Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
olavsu1
külaline
|
23.04.2015 20:41:30
|
|
|
pyrex kirjutas: |
mikk150 kirjutas: |
Tahaks teada, millal nad ADSL i vendadele hinnaalandust teevad, see läheb juba kergelt nutuseks. Miks ma pean maksma samapalju oma 12/1 ühenduse eest, kui teine mees saab sama raha eest 50/50?
Kõige nutusem on selle juures see, et ma olen üsna kinni ka. On ainult kas aeglane Elioni 12/1 nett või pulk, millega võib naabreid loopida? |
+1
Sunnivad neid, kel 50/50 võimalik seda ka võtma ja uue seadme eest maksma ja nendel, kel pole võimalik, mingu puu taha.  |
Ma olen siin natukene uurinud, mis midagi maksab, nende käest kellel fiiber eramajas. Olen kuulnud kahte lugu. Esimesel juhul läks fiibri hankimiseks vaja diplomaadi kohvrit mis pidi täis olema jakobsone. Kaabel ja tööd maksvad vaid ühe paki jakobsone ja jääb ülegi, need ülejäänud jakobsonid kuluvad projekteerimise peale ja igasugusteks "määrimisteks".
teine sell kellel külapeal ainsana fiiber majas (nigu kirik keset küla) juhtus advokaat olema. see ütles, et ta paneks x hulga elioni juhtkonda kinnimaija. aga kuna nad kinnimaija minna ei tahtnud siis vedasid advokaadi härrale fiibri koju.
Öeldi sedagi et eesti on asjaajamiselt rohkem nõukogude liit kui liiduajal üldse oligi. Võibolla ehk 4 aastat oli taas iseseisvunud vabariiki.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
23.04.2015 20:57:18
|
|
|
olavsu1 kirjutas: |
Tahaks teada, millal nad ADSL i vendadele hinnaalandust teevad, see läheb juba kergelt nutuseks. Miks ma pean maksma samapalju oma 12/1 ühenduse eest, kui teine mees saab sama raha eest 50/50?
Kõige nutusem on selle juures see, et ma olen üsna kinni ka. On ainult kas aeglane Elioni 12/1 nett või pulk, millega võib naabreid loopida? |
+1
Sunnivad neid, kel 50/50 võimalik seda ka võtma ja uue seadme eest maksma ja nendel, kel pole võimalik, mingu puu taha.  |
Ma olen siin natukene uurinud, mis midagi maksab, nende käest kellel fiiber eramajas. Olen kuulnud kahte lugu. Esimesel juhul läks fiibri hankimiseks vaja diplomaadi kohvrit mis pidi täis olema jakobsone. Kaabel ja tööd maksvad vaid ühe paki jakobsone ja jääb ülegi, need ülejäänud jakobsonid kuluvad projekteerimise peale ja igasugusteks "määrimisteks".
teine sell kellel külapeal ainsana fiiber majas (nigu kirik keset küla) juhtus advokaat olema. see ütles, et ta paneks x hulga elioni juhtkonda kinnimaija. aga kuna nad kinnimaija minna ei tahtnud siis vedasid advokaadi härrale fiibri koju.
Öeldi sedagi et eesti on asjaajamiselt rohkem nõukogude liit kui liiduajal üldse oligi. Võibolla ehk 4 aastat oli taas iseseisvunud vabariiki. |
Aga nii ongi ju kogu aeg olnud, alates Eesti Telefoni aegadest, et pead Peakontori sekretärile lilli ja tordi viima , et mingi tähtsa ülemuse jutule pääseda selleks, et kusagil midagi vajalikku ehitama hakataks.
PS: Mäletan veel väga hästi mismoodi tuli Tallinnas olevas Peakontoris sebida, et maakool-lasteaed endale saaks, omal ajal väga vinge toote, Status Lighti. (64 kilobitise alla-üles kiirusega püsiühendus).
Aga ega selles midagi ka imelikku pole, kui kohalikud esindajad-tehnikud ütlevad, et ei saa, siis tasub alati kusagilt kõrgemalt poolt lisaks uurida, et kas ikka on nii või ei ole.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
23.04.2015 23:59:04
|
|
|
+1
Öeldi sedagi et eesti on asjaajamiselt rohkem nõukogude liit kui liiduajal üldse oligi. Võibolla ehk 4 aastat oli taas iseseisvunud vabariiki. |
Sa ajad vist miskit segamini. Elion pole ammu riigifirma, et talt midagi nõuda on.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
24.04.2015 01:07:44
|
|
|
Oh Tanel, ära hakka nüüd vana head külajuttu ja vandenõuteooriat rikkuma.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
1 :: |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
24.04.2015 07:44:41
|
|
|
Sai hea kõhutäie naerda.
Huvitav, kui advokaadiks õpin ja väikse ähvardusega euronicsisse sisenen, kas pressin ühe OLED teleri välja?
Kõik asjad mida vanal riigitelekomi ajal sebida vaja oli, sai kergelt kliendihalduri abiga sebitud, dialuppi sai küll kirutud aga status lighti sai kenasti kui tehniline võimalus olemas oli, koolid, vallad ja isegi mõni firma sai selle kätte. Ei mäleta, et oleks pidanud ähvardustega välja pressima.
