Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
tahanteada
Lõuapoolik

|
22.04.2011 15:47:25
|
|
|
smurfer: OT: Ja nüüd näita millisele 7-8 aastat vanale, eriti veel SDRAM-mäluga masinale Sa paned peale 2GB mälu. Hea kui selline vanake 512 või super-heal juhul midagi 1-st gigast midagi teab.
Igatahes - teema alguses on kirjas, et tegu oma vanakese masinaga, mis isegi suuremate, kui 32GB kõvaketastega hätta jääb. Siit võttes suht. kindel SDRAM-ajastu arvuti. Või siis, väga esimesi DDRAM-mälusid sööv "vanake".
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
smurfer
HV Guru

|
22.04.2011 16:46:42
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
smurfer: OT: Ja nüüd näita millisele 7-8 aastat vanale, eriti veel SDRAM-mäluga masinale Sa paned peale 2GB mälu. Hea kui selline vanake 512 või super-heal juhul midagi 1-st gigast midagi teab.
Igatahes - teema alguses on kirjas, et tegu oma vanakese masinaga, mis isegi suuremate, kui 32GB kõvaketastega hätta jääb. Siit võttes suht. kindel SDRAM-ajastu arvuti. Või siis, väga esimesi DDRAM-mälusid sööv "vanake". |
ot: |
Kust sa SDRAM välja loed?
Ja kust sa selle 32GB kettaga häda välja loed? Minu arusaamist mööda on kirjas, et polnud häda 40GB kettaga...
Ja ma ei taha viidet sinu fantaasiale, vaid konkreetsetele tsitaatidele siit teemast, palun.
|
|
|
Kommentaarid: 351 loe/lisa |
   |
0 :: |
299 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spezz
HV veteran
|
24.04.2011 16:25:48
|
|
|
Mis sa ikka lolliga vaidled ..
|
|
Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
1 :: |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
24.04.2011 16:51:21
|
|
|
smurfer: Loe ise siis ülevaltpoolt, kuidas teemaalgataja kettaid vahetab, et leida sellist, mida BIOS probleemidevabalt õigesti suudab lugeda, ei tea küll miks mina Sinu eest küll lugema pean...
Ja nüüd - teine asi - otsi oma kolakastist üles 2004 aastal kasutatud arvuti emaplaat ja vaata hoolega, et mis mälud ja kui suured tema pealt leiad.
Ja nagu öeldud - leiad kas SDRAM või siis ka ehk juba aeglasema kiirusega DDR1 mälud.
--------------------------------
Mul on juhuslikult taoliseid oma tutvusringkonnas veel mitmed käigus ja tean väga hästi mis mälud neil peal käivad ja millise mälumahuni neid suurendada saab. Ja 2-st gigast ei tea nad mitte midagi, max on nii 1 giga ning seda ka tihti veel siis, kui leiad mingid kindlad mälutüübid.
Ülejäänud kas ei lähe üleüldse tööle või näed poole väiksemat mälumahtu.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
24.04.2011 21:22:41
|
|
|
ala kirjutas: |
OP süsteeme sellepärast palju, et vaja reaalajas klientidele helpi seletada, kuidas mingi soft step by step töötab:)
Partatsioonid: win2k, winxp, win2kserver peavad üksteisele nähtavad olema. |
See on täielik jama, et sa sedaviisi asja sooritad. Sul on vaja VmWare Workstation'it. Sellega installid oma arvutisse mitut süsteemi. Ja kui sul on vaja mingisse süsteemi sisse logima, ei pea sa selleks oma arvuti taaskäivitama, vaid lihtsalt paned programmi tööle, valid OS, mida avada ja oledki sees.
VmWarel on palju valikuid ja võimalusi virtuaalsete süsteemide kasutamiseks (failide jagamine, kopeerimine, internet jne). Või kui kellelegi on vaja pilti teha mingit bootimise seisust või blue screenist, siis seda kõike saad sa teha ilma fotoaparaadita vms jamata.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Smith
HV veteran

