Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Renka
HV Guru

|
09.01.2019 17:07:09
|
|
|
Minuarust peaks ka vähemalt üks BMW i8 olema aga seal tabelis nagu ei ole.
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
1 :: |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
09.01.2019 17:14:35
|
|
|
A) Võetakse sleppi nagu ICE mootoriga
B) Pannakse treilerile nagu ICE mootoriga
C) Kui piisavalt palju elektriautosid teedel siis tõenäoliselt tulevad ka vastavat laadijavõimekust omavad abiautod juhtudeks kus A ja B ei ole võimalik.
|
|
Kommentaarid: 326 loe/lisa |
   |
0 :: |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
09.01.2019 17:54:35
|
|
|
hkurujo88r kirjutas: |
Ja siis vaatad kuidas tiksuvad lumes kinni. Vaata nüüd neid inimesi, on neid kes omavadki vanu autosi ja ei suuda elus uut elektriautot osta endale.
Käru ei saa isegi taha panna. Erinevad hinnaklassid ju, enamus ei saa lubadagi nii kalleid masinaid nagu elektriautod on. |
Mis sa arvad kui palju on maal tavaliste sedaanidega inimesi vs. 4x4, kärukonksud, kõrgemad, kastikad, jne.?
Kas sa arvad, et elektriautod jäävad igavesti nii kalliks?
Point on selles, et su äärmuslikud pessimisminoodid on õhus seisvad kaardimajad.
Tanel, eks kui eeldada nii, et iseendalgi pole eeldamise suhtes mingisugust argumentatsiooni, siis on see tõesti fail. Tasub eeldada ikka millegi alusel, mõttetöö nt.
   |
181 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
09.01.2019 18:56:31
|
|
|
Lisaks, diiselmootoriga autod on suht 1-1 samas seisus mis elektrimootoriga. Kui paak tühjaks sõidetud siis pealekallamisest pole kasu.
|
|
   |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
09.01.2019 19:07:33
|
|
|
Ma vanakool, pole autot olnud mis pealekallamisega käima ei lähe. Diislid põhiliselt.
rmc, mitte äärmuslik pessimism vaid reality check.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 187 loe/lisa |
   |
3 :: |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
arnis
HV veteran

|
09.01.2019 19:28:02
|
|
|
Tundub, et "opositsiooni" meelestatud postitajad kõik ignoreerivad räigelt üht väga lihtsat infojuppi, mille üle "mölisemine" kuulub lapiku maa fanattide kategooriasse.
On jummala po**ui kas teile meeldib või ei meeldi, mis tunded teil koljude vahel tekivad ja mida kõhud räägivad....
kui meie, miljardid inimahvid, ei lõpeta LÄHIAJAL (paarkümmend aastat) dinosauruste põletamise (sinna alla kuulub
kogu maakera süsinikuvara, mis ei ole praeguses süsinikutsüklis kasutuses, nagu nafta, kivisüsi, põlevkivi vms)
siis me keerame planeedi totaalselt p*rse. Isegi kui lõpetame aastal 2019, puhta nahaga kohe üldse enam ei pääse, see on ka kindel.
Miks siis isegi mõelda pikemalt selliste asjade üle nagu
a) kas meie siin Eestis peame midagi tegema, kui me oleme alla 1% probleemist
b) kas mitte alguses ei tuleks elektrit puhtalt toota ja siis tegeleda autodega
c) kas ikka tuleks soodustada puhtamaid autosid ja karistada räpasemaid, ma ei taha et mind karistatakse/aidatakse
d) kas ma ikka pean kaaluma igavat elektrikat, mulle 4x4 konksuga maastur meeldib/sobib rohkem
e) kas mitte ei peaks tegema parema laadimisvõrgustiku ja siis mõtlema elektriautodele
"First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
Üsna häbi oleks praegu olla niivõrd maha jäänud tegelinski, kes ikka veel naerab elektriautode või reostuse üle (mõni parameeter vms)
Hakake juba võitlema, jõuame lõpusirgele kiiremini..
Renka, elektriautode pardale ei tangita muid energiavorme (peale elektri), mis on võimelised sõidukit edasi liigutama.
