-O10G-GAMING NVIDIA, 10 GB, GeForce RTX 3080, GDDR6X, PCI Express 4.0, HDMI ports quantity 2pcs 1084€
Need on kiiremini otsa saanud, seega kogust ei näe
Gigabyte GV-N3080AORUS M-10GD NVIDIA, 10 GB, GeForce RTX 3080, GDDR6X, PCI-E 4.0 x 16, HDMI ports quantity 3, Memory clock speed 19000 MHz 1196€
Ma ei hakka siin kuri retail shop olema, 0€ on kasum neil hindade vahel.
MSI püssim RTX3090 1800€ eest ei tundugi väga halb diil ju selles valguses _________________ Laptopid.ee Suur sülearvutite salong, kohapeal 200+ sülearvutit, HV kasutajale 5-10% läpparilt alla!
Täpselt nii nagu ma juba mainisin eespool 3080 läks sinna 2080Ti retail hinna lähedale. Karm reaalsus aga edu neile ostjatele. Vaatasin moores law uut videot ja kui suurem osa tema infost vastab tõele, siis ei ole üldse paha mõte loota AMD Navi21 peale. Olen olnud üsna skeptiline aga kui info on tõene, siis peab Nvidia refreshi tegema ja hinnad lähevad alla. _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
Kui nüüd AMD uus kaart on samamoodi hea ja kiire ning lubatakse hinnaks näiteks 700€ nagu RTX3080 puhulgi, siis mis takistab sellel samamoodi hinnal taevasse minna, nagu nvidiaga juhtus?
Ainus lootus on see, et AMD toodab way rohkem, kui nõudlus ning siis on lootust saada toote turule tulemisel seda soovitusliku müügihinnaga.
Sellist on 1tk hulgilaos vabu, peaks saabuma 6 okt. Vaevalt, et keegi soovib, aga hea teada, et saadavust siiski on, 9tk juba ära müüdud neist mõne tunniga baltimaades.
Gigabyte GV-N3080EAGLE OC-10GD NVIDIA, 10 GB, GeForce RTX 3080, GDDR6X, PCI-E 4.0 x 16, HDMI ports quantity 2, Memory clock speed 19000 MHz 1005€ _________________ Laptopid.ee Suur sülearvutite salong, kohapeal 200+ sülearvutit, HV kasutajale 5-10% läpparilt alla!
Kui iga vanaema ja vanaisa ei hakka high end kaarte kokku ostma, siis kuskil tuleb nõudluse piir ette. Seda ma ei karda, et see juhtub. Emba kumba ühe neist tooted hakkavad lattu jääma sõltub muidugi NVidia vastusest ja kuna nad 20gb variandid letti löövad. Kui nad seda teevad peab 10gb hinnad kukkuma. Keegi ei osta sama hinnaga 10gb enam siis. _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
see oleneb nii amd konkurentidest kui ka sellest, misasi see 20gb täpselt on.
ma jätkuvalt pakun, et 20gb võib olla gddr6, mis võimaldaks toota suures plaanis üsna väikese hinnavahega ja oleks drop-in replacement koos võimaliku pisikese gpu boostiga vähem januse mälu arvelt.
aga see kõik sõltub kuratteabmillest _________________ - londiste
Sellist on 1tk hulgilaos vabu, peaks saabuma 6 okt. Vaevalt, et keegi soovib, aga hea teada, et saadavust siiski on, 9tk juba ära müüdud neist mõne tunniga baltimaades.
Jube priiskamine baltikumis, 6 miljoni inimese kohta 1 vaba kaart , loogiline et ära ostetakse suht suva hinnaga _________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
wirx, jääb mulje, et sa õigustad sellist spekuleerimist Igasugune tänuväärne töö vajab ka õiglast tasu. Millist tänuväärset tööd teeb spekulant? Ta ju põhimõtteliselt parasiteerib tegelike tööinimeste (insenerid, projekteerijad, tootejuhid, robotite operaatorid jne...) tulemusliku töö viljadel. Need on inimesed, tänu kellele sünnivad sellised tooted, mis toovad inimestele ühel või teisel moel kasu. Mis kasu on inimkonnal parasiteerivatest spekulantidest? Sellistelt tuleks ära võtta kõik, mis nad kokku on riisunud ja ühiskondlikule tööle saata.
Sinusugused tegelased said aastal 1917 Venemaal võimule. Võimul oldud 80 aastaga... ütleme, nii et kui majanduslikult ei olnud tsaariajal Venemaa just üliriik, siis haritlaskond ja teadlased olid maailmatasemel.. siis peale 80-t aastat ei olnud alles enam mitte midagi. Vaid lihtsalt uus inimtõug homo sovieticus.
