raskem peale kanda, rikub kontaktpindu ja on elektrit juhtiv? seal on mõned head põhjused, miks see standard ei ole _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
nii hull see asi nüüd ka ei ole, et paari kuu tagant. mulgi on üks läpakas, kus vedelmetall vahel ja on aastake või peale töötanud ilma mingite probleemide ega halvenemiseta.
aga see pikk perspektiiv, mida tootjad peavad silmas pidama on ikkagi väga mitme aasta pikkune. _________________ - londiste
Mul oli nh-d15 aasta aega vedelmetalliga peal.
Kontakt oli nii hea, lahti võttes oli nagu tallale joodetud.
Õnneks läksid ainuiilt mõned pinnid kõveraks. Teinekord teab.
Protsessori saab puhtaks kui õige ainega maha nühkida.
Sellegipoolest panin uuesti vedelmetalliga kokku.
Tempid palju paremad.
londiste, kõige halvem omadus on vist kiiresti riknemine, peab mõne kuu tagant vahetama.
Vastupidi, kestab kauem kui pasta.
Kui jahuti on vasest, siis tuleks umbes 2 nädalat hiljem teha uus lisamine, sest vask imeb endasse selle vedelmetalli. Seda probleemi pole nikliga kaetud jahutite puhul. Mul oli vesijahutuse plokil vedelmetal peale 1.5 aastat samasugune kui alguses. _________________ Parim kodukino projektor müügis: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11768241#11768241
Mul oli nh-d15 aasta aega vedelmetalliga peal.
Kontakt oli nii hea, lahti võttes oli nagu tallale joodetud.
Õnneks läksid ainuiilt mõned pinnid kõveraks. Teinekord teab.
Protsessori saab puhtaks kui õige ainega maha nühkida.
Sellegipoolest panin uuesti vedelmetalliga kokku.
Tempid palju paremad.
Vedelmetalliga küll kokkupuude puudub, kuna elektrit juhtivad asjad on minu jaoks no-no (kunagi Arctic Silver 5-ga õppetunni kätte saanud).
Samas trikk mida ma olen kasutanud enne jahuti mahavõtmist tavalise pastaga on olnud see, et olen võimalikult kuumaks lasknud enne mingi stress testiga, et pasta vedel oleks. Siis tuleb jahuti ka lihtsamalt maha.
Niipalju kui ma näinud olen, siis vedelmetalli puhul eriti GPU-le kandmisels oleks hea mõte ka ümbritsevad resistorid jms millegagi katta nagu nt küünelakiga vms. CPU puhul see nii suur probleem pole.
Suured korralikud testid näitavad, et müstilise vedelmetalli ja vägahea pasta vahe on pmst 1 - 2C. Nagu pots4t4j4 ütles siis shittab pindasi, puhastada tüütu jne.
Ignoreerides teste võib ju igasugu ulmevahesid omas peas välja mõelda kuda nüüd 10C jahedam jne. aga reaalsusega pole sel pistmist.
Suured korralikud testid näitavad, et müstilise vedelmetalli ja vägahea pasta vahe on pmst 1 - 2C. Nagu pots4t4j4 ütles siis shittab pindasi, puhastada tüütu jne.
Ignoreerides teste võib ju igasugu ulmevahesid omas peas välja mõelda kuda nüüd 10C jahedam jne. aga reaalsusega pole sel pistmist.
pane see vedelmetall ihs ja cpu die vahele inteli pepsodenti asemel ja proovi seda omas peas mõtlemist uuesti.
ainus asi mis omas peas mõeldakse on see pindade sittamise probleem ja metalli vananemise probleem.
NATAS999, oh jumal, kribades just mõtlesin, et kas peaks ekstra mainima, et jutt käib pasta ja LM'i enda vahelisest võrdlusest võrdses situatsioonis mitte LM vs. inteli tehasest sitasti pandud saviplönn ihs ja die vahel. Kui inteli kehval isendil deliddi teha ja kryonaut vahele panna on samamoodi vahe suur ja pole lõpptulemusena üle paari kraadi vahet.
Kusjuures mul ongi CLU pandud enda delidditud prosel vahele ja võit oli 7C - ju ei olnd siis üks neist omfg 20C kukkus isenditest.
NATAS999, oh jumal, kribades just mõtlesin, et kas peaks ekstra mainima, et jutt käib pasta ja LM'i enda vahelisest võrdlusest võrdses situatsioonis mitte LM vs. inteli tehasest sitasti pandud saviplönn ihs ja die vahel. Kui inteli kehval isendil deliddi teha ja kryonaut vahele panna on samamoodi vahe suur ja pole lõpptulemusena üle paari kraadi vahet.
Kusjuures mul ongi CLU pandud enda delidditud prosel vahele ja võit oli 7C - ju ei olnd siis üks neist omfg 20C kukkus isenditest.
70 vs 63 väga korralik vahe. odavam, kui korraliku õhu pealt sita vee peale nimek.