Tänapäeval maksab optika keegi ikka kinni, kui sul on toru tuppa ja tehniline võimalus lähemal olemas, siis võib isegi soodsalt saada ja selleks ei pea klient seda pakkujalt välja pressima. Kui sul seda võimalust ligidal ei ole ja trassi samuti pole, siis ei saa pekstes ka, kui justnimelt, kohvrit projektide ja traktorite tarbeks ei ole.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
0 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
delef
HV veteran
|
24.04.2015 07:55:01
|
|
|
DSLil tuleb hinnatõus?
|
|
Kommentaarid: 139 loe/lisa |
   |
123 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
24.04.2015 08:25:48
|
|
|
indrekp kirjutas: |
Sai hea kõhutäie naerda.
Huvitav, kui advokaadiks õpin ja väikse ähvardusega euronicsisse sisenen, kas pressin ühe OLED teleri välja?
Kõik asjad mida vanal riigitelekomi ajal sebida vaja oli, sai kergelt kliendihalduri abiga sebitud, dialuppi sai küll kirutud aga status lighti sai kenasti kui tehniline võimalus olemas oli, koolid, vallad ja isegi mõni firma sai selle kätte. Ei mäleta, et oleks pidanud ähvardustega välja pressima.
Tänapäeval maksab optika keegi ikka kinni, kui sul on toru tuppa ja tehniline võimalus lähemal olemas, siis võib isegi soodsalt saada ja selleks ei pea klient seda pakkujalt välja pressima. Kui sul seda võimalust ligidal ei ole ja trassi samuti pole, siis ei saa pekstes ka, kui justnimelt, kohvrit projektide ja traktorite tarbeks ei ole. |
Eesti Telekomi töötaja ei tohi eksida Eesti Telefoni ega Elioni ajaloo faktides.
Nii, et ära räägi sellest millega sa seotud pole olnud.
1. Status (128 kilobitti) ja Status Light (64 kilonitti) püsiühendusi jagati alguses ainult "läbi tutvuste" ja väga tihti otsustasid mingid suvalised tollased "Eesti Telefoni" vallapealikud" oma suva järgi, et kes saab Status / Status Light püsiühenduse.
2. Ja nii istusin minagi siis vastakuti kohaliku "Pealikuga" ja - mäletan väga hästi kuidas mulle öeldi, et sa ei saa seda Status Light ühendust.
3. Ja siis tuligi mängu Tallinnas asuv Peakontor ja nemad ütlesid lahkelt, et saab küll see maakool selle Status Light püsiühenduse ja sai ka.
PS: Aga ega ma ka tänapäeval alla ei anna kui ma näen, et Elionis keegi üritab mingit "isetegevust" teha või kui mobiilifirmad mängivad "isetegevusmänge". Nii, et vajadusel tean küll kus nende firmade Peakontorid asuvad ja tean väga hästi kuidas mõne vajaliku kõrgema Bossi jutule pääseda.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
24.04.2015 11:09:45
|
|
|
LKits kirjutas: |
Minul on jäänud kusagilt meelde, et mitte 12/1 ühendus ei ole kallis, vaid 50/50 jms fiibrid on just odavad.
Et kui suudetakse 12/1 ühendus ära kaotada, siis fiibritel hinnad tõusevad. |
Arvad? Vaata milline on konkurents selles turuvaldkonnas - Elioni fiiber on kõrvuti Starmani ja STV teenustega (jätame need advokaadi ja rahabossi kaks eramaja kõrvale). Kui lihtne on ühel teenusepakkujal hindu tõsta?
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
24.04.2015 11:28:34
|
|
|
tsitaat: |
|
pole võimatu. nii advokaate kui mistahes kontrolöre moositakse, et nad avastatud (majandus)pättusi avalikuks ei teeks. ühel elektrikontrollil tekkisid majale turvalukud (mis pole üldse odavad asjad) niimoodi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
commer
HV Guru

|
24.04.2015 11:34:13
|
|
|
hentz kirjutas: |
Mulle sobib, praegune 50/50 ongi liiast minu kodusele tarbimisele aga 5/5 oleks olnud liiga vähe. Nüüd 10/10 ilmselt ajaks asja hästi ära ja saaks mõned eurod säästu ka  |
sama siin
_________________ Arvutite hooldus ja komplekteerimine Tartumaal
Tasuta dropboxi konto + lisa 500mb ruumi
|
|
Kommentaarid: 894 loe/lisa |
   |
3 :: |
690 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
24.04.2015 13:57:40
|
|
|
Spoiler 
tahanteada kirjutas: |
indrekp kirjutas: |
Sai hea kõhutäie naerda.
Tänapäeval maksab optika keegi ikka kinni, kui sul on toru tuppa ja tehniline võimalus lähemal olemas, siis võib isegi soodsalt saada ja selleks ei pea klient seda pakkujalt välja pressima. Kui sul seda võimalust ligidal ei ole ja trassi samuti pole, siis ei saa pekstes ka, kui justnimelt, kohvrit projektide ja traktorite tarbeks ei ole. |
Eesti Telekomi töötaja ei tohi eksida Eesti Telefoni ega Elioni ajaloo faktides.
