Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  144hz ja 60hz = kõrge GPU idle temp? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Vlone
HV kasutaja

sõnum 27.02.2020 03:31:13 144hz ja 60hz = kõrge GPU idle temp? vasta tsitaadiga

Selline probleem, et kui 144hz ja 60hz on koos Videokaarti ühendatud (1 DVI 1 Displayport) siis GPU idleb kõrgetel clockspeedidel ja GPU memory clock on üldse maxis ning tänu sellele tõuseb ka idle temperatuur 55-60c ligi (10 Seeria Nvidia kaartidel 0 RPM fan speed alla 60c) ja ma ei teagi kui hea see videokaardile on kui see idleb koguaeg kõrgetel clockspeedidel (2000MHZ memory clock ja 912-1050MHz GPU clock)

Näiteks kui panna üks monitor 120HZ ja teine jääb 60hz peale siis GPU underclockib ennast 139MHz (GPU clock) ja 202MHz (Memory clock) idle peal ning temperatuurid on ka 15-20c madalamad.

Googledasin ka seda probleemi ja tuleb välja, et isegi 5 aastat tagasi on sama probleem olnud inimestel ja ma arvan, et paljud ei teagi, et nende GPU idleb kõrgetel clockspeedidel ja temperatuuridel, sest kes ikka seda jälgib vabal ajal.

Üks "Fix" mis ma leidsin on, et tuleb üks 144hz monitor panna 120HZ peale Nvidia control panelist ning muuta Nvidia Control panelist "Manage 3D Settings" ja preffered refreshrate alt "Highest available" või "use application settings" mis peaks muutma 3D applicationid 144hz ja desktop siis 120hz aga igakord kui 3D Applicationi alla paned refreshib ta ise monitori tagasi 120hz peale.

On olemas ka selline Application nagu Nvidia inspector mis forcib GPU underclocki kui arvuti on idle aga minul hakkas ekraan virvendama ja tekkisid igasugused muud probleemid.

Muidugi saaks lasta videokaardil koguaeg kõrgetel clockidel töötada aga nagu ma olen aru saanud siis see veits vähendab kaardi eluiga eriti kui temperatuurid on veel ka kõrged ja eriti kui fanid ei lähe isegi alla 60c tööle.

Üks võimalus on ka veel ühendada 60hz monitor emaplaadi külge eeldusel, et on built in graphics protsessoril mida enamustel Ryzenitel näiteks ei ole nii, et see võimalus kaob ära.

Ma veel ise testin ka, et mis see kõige parem valik on sest tahaks desktopi ja browsida ka ikka 144hz mitte 120hz, proovisin MSI afterburneriga teha custom fan profile ja sain kraadid 57-60c pealt alla 40c idle peale aga clock speedid jäid ikkagi kõrgeks.

Kas kellelgi on veel see probleem olnud ja on mingi lahendus pakkuda?
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 12
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
arny
Kreisi kasutaja

sõnum 27.02.2020 10:37:22 vasta tsitaadiga

esiteks 60C pole kõrge, GPU kannatab 100C kah ära. See kui kõrgetel sagedustel töötab ei vähenda kaardi eluiga kuidagi, sellega kaasneb suurem temp lihtsalt. Muidugi afterburneris saad ju kaardi hertse maha tõmmata kui soovid. Kui power limitit vähendad peaks vist kah hakkama väiksematel sagedustel tööle aga sellega võib jah mingid veidrused kaasneda. Ise sätiks selle fan kurvi vähe agressiivsemaks, et kuskil 70C juures on 100% ja 40C juures null. Järsk tõus aga hoiab asja jahedamana kui see 60C tundub kõrge. Mul koormuse all umb 70C kuni 72C. Kui idle temp tundub kõrge siis ehk korpuse enda õhuvool liiga kehva, et äkki pead korpuse õhuvoolu parandama. Omal CPU jahutuse fan seisab üldiselt isegi koormuse all kuna korpuses õhuvool suudab ära jahutada.
XeStAiSy
Aeg maha 60

sõnum 01.03.2020 11:45:35 vasta tsitaadiga

Ilmselt see on kah 1 põhjus miks minu 1 1070 ära kooles tasapisi pasta oli niikui kivi ja hilja avastasin üle 70c polnud suurt näinutki ilmselt on häda see ,et desktopis ventilaatoreid ei keerutatagi. Samuti kasutusel 144 moll. Järminekord kui uue kaardi ostan siis vahetan pasta enne kahte aastat kui lased kauemaks siis see hästi ei mõju. Jõuga lausa jätakse ventilaatorid seisma tänapäeval kuna need on gamer kaardid seiis ventilaatorid nii kehvad ehk ei talu pidevat kasutamist. Aga tootjad pressivad seda peale.

