Kes letilt MSI Mechi krabama tahab minna see võiks plaani 2x läbi mõelda enne. Redditis mitu inimest juba kurdavad, et kaart crashib mängides ja aitab vaid downclockimine. Lisaks defaultis Mechil on memory alla klokitud (üks väidab, et oli 850mhz, teine et 800mhz).
Mul endal MSI reference Samsung memory jooksma pandud 900mhz'ga(910mhz'ga pikapeale mängides freezis, Ghost Recon Breakpointis).
EDIT: Vaatan, et enam polegi Mech Arvutitarga lettidel olemas, loodetavasti siit foorumist oli ostja, võiks tagasisidet anda
Ma Arvutitargast just võtsin Gigabytei oma, muidu oleks võtnud XFX THICC 2 aga jah VRAM-i värgi tõttu ei võtnud. Kui mingi jama tuleb siis annan teada.
Kurja jah, ma pole DDU-ga üle käinud või clear cmos teinud. Aga kaardil ei läinudki eile ventikad tööle. Vaatasin, et imelik 99C ei tohiks küll norm olla. Silma peale viskasin, siis ventikad seisidki koormuse all.
Tahtsin Wattmanis siis ise fan curve paika panna, et idles ka käiks ja jahutaks pidevalt maha. Mitte, et 50c pealt hakkab siis täie jõuga lärmama. No ei läinud peale. Afterburneriga proovima? Ma olen suht kindel, et kui ei lasegi üles soojeneda kiipi siis peaks 1600rpm peal THICC vaikselt maha küll suutma jahutada.
Hetkel on oma no fan automaatse algoritmiga lollik läinud. Kaart on70C ja hetke kasutus onGPU 50%\800MHz ja lükkab ventika ka peaaegu välja, selmet kaart maha jahutada.
Vael, wattmanis peale fan curve muutmist "apply" ikka panid? Ma vahel unustanud seda nuppu vajutada ja siis mõtlen, miks ei vunka
Aga wattmanis muutmine ei toimi siis ei toimi ta ka afterburneriga ilmselt. DDUga üle käia või jahutil vaadata kas pistik korralikult ikka sees...?
Värske 1080Ti vs 5700XT võrdlus:
Spoiler
d3t, Lisaks hiljutisele arutelule - AMD edu Forza 4's saab kerge tagasilöögi nvidia uute driveritega ehk siis kui enne 5700XT oli RTX 2080 tasemel Forzas siis nüüd saab 2070 Superi käest nahad:
Gigabyte oma on täitsa mõistlik - gpu temperatuur üle 70 ei lähe, mälu umbes sama, ainult junction temperature mõnikord läheb käest ära 103 kraadi jne aga see on hetkeks ja netist lugedes see pidavat okei olema. Driverid vist pole 100% valmis ainult, vsync kõikides mängudes on doublebuffered ehk lõikab fpsi poole vähemaks kui aktiveerid ning auto undervolt ei olnud täielkult stabiilne.
Spoiler
[/img]
viimati muutis Revilo 07.09.2019 19:45:08, muudetud 1 kord
Revilo, blowerist käib jutt? Need kõik on AMD toodetud, järelmüüja enda kleepsu lihtsalt peale visanud.
Üldiselt kui Vsync kasutad siis loogiline, et temperatuurid püsivad madalamad. Korraliku mänguga/stress testiga ilma fps piiranguta peaks stockis blower ikka päris kuum olema.
Aga muidu 5700XT blower on suht asjalik kui optimaalsed undervolt seaded peale panna.
Ei Gigabytei gaming OC (3 ventikaga), mul polnud vsync peal aga tegelt vist warhammer 2 polnud parim mäng mida testimiseks valida. Aga kui ma olen kiigand temperatuure Hitman 2 siis gpu >70, vram >75 ja gpu hotspot(junction) on 83-103 vahel.
Techpowerup lehelt tõmbasin kõige viimase Ati flash utility-atiflash293
Kas keegi saab bootiva DOS usb pealt amdvbflash -i tööle. Win 10 + command prompt funkas. Unetbootin Freedos ja hpusbtick+win98 dos annab "bad file name..." veateate.
Teine võimalus on win safe mode?
Amdvbflash -i praks siis ainult dev info andma, aga kinnitaks et proge tugi dos olemas.
Dir näitas failide olemasolu töötavas kataloogis...
Ei tulnud selle pealegi, ventid tahaks korda teha jah. Samas on perf ka kehva vb uus bios pidurdab vähem.
SOTR oli dx11 30/30/30 cpu,gpu kasutus ning FPS. DX12 all kõik 90 ligi, oleneb olukorrast. Driverid AMD-l ka, aga uue BIOSga saaks ühe teguri välistada.
Nii et küsimus bäi ikka õhku rippuma, kas dos all saab fläshida uusima 293 amdflash-ga?
EDIT:
Ise küsin, ise vastan;)
Kusagilt leidsin posti, et hexeditoriga avada, siis näitab kommentaaris kas töötab- paistab et ei tööta DOS all uuemad amdvbflashid. FlexHEX sai katsetatud.
Peksin võimalikult palju protsesse kinni ning CPU stocki. Hoidsin hinge kinni ja palvetasin ning läks läbi uus vBIOS Win10 all. Eks paistab ZeroDB koha pealt, perf oli ikka sama SOTR-s.
Uus ATI 19.9.2 draiver ka väljas, lubati 16% perfi, ei paistnud kusagil SOTR-s välja. VB vähemalt Netflixi vaadates enam ei pane pange, release note vähemalt lubab suure suuga.
Peaks uuem vBIOS olema?
Spoiler
[img][/img]
EDIT2 16.09.19:
HardwareUnboxed Sapphire Nitro ülevaade, GN oma nägin ka vilksamisi.
kahtlemata kiirem kui 1650. 5700 on 2.5x suurem, 2x laiema mälusiiniga ja oluliselt kiirema mäluga. arvestades ka 7nm efektiivsust peaks see olema madalal taktil - pingel väga efektiivne.
probleem võib tekkida sellega, kuidas 75w power limiti piiramine kui selline välja näeb, sest 180w pealt alustades peaks stock biose power limit varem otsa saama. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.