Ära nüüd üle pinguta oma diagnoosidega! Pigem meenutab see nvidia kaartide ikaldus nõukogude aega... paljud tahavad, saada pole ja kui kusagilt õnnestub eksemplar välja koukida, siis kõvasti kallimalt ja "tutvuste" kaudu. Ma muide mäletan seda aega ja olen selle jandi läbi teinud omal nahal. _________________ Lugupeetud AHV, enne kui vaidlema hakkad, mõtle hästi järgi, kas see ikka on tark mõte...
Ei pinguta üle. See vend kirjutab päris mitmes teemas, milline peaks olema mingi müüdava kaardi või toote õiglane hind tema meelest ja kuidas kõik teised on spekulandid ja üldse halvad kapitalistid.
Ainukene jama on see, et tegelane ise ei müü mitte halligi. Ei mingisugusegi hinnaga. Niisama targutama on aga asjapulk valmis.
Vondur kirjutas:
yerba kirjutas:
majooro kirjutas:
Ära nüüd üle pinguta oma diagnoosidega! Pigem meenutab see nvidia kaartide ikaldus nõukogude aega... paljud tahavad, saada pole ja kui kusagilt õnnestub eksemplar välja koukida, siis kõvasti kallimalt ja "tutvuste" kaudu. Ma muide mäletan seda aega ja olen selle jandi läbi teinud omal nahal.
yerba, selleks, et hinnatundlik olla, ei pea tingimata midagi müüma, inimesel on lihtsalt isiklik arusaam nii öelda õiglasest hinnast ja sina ristid ta kohe bolševikuks!
Edit
Ma olen siin viimasel ajal märganud lõbusat tendentsi - e-poodide omanikud on kindlad, et e-poodides on otsingu filtrid ebavajalikud ja kõik kes midagi müüvad on kindlad, et kui mingil kaubal on saadavus vilets, siis on väga üllas tegevus "scalpima" hakata... ja kui kellelegi see ei meeldi, siis on ta kommunist. _________________ Lugupeetud AHV, enne kui vaidlema hakkad, mõtle hästi järgi, kas see ikka on tark mõte...
viimati muutis Vondur 01.10.2020 16:02:24, muudetud 2 korda
Kogu see MLCC vs POSCAP teema tundub olevat ülesse puhutud ilmaasjata.
Draiveri fixi oli vaja.
Linuxi all testides ei olnud kordagi probleeme nende kaartidega, millel Windowsi all olid probleemid.
Windowsi jaoks lasti välja uued draiverid ja probleem kadus. Linuxi jaos uusi draivereid Nvidia välja ei lasknud, seega jah... Jayz2cents lihtsalt puhus asja suureks.
Aga noh nüüd on Nvidial ka märk maas vigaste draiveritega
Ning Nvidia rushis selle releasiga korralikult!
Lisaks ükski meedia outlet ei kajastanud seda kui NVIDIA draiveri prohmakat, samas kui AMD draiverite puhul kõik kisavad. Double standards! _________________ Parim kodukino projektor müügis: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11768241#11768241
Viilutaja, nvidia fännboysid on lihtsalt kordades rohkem ja nad on fanaatilisemad... Vaata või Scarti või Londiste siinseid kaitsekõnesid nvidia daraiveritele ja kui mitu korda on nad AMD teemades hüüdnud "first day" draiverite kohta "epic fail". _________________ Lugupeetud AHV, enne kui vaidlema hakkad, mõtle hästi järgi, kas see ikka on tark mõte...
IgorLabs oli äkki siis kinni makstud ja kirjutaski selle luuluartikli juhtides driveriprobleemidest tähelepanu kõrvale.
Ei taha uskuda, et maksti. Pigem oligi lihtsalt probleem draiverites ja kaardi kellades ja just Windowsis!
Linuxi day1 draiverid olid kõik korras ja seal toimetas.
Ning siin jagati neid videosid kus probleeme oli ainult nende kaartidega, kus olid kasutusel ainult need suured capid.
Tegelikult olid olemas ka videod kus sarnane probleem oli ka nende kaartidega, kus olid need MLCC'd sees. Seega jah. Vähene info puudus. _________________ Parim kodukino projektor müügis: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11768241#11768241
Eks jah ma tõsiselt ei mõelnudki mida eelmises postis kirjutasin. Ühe inimese arvamusartikkel (Igor) plahvatas, jaytwocents viis "mainstream" meediasse ka massidele edasi seda uudist ja kõik seletasidki edasi nüüd sel teemal ja nii see situatsioon praeguseks kujuneski välja.
