Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
F45
Kreisi kasutaja
|
17.12.2018 06:02:36
|
|
|
bladerunner, oled täiesti õigel teel
Sobilikku temperatuuri hoiavad jah tubades danfossi nutikad termostaadid ja temperatuuri vaatavad xiaomi bluetooth termomeetrid.
täpsustaks nii palju, et kui kasutan katla enda ainukest ruumi temperatuuri andurit, mille olen viinud nö kõige neutraalsemasse tuppa, siis reaalsus on ikkagist see, et teised toad ei pruugi saavuta igakord piisavat temperatuuri
Aga tänu teie kommentaaridele, olen selle temperatuuri manipuleerimise mõtte maha matnud ja tundub, et oluliselt lihtsam on kasutada katla enda välise termostaadi juhtimist ja termostaadi enda asemele panna siis sonoffi sv relee isolated modes ehk relee voolu edasi ei anna ja toimib tavalise on/off lülitina, mida peaks ka teie pakutud termostaadid tegema https://www.itead.cc/sonoff-sv.html
Sonoffi hakkaks siis juhtima läbi home assistanti, kuhu laekuvad ka tubade temperatuurid ja teeks vastavad automatiseeringud, et mis tuba mingil kella ajal vaatab, et katel tööle panna.
edit: hetkel on jah nii, et kui katlalt ruumi temperatuur üldse ära võtta, siis nö plõksib liiga tihti ja kui kasutan ruumi temperatuuri, siis töötab põhimõtteliselt liiga harva või ebasobivalt
|
|
tagasi üles |
|
 |
Lauri_s
Kreisi kasutaja

|
17.12.2018 08:10:06
|
|
|
Okei, pilt selgem. Kardan et selle kompotiga sa liiga head lahendust ei saa - danfossi termostaadid ei ütle minu teada seda kas nad hetkel plaanivad tuba kütta või mitte.
Ainuke hea variant oleks see kui saad võrrelda termostaadi eesmärki, tegelikku toatemperatuuri ja selle info järgi lülitada mingit releed mis katlale töökäsu annab. Kui danfossi setpoint on 23C ja toas on 22C siis on katel taga.
Sonoff vist ise Homeassistantiga ei suhtle seega peaks Tasmota firmware ja ifttt kaudu selle lülituse tegema - iseasi kas tahad katla lülitust teha internetist sõltuvaks?
Lauri
|
|
tagasi üles |
|
 |
IffikaS
Kreisi kasutaja

|
17.12.2018 10:40:43
|
|
|
Hei.
On kellelgi kokkupuudet HomeMatic toodetega?
Näiteks sellise komplektiga - Amazon.
Et kas selle raha eest tasub katsetada? Ainus eesmärk on kütte juhtimine, kuigi tootevalikus näha, et ka muid vidinaid saab lisada.
Tänades,
Ivar
|
 |
raitl
HV veteran

|
17.12.2018 11:43:31
|
|
|
Lauri_s kirjutas: |
...
Sonoff vist ise Homeassistantiga ei suhtle seega peaks Tasmota firmware ja ifttt kaudu selle lülituse tegema - iseasi kas tahad katla lülitust teha internetist sõltuvaks?
... |
Tundub et Home Assistantil MQTT tugi täitsa olemas. Tasmota puhul on see minu silmis kõige mõistlikum suhtluskanal. Seega peaks saama ka lokaalselt probleemi lahendada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
18.12.2018 22:06:56
|
|
|
lurr kirjutas: |
jakop, kas mitte Broadlink´i uus soft ei võimalda ka Alexat jm häälkäsklusi?
selle karbi teemat siis mõtlen:
link
pean vaatama, tõmbasin tahvlisse ta alla aga pole väga näppinud. Justkui oli seal see option...
Intelligent Home Center oli softi nimi |
lurr kirjutas: |
Mul kogu sise/välisvalgus, vent ja soojapump selle Broadlinki peal püsti. Küll maja aga põhimõtteliselt ka kaks tuba Ja olen väga rahul. Seinas samased klaaslülitid.
Idee järgi on tal ka signa-valveandurid olemas aga selle poole eelistan ma ise eraldi hoida. Justkui turvalisem...
Kevadeks tahan kardinad-rulood samasse võrku ehitada. Kogu lõunakülg maast laeni aknad ja kisub palavaks...
Soojalt soovitan toda karpi. |
Selle Intelligent Home Center'i kommentaarid on päris pessimistlikud:
https://play.google.com/store/apps/details?id=cn.com.broadlink.econtrol.plus&hl=en_US
Seadmest endast paistab samas juba RM3 versioon väljas olevat, mis neil RM2-ga vahet?
|
|
tagasi üles |
|
 |
lurr
HV veteran

