Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Telerite üldteema vol. 2 (Küsitlus: Kui vana on sinu igapäevaselt enimkasutatav teler?) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 182, 183, 184 ... 400, 401, 402  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kui vana on sinu igapäevaselt enimkasutatav teler?
Alla 1 aasta
10%
 10%  [ 47 ]
1-3 aastat
32%
 32%  [ 140 ]
4-6 aastat
25%
 25%  [ 110 ]
7-10 aastat
18%
 18%  [ 80 ]
11-13 aastat
7%
 7%  [ 33 ]
14-16 aastat
3%
 3%  [ 14 ]
17-20 aastat
0%
 0%  [ 4 ]
Üle 20 aasta
1%
 1%  [ 5 ]
hääli kokku : 433

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
jeesus188
kodustatud
jeesus188

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.07.2019 17:23:25 vasta tsitaadiga

peaks 1 mudel vaid olema, vb teisest regioonist sisse toodud vms.... sisulist erinevust ei tohiks olla
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
anubis
HV Guru
anubis

sõnum 17.07.2019 17:26:32 vasta tsitaadiga

Link
Kommentaarid: 326 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 277
tagasi üles
nismo44
HV vaatleja

sõnum 18.07.2019 11:07:21 vasta tsitaadiga

jeesus188 kirjutas:
peaks 1 mudel vaid olema, vb teisest regioonist sisse toodud vms.... sisulist erinevust ei tohiks olla

Jep, aga eks Sa püüa seda Euronicsi esindajatele selgeks teha icon_biggrin.gif Samas kui mõni päev igav hakkab, on see väga lõbus meelelahutus
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 18.07.2019 11:21:42 vasta tsitaadiga

nismo44 kirjutas:
jeesus188 kirjutas:

Jep, aga eks Sa püüa seda Euronicsi esindajatele selgeks teha icon_biggrin.gif Samas kui mõni päev igav hakkab, on see väga lõbus meelelahutus

Mine vaata reaalselt poodi ja piilu teleka/pakendi pealt see kood ära, äkki on lihtsalt mingi bs kodukal kirjas

tagasi üles
Renka
HV Guru
Renka

sõnum 18.07.2019 12:22:58 vasta tsitaadiga

miks on vaja seda selgeks teha? Kui on erinev tootekood (teisest regioonist toodud) siis on sisuliselt tegu erineva asjaga. Kuna eri regioonides on ka hinnastus erinev. Sellepärast keegi ei hakkagi kinni maksma hinnavahet mis on kusagilt pärapõrgust odavast regioonist siia imporditud ja ametlikke kanaleid pidi siia toodud kauba vahel.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
MaxPower
Kreisi kasutaja

sõnum 18.07.2019 13:19:50 vasta tsitaadiga

Renka kirjutas:
miks on vaja seda selgeks teha? Kui on erinev tootekood (teisest regioonist toodud) siis on sisuliselt tegu erineva asjaga. Kuna eri regioonides on ka hinnastus erinev. Sellepärast keegi ei hakkagi kinni maksma hinnavahet mis on kusagilt pärapõrgust odavast regioonist siia imporditud ja ametlikke kanaleid pidi siia toodud kauba vahel.

sisuliselt on ikka tegu sama tootega, aga jah, teoorias võib asi olla regioonides (kuigi eestis müüdavatel natuke kahtlen selles)! Mul omal muidu näide olemas antud teemast, enda praeguse OLED-i ostsin soomest ja mudeli lõpus on V täht, samas kui eesti ametlikes poodides müüdi vist J mudeli lõpuga icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
Draqula
HV Guru

sõnum 18.07.2019 14:12:38 vasta tsitaadiga

Kusjuures, see pidavat Ameerikas näiteks täitsa teema olema, et suured ketid tellivad tootjalt eraldi partii, mis saab eraldi tootekoodi, just nimelt selleks, et nad saaksid rahulikult lubada mujalt soodsama hinna leidmisel vahe kinnimaksmist (ei puuduta ainult elektroonikat).
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
inczp
HV kasutaja

sõnum 18.07.2019 16:32:24 vasta tsitaadiga

nismo44 kirjutas:

