Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Serverid / Andmemassiivid / Tulemüürid »  UGREEN NASync Arutelu märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Markos
HV veteran

sõnum 13.06.2024 10:20:14 vasta tsitaadiga

pppd kirjutas:
üks asi on maksimaalsete teoreetiliste numbrite tagaajamine (ja vaidlemine, milline neist numbritest "õige" on), aga kui reaalne kasutusstsenaarium ongi selline, et liigutataksegi tükke mis vahemällu ära mahuvad ja traadi punaseks tõmbavad, siis on kiirem võrk igati õigustatud, kasutaja vaatest on täitsa ükskõik, kui kiiresti kogu storage backend selle kraami ketastele ja sealt tagasi vahemällu saab, tal on vaja andmeid ja võimalikult kiiresti.

Meie, storage insenerid ütleme selle peale, et cache ei muuda su storaget kiiremaks, see varjab selle aeglust. Reaalne kasutustsenaarium on üldse selline, et kuniks sa ühte faili liigutad, on kõik lill, aga pöörlevate spindlitega, kui iopse juurde tuleb, ehk siis paraleelsed lugemised, kirjutamised, kukub throughtput märgatavalt ja siis tundub, et see 10G on täiesti ebavajalik.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Zonerman
HV veteran
Zonerman

sõnum 13.06.2024 10:30:54 vasta tsitaadiga

See läheb siin juba mõttetuks jahumiseks ja pikalt ka OT. Vastan nii palju, et sa võid oma "sisemist" kiirust siin taga ajada, mina räägin reaalsest kopeerimisest, millega andmed liiguvad. Jällegi sa eeldad, et paraleelselt tehakse mingied muid IOPS asju jne. Kas ma kirjutasin kuskil, et ma koorman NAS'i samal ajal muude asjadega? Loogiline, et kui teha mitut erinevat asja korraga, siis HDD enda pidur tuleb ette. See juhtub ka niisama windowsis tavalise HDD raidiga.

Kui sulle 10G on ebavajalik siis nii ongi, kasutad oma 2.5G edasi rõõmsalt. Ei ole mõtet siin mind ümber veenda, kuna ma ise katsetasin palju erienvate võrgu kiirustega ja vahe on märgatav.

Markos
HV veteran

sõnum 13.06.2024 10:55:26 vasta tsitaadiga

Zonerman kirjutas:
See läheb siin juba mõttetuks jahumiseks ja pikalt ka OT. Vastan nii palju, et sa võid oma "sisemist" kiirust siin taga ajada, mina räägin reaalsest kopeerimisest, millega andmed liiguvad. Jällegi sa eeldad, et paraleelselt tehakse mingied muid IOPS asju jne. Kas ma kirjutasin kuskil, et ma koorman NAS'i samal ajal muude asjadega? Loogiline, et kui teha mitut erinevat asja korraga, siis HDD enda pidur tuleb ette. See juhtub ka niisama windowsis tavalise HDD raidiga.

Kui sulle 10G on ebavajalik siis nii ongi, kasutad oma 2.5G edasi rõõmsalt. Ei ole mõtet siin mind ümber veenda, kuna ma ise katsetasin palju erienvate võrgu kiirustega ja vahe on märgatav.

Ma ei veena kedagi ümber, lihtsalt nende soho kastide puhul ei tasu väga optimistlik olla.
tagasi üles
Kristoferr
HV Guru
Kristoferr

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.06.2024 11:16:46 vasta tsitaadiga

Konkurentsitult kõige suurem pidur oli mul koduserveris just HDD väikeste failide lugemine/kirjutamine. Kindlasti on igaüks seda ka omal nahal tunda saanud, kui HDD exploreris viivitab failinimekirja või piltide thumbnail kuvamisega või kui väikeste failide liigutamise kiirus on olematu. Selle lahendas metadata SSD puul. 2.5G --> 10G võrgu peale minek oli rohkem "nice to have" uuendus.
Voolutarbest. Mul 8x HDD + 5x SSD, i3-12100, 64GB DDR5 2x10G SFP server sööb pistikust keskmiselt 80-90W ja on 24/7 spinnimas. Masin on vähesel määral biosest optimeeritud, Truenas voolutarbe seadistused on vaikimisi.

