Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Kuidas voib mojuda ruuterile elektrivorgust pidev valja tombamine? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
A.S.
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.10.2012 11:31:34 vasta tsitaadiga

Elektriseadmete mitteväljalülitamise tegelik põhjus on enamasti täiesti tavaline inimlik laiskus. Kuna keegi aga seda vabatahtlikult tunnistada ei taha, siis tuuaksegi põhjenduseks/vabanduseks see, et seadmed lagunevad.

Ning rahaliselt pole see ühele tööl käivale ning suurt palka saavale inimesele samuti mingi probleem, need mõned(kümned) eurod kuus lisaks on pisiasi, ei vääri pistikupesa juurde jalutamise vaeva.

Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 17.10.2012 11:34:40 vasta tsitaadiga

tsitaat:

pistikupesa juurde jalutamise

nii ma ka ei viitsiks.

Kuskilt statistikast jooksis kunagi läbi, et USA's ~4 tuumajaama igapäev uhavad selle nimel, et toita ootereziimis olevat kodutehnikat. Eesti mastaap kõvasti väiksem aga mingi kopikas ikkagi.

Andium
HV veteran

sõnum 17.10.2012 18:53:30 vasta tsitaadiga

A.S. kirjutas:
Elektriseadmete mitteväljalülitamise tegelik põhjus on enamasti täiesti tavaline inimlik laiskus. Kuna keegi aga seda vabatahtlikult tunnistada ei taha, siis tuuaksegi põhjenduseks/vabanduseks see, et seadmed lagunevad.

Ning rahaliselt pole see ühele tööl käivale ning suurt palka saavale inimesele samuti mingi probleem, need mõned(kümned) eurod kuus lisaks on pisiasi, ei vääri pistikupesa juurde jalutamise vaeva.

Koik see on meie spekulatsioon. Kas saaks monda kindlat t6estust?

A.S.
HV Guru

sõnum 17.10.2012 19:33:45 vasta tsitaadiga

Kindlat tõestust millele? Et elektroonika sisse-välja lülitamisel tekivad seal igasugu termopaisumised, sisepinged, kristallstruktuuri muutused ja mida iganes, mis seadme tööiga lühendab - seda juttu oleme me kõik ilmselt kuulnud. Mina aga olen aastakümneid näiteks telerit, arvutit ja viimastel aastatel ka digiboksi pistikupesast välja tõmmanud, isegi mitu korda päevas. Pole midagi paha juhtunud ning ei juhtu ka, miks peakski. Ruuterit lülitasin ka alguses (nüüd vaid siis kui tõesti kõik on kodust välja läinud), momendil on aga telerite vaatamine sellistel aegadel, et sellel pole lihtsalt mõtet.
Kuigi olen tõesti ka näinud imeodavat telerit, mis pistiku torkamist pistikupessa mitte kuidagi üle elada ei tahtnud, mitu korda lendas toiteplokk pauguga juppideks. Seega kui ikka projekteerija pole enda tööd korralikult teinud (ja odavate seadmete korral on selline võimalus täiesti olemas), siis sellise seadme pistikut tõesti näppida ei tasu. Ehk sellisel juhul seade venitab võidukalt kuidagi garantiiaja lõpuni välja, pole vaja tootjalt selle sisuliselt defektse seadme tasuta remonti/väljavahetamist nõuda.

Seega, kes tahab uskuda, et pistikut ei tohi mitte kunagi pistikupesast välja tõmmata, siis minu poolt takistust pole, uskugu aga julgesti. Pole soovinudki seda usku mitte kuidagi kõigutada ning midagi tõestada.

Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Kuidas voib mojuda ruuterile elektrivorgust pidev valja tombamine? mine lehele eelmine  1, 2
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.