Aga ma küsiks veel lisaks, et kas keegi teab, kas on reaalne vahe ka toodetel, mis on mõlemad C9 mudelid, aga ühe tootekood lõpeb "PLA" ja teisel "MLB" tähtedega? Nagu ma aru saan, siis sisulist erinevust pole, aga miskipärast on Euronics ainus, kes Eestis MLB tootekoodiga seda mudelit müüb ja ilmselgelt seetõttu ei taha nad oma Parima/Sama hinna garantiid rakendada, kuna mujal on toode teise tootekoodiga müügis icon_biggrin.gif

PLA - P= Europe; L=Tuner:dvb T/T2/T2HD/C/S/S2; A-disain
MLB - M=?, äkki vene turule mõeldud, L-kirjeldus enne olemas, B-ka miski disaini asi
tagasi üles
nismo44
HV vaatleja

sõnum 18.07.2019 16:41:13 vasta tsitaadiga

jeesus188 kirjutas:
nismo44 kirjutas:
jeesus188 kirjutas:

Mine vaata reaalselt poodi ja piilu teleka/pakendi pealt see kood ära, äkki on lihtsalt mingi bs kodukal kirjas

Jaa ma üldse avastasingi selle C9 mudeli poes, pärast seda kui Ülemiste Euronicsis üks heledapäine telerispetsialist head müügitööd tegi selle kohta. Varem olin surmkindel, et võtan C8, aga nüüd juba peaaegu ümber mõelnud. Aga tol hetkel muidugi seda tootekoodi erinevuse teemat ei teadnud.

Huvitaval kombel muidugi on neil kohapeal müügis vaid 55-tolline ja e-poes vaid 65-tolline, väiksemat e-poes pole. Aga mõlemal jah MLB lõpp samas kui enamus teisi LG telereid nii e-poes kui kohapeal on PLA lõpuga.

Renka kirjutas:

Novot aga leia mulle üks inimene, kes ütleks vähemalt ühe erinevuse nende 2 toote vahel. Ma olen proovinud seda leida ja kui leiaks, oleksin Sinuga täiesti nõus. Ma guugeldasin ja leidsin selle lingi, kus LG tootekoodide süsteem lahti selgitatakse ja sealt saan aru, mida tähendab PLA:
http://en.tab-tv.com/?page_id=7111

P tähendab regiooni "Europe, USA, all regions", L märgib tüüneri tüüpi (mõlemal sama) ja A märgib disaini (see siis peaks olema see reaalne erinevus, mis peaks välimuses kajastuma).
Aga kuna M-i kohta seal infot polnud, siis kontakteerusin LG esindajatega otse ning sain vastuseks:

LG klienditugi kirjutas:
Tootekoodi MLB kohta:
Täht M- tähendab EUR2, nimelt Poland, Chech, Läti, Eesti, Leedu, Hungary, Romania.

Täht L - tähendab (Broadcasting code), nimelt DVB-T2/C/S2 (vastavalt maapealne/Terrestrial, kaabel/Cable, satelliidi/Satellite tüüner olemas)

Täht B - tähendab lihtsalt disaini suhtes, pole olulist tähtsust.

Kui edasi pärisin, et kas "pole olulist tähtsust" tähendab, et mingi reaalne vahe ikkagi on visuaalselt või ei. Siis enam ei vastatud meilile, vaid helistati ja öeldi, et isegi nemad kohapeal pole aru saanud, et PLA ja MLB mudelite vahel visuaalset erinevust oleks. Jalg on sama, värvid samad, kõik on sama. Ja kui küsisin, et kui nemad on Eestis LG maaletoojad, siis kuidas edasimüüjad erinevad mudelid saavad? Või just kuidas Euronics on ainuke, kes MLB mudelit müüb.. ja selle peale vastati stiilis "no seda peab neilt küsima" icon_biggrin.gif.

Siin lehel on ka näha, et hinnastamine on mõlemal identne, kuna tegemist on siiski sama mudeli/teleriga (siin Discussionsi all on ka küsitud, mis on PLA/MLB vahe, spekuleeriti, et kas minimaalne välimuse erinevus või tõesti mingi UK suure keti jaoks eraldi tehtud partii, nagu Draqula mainis, aga siis jällegi see ei meigi senssi, et M on EUR2 regioon, st pigem ida-euroopa riigid ning kuidas siis Euronics mingi UK ettevõtte eri partii mudelitele küüned taha sai):

https://www.avforums.com/news/lg-full-2019-tv-line-up-pricing-and-availability.16015

Draqula kirjutas:
Kusjuures, see pidavat Ameerikas näiteks täitsa teema olema, et suured ketid tellivad tootjalt eraldi partii, mis saab eraldi tootekoodi, just nimelt selleks, et nad saaksid rahulikult lubada mujalt soodsama hinna leidmisel vahe kinnimaksmist (ei puuduta ainult elektroonikat).

