peaks 1 mudel vaid olema, vb teisest regioonist sisse toodud vms.... sisulist erinevust ei tohiks olla _________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
peaks 1 mudel vaid olema, vb teisest regioonist sisse toodud vms.... sisulist erinevust ei tohiks olla
Jep, aga eks Sa püüa seda Euronicsi esindajatele selgeks teha Samas kui mõni päev igav hakkab, on see väga lõbus meelelahutus
Mine vaata reaalselt poodi ja piilu teleka/pakendi pealt see kood ära, äkki on lihtsalt mingi bs kodukal kirjas _________________ This message was sent from space using stargate
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
miks on vaja seda selgeks teha? Kui on erinev tootekood (teisest regioonist toodud) siis on sisuliselt tegu erineva asjaga. Kuna eri regioonides on ka hinnastus erinev. Sellepärast keegi ei hakkagi kinni maksma hinnavahet mis on kusagilt pärapõrgust odavast regioonist siia imporditud ja ametlikke kanaleid pidi siia toodud kauba vahel. _________________ There is no place like 127.0.0.1
miks on vaja seda selgeks teha? Kui on erinev tootekood (teisest regioonist toodud) siis on sisuliselt tegu erineva asjaga. Kuna eri regioonides on ka hinnastus erinev. Sellepärast keegi ei hakkagi kinni maksma hinnavahet mis on kusagilt pärapõrgust odavast regioonist siia imporditud ja ametlikke kanaleid pidi siia toodud kauba vahel.
sisuliselt on ikka tegu sama tootega, aga jah, teoorias võib asi olla regioonides (kuigi eestis müüdavatel natuke kahtlen selles)! Mul omal muidu näide olemas antud teemast, enda praeguse OLED-i ostsin soomest ja mudeli lõpus on V täht, samas kui eesti ametlikes poodides müüdi vist J mudeli lõpuga
Kusjuures, see pidavat Ameerikas näiteks täitsa teema olema, et suured ketid tellivad tootjalt eraldi partii, mis saab eraldi tootekoodi, just nimelt selleks, et nad saaksid rahulikult lubada mujalt soodsama hinna leidmisel vahe kinnimaksmist (ei puuduta ainult elektroonikat).
Aga ma küsiks veel lisaks, et kas keegi teab, kas on reaalne vahe ka toodetel, mis on mõlemad C9 mudelid, aga ühe tootekood lõpeb "PLA" ja teisel "MLB" tähtedega? Nagu ma aru saan, siis sisulist erinevust pole, aga miskipärast on Euronics ainus, kes Eestis MLB tootekoodiga seda mudelit müüb ja ilmselgelt seetõttu ei taha nad oma Parima/Sama hinna garantiid rakendada, kuna mujal on toode teise tootekoodiga müügis
PLA - P= Europe; L=Tuner:dvb T/T2/T2HD/C/S/S2; A-disain
MLB - M=?, äkki vene turule mõeldud, L-kirjeldus enne olemas, B-ka miski disaini asi
peaks 1 mudel vaid olema, vb teisest regioonist sisse toodud vms.... sisulist erinevust ei tohiks olla
Jep, aga eks Sa püüa seda Euronicsi esindajatele selgeks teha Samas kui mõni päev igav hakkab, on see väga lõbus meelelahutus
Mine vaata reaalselt poodi ja piilu teleka/pakendi pealt see kood ära, äkki on lihtsalt mingi bs kodukal kirjas
Jaa ma üldse avastasingi selle C9 mudeli poes, pärast seda kui Ülemiste Euronicsis üks heledapäine telerispetsialist head müügitööd tegi selle kohta. Varem olin surmkindel, et võtan C8, aga nüüd juba peaaegu ümber mõelnud. Aga tol hetkel muidugi seda tootekoodi erinevuse teemat ei teadnud.
Huvitaval kombel muidugi on neil kohapeal müügis vaid 55-tolline ja e-poes vaid 65-tolline, väiksemat e-poes pole. Aga mõlemal jah MLB lõpp samas kui enamus teisi LG telereid nii e-poes kui kohapeal on PLA lõpuga.