|
19.12.2018 07:15:11
|
|
|
RM3 ja 2 vahe on minuteada ainult välimuses. Seda softi ise jah pole proovinud, alexat ei oma.Mul kasutuses vanem soft ja see toimetab probleemideta.
|
|
tagasi üles |
|
 |
F45
Kreisi kasutaja
|
19.12.2018 14:17:59
|
|
|
Tänud vastuste ja nõuannete eest.
Tellisin küll sonoff sv ära, aga leidsin 12v aegrelee, mille ühendasin broadlink nutika seinakontaktiga, et kui vool taha tuleb, siis ühendab relee lahti 3 minutiks. Tegemist siis tavalise no voltage aegreleega.
Ehk kogu juhtimise mõte on see, et relee kinni näitab katlale ruumi tempi, mis ei pane katelt ei kinni ega käima ning relee lahti (katla ruumi tempi andur näitab sellisel juhul 0 kraadi) paneb katla käima ja katel käib kuni köetav vee temp läheb üle lubatud väärtuse ehk radikad sooja enam juurde ei küsi.
Toimib siis nii, et home assistant vaatab 4 toa temperatuure ja kui kuskil langeb temp alla kindlaks määratud väärtuse (lisaks panin ka nelja toa keskmist tempi näitama, mis peab langema vähemalt 0,5 kraadi tunnis, et kui kuskil peaks hetkeliselt temp langema, siis ei pane katelt asjatult tööle), ühendab 3 minutiks relee lahti ja katel läheb tööle.
Välise termostaadi varianti pean veel katsetama, kuna seal teatud agad, et home assistant aru saaks, millal katel ennast välja lülitab
|
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
19.12.2018 15:15:07
|
|
|
F45, katla ülesanne peaks ennekõike olema hoida etteantud ringlusvee temperatuuri.
Sul on kas 1) vee hulk küttekontuuris väike, 2) mingil põhjusel jahtub vesi liialt kiiresti muul põhjusel kui radikate kütmine. Torud soojustamata, kütad katlamaja või ruume mis jäävad katla ja radikate vahele?
Sa üritad hetkel softiga lahendada riistvara probleeme.
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
tagasi üles |
|
 |
F45
Kreisi kasutaja
|
19.12.2018 15:37:29
|
|
|
bladerunner, järjekordselt nõustun sinuga
Eks selleks on kaks probleemi, sinu pakutud variant 1 ja et katla miiniumvõimsus on minu süsteemi jaoks liiga palju (min oli vist 4,2kw).
Aitaks see, kui lisan akupaagi ja panen eraldi tsirku pumba, mis siis liigutaks soojaks köetud vett, kui katel seisab.
Kuna eraldi katlaruumi pole, siis saigi valitud selline katel, mis oleks nö kompaktne.
Aga nagu öeldakse, siis inimene õpib kogu elu ja järgmine kord teen paremini
|
|
tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
02.01.2019 22:43:54
|
|
|
Tahaks osta 4tk FIB_FGBHT-001, aga mu edasimüüjal on need otsas. Indomes maksavad ka hingehinda. Eks siis peab vist ootama.
Homey võtaksin ka prooviks kampa.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Lauri_s
Kreisi kasutaja

