Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
solksolk
HV vaatleja
|
23.08.2012 20:44:26
Uus protsessor, jahutus ja termopasta? |
|
|
Tere, küsiksin siis natuke uute võimsate protsessorite kohta, millega mul ise paigalduse kogemused puuduvad.
Kui ma ostan poest uue protsessori, näiteks intel core i5-3450, siis kas tal on termopasta kaasas?
Kui ei ole, kas pean selle ise eraldi ostma ja panema protsssori või jahutuse peale enne paigaldust?
Ega jahutusel pole termopastat kaasas?
Kas on ka midagi, mida pean silmas pidama, paigaldades sellist protsessorit?
Kuna tean, et sellised kuumenevad omajagu ja õige jahutus ja selle õige paigaldamine on tähtis, protsessori läbi põlemine oleks ikka väga valus.
Mida üldse arvate sellest protsessorist?
|
|
tagasi üles |
|
 |
part24
HV kasutaja

|
23.08.2012 21:46:45
|
|
|
viimati muutis part24 19.09.2013 18:11:01, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
kalju24
HV vaatleja
|
24.08.2012 09:40:32
|
|
|
Tere solksolk
Alles hiljuti ostsin endale sama protsessory I5-3450 ja peale panin talle Arctic Freezer Xtreme Rev.2.
Jahutitel m6lemal nii originaalil kui Articu omal olid pastad juba all olemas, kuigi ikkagi nyhkisin need maha ja panin MX-4 vahele.
Tempid mul siis Idle 25-28 oleneb suhtkoht toatemperatuurist ja Prime95 kasutades yle 50 kraadi ei saa kuidagi.
Ehk kokkuv6ttes olen v2ga rahul selle 30 Euri jahutuse eest.
PS: vabandan t2pit2htede puudumise eest kasutan hetkel t66 arvutit.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
solksolk
HV vaatleja
|
|
tagasi üles |
|
 |
aivar1988
Kreisi kasutaja

|
24.08.2012 15:52:41
|
|
|
solksolk, "näiteks intel core i5-3450" ja hakkad pasta pealt kokku hoidma?
Arctic Cooling MX-4 ja MX-2, Noctua NT-H1 ja Arctic Silver 5. Sellest süstlast jätkub pikaks ajaks. Stock pasta sobib idles jooksutamiseks küll.
_________________ Battlelog: Aivar1988 |
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
solksolk
HV vaatleja
|
24.08.2012 19:21:51
|
|
|
idles? Ma kavatsen selle arvutiga ikka natuke mängida ka.
Kuid clokkima ma seda proset tõesti ei hakka, ta jääb originaal seadistusse.
Ma mõtlen just seda, et kas tootja paneb tõesti nii kehva termopasta kaasa, mis ei kõlba selle protsessori kasutamiseks tehaseaseadistuses täisvõimsusel?
Ja mis kasu mul sellest on, et seda pastat kauemaks jätkub? Mul seda ju vaid korra vaja ühele protsessorile.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
24.08.2012 19:30:04
|
|
|
tsitaat: |
Kas on ka midagi, mida pean silmas pidama, paigaldades sellist protsessorit? |
Kas see su arvutis olevale emaplaadile sobib. Emaplaadi mudel.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
1 :: |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
solksolk
HV vaatleja
|
24.08.2012 19:35:58
|
|
|
No muud ma tean, vaja lihtsalt jahutuse ja termopasta osas nõu, ehk siis selles osas paigalduse osas.
Seda emaplaadile sobivust oskan ma vaadata, selle kõik olen juba välja vaadanud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
24.08.2012 19:40:20
|
|
|
solksolk kirjutas: |
No muud ma tean, vaja lihtsalt jahutuse ja termopasta osas nõu, ehk siis selles osas paigalduse osas.