Proovisin ka kunagi. IHS all korralik pasta vs vedelmetall. Temp oli täpselt sama. Kuna kasutasin viimasest testis vedelmetalli siis jätsin selle. Proseks oli 4590K kui õigesit mäletan. _________________ If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough – Albert Einstein
londiste, See ei pruugi isegi saavutatav olla, kuna see 4.6Ghz allcore vajab tempi alla 65c mida suudab hoida ainult high end heatsink/AIO/loop. Ehk siis ametlikult suudab jah teha kõrget sagedust aga arvan, et see on üsna lühiajaline. 5.3Ghz jääb küll unistuseks ma arvan enamusele.
Poleks isegi üllatav kui 10900 oleks teatud pikemates benchides aeglasem, kui 9900K vaatamata kahele lisatuumale. _________________ Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
Tomorrow, ma lihtsalt kommenteerisin linki. aida64 fpu stress test ja 224w 10 tuuma 4.6ghz peal. vastab tegelikult päris hästi eeldustele.
tulemus ei olnud alla 65c temperatuuriga, alla 65c paneks sinna teoorias 200mhz juurde.
5.3 GHz on single-core max koos selle tvb vms asjaga. ilma on 5.1 GHz.
senise praktika põhjal kaldun arvama, et see ei ole out-of-box konf.
150-170w pl1 kõlab kahtlaselt, 224w pl2 ka. tau peab samuti olema kole pikaks venitatud. _________________ - londiste
Nojah Ryzenid tarbivad ka 200w @4.2GHz 12 tuumagl. Iseküsimus on palju kasulikku selle võimsustarbe juures ära suudab teha. 10980xe põhjal ennustaks, et suurt midagi.
Ja ülekellamine paistab ka mõttetu ruumi kütmine olevat, parem las boostib 1-2 tuuma 5.3GHz peale.
Enam vähem nagu arvata oligi desktopi pealt ennustades. 8core v 8c sama või isegi kehvem jõudlus vs 9-seeria, hind jääb samaks 8c eest. iGPU ja aku jõudlust oleks ka näha tahtnud. Vähemalt suudetakse Skylake-st ühe tuuma jõudlust veel välja pigistada, Sunny Cove istub 10nm peal seal tabeli lõpu otsas, nimelt siis Ice Lake 1065G7 näol.
Vael, mismõttes desktop pealt ennustades? 10-seeria desktop pole release veel ju.
Süüdista Intelit, 10980xe on väljas Iga paari kuu tagant klopsivad mingi uue Lake valmis, kes see enam järge jõuqb pidada.
Kas desktopile Comet üldse jõuqbki?
Igaljuhul 10980xe oli 9genist kehvem, samak 10875hk puhul.
Firmadele suunatud toode siis, see väike toiteplokk on eritellimus? FSP suur tootja, kes teeb disainist valmistooteni kõik ise, nii et piisava koguse puhul saab ka sellise väikse Platinum toite tellida?
Miks Inteli NUC? Thunderbolt ja Optane on firmadele kasulikud raudvara jupid paistab?
Ghost Canyon NUC? Inteli 9980HK@65W? Neil oli ju mingi projekt, et kõik ühes CPU+GPU(AMD oma) ühel PCB\SOC-l? Oleks ägedam olnud ja kindlasti ka väiksem...
kas see toide ei ole standardne flex-atx?
see korpus on äge. modulaarsus oleks ka äge kui see ei oleks proprietary (vähemalt cpu põhja osas).
kõvem int video ei puhu selle kasti juures pilli, eraldi pci-e pesa gpu jaoks on selle suurem argument väiksemate nucidega võrreldes. _________________ - londiste
Huvitav kas on mingi arvestatav nõudlus nendega väiksemaid klastreid ehitada või ikkagi workstationiteks.
Või hoopis mingid one-off embedded lahendused kus rohkem jõudlust vaja?
vaadates juurdekäivat marketingijuttu, siis see on workstationiteks mõeldud.
ma saan aru, et arvuti põhiosa on seal prosega moodulis. säärane modulaarne kraam kui selline oleks muidugi loogiline edasi ka serveritesse jõuda. _________________ - londiste
Workstationi xeon prosegs NUC-st võib isegi aru saada, aga Ghost Canyonyst ei saa väga aru.
Läpakat saab võimsama prosega, sama hinna eest(3900x, Origin PC) ja "meelelahutuskadtiks" tuleb 3x-4x odavam Xbox varsti. Samas XSX on 7 kuubikut, NUC 5 kuubikut, seega modulaarne PC kast on isegi väiksem?
The lineup begins with the Z490-A Pro at 200€. The Z490 Gaming Plus and Z490 Tomahawk are allegedly priced at 210€ and 240€, respectively. The Z490M Gaming Edge WiFi, Z490 Gaming Edge WiFi, and Z490 Gaming Pro Carbon go for 250€, 250€ and 330€, respectively. The premium MEG lineup includes the Z490I Unify at 330€, its ATX sibling, the Z490 Unify at 360€, the Z490 Ace at 520€, and the crown jewel, the Z490 GODLIKE, at a whopping 960€
Millised teie Inteli protsessorite IHSid välja näevad?