|
03.01.2019 11:25:20
|
|
|
Homeyga on täna keeruline, tootja juurde ei tarni kuniks V2.0 ei ole ametlikult väljas ja sellega võib minna veel nädalaid. Meil sai täna viimane Homey pidulikult üle antud ja juurde nüüd ei olegi tulemas enne 2.0 versiooni.
|
|
tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
03.01.2019 11:45:01
|
|
|
Homeyga on täna keeruline, tootja juurde ei tarni kuniks V2.0 ei ole ametlikult väljas ja sellega võib minna veel nädalaid. Meil sai täna viimane Homey pidulikult üle antud ja juurde nüüd ei olegi tulemas enne 2.0 versiooni. |
Sellega läks jah hästi, et viimase näidise endale sain. Saad nüüd näo ja nime kokku viia.
|
|
tagasi üles |
|
 |
kavboi
HV vaatleja
|
04.01.2019 15:21:55
|
|
|
F45 kirjutas: |
bladerunner, järjekordselt nõustun sinuga
Eks selleks on kaks probleemi, sinu pakutud variant 1 ja et katla miiniumvõimsus on minu süsteemi jaoks liiga palju (min oli vist 4,2kw).
Aitaks see, kui lisan akupaagi ja panen eraldi tsirku pumba, mis siis liigutaks soojaks köetud vett, kui katel seisab.
Kuna eraldi katlaruumi pole, siis saigi valitud selline katel, mis oleks nö kompaktne.
Aga nagu öeldakse, siis inimene õpib kogu elu ja järgmine kord teen paremini  |
Üldjuhul sellisetel kateldel sees oma väike akupaak ja ka bypass. Ei tea milline on su katla automaatika kuid üks võimalus oleks muuta lihtsalt vee temp. Nt. temperatuuride vahe panna 25 kraadi. st. 40 hakkab tööle ,65 lülitab välja. Tehase seadistuses oli delta üldjuhul väga minimaalne. Ei tea muidugi kas oled seda juba proovinud ja mõningad aastat juba pole nende kateldega tegelenud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
04.01.2019 17:38:20
|
|
|
Homeyga on täna keeruline, tootja juurde ei tarni kuniks V2.0 ei ole ametlikult väljas ja sellega võib minna veel nädalaid. Meil sai täna viimane Homey pidulikult üle antud ja juurde nüüd ei olegi tulemas enne 2.0 versiooni. |
loetud minutid tagasi on homey v.2.0 kohta just selline info postitatud. Ehk saab kuu jooksul ikka küpseks.
tsitaat: |
Homey v2.0
Homey v2.0 has been available as experimental update for a month and in 11 updates we’ve fixed almost all issues. With only a few remaining, it’s almost ready to be released as a stable update, which means everyone can download the free update.
https://blog.athom.com/behind-the-magic-december-2018/ |
Senikaua ootan raxz, emotsioone selle uue mänguasja asjus
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
04.01.2019 18:18:36
|
|
|
Ei ole väga emotsioone veel. Panin mingid jubinad külge. Suht tüütu on Fibaro dimmereid ja asju seina tagant välja otsida, et Homeyga siduda saaks.
Danfossi termostaadid sain käima, suitsuandur, dimmer ja veel nipetnäpet toimetab.
MCO Home 4-nupuline lüliti toimetab ka.
Kahju, et relee klikke välja ei saa lülitada kui ma seda lihtsalt kontrollerina kasutan.
Homekiti lambid ilmselt vahetan välja zigbee, w-wave vms vastu. Panen kõik Homey taha ja tekitan sealt neile homekit toe.
Eile öösel tellisin veel mingeid jubinaid. 5-6 päeva transa.
Aeotec WallMote, Aeotec Dimmable RGB LED, Fibaro CO andur, Fibaro termostaadid. Eks ma natuke mängin nende asjadega. Kunagi saan ehk teada mis parim lahendus on ja saan tulevasse majja kohe õiged asjad paigaldada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Lauri_s
Kreisi kasutaja

|
04.01.2019 20:29:09
|
|
|
Dimmereid saab ju 3 klikiga lülitist ka kustutada
|
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
04.01.2019 21:08:33
|
|
|
Teoorias jah, tegelikult on see praktikas kasutajale ebamugav ja külalised ei suudaks üldse pihta saada nendes käskluste erisustes.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
04.01.2019 22:17:52
|
|
|
Dimmereid saab ju 3 klikiga lülitist ka kustutada  |
Mul on ainult esimene lüliti ühendatud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Lauri_s
Kreisi kasutaja