|
24.04.2011 21:32:02
|
|
|
Ja nüüd näita millisele 7-8 aastat vanale, eriti veel SDRAM-mäluga masinale Sa paned peale 2GB mälu. Hea kui selline vanake 512 või super-heal juhul midagi 1-st gigast midagi teab. |
No minu ühes masinas, kus 12-13 aastat vana emaplaat koos 400 MHz Pentium II prosega, on igatahes 2 GB ja just nimelt SDRAM mälu.
_________________ Only the Central Computer knows the truth |
|
Kommentaarid: 158 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
25.04.2011 12:19:16
|
|
|
Smith kirjutas: |
Ja nüüd näita millisele 7-8 aastat vanale, eriti veel SDRAM-mäluga masinale Sa paned peale 2GB mälu. Hea kui selline vanake 512 või super-heal juhul midagi 1-st gigast midagi teab. |
No minu ühes masinas, kus 12-13 aastat vana emaplaat koos 400 MHz Pentium II prosega, on igatahes 2 GB ja just nimelt SDRAM mälu. |
Huvi pärast - milline kontroller ja mitu mälumoodulit ("pulka")? 440BX maksimum peaks Inteli speci järgi olema 256MB mooduli kohta. Ma ei välista, et 512MB võib äkki ka käima minna, sest emaplaadi specis oli tihtipeale üldse kirjas 128MB maksimum (põhjuseks see, et suuremaid mooduleid selle kirjutamise ajal lihtsalt ei toodetud) |
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Smith
HV veteran

|
25.04.2011 13:13:43
|
|
|
440GX on chipset ja 4x512 pulgad.
_________________ Only the Central Computer knows the truth |
|
Kommentaarid: 158 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
25.04.2011 13:24:06
|
|
|
smurfer: OT: Ja nüüd näita millisele 7-8 aastat vanale, eriti veel SDRAM-mäluga masinale Sa paned peale 2GB mälu. Hea kui selline vanake 512 või super-heal juhul midagi 1-st gigast midagi teab. |
Mu '96st pärit pentium 1 MMX jookseb vabalt 512M mäluga. 2003 lõpu poole ostetud kuid juba tol hetkel ~1-2a vana tehnoloogiat kasutav P4 jooksis lõdva randmega 2x1G mäludega ning kaks pesa olid veel vabad.
mis isegi suuremate, kui 32GB kõvaketastega hätta jääb. |
Toosama eespool kirjeldatud P1 kasutas vabalt 40G suurust ketast täies mahus.
tudiludi kirjutas: |
Sul on vaja VmWare Workstation'it |
Virtualbox on vähemalt sama hea, vähemalt kui võrrelda tasuta vmware vastu. Vmwarel pole isegi snapshote kui litsentsi ei osta.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
smurfer
HV Guru

|
25.04.2011 18:52:19
|
|
|
tahanteada, sinu jutust tuleb välja, et 2004 aastal müüdi poes peamiselt sdram mäluga masinaid, paremal juhul mäluühilduvusprobleemidega DDR mäluega arvuteid... - krt ma olin siis sel ajal ikka tõsiselt õnnega koos, kui 30-40 sel ajal müüdud arvutist (aasta lõikes, mitte üks partii) KÕIGIL olid DDR mälud ja hiljem tavaliste Kingstoni mäludega uuendades mingeid probleeme polnud... |
|
|
Kommentaarid: 351 loe/lisa |
   |
299 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spezz
HV veteran
|
26.04.2011 20:42:17
|
|
|
smurfer kirjutas: |
tahanteada, sinu jutust tuleb välja, et 2004 aastal müüdi poes peamiselt sdram mäluga masinaid, paremal juhul mäluühilduvusprobleemidega DDR mäluega arvuteid... - krt ma olin siis sel ajal ikka tõsiselt õnnega koos, kui 30-40 sel ajal müüdud arvutist (aasta lõikes, mitte üks partii) KÕIGIL olid DDR mälud ja hiljem tavaliste Kingstoni mäludega uuendades mingeid probleeme polnud... |
|
Avastasin, et Tahanteada lolli mula blokeermiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/ignore.php?mode=add&username=tahanteada&topic=105428
viimati muutis Spezz 29.04.2011 22:13:04, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
28.04.2011 21:13:16
|
|
|
Igatahes neid järjekordi ei ole mõtet taga ajada. Kasuta EasyBCD-d näiteks, näitad ära, milline süsteem millisel partitsioonil asub ja peaks murevaba olema.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|