Kui kaart idle 60c siis mingi jupsin võib olla seal 100c neid detaile nii palju kõik nii tillukesed juba, et silmagagi raske näha.
Tootjad mainivad ome tooteid gamer või gaming siis nedest tuleb pika kaarega mööda minna. Samuti emaplaadid veidrad hulga rohkem probleeme.

Minul hetkel teine 1070 aasta uuem ja on hakanud eelmise kaardi artifctid tekkima juba sisse. Nii on see juba tõsine probleem arvuti veel ei crashi kuid jõuab veel. Minu 970el oli sama issue. Ei teagi mille peale seda paigutada TSMC kaela või tõesti vidokaardid pole mõeldud üle kolme aasta vastu pidama.

Minu 970 ei keerutanud ka destopis midagi ja oli ka juba olemas 144 screen. Ilmselt ongi see ventilaatori issue 144 refreshrate. Aga ming iva on 3 kaarti koolenud järjest mingil põhjusel ma enam ei julgegi kalleid kaarte osta kui koolevad nii ruttu nagu kärbseid.

Dirty Harry
HV Guru

sõnum 01.03.2020 11:45:41 vasta tsitaadiga

Margus kirjutas:
Ilmselt see on kah 1 põhjus miks minu 1 1070 ära kooles tasapisi pasta oli niikui kivi ja hilja avastasin üle 70c polnud suurt näinutki ilmselt on häda see ,et desktopis ventilaatoreid ei keerutatagi. Samuti kasutusel 144 moll. Järminekord kui uue kaardi ostan siis vahetan pasta enne kahte aastat kui lased kauemaks siis see hästi ei mõju. Jõuga lausa jätakse ventilaatorid seisma tänapäeval kuna need on gamer kaardid seiis ventilaatorid nii kehvad ehk ei talu pidevat kasutamist. Aga tootjad pressivad seda peale.

Kui kaart idle 60c siis mingi jupsin võib olla seal 100c neid detaile nii palju kõik nii tillukesed juba, et silmagagi raske näha.
Tootjad mainivad ome tooteid gamer või gaming siis nedest tuleb pika kaarega mööda minna. Samuti emaplaadid veidrad hulga rohkem probleeme.

Minul hetkel teine 1070 aasta uuem ja on hakanud eelmise kaardi artifctid tekkima juba sisse. Nii on see juba tõsine probleem arvuti veel ei crashi kuid jõuab veel. Minu 970el oli sama issue. Ei teagi mille peale seda paigutada TSMC kaela või tõesti vidokaardid pole mõeldud üle kolme aasta vastu pidama.

Minu 970 ei keerutanud ka destopis midagi ja oli ka juba olemas 144 screen. Ilmselt ongi see ventilaatori issue 144 refreshrate. Aga ming iva on 3 kaarti koolenud järjest mingil põhjusel ma enam ei julgegi kalleid kaarte osta kui koolevad nii ruttu nagu kärbseid.
Ei.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
XeStAiSy
Aeg maha 60

sõnum 01.03.2020 12:55:40 vasta tsitaadiga

Siis on tootja praak stitapeale üles putitatud. Ainus kaart mis kaua minul oli sapphire hd6870 teised pole niikaua vastu pidanud jäävad sinna kahe, kolme aasta kanti. Miks see amd kaart vastu pidas oli et ma hoidsin vetilaatorit trixxsis ,et oli igas asjas 10c jahedam profiiliga.
NATAS999
HV Guru

sõnum 01.03.2020 13:00:42 vasta tsitaadiga

Margus kirjutas:

msi afterburneriga mul alati custom fan profiil tehtud. kuni 30C on min pöörded, hetkel 23%, sealt edasi 50C on 50% ja 70C on 100%. kõik mis sinna vahele jääb, muutub lineaarselt. pole siiani ükski kaart maha surnud. tehaseseaded on rämps.
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
AWsander
HV kasutaja
AWsander

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 01.03.2020 13:49:52 vasta tsitaadiga

DDU-ga driverid maha, clean install, kui siis ikka jama alles proovi clean windows install.