BMW i8'e pardale saab tankida bensiini. BMW i3 koos sisepõlemismootoriga ka ei ole elektriauto, vaid "laiendatud sõiduulatusega elektriauto",
mis on peaaegu elektriauto, sest mingit põhjust sellesse versiooni tankida ei ole. Võrreldes enamike teiste pistikhübriididega, kus vedelkütuse
mitte tankimine ei võimalda normaalset sõiduki kasutamist (mõnel ei tule piisavalt sooja, mõnel on märgatavalt vähem võimsust, enamikul on
sõiduulatus alla 50km ning ei ole võimalik kiireks laadimiseks).
_________________ Teen kodudes elektriasju korda. 40€/h. Anna murest märku.
Ooteajad väiketööd nädala jooksul, päev+ tööd kuu jooksul.
Ka korteriühistud ja ettevõtted. Auditi ettevalmistused. |
|
Kommentaarid: 120 loe/lisa |
   |
117 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
09.01.2019 20:06:20
|
|
|
tsitaat: |
On jummala po**ui kas teile meeldib või ei meeldi, mis tunded teil koljude vahel tekivad ja mida kõhud räägivad....
kui meie, miljardid inimahvid, ei lõpeta LÄHIAJAL (paarkümmend aastat) dinosauruste põletamise (sinna alla kuulub
kogu maakera süsinikuvara, mis ei ole praeguses süsinikutsüklis kasutuses, nagu nafta, kivisüsi, põlevkivi vms)
siis me keerame planeedi totaalselt p*rse. Isegi kui lõpetame aastal 2019, puhta nahaga kohe üldse enam ei pääse, see on ka kindel.
|
kaua sa jaurad, räägi seda hiinlastele ka
Aga ära tule normaalse eestlase elu pekki keerama topeltmaksustamisega.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
09.01.2019 20:33:39
|
|
|
See ei ole topeltmaksustamine. Probleemide otsimine sealt, kus neid ei ole. Ja muuhulgas juba mitmendat korda täpselt sama juraga elektriautode teema läbustamine.
|
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
09.01.2019 20:36:36
|
|
|
Veits mustvalgeks läheb. Head on poolt ja pahad on vastu, mina olen hea ja kes pole minuga nõus on minu vastu. Igas arutelus on neli poolust mida on vaja kaaluda, ühe asja pros ja cons ja teise omad. Pole mõtet keskenduda ühe poole hea võrdlemist teise poole halbade külgedega, sellega on juba endale vastus ette antud ja mis sellega kokku ei lähe selles suhtes on kõrvad kurdid. Nii saab tõestada et ükskõik misasi on parem kui ükskõik mis teine asi.
|
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
09.01.2019 21:42:52
|
|
|
Elektriautod on head.
Energiat kasutavad efektiivsemalt kui ICE mootorid ja on vaiksemad. Väiksemad püsikulud tarbijale ja vähem saastet kasutuskohtades.
Võimaldavad mitte-naftariikidel olla energeetiliselt sõltumatud igasugustest rahvusvahelistest kartellidest mis võivad suvalisel hetkel hinge kinni pigistada vastavalt oma kokkulepetele.
|
|
   |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
09.01.2019 22:01:15
|
|
|
Just, elektriautode plussid võrreldes naftaautode miinustega. Kõik õige aga mitte hole story. Biokütus on ka selle lähenemisega parem.
|
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
09.01.2019 22:23:46
|
|
|
Biokütus on sadul sea seljas. Ei ole jätkusuutlik.
|
|
   |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
09.01.2019 22:25:19
|
|
|
elukaz, reality checkist on asi kaugel kui tuuakse lambipõhjendusi, et asja materdada, suutmata ise paar sammu edasi mõelda selleni, et lahendused on tegelikult juba olemas või on paljud asjad üldse non-issued.
Selle kahe poole osas, ma ei saa eriti hästi aru.. siin ei ole sinisilmseid ja üle võlli positiivsusega EV'ndust üle külvajaid. Kõik tunduvad teadvustavat riske ja ohtusid, raskuseid, ent näevad, et need on ületatavad ja väärt ning alternatiiv (ICE) on veel hullem.
Taaskord on "head" sisulise argumentatsiooni juures ja "halvad" lahmivad emotsionaalselt ning teema on läbu.