viimati muutis Kristoferr 13.06.2024 11:26:26, muudetud 7 korda
tagasi üles
Zonerman
HV veteran
Zonerman

sõnum 13.06.2024 11:18:21 vasta tsitaadiga

Kui seda niipidi tõlgendada, siis ütleks, et i'm blown away palju see juurde andis icon_biggrin.gif

Raid5 confis 16GB+ suurusega hakkas veidi vähenema 10G lan võimekus. Alla selle ei mingeid probleeme. Tänud diskuteerimast.
https://youtu.be/BhI0wek5qDs?t=1270

Eddynstain
HV kasutaja
Eddynstain

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 01.03.2025 01:39:15 vasta tsitaadiga

Teema ununes vahepeal ära, aga mõtlesin jagada veidi kogemusi.

Sain enda masina möödunud jaanipäeva paiku kätte ning nüüd kokku kasutanud juba ~ 8-kuud.

UGREEN NASync DXP6800 Pro

Lühidalt öeldes olen väga rahul!

Raud:
i5-1235u 10 Cores 12 Threads
8GB DDR5 (non-ecc)
6x SATA Drive bays
2x Thunderbolt 4 (40Gb/s)
2x 10GbE ethernet ports
2x USB-A (10Gb/s)
2x USB-A (480Mb/s)
1x HDMI
1x SD Card reader (SD 4.0)
1x PCIe x4
2x NVMe slots

Hea meel, et läbi kickstarteri ta üsna odavalt kätte sain. Kokku maksin ~600€ midagi - praegu MSRP on $1,199.99 ugreeni kodukal.
Panin 5x IronWolf Pro 18TB ketast sisse RAID6 konfi, 2x 1TB samsung 970 pro nvme'd read/write cache'iks ja RAM'i kokku 32GB. Üsna kähku vahetasin ka ventikad ära Noctua omade vastu, sest enne istus ta mul põhimõtteliselt arvutilaua kõrval. Nüüd uues elukohas sain ta tehnoruumi panna.

Lauaarvutid said 10Gbit võrgukaardid, et paremaid kiirusi nautida, kuna vaja tihti suuri videofaile liigutada.

siin väike test ka umbes 130GB jagu videofailidega. Vasakul arvutist NAS'i ja paremal NAS'ist arvutisse(üks vanem projekt mis cache'is kindlasti enam olla ei saanud).

Tarkvara poolelt otsustasin jääda UGOS'i peale ja olen neid early-adopter'i probleeme kohanud küllaga.

Alguses polnud võimalik pcie kaardiga nvme'si lisada. Biosis tundis ilusti ära, aga OS'is mitte. Lisaks sellele kui pcie nvme oli lisatud, siis ei tundnud ühte internal nvme'd ära. Niipea kui eemaldada, siis jälle tundis. See mure lahendati ära tarkvarauuendusega paar kuud peale launchi ja nüüd kõik korras. Tahtsin eraldi nvme lisada lihtsalt Dockeri jms äppide jaoks.

Siis ei meeldinud talle minu välised thunderbolt nvme karbid. Alguses ei tundnud neid üldse ära. Siis peale mingeid uuendusi hakkasin OS'is nägema, aga niipea kui proovisin sisule ligi saada tõmbas kogu süsteemi kooma. Siis veel hiljem said nad selle ka enam-vähem korda, kuigi netist saab lugeda, et teatud kontrolleritega thunderbolt nvme karbid ikkagi päris ilusti ei toimi - minu Orico omad nüüd nagu töötavad.

Kaks korda on ta suutnud ühe cache nvme ära "kaotada". Terve 8-kuu vältel on kahel korral mingi veider error olnud - mõlemal korral peale tarkvarauuendust ka. Teatab, et "ssd cache degraded" ja ühte nvme'd nagu polekski küljes. Alguses kahtlustasin, et äkki nvme ise surnud/suremas, aga igatepidi testides tunduvad mõlemad korras olevat. Pidin lihtsalt cache'i kustutama, masinale restart ja seejärel ilmusid uuesti OS'i ning oli vaja lihtsalt uuesti lisada.