Mul 1080ti, main monitor on 2k 144hz teine on 2k 60hz ja gpu idleb ilusti. Mõlemad displayport kaabliga aga ma ei usu et kaabli valik siin väga midagi mõjutab.
Pigem arvan et on driverite või windowsiga mingi kala, mingi programm taustal kasutab gpu-d, või on mõni viirus/coinminer arvutisse sattunud.
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 24
tagasi üles
Vlone
HV kasutaja

sõnum 02.03.2020 16:00:56 vasta tsitaadiga

AWsander kirjutas:
DDU-ga driverid maha, clean install, kui siis ikka jama alles proovi clean windows install.

Mul 1080ti, main monitor on 2k 144hz teine on 2k 60hz ja gpu idleb ilusti. Mõlemad displayport kaabliga aga ma ei usu et kaabli valik siin väga midagi mõjutab.
Pigem arvan et on driverite või windowsiga mingi kala, mingi programm taustal kasutab gpu-d, või on mõni viirus/coinminer arvutisse sattunud.

See on probleem on siiani väga paljudel ja DDU ei aita kahjuks. Nii palju kui kuulnud olen siis Nvidia on fixinud ära 60hz ja 144hz dual monitori kui mõlemad on Displayportiga ühendatud videokaarti, aga minu 144hz kahjuks ainult DVI'ga.

Ei usu muidugi, et see kõrge idle clockspeed kaarti väga hullult retsib ja eluiga vähendab aga häirib rohkem see kõrge temperatuur idles, mida saab muidugi custom fan curvega fixida.

Keda väga häirib siis peale mängimist tuleb panna 120HZ peale siis tõmbavad clockspeedid idle peale tagasi.

Panen ka väikse võrdluse pildi, ühel pildil monitor pandud 120HZ peale ja teisel on 144HZ, mõlemad idle.

viimati muutis Vlone 02.03.2020 16:17:59, muudetud 3 korda
tagasi üles
NATAS999
HV Guru

sõnum 02.03.2020 16:03:07 vasta tsitaadiga

Vlone kirjutas:
...aga minu 144hz kahjuks ainult DVI'ga.
https://arvutitark.ee/est/tootekataloog/0/GEMBIRD-CABLE-DISPLAY-PORT-TO-DVI-18M-CC-DPM-DVIM-6-GEMBIRD-228691
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
Vlone
HV kasutaja

sõnum 02.03.2020 16:31:30 vasta tsitaadiga

NATAS999 kirjutas:
Vlone kirjutas:
...aga minu 144hz kahjuks ainult DVI'ga.
https://arvutitark.ee/est/tootekataloog/0/GEMBIRD-CABLE-DISPLAY-PORT-TO-DVI-18M-CC-DPM-DVIM-6-GEMBIRD-228691

Kahjuks ei suppordi see 144hzi ja kaob nagu mõte ära, ainuke adapter mis töötaks 144hziga oleks näiteks see : https://www.amazon.com/StarTech-com-DisplayPort-DVI-Adapter-Dual-Link/dp/B00A493CNY
ning see on ilgelt kallis.

See peab olema DisplayPort to Dual-Link DVI active adapter.

Ja ma pole isegi kindel kas 60hz ja 144hz mõlemad display portiga aitab selle probleemi vastu või mitte, sest ise ei saa proovida.
tagasi üles
arny
Kreisi kasutaja

sõnum 02.03.2020 18:01:24 vasta tsitaadiga

Ei teadnudki, et dvi edastab 144hz, hdmi ja displayport küll.
arny
Kreisi kasutaja

sõnum 03.03.2020 10:55:49 vasta tsitaadiga

seda jah ja neil veel see ka, et osa kaableid ühesuunalised, pead vaatama, et õiget pidi kasutad.
kriist
HV veteran
kriist

sõnum 11.03.2020 23:49:16 vasta tsitaadiga

Mul 144hz ja 60hz kooslus. Samuti idle temperatuurid kõrged 52C, GPU 1215MHz ja mälu 1750MHz peal.
Proovisin DDUga driverid üle paigaldada ja igast nvidia inspectori fixe, kuid ei midagi. 144hz langetamine 120hz peale sai GPU 300MHz ja mälu 101MHz
Nüüd avastasin, et kui 60hz kõrval monitori 75hz peale keerata, läheb kaart ilusti idle seisu ja temp 40C thumbs_up.gif

