Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Elion tõstab kuni 5/5 Mbit/s internetikiiruse kahekordseks märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
olavsu1
külaline

sõnum 23.04.2015 20:41:30 vasta tsitaadiga

pyrex kirjutas:
mikk150 kirjutas:
Tahaks teada, millal nad ADSL i vendadele hinnaalandust teevad, see läheb juba kergelt nutuseks. Miks ma pean maksma samapalju oma 12/1 ühenduse eest, kui teine mees saab sama raha eest 50/50?
Kõige nutusem on selle juures see, et ma olen üsna kinni ka. On ainult kas aeglane Elioni 12/1 nett või pulk, millega võib naabreid loopida?

+1

Sunnivad neid, kel 50/50 võimalik seda ka võtma ja uue seadme eest maksma ja nendel, kel pole võimalik, mingu puu taha. kopp.gif

Ma olen siin natukene uurinud, mis midagi maksab, nende käest kellel fiiber eramajas. Olen kuulnud kahte lugu. Esimesel juhul läks fiibri hankimiseks vaja diplomaadi kohvrit mis pidi täis olema jakobsone. Kaabel ja tööd maksvad vaid ühe paki jakobsone ja jääb ülegi, need ülejäänud jakobsonid kuluvad projekteerimise peale ja igasugusteks "määrimisteks".

teine sell kellel külapeal ainsana fiiber majas (nigu kirik keset küla) juhtus advokaat olema. see ütles, et ta paneks x hulga elioni juhtkonda kinnimaija. aga kuna nad kinnimaija minna ei tahtnud siis vedasid advokaadi härrale fiibri koju.

Öeldi sedagi et eesti on asjaajamiselt rohkem nõukogude liit kui liiduajal üldse oligi. Võibolla ehk 4 aastat oli taas iseseisvunud vabariiki.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 23.04.2015 20:57:18 vasta tsitaadiga

olavsu1 kirjutas:
pyrex kirjutas:
mikk150 kirjutas:
Tahaks teada, millal nad ADSL i vendadele hinnaalandust teevad, see läheb juba kergelt nutuseks. Miks ma pean maksma samapalju oma 12/1 ühenduse eest, kui teine mees saab sama raha eest 50/50?
Kõige nutusem on selle juures see, et ma olen üsna kinni ka. On ainult kas aeglane Elioni 12/1 nett või pulk, millega võib naabreid loopida?

+1

Sunnivad neid, kel 50/50 võimalik seda ka võtma ja uue seadme eest maksma ja nendel, kel pole võimalik, mingu puu taha. kopp.gif

Ma olen siin natukene uurinud, mis midagi maksab, nende käest kellel fiiber eramajas. Olen kuulnud kahte lugu. Esimesel juhul läks fiibri hankimiseks vaja diplomaadi kohvrit mis pidi täis olema jakobsone. Kaabel ja tööd maksvad vaid ühe paki jakobsone ja jääb ülegi, need ülejäänud jakobsonid kuluvad projekteerimise peale ja igasugusteks "määrimisteks".

teine sell kellel külapeal ainsana fiiber majas (nigu kirik keset küla) juhtus advokaat olema. see ütles, et ta paneks x hulga elioni juhtkonda kinnimaija. aga kuna nad kinnimaija minna ei tahtnud siis vedasid advokaadi härrale fiibri koju.

Öeldi sedagi et eesti on asjaajamiselt rohkem nõukogude liit kui liiduajal üldse oligi. Võibolla ehk 4 aastat oli taas iseseisvunud vabariiki.

Aga nii ongi ju kogu aeg olnud, alates Eesti Telefoni aegadest, et pead Peakontori sekretärile lilli ja tordi viima icon_cool.gif , et mingi tähtsa ülemuse jutule pääseda selleks, et kusagil midagi vajalikku ehitama hakataks.
PS: Mäletan veel väga hästi mismoodi tuli Tallinnas olevas Peakontoris sebida, et maakool-lasteaed endale saaks, omal ajal väga vinge toote, Status Lighti. (64 kilobitise alla-üles kiirusega püsiühendus).

Aga ega selles midagi ka imelikku pole, kui kohalikud esindajad-tehnikud ütlevad, et ei saa, siis tasub alati kusagilt kõrgemalt poolt lisaks uurida, et kas ikka on nii või ei ole. beer_yum.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.04.2015 23:59:04 vasta tsitaadiga

olavsu1 kirjutas:
pyrex kirjutas:
mikk150 kirjutas:

+1

Sa ajad vist miskit segamini. Elion pole ammu riigifirma, et talt midagi nõuda on.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Dirty Harry
HV Guru

sõnum 24.04.2015 01:07:44 vasta tsitaadiga

Oh Tanel, ära hakka nüüd vana head külajuttu ja vandenõuteooriat rikkuma.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 24.04.2015 07:44:41 vasta tsitaadiga

Sai hea kõhutäie naerda.
Huvitav, kui advokaadiks õpin ja väikse ähvardusega euronicsisse sisenen, kas pressin ühe OLED teleri välja?