Seda emaplaadile sobivust oskan ma vaadata, selle kõik olen juba välja vaadanud. |
Siis osta ära ja paigalda. Kui hakkab jahutus liialt vali müra tekitama, siis alles hakka parema jahutuse ja pasta peale mõtlema.
Niisama pole midagi mõtet huupi lisaks osta vaja, mis jahutus hetkel masinas ja mis protsessor.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
solksolk
HV vaatleja
|
24.08.2012 20:00:48
|
|
|
Sa siis soovitad, et ostan protse ja jahutuse ära ja panen ta paika selle sama pastaga, mis tal juba küljes on?
Saan ma su soovitusest õigesti aru?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
24.08.2012 20:10:13
|
|
|
Sa siis soovitad, et ostan protse ja jahutuse ära ja panen ta paika selle sama pastaga, mis tal juba küljes on?
Saan ma su soovitusest õigesti aru? |
Protsessoriga i5-3450 on jahutus tavaliselt kaasas, või mida sa täpsemalt osta tahad, link.
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
matukaz
HV kasutaja

|
24.08.2012 20:26:03
|
|
|
Meetod kuidas on pandud termopasta jahutusel tavaliselt soodustab rohkem lihtsalt seda, et õhk jääb prose ja jahutuse vahele ning teatavasti ei ole soojusjuhitvus see tõttu hea. Termopasta ongi selle jaoks loodud, et ei jääks õhku metallide vahele.
Ise soovitaksin ka mitte säästa see 4-5 € vaid tuleks kohe osta uus termopasta ning tuleks vaadata õpetusi kuidas seda õigesti teha ning siis sa ei pea aasta pärast hakkama vahetama termopastat juhul kui on mingi odav termopasta sinna pandud.
edit: soovitaksin veel seda coolerit https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Jahutid/197218/
testides on ta parem olnud kui eelnevalt toodud jahuti.. vaata siit ise http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=2558&page=5
aga kui on pisike korpus siis võib juhtuda nii et see jahuti ära ei mahu! Kuid selle eeliseks on veel see, et on võimalik lisada teine fan push-pulliks kui vaja vähendada paar kraadi!
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
24.08.2012 20:29:22
|
|
|
matukaz kirjutas: |
Meetod kuidas on pandud termopasta jahutusel tavaliselt soodustab rohkem lihtsalt seda, et õhk jääb prose ja jahutuse vahele ning teatavasti ei ole soojusjuhitvus see tõttu hea. Termopasta ongi selle jaoks loodud, et ei jääks õhku metallide vahele.
Ise soovitaksin ka mitte säästa see 4-5 € vaid tuleks kohe osta uus termopasta ning tuleks vaadata õpetusi kuidas seda õigesti teha ning siis sa ei pea aasta pärast hakkama vahetama termopastat juhul kui on mingi odav termopasta sinna pandud.
edit: soovitaksin veel seda coolerit https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Jahutid/197218/
testides on ta parem olnud kui eelnevalt toodud jahuti.. vaata siit ise http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=2558&page=5
aga kui on pisike korpus siis võib juhtuda nii et see jahuti ära ei mahu! |
Ma olen tehase jahutusega protsessoreid piisavalt paigaldanud ja pole mingeid probleeme, kui uuesti peaks vaja teistkorda jahutust paigaldada vaat siis võib juba uut pastat vaja minna.
Kõige naljakam ämber aga võib siin juhtuda küll, tegelane läheb uut protsessorit ostma, aga endal juba võimekam protsessor arvutis.
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
solksolk
HV vaatleja
|
24.08.2012 20:59:52
|
|
|
Ma ikka tean, mida ma ostan, uurisin ikka enne välja, mis võimekustega, mis protsessorid on.
No mu praegune arvuti on tänapäeva mõistes ikka väga lahja, selle prose index on mingi ligi 400, aga i5-3450 oleks midagi 7000.
Kuid neid prosesid on niipalju ja nimetused nii keerulised ja pole alati loogilised ka, siis ongi nii, et ilma benchmarki vaatamata ei teaks, mida ostad, eriti, kui veel vanu arvuteid vaadata.