Siin pilt vanast 9900K'st.
Nimelt on Gigabyte plaatidega kogemus, et CPU klamber vajutab liiga suure survega CPU IHS peale ning tekivad muljumisjäljed. Seda tegi Z87X-UD5H 4770K'le ja Z390 Aorus Pro 9900K'le. Z390 Aorus Master 9900KS'le mitte. Aga Aorus Master istub praegu garantiis ja kasutuses on sama Aorus Pro ehk siis IHS on jälle muljutud. Enne klambri sulgemist loksutan alati CPUd õrnalt socketis, et olla kindel, et see seal õigesti asetseb. Nii et enda veaks ei saa seda lugeda. ASUSe plaatidega pole midagi sellist kunagi täheldanud.
Kui normaalseks seda pidada saab? 9900K pidin RMA korras Intelile saatma, kuna pärast poole-aastast kasutust hakkas üle kuumenema olenemata jahutusest. Tagant järele mõeldes võiks emaplaadi CPU klambrit süüdistada, sest kui surve on ikka selline, et millimeetri jagu muljub IHS sisse jälje, siis tõenäoliselt painutab see surve ka IHS ja võib ka solderi lahti murda.
Praegu on Kingston 2x 16GB DDR4 2400 CL15 HYPERX, aga need läheks välja vahetamisele.
Vaatan, et 3200 mälud on nagu mõistliku hinnaga, 3600 mälude hinnad kipuvad kosmose poole...
Nii, ostsin 9700K prosele 2400 mälude asemele 3200 mälud.
2x 16GB DDR4 3200 CL16 Kingston HYPERX BLACK
Panin masinasse sisse, töötasid ikka 2400 peal. Kruvisin käsitsi 3200 peale, ei tulnud pilti ette.
Lugesin siis miskit foorumit ja seal kirjas, et tuleb XMP peale panna. Valisin siis XMP ja profile1. See tõstis kiiruse 3200 peale ja samuti lisas pinget. Hetkel töötab.
Kunagi ei tahtnud mu mälud kuidagi tööle hakata, vajasid veel manualselt lisada pinget. hiljem olen natukene kärpind seda pinget allapoole ja on jäänud tööle. mis siis et XMP profiilis on mälud koguaeg olnud. _________________ Ime tala, Nagu ime kepike.
Siga armastab muda, aga mudane siga armastab puhast aset!
Miks ADMIN Anti112 ambusib mind? andis 1p cooldowni aga ma ei saa peale selle enam mitteühtegi postitust teha! üks päev ei kuid!
Nii, ostsin 9700K prosele 2400 mälude asemele 3200 mälud.
2x 16GB DDR4 3200 CL16 Kingston HYPERX BLACK
Panin masinasse sisse, töötasid ikka 2400 peal. Kruvisin käsitsi 3200 peale, ei tulnud pilti ette.
Lugesin siis miskit foorumit ja seal kirjas, et tuleb XMP peale panna. Valisin siis XMP ja profile1. See tõstis kiiruse 3200 peale ja samuti lisas pinget. Hetkel töötab.
Kas ma olen õigesti aru saanud mälu seadetest?
Peaks vist memtestiga ka üle laskma...
Nii, hakkab juba offtopicuks minema, aga... lasin 3200 peal memtestil käia mõni tund, sain errorit.
Spoiler
Prose oli default seadete peal, kuna mälu vahetusega ei tulnud pilt ette ja siis kadusid ka seaded.
Panin nüüd BIOS-ist XMP Profile2 ja sellega on mälud 3000 peal. Mingi teine päev teen sellega ka pikalt memtesti. Kui see ka ei lähe, siis 2400 peale tagasi.
Mälud ise peaks toimima, AM4 süsteemi peal 24h memtest vigu ei andnud, 2400 kiiruse peal.
Peamised uudised mis silma jäid olid per core HT säte ja 2.5G NIC. Lisaks õhem prose ise, et soojuse ülekanne IHS-le oleks efektiivsem. See oli ka üks põhjuseid miks 8700K pasta pealt 9900K joodetud IHS peale liikumine ei andnud oodatud temperatuurivõitu. Prose ise (silikoon osa jms) olid "paksemad" mis hoopis halvendas soojusülekannet. Muidugi nüüd võib soojusülekanne efektiivsem olla, aga prosed omavad rohkem tuumasid ja on kõrgemalt kellatud mis nullib selle võidu jällegi ära. Oh Intel _________________ Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
ei nulli ta midagi see et i5 tuleb nüüd ht-ga ja prosed jooksevad 100 või 200 mhz kõrgemal alla saad ikka voltida ja kui kõik prosed tulevad õhemad ja pasta on korralik siis jooksevad nad madalamatel tempidel kui praegused isendid
rauli24, Pastat ei tule. Vähemaltmitte K seeria mudelitel. Need peaks olema joodetud nagu 9 seeria.
Igatahes senised lekked voolutarbe ja tempide kohta plle midagi ilusat näidanud (220-300W, 90c tempid).
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.