No ma kahtlustasin ise sama ja nägingi viiteid jah, et MLB vist on Curry's nimelise UK keti eksklusiivne partii, aga seda enam on huvitav, kuidas Euronics selle sai. Ja see teooria ei klapiks ka regiooni infoga, nagu ülal mainitud.

Long story short, Euronics teeb jube keeruliseks selle, et neile ustav püsiklient olla.. icon_rolleyes.gif
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 18.07.2019 16:48:21 vasta tsitaadiga

No euronics on ju suur kett iseenesest. Nemad võivad eritellimusel osta küll
http://www.euronics.com/
Spoiler Spoiler Spoiler

tagasi üles
bladerunner
HV Guru

sõnum 18.07.2019 17:20:12 vasta tsitaadiga

Ega maaletooja pole ainus koht kuskohast poeketid tellida saavad. Kõikidel suurematel omad tarneahelad.
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 18.07.2019 18:52:13 vasta tsitaadiga

Oota aga mis sind selles tootekoodis siis häirib, et eurooniksist osta ei julge? Kallis vusser läheb pauguga puruks?
heretic666
HV Guru
heretic666

sõnum 18.07.2019 20:48:05 vasta tsitaadiga

jeesus188 kirjutas:
No euronics on ju suur kett iseenesest. Nemad võivad eritellimusel osta küll
http://www.euronics.com/
Spoiler Spoiler Spoiler

Imestasin ka täna Sitsiilias ringi kolades et Euronicsi pood siin ka icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
nismo44
HV vaatleja

sõnum 19.07.2019 16:04:07 vasta tsitaadiga

Sold OUT kirjutas:
Oota aga mis sind selles tootekoodis siis häirib, et eurooniksist osta ei julge? Kallis vusser läheb pauguga puruks?

Eiei, mitte seda icon_smile.gif Ma tahaks sealt osta, aga neil on sama mudel 700 eurot kallim, kui mujal. Ilmselgelt ma siis muul juhul ostakski otse mujalt, aga nende püsikliendi ja iseteeninduse süsteem meeldib mulle, sh näeb ostuajalugu ja saab sealt kaudu arveid välja võtta kui garantii jaoks vaja vms ja see boonuspunktide süsteem jms.

Ja kuna neil juba on see parima/sama hinna garantii välja mõeldud, siis ma ilmselgelt tahaksin seda kasutada.

Aga nüüd ongi olukord, kus nemad ainsana müüvad MLB tootekoodiga seda mudelit, kui teised müüvad PLA koodiga ja siis nende see tingimus, et tootekood peab olema sama, ei ole täidetud ning sel juhul nad seda garantii hinnadiili ei rakenda.

Ja see eritellimuse jutt oleks usutav siis, kui neil oleks kõik (või enamus) LG mudeleid MLB tootekoodiga, aga neil endil on ka teised telekad, näiteks C8, PLA tootekoodiga icon_smile.gif
tagasi üles
kriimsilm
HV kasutaja
kriimsilm

sõnum 19.07.2019 19:38:10 vasta tsitaadiga

https://www.lg.com/ee/telerid/lg-OLED55C9MLB
https://www.lg.com/ee/telerid/lg-OLED55C9PLA

Visuaalselt tundub, et MLB-l on heledam jalg icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
piraat262
HV veteran
piraat262

sõnum 19.07.2019 19:53:53 vasta tsitaadiga

Siin on kõik suuremat OLEDi usku, aga kas leidub ka <600 ringis sellist "tavapärasemat" 55" telerit, millelt elisat ja netflixi oleks mõnus vaadata? Heli pole oluline - eraldiseisev süsteem järel. Praegune vana philips on nii halva ulatuse ja taustvalgustusega, et pimedamad stseenid on üks hall puder puha.
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 3 :: 65
tagasi üles
majooro
HV kasutaja
majooro