Too siis ehk EV'nduse teine pool ise siia tasakaaluks? See kõik on väga okei, ent millegipärast tuuakse siia läbimõtlemata ja lahmivaid argumente, mis esimeste vastuargumentide peale tegelikult ära langevad ning edasine meenutab juba usukuulutamist, pigem. Võideldakse ketserite vastu, vms.
Tanel, su jutt hiinlastele rääkimisest jne. on lühinägelik. Jah, planeet on üks ja ühenduses, ent ka lokaalselt on probleeme piisavalt ning tegelikult loeb iga panus (nii üldmõjus kui ka tehnoloogiate juurutamises, väljatöötamises, jne.). Lõpeta ära palun see "meil pole mõtet midagi teha, me nii väikesed" jutt. See on ignorantne.
Topeltmaksustamise jutu võiksid ka ära lõpetama. See ei ole topeltmaksustamine, sest maksustatakse erinevaid asju.. üks asi on maksta auto omamise või teede kasutamise eest tasu, teine asi on maksta oma valitud kütuse eest aktsiisi, sest see kütus on tugeva negatiivse mõjuga maailmale (tegelikult mitte vaid see kütus, vaid seda kütust põletavad autod tervikuna tarbivad fossiilset materjali pea igal sammul).
   |
181 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
09.01.2019 22:34:17
|
|
|
anubis kirjutas: |
Biokütus on sadul sea seljas. Ei ole jätkusuutlik. |
Kuidas on kogu maailma autopargile akude tootmine, jätkusuutlik?
|
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
SSD
HV Guru

|
09.01.2019 22:43:18
|
|
|
elukaz kirjutas: |
Kuidas on kogu maailma autopargile akude tootmine, jätkusuutlik? |
Mina usun et jah. Sest see aeg millal kogu maailma autopark akudel sõitma hakkab, on umbes 100a.
Ja lisaks on alati võimalus, et selle 100a. sees leitakse veel mooduseid, kuidas töö või transpordivahendeid liikuma panna.
Sisepõlemismootor leiutati üle 100a. tagasi, aga endiselt on maailmas piirkondi, kus kasutatakse endiselt loomi töö ja transpordi vahendina.
|
|
Kommentaarid: 312 loe/lisa |
   |
266 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
09.01.2019 22:52:38
|
|
|
Arvestades, et akutehnoloogia areneb hüpetega ning akupakid on väga pika elueaga ja suhteliselt täismahus ümbertöödeldavad - tootjad ise on huvitatud nende kokkuostmisest peale elutsüklit - siis jah.
|
|
   |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
09.01.2019 23:07:42
|
|
|
Arvestades kuivõrd suure suutäiega tegemist on, ei võtaks seda loomuliku eeldusena.
Kes viitsiks arvutada võttes tänase nafta päevatoodangu ja see ümber lüüa kWh-desse ja kui palju oleks selle taasesitamiseks akusid vaja võrreldes sellega mis juba olemas on.
|
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
09.01.2019 23:12:17
|
|
|
Arvestades, et akutehnoloogia areneb hüpetega ning akupakid on väga pika elueaga ja suhteliselt täismahus ümbertöödeldavad - tootjad ise on huvitatud nende kokkuostmisest peale elutsüklit - siis jah. |
Keegi ei töötle neid akusid sul kohe ümber. Tehakse uus ja vana rändab kuhugi veel energiat salvestama, kus ruumi puudust pole. Ehk siis autol kasutu aku on veel tükk aega mujal kasulik.
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 53 843 843 |
|
Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
165 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
10.01.2019 00:47:23
|
|
|
su jutt hiinlastele rääkimisest jne. on lühinägelik. Jah, planeet on üks ja ühenduses, ent ka lokaalselt on probleeme piisavalt ning tegelikult loeb iga panus (nii üldmõjus kui ka tehnoloogiate juurutamises, väljatöötamises, jne.). Lõpeta ära palun see "meil pole mõtet midagi teha, me nii väikesed" jutt. See on ignorantne.
|
ei lõpeta
Ja sina ei adu jällegi suurusjäke, miljard vs miljon - 1000 kordne vahe.
Jään enda juurde, et kuniks hiinlased jätkavad saastamist (või koguni selle suurendamist, söeelektrijaamu juurde ehitades), oleme endiselt kirbusitt.