Renka kirjutas:
miks on vaja seda selgeks teha? Kui on erinev tootekood (teisest regioonist toodud) siis on sisuliselt tegu erineva asjaga. Kuna eri regioonides on ka hinnastus erinev. Sellepärast keegi ei hakkagi kinni maksma hinnavahet mis on kusagilt pärapõrgust odavast regioonist siia imporditud ja ametlikke kanaleid pidi siia toodud kauba vahel.
Novot aga leia mulle üks inimene, kes ütleks vähemalt ühe erinevuse nende 2 toote vahel. Ma olen proovinud seda leida ja kui leiaks, oleksin Sinuga täiesti nõus. Ma guugeldasin ja leidsin selle lingi, kus LG tootekoodide süsteem lahti selgitatakse ja sealt saan aru, mida tähendab PLA:
http://en.tab-tv.com/?page_id=7111
P tähendab regiooni "Europe, USA, all regions", L märgib tüüneri tüüpi (mõlemal sama) ja A märgib disaini (see siis peaks olema see reaalne erinevus, mis peaks välimuses kajastuma).
Aga kuna M-i kohta seal infot polnud, siis kontakteerusin LG esindajatega otse ning sain vastuseks:
LG klienditugi kirjutas:
Tootekoodi MLB kohta:
Täht M- tähendab EUR2, nimelt Poland, Chech, Läti, Eesti, Leedu, Hungary, Romania.
Täht L - tähendab (Broadcasting code), nimelt DVB-T2/C/S2 (vastavalt maapealne/Terrestrial, kaabel/Cable, satelliidi/Satellite tüüner olemas)
Täht B - tähendab lihtsalt disaini suhtes, pole olulist tähtsust.
Kui edasi pärisin, et kas "pole olulist tähtsust" tähendab, et mingi reaalne vahe ikkagi on visuaalselt või ei. Siis enam ei vastatud meilile, vaid helistati ja öeldi, et isegi nemad kohapeal pole aru saanud, et PLA ja MLB mudelite vahel visuaalset erinevust oleks. Jalg on sama, värvid samad, kõik on sama. Ja kui küsisin, et kui nemad on Eestis LG maaletoojad, siis kuidas edasimüüjad erinevad mudelid saavad? Või just kuidas Euronics on ainuke, kes MLB mudelit müüb.. ja selle peale vastati stiilis "no seda peab neilt küsima" .
Siin lehel on ka näha, et hinnastamine on mõlemal identne, kuna tegemist on siiski sama mudeli/teleriga (siin Discussionsi all on ka küsitud, mis on PLA/MLB vahe, spekuleeriti, et kas minimaalne välimuse erinevus või tõesti mingi UK suure keti jaoks eraldi tehtud partii, nagu Draqula mainis, aga siis jällegi see ei meigi senssi, et M on EUR2 regioon, st pigem ida-euroopa riigid ning kuidas siis Euronics mingi UK ettevõtte eri partii mudelitele küüned taha sai):
Kusjuures, see pidavat Ameerikas näiteks täitsa teema olema, et suured ketid tellivad tootjalt eraldi partii, mis saab eraldi tootekoodi, just nimelt selleks, et nad saaksid rahulikult lubada mujalt soodsama hinna leidmisel vahe kinnimaksmist (ei puuduta ainult elektroonikat).
No ma kahtlustasin ise sama ja nägingi viiteid jah, et MLB vist on Curry's nimelise UK keti eksklusiivne partii, aga seda enam on huvitav, kuidas Euronics selle sai. Ja see teooria ei klapiks ka regiooni infoga, nagu ülal mainitud.
Long story short, Euronics teeb jube keeruliseks selle, et neile ustav püsiklient olla..
No euronics on ju suur kett iseenesest. Nemad võivad eritellimusel osta küll
http://www.euronics.com/
Spoiler
_________________ This message was sent from space using stargate
Ega maaletooja pole ainus koht kuskohast poeketid tellida saavad. Kõikidel suurematel omad tarneahelad. _________________ Experience is what you get when you don't get what you want.
Oota aga mis sind selles tootekoodis siis häirib, et eurooniksist osta ei julge? Kallis vusser läheb pauguga puruks? _________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
Oota aga mis sind selles tootekoodis siis häirib, et eurooniksist osta ei julge? Kallis vusser läheb pauguga puruks?