MSI oli vist ainuke kes ütles et disainil pole midagi viga ja driverites ilmselt asi aga ka mina ei uskunud MSI juttu tollal, seda enam et nagu aru sain MLCC on siiski vajalik kõrge sageduse jaoks sest need jurakad capid ei coverda kõrget sagedust.
Aga noh hardware tasemel design failure on minu arvates õudsem häda kui s*tad driverid sest viimast saab vähemalt fixida ilma et kaarti asendama peaks garantii korras. Eks näis testides kas häda elimineeriti või esineb nüüd lihtsalt harvem.
Minu 3080 telliti ära ma ei loodagi ruttu saada sest põud. Aga jah mainisin juba ennem ,et need kaardid tegelikult kõik toimivad. See oli ikkagi minu arvamus.
See tellimus on Ilma ajata keegi ei tea kuid EU laost kuskilt. Kuna ilmselt seal kah otsas kuid vähemalt anti sisse. _________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
viimati muutis XeStAiSy 01.10.2020 17:35:43, muudetud 3 korda
Midagi ma vägapalju peale ei maksnud kah lihtsalt ei viitsi hiljem osta ja oodata pool aastat kui talvel kõik koronni jäävad siis ikka ei saa midagi. _________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
Kui sul kaarti kohe vaja ja midagi muud ei ole kasutada, siis ma saan aru osta kohe ükskõik kust saab ja maksta scalperi hinda. Mina ette ei heida igaühe enda otsus kui palju ta on nõus maksma asja eest.
Caseking võiks ka oma hinnad vastavusse viia, hoiavad kõigi hinda alla 1k kuigi paljud müüvad üle selle juba, kellel midagi saada. Nad loodavad, et äkki tellijaid siis ei hirmuta ära kui hind on 999 või veidi alla selle. Nagunii tõstsid hinda 50 euro kaupa
Caseking muidu vastas mu e-kirjale 2 tööpäeva hiljem väitis et probleem oli paypali poolel miks mu tellimus tühistati. Je right pole kunagi probleeme olnud. Ütlesid et võin uuesti nüüd tellida aga tarne kohta ei osanud mingit ETA anda vaid et võtavad preorder järjekorras mis lattu tuleb. Seega kui nüüd tellida, siis võid vabalt oodata 2021
USA Micro Centerites ka endiselt müüakse norm. hinnaga GPU-sid. Et pole Soome poed ainsad ausad kohad:
Spoiler
(Täna suht mitmes pilt juba, aeg ajalt kellelgi ikka joppab - eks neid poode USAs sitaks ka)
See võib vabalt tühi karp olla. Kui proovid osta saad vastuseks sorry kohapeal pole, võite tellida bronnida _________________ So, at the end of the day, after I have butchered all the nvidiots all around me, standing alone in a pool of blood surrounded by the corpses of my victims, a horrible truth reveals itself to me: I am an amd\ati fänboy...and I must do my dark masters bidding, for I am damned for all eternity...
lauri23, nõudlus on meeletu suur. Esiteks paljud 2080Ti omanikud kel raha niikuinii piisavalt ja üüratu kogus 1080Ti omanikke kes erinevalt 2080Ti'st tunnevad nüüd, et oleks vinge perf hüpe.
USA Micro Centerites ka endiselt müüakse norm. hinnaga GPU-sid. Et pole Soome poed ainsad ausad kohad:
Spoiler
(Täna suht mitmes pilt juba, aeg ajalt kellelgi ikka joppab - eks neid poode USAs sitaks ka)
Nvidia lehel oli ka just restock, aga koheselt jälle kõik läinud, huvitav mis nad mõnitavad või tõesti niipalju hulle refreshib 24/7
See ju Zotac Trinity, mis on üks neist vigase power deliveriga mudelitest, mis hakkavad pilti taskusse viskama kui GPU kell üle 2GHz läheb...
Puhas pask launch draiver lihtsalt. Tõestatud juba ka. Võib kõiki 3080 julgelt osta, aga noh mõned on siiski sellised, et maksavad palju kuid vrm jms oluline asi on nõrk. Asus TUF tundub ikka praegu suht parim. _________________ Parim kodukino projektor müügis: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11768241#11768241
Ma võin kommenteerida oma seisukohta . Ma olin pikalt 1080p peal 1440p peale minek ei tundunud mulle atraktiivne. Nüüd lõpuks tundus mulle, et 4k 60 Hz vrr on lõpuks reaalselt teostatav ja otsustasin upgradeda kogu oma komplekti. Paraku sobivat videokaarti 3080 ei õnnestu kuskilt hankida. Järgmine lolli lohutus on, et ehk and toob lohutust, kuigi eelistaksin subjektiivsetel põhjustel nvidiat.
lauri23 kirjutas:
Rahval on koroonaga kodus ära kamminud et 700-1000 euri videokaarte massiliselt ostetakse arvutitaga mängimiseks Või tõesti on nvidia nii saamatu launchiga hakkama saanud et suured fanboy-d pole 2 nädalat hiljem peale launchi ikka mõistliku hinnaga tellimustki kaardile teha saanud.