Paljud müüvad oma vanu jõuetute protsessoritega arvuteid üsna kalli hinnaga, mistõttu ma kipungi uue poole vaatama.
Kuid minu valitud jahutus on vähemalt kohe olemas ja see on piisav, see on varugagi, prose on 77w, aga jahutus on kuni 200w-le.
Kui mil moel see tehase termopata seal jahtuse peal on või eraldi kaasas või kuidas?
Ja ma ostan ikka kogu kupatuse uue, panen uue kasti kokku, kui ostan.
Leidsin, et rahaliselt, võimekuselt, minu vajadustel ja tulevikuperspektiivi arvestades, on see i5-3450 inteli protsessor, kõige mõistlikum valik, praegu.
Küsiksin veel üle ka selle, mis see idle tähendab protsessori kasutuse puhul? Kas see tähendab tehaseseades kasutamist või siis tema võimsust enamjaolt mitte kasutamist?
Sest auto mootori puhul tähendab idle tühikäiku inglise keeles.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
solksolk
HV vaatleja
|
24.08.2012 21:20:06
|
|
|
Eraldi jahutuse ma ostangi, sel peaks siis termopasta kaasas olema nagu aru saan.
Seega peaks see termopasta ju ka tootja lubatud jahutuse andmed välja andma?
aga ikkagi küsiks ma veelkord, mida see protsessori idle kasutamine tähendab? On see mingi seismine kasutult või clokkimata kasutamine?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
24.08.2012 21:24:18
|
|
|
Idle on koormuseta, enam vähem sama kui istud siin foorumis, i5-3450 clokkida, ülekiirendada ei saa, eraldiseisvast jahutusest võib ainult loota, et ta on vaiksem koormuse all, kui Inteli poolt protsessoriga kaasa antud jahutus.
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
solksolk
HV vaatleja
|
24.08.2012 21:33:18
|
|
|
Heh, praegu mul celeron D 3,06ghz ja selle temperatuur on hetkel siin foorumis istudes 35 kraadi, kui käisin vahepeal ära ja arvuti tiksus siin omaette paari väiksema programmiga, siis oli temperatuur mingi 31 juba.
Nüüd on 34 kraadi.
Mul jahutus üsna tolmune, peaks ära puhastama, äkki viib alla 30 foorumis istumise:P
Nüüd 36 kraadi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
24.08.2012 21:36:08
|
|
|
Heh, praegu mul celeron D 3,06ghz ja selle temperatuur on hetkel siin foorumis istudes 35 kraadi, kui käisin vahepeal ära ja arvuti tiksus siin omaette paari väiksema programmiga, siis oli temperatuur mingi 31 juba.
Nüüd on 34 kraadi.
Mul jahutus üsna tolmune, peaks ära puhastama, äkki viib alla 30 foorumis istumise:P
Nüüd 36 kraadi. |
36 kraadi on ikka väga ideaalne, sellepärast küll põdema ei pea, Celeronid on läbi aegade ühed vastupidavamad protsessorid olnud, need võiksid kas või aastaid +80C peal uhada ja midagi ei juhtu.
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
solksolk
HV vaatleja
|
24.08.2012 21:45:20
|
|
|
Kui koormasin teda 8,1gb suuruse videoga, mida ta hästi vedada ei jõua prose kasutus oli 100%, siis läks 51 kraadi peale, rohkem ei oodanud, ei tea palju ta veel tõusnud oleks.
37 kraadi saavutas ka nüüd.
ja nüüd 38 ja 39
Muideks avastasin oma valitud jahutuse kohta infot otsides sellise lause tema kirjelduses.
"The Freezer 13 ships with a pre-applied patch of Arctic MX-4 thermal "
Kuid Arctic MX-4 pastat siin just soovitatigi ju.