Võitlen autoomanike maksukoormuse tõstmise ja Eesti konkurentsivõime tapmise vastu edaspidigi
Ma ei ole elektriautode vastane, aga selline rohelistepoolne vägisi forsseerimine, et paneme kõik kinni või maksustame ICE mehed surnuks, on ajuvaba ja jään oma seisukoha juurde.
Omapoolsed lahendused olen eelnevalt juba kirja pannud.
HV valuutakalkulaator |
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
smurfer
HV Guru

|
10.01.2019 00:53:21
|
|
|
Tanel, ma ei tea, kui tõene see wiki info on, aga tundub, et sa teed khiinale veits liiga - meie pilusilmsed sõbrad on palju kiirema tempoga EV'd omaks võtmas, kui muu maailm... ehk pooled kogu maailma EV'dest 2018 aastal (kaasaarvatud rasketehnika)
Ahjaa, viide ka: https://en.wikipedia.org/wiki/Electric_car_use_by_country
viimati muutis smurfer 10.01.2019 00:54:24, muudetud 2 korda |
|
Kommentaarid: 351 loe/lisa |
   |
299 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
10.01.2019 00:53:39
|
|
|
ICE meeste surnuks maksustamisest räägib siin ainult üks inimene
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
10.01.2019 01:04:50
|
|
|
smurfer, jah, võtavad kiire tempoga EV'd omaks küll (olen isegi Hiinas Hainani saarel käinud ja näinud palju erinevaid elektrikaid), aga mis sellest suures plaanis tolku on, kui elektri saamiseks kasutatakse söeelektrijaama elektrit ja ehitatakse neid jaamu koguni juurde? Vaata allolevat infot:
Tanel kirjutas: |
Päris "räpane" on kõik see veel
The surprising truth behind the world's electric cars
https://www.weforum.org/agenda/2018/03/electric-cars-are-still-coal-powered
China’s coal consumption intensifies
While China is among the nations working to curb the production of fossil fuel-powered vehicles, its appetite for coal has intensified in recent years, from a global share of 13.6% in the early 1970s to 44.5% in 2016. |
Nii et meie hiirepuuks jääb edaspidigi hiirepuuksuks. |
sakinaga, tõepoolest, mina see võin ainuke olla, aga siinsete osade roheliste kasutajate postitustest ja meelsusest on näha, kuhu suunas nad mõtlevad, mõtlemata tagajärgedele
Ja empiirilistele andmetele tuginedes, mu sisetunnetus ei valeta ja on paljude asjade suhtes õigeks osutunud. See oli lihtsalt taustinfoks ja ma ei pea sellega midagi tõestama.
HV valuutakalkulaator |
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
smurfer
HV Guru

|
10.01.2019 01:14:00
|
|
|
Tanel, ma näen seal siiski progressi tunnuseid, vaatamata "räpasele elektrile", kuna mingi siin välja toodud arvamuse kohaselt on isegi "räpase kivisöe elektri" kilomeetri kohta jäetav jalajälg ICE kilomeetri saaste omast väikesem ja seda räpast elektrit saab tulevikus toota muude vahenditega, kui täna. Aga lükata EV arendamist veel edasi väitega, et "räpane elekter" saastab ju ka ja enne ei ole nõus, kui minu jaoks piisavalt puhas elekter juhtmest tuleb/efektiivsed akud leiutatud on jne, on veits lapsik.
_________________ M: Logitech M720 Triathlon juhtmevaba "multi-device" hiir - 40€ -> PS |
|
Kommentaarid: 351 loe/lisa |
   |
299 |
|
tagasi üles |
|
 |
SSD
HV Guru

|
10.01.2019 01:17:34
|
|
|
Üldiselt ma mõistan Hiinat. Neil pole ju naftat, aga kivisütt on nii et aitab kuratteab kui kauaks.
Hiinlased pole lollid. Naftaraha läheb riigist välja, kivisöeraha jääb riiki. Saaste on kõrge linnades, mujal mitte eriti. Pealegi tuleb tuul, ja viib ka saaste teise riiki. Hiinlased on suht egokad (ja tegelt mitte ainult hiinlased).
|
|
Kommentaarid: 312 loe/lisa |
   |
266 |
|
tagasi üles |
|