Kõik asjad mida vanal riigitelekomi ajal sebida vaja oli, sai kergelt kliendihalduri abiga sebitud, dialuppi sai küll kirutud aga status lighti sai kenasti kui tehniline võimalus olemas oli, koolid, vallad ja isegi mõni firma sai selle kätte. Ei mäleta, et oleks pidanud ähvardustega välja pressima.
Tänapäeval maksab optika keegi ikka kinni, kui sul on toru tuppa ja tehniline võimalus lähemal olemas, siis võib isegi soodsalt saada ja selleks ei pea klient seda pakkujalt välja pressima. Kui sul seda võimalust ligidal ei ole ja trassi samuti pole, siis ei saa pekstes ka, kui justnimelt, kohvrit projektide ja traktorite tarbeks ei ole.
Kommentaarid: 259 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 226
tagasi üles
delef
HV veteran

sõnum 24.04.2015 07:55:01 vasta tsitaadiga

DSLil tuleb hinnatõus?
Kommentaarid: 139 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 123
tagasi üles
LKits
HV Guru
LKits

sõnum 24.04.2015 08:22:26 vasta tsitaadiga

Minul on jäänud kusagilt meelde, et mitte 12/1 ühendus ei ole kallis, vaid 50/50 jms fiibrid on just odavad.

Et kui suudetakse 12/1 ühendus ära kaotada, siis fiibritel hinnad tõusevad.

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 24.04.2015 08:25:48 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
Sai hea kõhutäie naerda.
Huvitav, kui advokaadiks õpin ja väikse ähvardusega euronicsisse sisenen, kas pressin ühe OLED teleri välja?

Kõik asjad mida vanal riigitelekomi ajal sebida vaja oli, sai kergelt kliendihalduri abiga sebitud, dialuppi sai küll kirutud aga status lighti sai kenasti kui tehniline võimalus olemas oli, koolid, vallad ja isegi mõni firma sai selle kätte. Ei mäleta, et oleks pidanud ähvardustega välja pressima.
Tänapäeval maksab optika keegi ikka kinni, kui sul on toru tuppa ja tehniline võimalus lähemal olemas, siis võib isegi soodsalt saada ja selleks ei pea klient seda pakkujalt välja pressima. Kui sul seda võimalust ligidal ei ole ja trassi samuti pole, siis ei saa pekstes ka, kui justnimelt, kohvrit projektide ja traktorite tarbeks ei ole.

Eesti Telekomi töötaja ei tohi eksida Eesti Telefoni ega Elioni ajaloo faktides. icon_cool.gif
Nii, et ära räägi sellest millega sa seotud pole olnud. beer_yum.gif

1. Status (128 kilobitti) ja Status Light (64 kilonitti) püsiühendusi jagati alguses ainult "läbi tutvuste" ja väga tihti otsustasid mingid suvalised tollased "Eesti Telefoni" vallapealikud" oma suva järgi, et kes saab Status / Status Light püsiühenduse.
2. Ja nii istusin minagi siis vastakuti kohaliku "Pealikuga" icon_smile.gif ja - mäletan väga hästi kuidas mulle öeldi, et sa ei saa seda Status Light ühendust.
3. Ja siis tuligi mängu Tallinnas asuv Peakontor ja nemad ütlesid lahkelt, et saab küll see maakool selle Status Light püsiühenduse ja sai ka.

PS: Aga ega ma ka tänapäeval alla ei anna kui ma näen, et Elionis keegi üritab mingit "isetegevust" teha või kui mobiilifirmad mängivad "isetegevusmänge". icon_cool.gif Nii, et vajadusel tean küll kus nende firmade Peakontorid asuvad ja tean väga hästi kuidas mõne vajaliku kõrgema Bossi jutule pääseda. beer_yum.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru

sõnum 24.04.2015 11:09:45 vasta tsitaadiga

LKits kirjutas:
Minul on jäänud kusagilt meelde, et mitte 12/1 ühendus ei ole kallis, vaid 50/50 jms fiibrid on just odavad.