_________________ Süümi, juumi, makkami ja kui tüüle nakkami...
Pigem need ikka ostavad kes istusid pascali peal ja ikkagi esimene kaart mis lubab 4k monitoril 60 hetke seisuga. 1080p peal esimene kaart mis isegi kubab lõdvalt 144hz screenile midag. Kuna 2080TI kaardiga võrreldes 3080 on suht odav. Need kes lihtsalt ootasid ja skippisid. Eks parm RT ole ka. Muidu on lihtsaalt tegemist tavalise kaardiga. Ma ususn et aasta 2 siis enam pole 4k monitoril seda 60 enam tegemist ikkagi lahja kaardiga 4k peale. Esimesed asjad pole kungi head olnud. Hetkel see 60 4k monitoril on piiripeal. 10GB mälu 4k peale juba sellest peaks hoiduma 1080p peale on see maht piisav. Vaevalt isegi 4gb suudad ära kasutada.
Mälumahu tulevastes mängudes paneb paika ikkagi 3060 1080p peal. Mis on ebaloogiline ,et saab olema rohkem kui 8gb. Ma ise ei soovita 10gb kaarti 4k jaoks. Kui mingil põhjusel hakkab väheseks jääma 4k peal siis on ära visatud raha. See ,et vaja 1080p peal 24gb mälu tundub hetkel kah utoopia pigem 4k jaoks on ok. Kuigi ajalugu on näidanud liiga suur mälukasutus videokaardil on kah palju võtab korralikult kooma kaardi. Isegi gtx1070 peal 8gb overkill mingit boonust ei saa kui suuremad klotsid on. Omast kogemusest liiga suur mälumaht on rohkem piduriks kui kasu oleks 1080p peal.
Isegi kui pool kasutada ära võtab juba tatiseks ja venima. _________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
10GB mälu 4k peale juba sellest peaks hoiduma 1080p peale on see maht piisav. Vaevalt isegi 4gb suudad ära kasutada.
vajaliku mälumahu hulk sõltub võrdlemisi vähe kasutatavast resolutsioonist. 1080p ja 4gb küllalt ning 2160p ja 10gb vähe on lihtsalt vale. kogu resost sõltub kraam mälus mahub täna paarigigase kasutatava mälumahu vahe sisse. _________________ - londiste
viimati muutis londiste 03.10.2020 08:56:03, muudetud 2 korda
Kui kaart kooma läheb siis ilmselt suuremast mahust pole kasu. Nii või naa hakkad neid ultra settinud maha kiskuma kui tulemus ei rahulda. 4K jaoks ilmselt 10gb vähe paari aasta pärast. Kuigi suuremad klotsid võivad saada ka piduriks sest kaart ei oska midagi peale hakata selle mahuga mis on liiast. _________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
viimati muutis XeStAiSy 02.10.2020 09:35:44, muudetud 2 korda
Among Us mängu võiks ümber kirjutada nii et igal juhul allocateb kõik VRAM endale hoolimata kui palju VRAM ennast on (kas või 48GB) hoolimata reaalsest usagest. Sel juhul mõni isegi siis vist jookseks ummisjalu poodi et suurema vram amountiga kaarti saada
kui mälumahu väheks jäämise point (nagu see enamasti on) on tekstuurides, siis sellel ei ole jõudlusega mingit pistmist (või on väga minimaalselt).
efektid ja muu renderdamise enda tööga seotud kraam kasutab mälu pigem vähem kui seda täna olemas on. _________________ - londiste
Elite Dangerous laseb kogu aeg VR-ga 12-13Gb mälu kasutust
See minul ainus mäng mida peale ostu mängisin 30 minutit ja kõik need aastad seisnud puutumatult. kvaliteet jättis soovida ei tasu aega raisata. _________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
Kummast jutt, allocation või usage? Resource monitor kuvab sul allocationit. Ma suht kindel et kui sa lubaksid 13GB asemel ainult 10GB allocateda siis perd dropi ei ole, real bench oleks muidugi tore.
Kummast jutt, allocation või usage? Resource monitor kuvab sul allocationit. Ma suht kindel et kui sa lubaksid 13GB asemel ainult 10GB allocateda siis perd dropi ei ole, real bench oleks muidugi tore.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.