sõnum 19.07.2019 20:58:55 vasta tsitaadiga

nismo44, korraliku juurdluse läbi viinud, Sherlock Holmes icon_biggrin.gif
Ehk oleks tõesti mõttekas käia erinevates esindustes piilumas neid C9 karpe. Järsku on mõni PLA koodiga.
Sel juhul saaks näpuga näidata karbi peale ja nõuda just seda isendit hinnagarantii alusel.
Kommentaarid: 30 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 29
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 19.07.2019 21:30:14 vasta tsitaadiga

nismo44 kirjutas:
Ma tahaks sealt osta, aga neil on sama mudel 700 eurot kallim, kui mujal. Ilmselgelt ma siis muul juhul ostakski otse mujalt, aga nende püsikliendi ja iseteeninduse süsteem meeldib mulle, sh näeb ostuajalugu ja saab sealt kaudu arveid välja võtta kui garantii jaoks vaja vms ja see boonuspunktide süsteem jms.

Ehk oled ühel äriettevõttel korralikult konksu otsas.
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 226
tagasi üles
dex
HV veteran
dex

sõnum 20.07.2019 01:29:02 vasta tsitaadiga

Ma kogu saagat ei viitsinud lugeda, aga ma läheks Sinu asemel sinna euronicsisse, vaataks sealt mõne meesterahva, kes tundub vanem olija ja lihtsalt küsiks viisakalt paremat hinda icon_smile.gif
freestyler
Kreisi kasutaja

sõnum 20.07.2019 17:53:11 vasta tsitaadiga

nismo44 kirjutas:
Sold OUT kirjutas:

Eiei, mitte seda icon_smile.gif Ma tahaks sealt osta, aga neil on sama mudel 700 eurot kallim, kui mujal. Ilmselgelt ma siis muul juhul ostakski otse mujalt, aga nende püsikliendi ja iseteeninduse süsteem meeldib mulle, sh näeb ostuajalugu ja saab sealt kaudu arveid välja võtta kui garantii jaoks vaja vms ja see boonuspunktide süsteem jms.

Ja kuna neil juba on see parima/sama hinna garantii välja mõeldud, siis ma ilmselgelt tahaksin seda kasutada.

Aga nüüd ongi olukord, kus nemad ainsana müüvad MLB tootekoodiga seda mudelit, kui teised müüvad PLA koodiga ja siis nende see tingimus, et tootekood peab olema sama, ei ole täidetud ning sel juhul nad seda garantii hinnadiili ei rakenda.

Ja see eritellimuse jutt oleks usutav siis, kui neil oleks kõik (või enamus) LG mudeleid MLB tootekoodiga, aga neil endil on ka teised telekad, näiteks C8, PLA tootekoodiga icon_smile.gif

Kas see sobib hinnasoodustuse jaoks https://www.galador.ee/1184-televiisorid/7080534-tv-set-lg-oled-4k-65-3840x2160-wireless-lan-bluetooth-webos-oled65c9mlb
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Anna tooli

sõnum 20.07.2019 17:58:49 vasta tsitaadiga

Sama ja/või parima hinna garantii tingimuseks on identne tootekood
freestyler
Kreisi kasutaja

sõnum 20.07.2019 18:15:36 vasta tsitaadiga

No on ju identne?
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Anna tooli

sõnum 20.07.2019 18:16:51 vasta tsitaadiga

OLED65C9MLB.AEU vs OLED65C9MLB
oliver.
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 20.07.2019 20:43:57 vasta tsitaadiga

dex kirjutas:
Ma kogu saagat ei viitsinud lugeda, aga ma läheks Sinu asemel sinna euronicsisse, vaataks sealt mõne meesterahva, kes tundub vanem olija ja lihtsalt küsiks viisakalt paremat hinda icon_smile.gif

Dex võttis asja mõistlikult kokku, umbes-täpselt nii ongi ja kõik. thumbs_up.gif
Kommentaarid: 280 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 239
tagasi üles
Märt.
HV Guru
Märt.

sõnum 21.07.2019 15:27:57 vasta tsitaadiga

jeesus188 kirjutas:
time123 kirjutas:
Kas on telereid, mille kasutamiseks Teliaga pole vaja eraldi digiboksi?

EI

Kui Minu TV rahuldab, siis suvaline LAN pordiga nutivusser ilmselt. Või ka wifi võimekusega. Endal on sedasi.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Telerite üldteema vol. 2 (Küsitlus: Kui vana on sinu igapäevaselt enimkasutatav teler?) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 182, 183, 184 ... 400, 401, 402  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.