Ja nüüd mis tänase uuendusega lõpuks tuli on Thunderbolt networking - imestan, et sellega nii kaua läks. Tööl on meil üsna vinge QNAP'i karp, millel on see olemas ning väga mugav läpakas otse sellega ühendada ja paremaid kiirusi saada. See oli ka üks põhjusi miks see Ugreen'i NAS nii ahvatlev mulle oli. Parem hilja kui mitte kunagi i guess - uuendasin just ära ja töötab kenasti Macbookiga.

Väike kiirusetest ~20GB videofaili kopeermine macbookist NAS'i

Mingeid pisiasju oli kindlasti veel, aga need olid olulisemad mis mulle meelde jäid.

Tegin kiirelt paar voolutarbe testi ka - kuna see tuli jutuks teema alguses

Ma ei oska väga midagi kommenteerida nende numbrite kohta kuna puudub võrdlusmoment mõne teise tootja NAS'iga. Eeldan, et lahjema riistvaraga Synologyd tarbivad ikka vähem.

Paar positiivset asja veel

Ugreeni telefoni äpp on päris äge (vähemalt iphone'il). Saab kõiki NAS'i seadeid timmida(kui samas võrgus oled) ning faile kopeerida jne.
Teeb telefonist piltide/videote varundamise mõnustalt mugavaks.

Masin ise on kvaliteetselt ehitatud. Korpus on väga korralik, näeb kena välja.

UGOS ise on väga lihtne kasutada - peamine põhjus miks ma ei viitsinudki unraid'i või truenas'iga jamada. Meeldib desktopi stiilis GUI rohkem.

Windowsil ja Mac'il on ka äpp, et ligi pääseda. Või siis saab ligi läbi browseri nagu teiste NAS'idega.

Nende enda App Center vaikselt areneb. Proovisin nende enda Video Center'it ka, sellel on isegi Android ja Apple TV'l äpp täitsa olemas. Aga tundus kuidagi jube toores, tuvastas väga vähe ja väga valesti filme/seriaale, seega läksin ikkagi Plex'ile üle. Lisaks sellele jooksutan Dockeris veel qBitTorrenti klienti ja vahepeal oli ka HomeAssistant seal, aga otsustasin selle eraldi masinale kolida.

Ugreen pakub veel mingeid Cloud asju ka, et saad kodust väljaspool NAS'ile ligi jne, aga pole väga julgenud seda proovida ning erilist vajadust ka pole.
tagasi üles
2korda2
HV kasutaja

sõnum 15.03.2025 11:01:57 vasta tsitaadiga

Viimane Synology update paistab olevat suuremas osas jälle vaid kosmeetiline: https://youtu.be/2N8dcZaFJTg?si=bA3bV939nQPosMSK
6-7 aastat vanad protsessorid, mida isegi tootjad enam ei toeta. No mis häda oleks olnud 1-5 kettaga süsteemidel minna üle N100-le (seegi on tänaseks >2 aastat vana) - pea 2 korda võimekam ja samas tarbib vähem voolu), ainuke reaalne pluss paistab olevat 2,5GbE.

Sestap mõtlen ise ka alternatiividele.
Vajadused:
2xlaptop +desktop vajavad backupi/synci.
4-5 telefoni/tahvlit vajavad eelkõige piltide backupi (see võiks toimida muuhulgas ka üle WAN-i).
Pilte ja videosid jagama - tarbijad: telekad/tahvlid/telefonid kohalikus võrgus ja tõenäoliselt tahaks ka sugulastele/tuttavatele teinekord midagi välja panna (häda korral oleks küll ehk võimalik neile ka Google-i vahenditega teha albumeid).
Valvekaamerate (2) salvestus. Loomulikult oleks igasugu täiendav AI siin plussiks.
Home Assistant tuleb tõenäoliselt tulevikus juurde.

Synology DS411+ kasutusel aga tänaseks ei suuda enam peale failide jagamise/backupi muud pakkuda. Pealegi ei tule sellele enam ka softi uuendusi - seega välisvõrgust ligipääsu enam anda ei saa. Jääkski tõenäoliselt varukoopiate tegemiseks - öösel lülitub sise, teeb peamisest NAS-st koopiad ära ja siis uuesti tuttu.

Ideid/soovitusi?
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Serverid / Andmemassiivid / Tulemüürid »  UGREEN NASync Arutelu mine lehele eelmine  1, 2
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.