Et kui suudetakse 12/1 ühendus ära kaotada, siis fiibritel hinnad tõusevad.
Arvad? Vaata milline on konkurents selles turuvaldkonnas - Elioni fiiber on kõrvuti Starmani ja STV teenustega (jätame need advokaadi ja rahabossi kaks eramaja kõrvale). Kui lihtne on ühel teenusepakkujal hindu tõsta?
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 24.04.2015 11:28:34 vasta tsitaadiga

tsitaat:

pole võimatu. nii advokaate kui mistahes kontrolöre moositakse, et nad avastatud (majandus)pättusi avalikuks ei teeks. ühel elektrikontrollil tekkisid majale turvalukud (mis pole üldse odavad asjad) niimoodi.
tagasi üles
commer
HV Guru
commer

sõnum 24.04.2015 11:34:13 vasta tsitaadiga

hentz kirjutas:
Mulle sobib, praegune 50/50 ongi liiast minu kodusele tarbimisele aga 5/5 oleks olnud liiga vähe. Nüüd 10/10 ilmselt ajaks asja hästi ära ja saaks mõned eurod säästu ka icon_smile.gif

sama siin icon_wink.gif

Kommentaarid: 894 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 690
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 24.04.2015 13:57:40 vasta tsitaadiga

Spoiler Spoiler Spoiler

Väike täpsustus, ma rääkisin sellest kuidas tol ajal, oli asi selles kohas, kus ma elasin ja töötasin (mitte omavalitsus ega eesti telefon). Oma töökohta sain 128Kbit/s Statuse lihtsalt ärikliendi halduriga suheldes, ei olnud ei sõber ega tuttav. Hiljem sai läbi kirjavahetuse ka külla raadiolingil töötav ADSL sõlm organiseeritud ja ise olin ka esimene ADSL klient kes poest 990kr maksva nokia modemi ära tõi.
Selles suhtes võib sul õigus olla, et kliendihaldur ise suhtles juhtidega ja kõik tellimused nii täitis. Sõltuvalt asukohast võis ressurss muidugi piiratud olla ja ühendust lubati sinu mainitud vallajuhtide abiga kindlatesse kohtadesse.
See selleks, ajalooga mul probleemi pole, niipalju kui netti eestis kunagi tulema hakkas, sai seda kohe ka kasutatud.

Aga teemasse...
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 25.04.2015 18:43:43 vasta tsitaadiga

Kas tõesti euroliit maksis ainult kortermajadesse fiibri vedamise kinni? Advokaadi jutujärgi tegi euroliit investeeringu fiibri vedamiseks iga alalist sissekirjutust omava leibkonnani. Aga kas on veetud fiiber iga alalist sissekirjutust omava leibkonnani? See andiski advokaadile võimaluse telekomi asjamehi hagiga hirmutada ja näib, et mõjus.
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 25.04.2015 19:47:38 vasta tsitaadiga

olavsu1 kirjutas:
Kas tõesti euroliit maksis ainult kortermajadesse fiibri vedamise kinni? Advokaadi jutujärgi tegi euroliit investeeringu fiibri vedamiseks iga alalist sissekirjutust omava leibkonnani. Aga kas on veetud fiiber iga alalist sissekirjutust omava leibkonnani? See andiski advokaadile võimaluse telekomi asjamehi hagiga hirmutada ja näib, et mõjus.

Sellest jutust ei saa üldse aru...
Euroliit pole mitte sentigi kinni maksnud, peale ELASA võrgu ehitamise üle eesti ning seda saavad kõik operaatorid oma mastidesse, jaamadesse, küladesse rentida.
Kokkuvõttes, pole eurorahad ühegi teenusepakkujaga muudmoodi seotud.
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 25.04.2015 21:58:00 vasta tsitaadiga

Kuna rent ja kasutamine vabatahtlik, siis see kiire kaabel jääb enamuses "mädanema". Võin endal maal metsa fiibri saada, aga üle põllu jääb iga valemiga kaugeks. Lisaks küla tasandil on asi kallis. Tegelikult on seal ikka ainuke lootus 4G st. et mõni pakkuja raatsiks 10 mega asendada 100/1gigaga.
Linnas pole ka niipea lootus seda fiibrit näha, ilmselt veel 20.a vase investeeringut vaja tagasi. Kirju saatnud korduvalt. kasu 0.

töö osas vähemalt leidsid selle ägedama ADSL2+ lahenduse, algul oli ka jutt, et ei saa.
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
pwn13
HV veteran
pwn13

sõnum 05.05.2015 16:48:20 vasta tsitaadiga

Ei paista lisakiirust kuskilt tulevat.
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 05.05.2015 16:59:12 vasta tsitaadiga

pwn13,
tsitaat:
tellides uue kiirusega teenuse iseteeninduskeskkonnast.

Tellisid?

tagasi üles
pwn13
HV veteran
pwn13

sõnum 05.05.2015 17:01:43 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
pwn13,
tsitaat:
tellides uue kiirusega teenuse iseteeninduskeskkonnast.

Tellisid?

Ei pole, aga no 2 nädalat tänasega möödas.

Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 05.05.2015 17:02:52 vasta tsitaadiga

pwn13, tänane päev pole veel läbi.
Ja alati võid ju homme Elioni helistada ja päring teha.

tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 05.05.2015 18:18:45 vasta tsitaadiga

võimalik, et restart tegemata.
Mul tööl oli minu arvuti piirajaks kiviaegne hub.
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Elion tõstab kuni 5/5 Mbit/s internetikiiruse kahekordseks mine lehele eelmine  1, 2
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.