Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Mobiiltelefonid ja fototehnika »  Nokia ennustab digikaamerate kadumist märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2, 3  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 20.04.2010 18:22:57 Nokia ennustab digikaamerate kadumist vasta tsitaadiga

link :: ERR

Nokia ennustab, et mobiiltelefonide kaamerad tõrjuvad välja nii tavalised kui ka professionaalsed digifotoaparaadid. Nokia Marketsi juhi Anssi Vanjoki hinnangul kukub kompaktkaamerate turg mobiilikaamerate arengu tõttu varsti kokku. "Ei ole vajadust kanda endaga kaasas raskeid objektiive," vahendas Kauppalehti tema sõnu.

Parimate nutitelefonide kaamerate pildi kvaliteet vastab enamiku kompaktkaamerate omale. Seni ei ole mobiilikaamerad oma nõrgema tehnika tõttu siiski suutnud nendega võistelda.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
siinus
HV Guru
siinus

sõnum 20.04.2010 18:33:12 vasta tsitaadiga

Kaovad nad jee
Samahästi võib nt Sandisk ennustada kodu helisüsteemide kadumist.

tagasi üles
Braien
HV Guru
Braien

sõnum 20.04.2010 18:45:58 Re: Nokia ennustab digikaamerate kadumist vasta tsitaadiga

tsitaat:
Parimate nutitelefonide kaamerate pildi kvaliteet vastab enamiku kompaktkaamerate omale.

Paljude nutitelefonide kaamerate pildikvaliteet ei jõua isegi Sony Cybershot seeria telefonide kaameratele järele rääkima siis kompakt- ja profikaameratest.
See uudis ajas ikka muigama küll, Nokia just ei üllata hea kaamerakvaliteediga icon_lol.gif

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 20.04.2010 18:47:04 Re: Nokia ennustab digikaamerate kadumist vasta tsitaadiga

braien334 kirjutas:
tsitaat:
Parimate nutitelefonide kaamerate pildi kvaliteet vastab enamiku kompaktkaamerate omale.

Paljude nutitelefonide kaamerate pildikvaliteet ei jõua isegi Sony Cybershot seeria telefonide kaameratele järele rääkima siis kompaktkaameratest.

Tõepoolest.Mul on mingi väga vana BENQ DC2300 seebikas ja näpitud uuema Nokia mobiili kaamera ei suutnud ära teha sellele icon_lol.gif
Küll aga näen ma tõsist võimalust, et MP3 mängijad suretab suuresti välja kuna helikvaliteet on võrreldav,mahud on juba enam kui piisavad+lisakaartide võimalus ja pole eraldi seadet vaja kaasas kanda thumbs_up.gif
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
KrisVr
HV Guru

sõnum 20.04.2010 18:54:06 vasta tsitaadiga

Võibolla tavalised digikaamerad tõrjutakse jah mingi aeg tulevikus välja, aga profi omad jäävad. Selline minu arvamus.
Kommentaarid: 30 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 27
tagasi üles
Reedikl
HV vaatleja
Reedikl

sõnum 20.04.2010 19:02:15 vasta tsitaadiga

Veidi huumorit meie argipäeva icon_lol.gif
Kui Nokia enda telefoni sisse peegelkaamera suudaks pista, siis küll, aga no kuulge.

Peace(h)
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
siinus
HV Guru
siinus

sõnum 20.04.2010 19:06:54 vasta tsitaadiga

midagi samaperversset nokia kunagi üritas icon_biggrin.gif
Spoiler Spoiler Spoiler

tagasi üles
Braien
HV Guru
Braien

sõnum 20.04.2010 19:10:19 Re: Nokia ennustab digikaamerate kadumist vasta tsitaadiga

djpvx kirjutas:
midagi samaperversset nokia kunagi üritas icon_biggrin.gif
Spoiler Spoiler Spoiler

tsitaat:
"Ei ole vajadust kanda endaga kaasas raskeid objektiive"

icon_lol.gif

kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 20.04.2010 19:21:45 vasta tsitaadiga

djpvx kirjutas:
Kaovad nad jee
Samahästi võib nt Sandisk ennustada kodu helisüsteemide kadumist.

aastal 2000 väitsid tugevad fotoznatokid, et digitaaltehnikast ei saa iialgi filmikaamera asendajat....
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 205
tagasi üles
Mihkel.
HV Guru
Mihkel.

sõnum 20.04.2010 19:24:24 vasta tsitaadiga

Tavaliste digiseepide kadumises olen ma enam kui kindel. Iseasi mis aja jooksul.