Eiei, mitte seda Ma tahaks sealt osta, aga neil on sama mudel 700 eurot kallim, kui mujal. Ilmselgelt ma siis muul juhul ostakski otse mujalt, aga nende püsikliendi ja iseteeninduse süsteem meeldib mulle, sh näeb ostuajalugu ja saab sealt kaudu arveid välja võtta kui garantii jaoks vaja vms ja see boonuspunktide süsteem jms.
Ja kuna neil juba on see parima/sama hinna garantii välja mõeldud, siis ma ilmselgelt tahaksin seda kasutada.
Aga nüüd ongi olukord, kus nemad ainsana müüvad MLB tootekoodiga seda mudelit, kui teised müüvad PLA koodiga ja siis nende see tingimus, et tootekood peab olema sama, ei ole täidetud ning sel juhul nad seda garantii hinnadiili ei rakenda.
Ja see eritellimuse jutt oleks usutav siis, kui neil oleks kõik (või enamus) LG mudeleid MLB tootekoodiga, aga neil endil on ka teised telekad, näiteks C8, PLA tootekoodiga
Siin on kõik suuremat OLEDi usku, aga kas leidub ka <600 ringis sellist "tavapärasemat" 55" telerit, millelt elisat ja netflixi oleks mõnus vaadata? Heli pole oluline - eraldiseisev süsteem järel. Praegune vana philips on nii halva ulatuse ja taustvalgustusega, et pimedamad stseenid on üks hall puder puha.
nismo44, korraliku juurdluse läbi viinud, Sherlock Holmes
Ehk oleks tõesti mõttekas käia erinevates esindustes piilumas neid C9 karpe. Järsku on mõni PLA koodiga.
Sel juhul saaks näpuga näidata karbi peale ja nõuda just seda isendit hinnagarantii alusel.
Ma tahaks sealt osta, aga neil on sama mudel 700 eurot kallim, kui mujal. Ilmselgelt ma siis muul juhul ostakski otse mujalt, aga nende püsikliendi ja iseteeninduse süsteem meeldib mulle, sh näeb ostuajalugu ja saab sealt kaudu arveid välja võtta kui garantii jaoks vaja vms ja see boonuspunktide süsteem jms.
Ehk oled ühel äriettevõttel korralikult konksu otsas.
Ma kogu saagat ei viitsinud lugeda, aga ma läheks Sinu asemel sinna euronicsisse, vaataks sealt mõne meesterahva, kes tundub vanem olija ja lihtsalt küsiks viisakalt paremat hinda _________________ Süümi, juumi, makkami ja kui tüüle nakkami...
Oota aga mis sind selles tootekoodis siis häirib, et eurooniksist osta ei julge? Kallis vusser läheb pauguga puruks?
Eiei, mitte seda Ma tahaks sealt osta, aga neil on sama mudel 700 eurot kallim, kui mujal. Ilmselgelt ma siis muul juhul ostakski otse mujalt, aga nende püsikliendi ja iseteeninduse süsteem meeldib mulle, sh näeb ostuajalugu ja saab sealt kaudu arveid välja võtta kui garantii jaoks vaja vms ja see boonuspunktide süsteem jms.
Ja kuna neil juba on see parima/sama hinna garantii välja mõeldud, siis ma ilmselgelt tahaksin seda kasutada.
Aga nüüd ongi olukord, kus nemad ainsana müüvad MLB tootekoodiga seda mudelit, kui teised müüvad PLA koodiga ja siis nende see tingimus, et tootekood peab olema sama, ei ole täidetud ning sel juhul nad seda garantii hinnadiili ei rakenda.
Ja see eritellimuse jutt oleks usutav siis, kui neil oleks kõik (või enamus) LG mudeleid MLB tootekoodiga, aga neil endil on ka teised telekad, näiteks C8, PLA tootekoodiga
Ma kogu saagat ei viitsinud lugeda, aga ma läheks Sinu asemel sinna euronicsisse, vaataks sealt mõne meesterahva, kes tundub vanem olija ja lihtsalt küsiks viisakalt paremat hinda
Dex võttis asja mõistlikult kokku, umbes-täpselt nii ongi ja kõik.
Kas on telereid, mille kasutamiseks Teliaga pole vaja eraldi digiboksi?
EI
Kui Minu TV rahuldab, siis suvaline LAN pordiga nutivusser ilmselt. Või ka wifi võimekusega. Endal on sedasi. _________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel."
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.