Nüüd temperatuur käis 41 peal ära celeron prosel.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
24.08.2012 21:45:42
|
|
|
Kui koormasin teda 8,1gb suuruse videoga, mida ta hästi vedada ei jõua prose kasutus oli 100%, siis läks 51 kraadi peale, rohkem ei oodanud, ei tea palju ta veel tõusnud oleks.
37 kraadi saavutas ka nüüd.
ja nüüd 38 ja 39 |
51C näitab siiski, et sul peab seal masinas kas väga hästi paigaldatud jahutus olema või mitte tehase jahutus, tavaliselt need Celeronid jooksevadki seal +45C ja +55C vahel, tolmustes keskkondades on temperatuur kusagil +70C juures ning keegi ei pabista, õigemini ei tunta huvigi, et masin sellisel temperatuuril palju aastaid töötanud on.
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
solksolk
HV vaatleja
|
24.08.2012 21:50:27
|
|
|
Ei tea, Ordi kunagi pani selle masina mulle kokku, korra käis garantiis ka siis vahetati emaplaat, ma ei tea kuidas nad selle protsessori ringi tõstsid.
Aga väga võimalik, et see jahutus on mul suure varuga.
Minu teada minu valitud jahutus, mida tahan i5 peale panna on ka suure varuga, niipalju, kui andmeid uurisin.
Ma tõmbasin omale just programmi, mis näitab vajadusel kogu aeg protsessori temperatuuri, windowsi all.
Eks, kui ma selle tehase termopastaga kokku panen uue masina, kui ostan selle, siis alguses jälgin kindlasti hoolega temperatuuri tal.
Kusjuures vaatasin praegu intei andmeid ja ütleb, et mu celeron prose on max tdp 86w. aga i5-3450 on max tdp 77w
|
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
24.08.2012 21:53:14
|
|
|
tsitaat: |
Minu teada minu valitud jahutus, mida tahan i5 peale panna on ka suure varuga, niipalju, kui andmeid uurisin. |
Peale vaikuse, rohkemat sellest jahutusest kasu pole, selline jahutus oleks otstarbekas siis kui soetaksid näiteks i5 2500k või i5 3570K, ehk siis lahtise kordajaga, ülekiirendamist võimaldava protsessori.
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
solksolk
HV vaatleja
|
16.10.2012 21:21:41
|
|
|
ma vaatasin sellise jahutuse sellepärast, kuna protsessor maksab pea 3000kr, mistõttu riskida ei tahaks.
Pluss protsessori elueale on hea parem jahutus ja pole mingi probleem siis ka seda protsesorit koormata, loomulikult tehaseseades, mitte clokkides.
Lisan siis nüüd.
Panin just kliendile arvuti kokku.
tellisin celeron G550 prose, millel oli kaasas originaaljahutus ja mille küljes termopasta siis olemas.
panin selle kõik originaalis külge, mitte mingit muud termopastat jne ja igatahes peale windowsi installi setupis vaadates oli temperatuur 25 kraadi.
Tundub, et jahutab ära küll.
testin millalgi ka koormuse all, mis temperatuur teeb, aga paistab, et ikka jahutab küll.
Prose töötab tehasekonditsioonis.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
17.10.2012 18:27:46
|
|
|
jahutab küll. jahutas ka neid prescotte. mingil hetkel kuivab see pasta ära ja sellest tulenevalt temperatuur tõuseb. vahetama hakates võib aga juhtuda, et see kaasas olnud pasta on prose kenasti enda külge kleepinud ja pinnidega prosedel kippusid prosed socketist välja tulema. (478/754/939..) celeronile on sellest stokist enam kui küll, jahutab maha ka suuremad aga kui loadil 50kraadi on juba üle uudisekünnise, tuleb ilmselt meelerahu tagamiseks "investeerida". prosele iseenesest ei tee isegi 70- 80 kraadi veel midagi.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 18 arvutit kohe olemas. |
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |