praegune kellaaeg 19.06.2025 04:18:33
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
euromeikar
HV vaatleja

|
16.05.2014 16:07:22
|
|
|
Siim159 kirjutas: |
Milline on Teie seisukoht sellesse uude kooseluseadusesse? Ja kas toetate Eestis homoabielude seadustamist? |
Toetan kooseluseadust ja ka homoabielude seadustamist, olen seda seisukohta väljendanud juba aastaid.
|
|
tagasi üles |
|
 |
euromeikar
HV vaatleja

|
16.05.2014 16:12:38
|
|
|
fallout3 kirjutas: |
Siim159 kirjutas: |
Milline on Teie seisukoht sellesse uude kooseluseadusesse? Ja kas toetate Eestis homoabielude seadustamist? |
Paneme siis juba juurde ka kanepi legaliseerimise küsimuse, et kõik n-ö vastuolulised küsimused vastatud saaks.  |
Narkopoliitika on läbi kukkunud ja seega on lühike vastus: "jah". Pikem koos põhjendusega: http://valimised.err.ee/v/euro_2014/kandidaatide_teated/df935793-f5c7-4051-9590-b60b2a287bf1
|
|
tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
16.05.2014 16:14:28
|
|
|
ranel kirjutas: |
Kuidas plaanid ennast kehtestada Euroopas, mitte jääda väikseks mutriks?
|
See jäi vastamata. Ja paluks konkreetset kava, mitte keerutamist.
Sinna EP võiks saata ka suvalise õilsa tädi Maali, kuid tast pole mingit kasu, kui ei oska end kehtestada. Selgita, miks Sa selline pole.
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 53 843 843 |
|
Kommentaarid: 186 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
165 |
|
tagasi üles |
|
 |
euromeikar
HV vaatleja

|
16.05.2014 16:27:54
|
|
|
Draax kirjutas: |
1. Milline on Sinu (või Piraadipartei) visioon ELi tulevikust. Laiendan natuke fallout3 küsimust - kuidas tagada, et ELi positsioonid kriitilistes olukordades või küsimustes (Ukraina kriis) oleksid ühtsed, samas riivamata liigselt rahvusriikide välispoliitika individuaalse kujundamise õigust?
2. Kas EL vajab ühiseid kaitsejõude või mitte? Miks?
3. Kas EL peaks otseselt (näiteks läbi Euroopa Komisjoni vms.) rohkem sekkuma selliste suurte ELi rahade eest elluviidavate projektide realiseerimisse nagu Rail Baltica või jätma need küsimused liikmesriikide lahendada.
4. Kas majanduskasv või looduskeskkonna säilitamine? Palun mitte demagoogilist vastust "mõlemad on tähtsad" - elus on olukordi kus suurte infrastruktuuriprojektide elluviimisel tuleb teha konkreetne valik, kas jätta see realiseerimata looduskeskkonna säilitamiseks või ei. Kumb saab teie hääle - majandus või loodus?
5. Kas EL vajaks ühist venekeelset infokanalit?
6. Milline on teie seisukoht ELi institutsioonide halduskulude kokkutõmbamise osas (palju on räägitud, missuguseid lisakulusid tekitab Brüsseli/Strasbourgi vahel liikumine ja edasi-tagasi kolimine). |
Küsimustele 1-2 olen vastanud PM-is: http://poliitika.postimees.ee/2763656/8-kusimust-kandidaadile-silver-meikar
3. Jah, EL peab toetama EL ühendamise, sh transpordi- ja energiataristu projekte.
4. Lühidalt: loodus. Põhjendus: Vastasin ka eelnevalt ühele fosforiidikaevandamist puudutavale küsimusele, et sisulised keskkonnakaitse argumendid on olulisem kui võimalik majanduslik kasu. Oluline rõhk on sõnal "sisuline", mille all pean ma silmas teaduslikku lähenemist ja põhjalikke uuringuid, mitte aga emotsioonidest tulenevat arvamust. Nii võibki olla, et kui näiteks tänane tehnoloogia ei võimalda keskkonnasäästlikult mingit maavara kaevandada, ei tähenda see seda, et 10 aasta pärast ei tohiks teemat uuesti üles võtta.
5. Olen vene keelse infokanali loomisest rääkinud juba aastal 2007. Eestis elab umbes 25% inimesi, kelle kodune keel on vene keel ja riigil on kohustus tagada neile ligipääs informatsioonile.
6. See Strasbourgi-Brüsseli vahel sõelumine on muidugi mõttetu aja/raha kulu ja ma toetan selle muutmist. Kuid veelgi olulisem on tõmmata koomale Euroopa bürokraatiaaparaati (või vähemalt panna selle paisumisele pidurit).
|
|
tagasi üles |
|
 |
euromeikar
HV vaatleja

|
16.05.2014 17:03:33
|
|
|
Kuidas plaanid ennast kehtestada Euroopas, mitte jääda väikseks mutriks?
|
See jäi vastamata. Ja paluks konkreetset kava, mitte keerutamist.
Sinna EP võiks saata ka suvalise õilsa tädi Maali, kuid tast pole mingit kasu, kui ei oska end kehtestada. Selgita, miks Sa selline pole. |
1. Olen otsekontaktis kodanikuliikumistega, kes seisavad konkreetsete asjade eest, mis tuleb EL-is ära muuta. Näiteks piraadid, kelle võrgustik ulatub kõigi netivabaduste eest seisvate organisatsioonideni. Mäletad ACTA-t? Enda maksma panemiseks tuleb teha korralikku parlamentaarset tööd, vaagida eelnõud jm teksti üksipulgi läbi, aga ei saa piirduda traditsiooniliste meetoditega.
2. Ma ei võta endaga kaasa erakondade broilereid, vaid need inimesed, kes on konkreetsete teemade eestkõnelejad. Olen avalikult välja öelnud, et minu meeskonnas on Märt Põder (Eesti Piraadipartei üks loojatest) ja Gea Kangilaski (Vabakunna aktivist). Nad mõlemad on näidanud ennast väga fokuseeritud poliitiliste aktivistidena, kes sobivad täpselt selle rolli jaoks, mida rõhutan punktis 1.
3. Ma ei hakka kinni pidama EP saadikutele tavapärastest tegevusmallidest. Näiteks Ukraina toetamisel ei ole minu sihiks Kiievi luksushotelli konverentsikeskuses kuulata valitsuse esindajate ilukõnesid, vaid suhelda sealsete aktivistidega, kes nt kutsusid esile Euromaidani ja on sealsete kodanikuliikumiste sisulised liidrid. Samuti sõidan ise seljakott seljas kriisikolletesse ja uurin, milline on tegelik olukord. EP-s on võimalik ennast kuuldavaks teha siis, kui Sa pakud informatsiooni, mis pole kirjas ametlikes dokumentides.
4. Kasutan EP saadikule pakutavaid külluslikke vahendeid selleks, et lükata käima uue põlvkonna väärtusi kandvaid poliitilised kodanikuliikumised Eestis. Eesti erakonnad on stagneerunud ning ma tõesti ei usu enam, et nad on võimelised muutuma. Demokraatia on oma olemuselt radikaalne projekt ja selle eesmärk pole ainult tasalülitamine, vaid ka uue teravuse toomine debatti. See on minu plaan ja ma teen selle oma kaasmõtlejatega koos teoks.
5. Ma ei kandideeri EP-sse kõiki valdkondi hõlmava programmiga, vaid mul on konkreetsed asjad, mida ma tahan ära teha. Kindlatele teemadele keskendudes on võimalik a) minna nendega süvitsi, b) olla nende eestkõneleja ja c) saavutada sisuline muutus. Poliitika on muutumas, tänapäeval kutsuvad sisulisi muutusi esile kodanikeliikumised, mis pole oma meetodites piiratud ja suudavad mängida oma valdkondades üle ka traditsioonilisi erakondi või luua oma ideede eest seismiseks ise organisatsioone, nt valimisliit Vabakund Tartus või ad-hoc erakonnad Islandil, mis on ühiskonda palju muutnud. Lähtun sellestsamast mõttemallist.
6. Ma ei sea endale tavapäraseid piire, vaid soovin kasutada kõiki uue tehnoloogia võimalusi ja innovaatilisi lahendusi, et ennast kuuldavaks teha. Enamik poliitikuid ei tea, mis on internet, kuidas see töötab ja kuidas seda kasutada. Mul on nende ees tohutu eelis.
|
|
tagasi üles |
|
 |
flake
HV veteran
|
16.05.2014 18:41:02
|
|
|
Aitäh sisukate vastuste eest!
_________________ ..||.. |
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
2 :: |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
fallout3
Kreisi kasutaja
|
17.05.2014 02:45:06
|
|
|
flake kirjutas: |
Aitäh sisukate vastuste eest!  |
Tõsi. Ma nüüd homme loen vastused uuesti läbi, ja mõtlen oma valiku uuesti läbi.
|
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
excalibur
HV Guru
|
17.05.2014 06:13:27
|
|
|
küsimuste aeg on läbi kuid
Mis saab kindlalt tehtud teie valituks saades?
Või ikkagigi jääb kõik nagu ikka ausõna peale (kirevad lubadused). Stiilis, et ma rääkisin küll kuid ei tulnud välja noh.
|
|
Kommentaarid: 316 loe/lisa |
   |
5 :: |
4 :: |
262 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
17.05.2014 09:30:39
|
|
|
excalibur, isegi kui tuleks vastus sellele, siis see oleks endiselt lihtsalt lubadus.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
euromeikar
HV vaatleja

|
19.05.2014 10:21:56
|
|
|
excalibur kirjutas: |
küsimuste aeg on läbi kuid
Mis saab kindlalt tehtud teie valituks saades?
Või ikkagigi jääb kõik nagu ikka ausõna peale (kirevad lubadused). Stiilis, et ma rääkisin küll kuid ei tulnud välja noh. |
Üks asi, mida ma kindlasti teen ja mis ei sõltu teistest EP saadikutest, on uue põlvkonna väärtusi kandvate kodanikuliikumiste toetamine Eestis. Selles ei pea vist kahtlust olema, sest olen seda juba aastaid teinud ja ka nüüd kandideerin koos Märt Põdra (piraadiaktivist) ja Gea Kangilaskiga (Vabakund), kellel on selliste liikumistega palju kogemusi.
Teiste eesmärkide nimel saan anda vaid kindla lubaduse, et anname endast parima. Näiteks piraadipartei programmi ellu viimine sõltub sellest, kui palju piraate EP-sse saab. Sõltuvalt sellest, milliseks kujuneb EP kooseis, valin 2-3 teemat, millega fokuseeritult tegelen. Ukraina saab igal juhul sammukese lähemale Euroopa Liidule, rohkem hakatakse pöörama tähelepanu vabatarkvara kasutamisele ja inimeste privaatsusele, igasugused ACTA-tüüpi algatused saavad tulise vastuseisu.
|
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
19.05.2014 11:50:18
|
|
|
euromeikar kirjutas: |
2. Kuidas suhtute Bitcoini ja alternatiivsetesse krüptorahadesse?
Lühike vastus: toetavalt. Riigirahandus ei ole püha lehm ja see, et luuakse alternatiivseid ning innovaatilisi raha-sarnaseid tooteid on väljakutse, mis viib edasi. Bitcoin täidab vajadust, mida pangad pole suutnud täita, selle pärast on tal väärtus. Selmet võidelda innovatsiooni vastu, tuleks mõelda, kuidas see võiks olla Eestile/Euroopale kasulik.
Piraat Otto korraldab kolmapäeval bitcoini konverentsi (http://www.kryptoraha.ee/bitcoin/kas-bitcoin-on-tulnud-et-jaada/#sthash.5KYwGhYl.dpbs), millel kavatsen osaleda. Eks see ole ka minu jaoks uus valdkond (tegin endale Bitcoini konto nädalapäevad tagasi), kuid pean ebanormaalseks seda, kuidas maksuamet (ja laiemalt Eesti riik) krüptorahasse suhtub |
küsiksin lisaküsimuse - millisena näete/näeksite bitcoini juriidilist staatust? valuuta, maksevahend, midagi kolmandat, midagi päris uut?
edit:
ehh, aeg läbi. my bad.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
1 :: |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|