|
04.01.2019 22:37:09
|
|
|
Jägaja - ma oma külalistel ei palugi zwave võrgust üldiselt seadmeid kustutada..
raxz, esimene lüliti ongi b nupu funktsiooniga.
|
|
tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
04.01.2019 22:57:47
|
|
|
Jägaja - ma oma külalistel ei palugi zwave võrgust üldiselt seadmeid kustutada..
raxz, esimene lüliti ongi b nupu funktsiooniga.  |
Krt ma mäletasin, et teine. Ära veel manuali loe... :/
edit: Voolu pidi ikka ära võtma? Muidu ju dimmerdab lihtsalt kui 3s all hoida.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Lauri_s
Kreisi kasutaja

|
|
tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
04.01.2019 23:27:22
|
|
|
Homey kustutama ja kolm klikki kustutas ta reaalselt kusagilt ära. Ja seejärel sain kohe kolme klikiga lisada ka.
|
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
05.01.2019 02:13:40
|
|
|
ot: |
Jägaja - ma oma külalistel ei palugi zwave võrgust üldiselt seadmeid kustutada.. |
tundub, jäi eelnevast vist midagi arusaamatuks |
|
tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
05.01.2019 12:09:05
|
|
|
jägaja kirjutas: |
ot: |
Jägaja - ma oma külalistel ei palugi zwave võrgust üldiselt seadmeid kustutada.. |
tundub, jäi eelnevast vist midagi arusaamatuks |
|
Jäi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Lauri_s
Kreisi kasutaja

|
08.01.2019 08:51:12
|
|
|
Homey kiituseks ütlen et see äppide tegemise õiguse andmine 3ndale osapoolele on super hea. Ma pusisin alguses erinevate reeglitega, et teha seoseid dallase temp anduri ja põrandakütte ajamit juhtiva relee vahel. Nüüd on keegi Bjørnar Almli valmis teinud virtuaalse termostaadi. Laed selle soovitud tuppa, ta ise võtab kokku temp andurid, arvutab nende keskmise näidu ja hakkab selle järgi tuba kütma. Kütteseadmena kasutab kõiki "heating" kategoorias olevaid seadmeid selles ruumis.
Kirjutasin äpi arendajale ka kommentaariks et kui ta lisaks võimaluse valida õhu ja põranda tempi eraldi siis oleks päris hea juba. Aga mind hämmastas kui lihtne seda tööle panna oli ja töötabki. Apple Homekitiga näiteks sellist reeglit üldse põhimõtteliselt teha ei saa, mis võtaks suvalise temp anduri ja juhiks suvalist releed/pistikut selle järgi mingit eesmärki hoides.
NB! Fibaro ka CESil väljas ja tutvustab seal uusi vidinaid.
Üks millele nad ise kõvasti rõhku panevad on uus äpp. Iseõppiv ja nende hinnangul oluliselt lihtsam kasutada kui eelmist versiooni. Ma hetkel olen mõlemat torkinud ning uus meeldib selle pärast, et sul ei ole ekraanil asju mida sa tegelikult ei kasuta.
Lisaks tutvustab Fibaro avalikkusele ka oma lülitite ja pistikute seeriat Walli. Põhimõtteliselt vahetad oma suvalise pistiku/lüliti välja ja saadki nutikaks. Raske on täna hinnata selle idee tulemust, sest see võtab kasutajalt ära vabaduse valida oma disaini järgi lülitid. Samas, kui toode meeldib ja z-wave nutikodu on teemaks, on asi väga lihtne.
Walli seadmed Z-wave toega:
Walli Dimmer
Walli Roller Shutter
Walli Switch
Walli Controller
Walli Outlets (Type E and Type F)
Walli disainiga tavalised "rumalad" pistikud:
Walli N TV-SAT Outlet
Walli N Ethernet Outlet
Walli N USB Outlet
Walli N Outlet (Type E and Type F)
Lisaks on lauale pandud ka nö Universaalne andur nr2 "smart implant".
Põhiline erinevus vanema ja uuema vahel on see, et nüüd saab universaalse anduriga ka midagi juhtida. Ehk siis on tal olemas 2 releekontakti mida juhtida. Lisaks loeb 6x DS18B20 andurit, 0-10V signaali jms.
Lauri
|
|
tagasi üles |
|
 |
|