Imelik, et just 75hz olukorra lahendas mitte 144/2=72hz
Kommentaarid: 103 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 93
tagasi üles
Vlone
HV kasutaja

sõnum 16.03.2020 04:06:42 vasta tsitaadiga

kriist kirjutas:
Mul 144hz ja 60hz kooslus. Samuti idle temperatuurid kõrged 52C, GPU 1215MHz ja mälu 1750MHz peal.
Proovisin DDUga driverid üle paigaldada ja igast nvidia inspectori fixe, kuid ei midagi. 144hz langetamine 120hz peale sai GPU 300MHz ja mälu 101MHz
Nüüd avastasin, et kui 60hz kõrval monitori 75hz peale keerata, läheb kaart ilusti idle seisu ja temp 40C thumbs_up.gif

Imelik, et just 75hz olukorra lahendas mitte 144/2=72hz

Hmm, Imelikul kombel sain isegi enda 60hz panna tööle 75hz peal aga kahjuks ei fixinud see mu probleemi, samuti proovisin 72hz ja ikka high clockspeedid.

Võibolla mul valetab Nvidia control panel ja ütleb, et monitor töötab 75hz peal, kuid tegelt ikka 60hz.

Mul juba nüüd sisse harjunud komme, et muudan peale mängimist 120hz peale tagasi, ei karda, et kaart kiiremini läbi läheb high clockspeedide ja tempidega aga pigem just seda, et toitekas teeb kõvemat häält kuna kaart võtab koguaeg idles rohkem voolu (3x rohkem) kui peaks.
tagasi üles
kriist
HV veteran
kriist

sõnum 16.03.2020 20:55:39 vasta tsitaadiga

Vlone, ma tegin Nvidia paneelist custom reso valmis ning muutmine toimis ainult Windows display adapter seadete alt.
Kommentaarid: 103 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 93
tagasi üles
purexl
HV kasutaja

sõnum 19.03.2020 08:49:50 vasta tsitaadiga

Vlone Ma millegi pärast arvan et sa oled nvidia kontroll paneeli liiga palju näppinud ja 3d settingute all pannud Power managment mode- prefer maximum performance. See pane optimal power-iks. Kui tahad võid panna eraldi mängude suhtes prefer maximum performance. Panin ka vahepeal niimoodi, tava temparatuur oli 45 enne oli 35...[/b]
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
Vlone
HV kasutaja

sõnum 23.03.2020 00:58:31 vasta tsitaadiga

kriist kirjutas:
Vlone, ma tegin Nvidia paneelist custom reso valmis ning muutmine toimis ainult Windows display adapter seadete alt.

Ikka ei aita, clockspeedid kõrged ja lähevad kohe alla kui panen põhi monitori 120Hz tagasi.

Ja samuti ei ole 3d settinguid näppinud, Power management mode on Optimali peal.
tagasi üles
purexl
HV kasutaja

sõnum 23.03.2020 21:59:20 vasta tsitaadiga

Vlone kirjutas:
kriist kirjutas:

Ikka ei aita, clockspeedid kõrged ja lähevad kohe alla kui panen põhi monitori 120Hz tagasi.

Ja samuti ei ole 3d settinguid näppinud, Power management mode on Optimali peal.

Mul on olnud windows 10ga niipalju probleeme, sarnane sinuga aga probleem oli vahepeal cpu clock kiirusega koguaeg laes- ei aidanud midagi. Vahepeal ei saanud näiteks üldse onlines mängida(vale password jms), lihtsalt tuli mingisugune uuendus ja keeras kõik P. Ise arvan et see on kõik on .net framework-i taga nö. windowsi kalju. Vahest kui tulevad siuksed anomaaliad siis olen windows 10 uuendused või .net framework-i uuesti või maha installeerinud. Aga enamik jaolt on aidanud lihtsalt puhas windows 10 instail, kõik maha ja uuesti. Ja kui uuendused on peale windows 10 instaili ära tehtud ja kõik TÖÖTAB siis lülitan kõik uuendused välja(vaata õpetusi googles) ja uuendan arvutit ainult 1 kord aastas...
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  144hz ja 60hz = kõrge GPU idle temp?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.