Nii, et ära räägi sellest millega sa seotud pole olnud.
1. Status (128 kilobitti) ja Status Light (64 kilonitti) püsiühendusi jagati alguses ainult "läbi tutvuste" ja väga tihti otsustasid mingid suvalised tollased "Eesti Telefoni" vallapealikud" oma suva järgi, et kes saab Status / Status Light püsiühenduse.
2. Ja nii istusin minagi siis vastakuti kohaliku "Pealikuga" ja - mäletan väga hästi kuidas mulle öeldi, et sa ei saa seda Status Light ühendust.
3. Ja siis tuligi mängu Tallinnas asuv Peakontor ja nemad ütlesid lahkelt, et saab küll see maakool selle Status Light püsiühenduse ja sai ka.
PS: Aga ega ma ka tänapäeval alla ei anna kui ma näen, et Elionis keegi üritab mingit "isetegevust" teha või kui mobiilifirmad mängivad "isetegevusmänge". Nii, et vajadusel tean küll kus nende firmade Peakontorid asuvad ja tean väga hästi kuidas mõne vajaliku kõrgema Bossi jutule pääseda.  |
Väike täpsustus, ma rääkisin sellest kuidas tol ajal, oli asi selles kohas, kus ma elasin ja töötasin (mitte omavalitsus ega eesti telefon). Oma töökohta sain 128Kbit/s Statuse lihtsalt ärikliendi halduriga suheldes, ei olnud ei sõber ega tuttav. Hiljem sai läbi kirjavahetuse ka külla raadiolingil töötav ADSL sõlm organiseeritud ja ise olin ka esimene ADSL klient kes poest 990kr maksva nokia modemi ära tõi.
Selles suhtes võib sul õigus olla, et kliendihaldur ise suhtles juhtidega ja kõik tellimused nii täitis. Sõltuvalt asukohast võis ressurss muidugi piiratud olla ja ühendust lubati sinu mainitud vallajuhtide abiga kindlatesse kohtadesse.
See selleks, ajalooga mul probleemi pole, niipalju kui netti eestis kunagi tulema hakkas, sai seda kohe ka kasutatud.
Aga teemasse...
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
25.04.2015 18:43:43
|
|
|
Kas tõesti euroliit maksis ainult kortermajadesse fiibri vedamise kinni? Advokaadi jutujärgi tegi euroliit investeeringu fiibri vedamiseks iga alalist sissekirjutust omava leibkonnani. Aga kas on veetud fiiber iga alalist sissekirjutust omava leibkonnani? See andiski advokaadile võimaluse telekomi asjamehi hagiga hirmutada ja näib, et mõjus.
|
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
25.04.2015 19:47:38
|
|
|
Kas tõesti euroliit maksis ainult kortermajadesse fiibri vedamise kinni? Advokaadi jutujärgi tegi euroliit investeeringu fiibri vedamiseks iga alalist sissekirjutust omava leibkonnani. Aga kas on veetud fiiber iga alalist sissekirjutust omava leibkonnani? See andiski advokaadile võimaluse telekomi asjamehi hagiga hirmutada ja näib, et mõjus. |
Sellest jutust ei saa üldse aru...
Euroliit pole mitte sentigi kinni maksnud, peale ELASA võrgu ehitamise üle eesti ning seda saavad kõik operaatorid oma mastidesse, jaamadesse, küladesse rentida.
Kokkuvõttes, pole eurorahad ühegi teenusepakkujaga muudmoodi seotud.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
25.04.2015 21:58:00
|
|
|
Kuna rent ja kasutamine vabatahtlik, siis see kiire kaabel jääb enamuses "mädanema". Võin endal maal metsa fiibri saada, aga üle põllu jääb iga valemiga kaugeks. Lisaks küla tasandil on asi kallis. Tegelikult on seal ikka ainuke lootus 4G st. et mõni pakkuja raatsiks 10 mega asendada 100/1gigaga.
Linnas pole ka niipea lootus seda fiibrit näha, ilmselt veel 20.a vase investeeringut vaja tagasi. Kirju saatnud korduvalt. kasu 0.
töö osas vähemalt leidsid selle ägedama ADSL2+ lahenduse, algul oli ka jutt, et ei saa.
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
pwn13
HV veteran

|
05.05.2015 16:48:20
|
|
|
Ei paista lisakiirust kuskilt tulevat.
_________________ pWn |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
pwn13
HV veteran

|
05.05.2015 17:01:43
|
|
|
Tanel kirjutas: |
pwn13,
tsitaat: |
tellides uue kiirusega teenuse iseteeninduskeskkonnast. |
Tellisid? |
Ei pole, aga no 2 nädalat tänasega möödas.
_________________ pWn |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
05.05.2015 18:18:45
|
|
|
võimalik, et restart tegemata.
Mul tööl oli minu arvuti piirajaks kiviaegne hub.
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|