Digipeeglite asendamises aga ma küll nii kindel ei ole. See on ikkagi päris fototehnika. Iseasi muidugi kui digipeeglisse mobiiltelefon integreeritakse. icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 91 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 81
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 20.04.2010 19:28:10 vasta tsitaadiga

Aku paneb asja paika - kas helistad mitu p2eva ilma laadimata v6i tassid virna vahetusakusid kaasas ja vahetad neid usinasti.

Postitatud mobile device
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
stepzter
HV veteran
stepzter

sõnum 20.04.2010 19:41:33 vasta tsitaadiga

Füüsikaseadused kahjuks ei lase valgust koguvat pinda oluliselt väiksemaks teha. Sensori parandamisega võib tundlikust veel üks-kaks f-stop'i parandada, peale seda on kogu müra põhjustatud footonite saabumise statistilisest jaotusest. Optika puhul küll pindala ei saa vähendada, aga sügavuse suunas saab mõningaid edasiminekuid teha. Nt. periskoop optika, mis osades ultrakompaktites kasutusel võimaldab optikat 90 kraadi keerata, või "volditud optika" mis teeb objektiivi pannkoogiks. Seega kui Nokia just ei pea silmas lahendusi kus telefon on integreeritud kaamerasse, mitte vastupidi, võib tuleviku telefonikaameratelt oodata praeguste pisemate kompaktitega võrreldavat kvaliteeti. See turundaja tegelikult ilmselt pidas silmas hoopis seda et tarbijaid ei huvita kvaliteet, pea asi et mingi klõpsu kätte saab. Teatud point tal on, telefoni kaameraga tehtud pilt on oluliselt parem kui koju jäetud digipeegliga tegemata jäänud pilt. Samas ma selle pealt küll ei ennustaks kaameraturu surma. Ma kahtlustan et Nokia otsustajad ka seda ei usu, see rohkem selline Nokia nime üles pumpamiseks mõeldud turundusmull.
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 21.04.2010 02:13:05 vasta tsitaadiga

IMO viimase aasta jooksul on telefonikaamerad pigem taandarenenud icon_rolleyes.gif pea kõik kas täiesti ilma või miski über-noti LED surnud roti silmaga (ksenooni pole vist ühelgi uuel masinal näinud ja veidigi arvestatavad LED'id kadunud kui tina tuhka). pikslirallist on isegi turunduslikel eesmärkidel suisa loobutud (paar isendit vist on 8MP tulnud, valdav enamus 5 või alla).
vähemalt mulle on selline mulje jäänud, et enam ei pingutatagi, rääkimata mingi seadme väljasöömisest...

HA
HV Guru
HA

sõnum 21.04.2010 02:28:39 vasta tsitaadiga

üle 5MP on nagunii suht mõttetu sellest ~0,5cm suurusest optikast välja pigistada
pigem võiks tulla jah Xenon välguga telefone veel...siiamaani kasutan N82 sellepärast ainult icon_smile.gif

aga seda "ennustust" korralike kaamerate kadumisest facebookist lugesin enne...peab ikka huumorimeelt olema
Kommentaarid: 143 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 121
tagasi üles
KillerXP
HV Guru
KillerXP

sõnum 21.04.2010 04:34:47 vasta tsitaadiga

Mihkel. kirjutas:
Tavaliste digiseepide kadumises olen ma enam kui kindel. Iseasi mis aja jooksul.

Digipeeglite asendamises aga ma küll nii kindel ei ole. See on ikkagi päris fototehnika. Iseasi muidugi kui digipeeglisse mobiiltelefon integreeritakse. icon_biggrin.gif

ma küll oma digiseebi ammendumist lähima paari aasta jooksul telefoni poolt ei näe. Ükski telefon ei suudaks niivõrd mugavat konfigureerimist mulle tekitada kui mu praegune Powershot G11 suudab. Elusees ei viitsi miskise automaatrežiimi peal pilti teha... suht allergiline selle vastu lausa. Kui pisut kaugemale mõelda, siis telefon, millel oleks füüsiline mode, iso, säri komp ja veel func dial ei kujutaks ma küll ette, pisut kaugele jääks see telefonist. Optiline viewfinder muidust on ka A MUST lisa. Pildikvaliteedist ärme parem räägi, siis läheb lihtsalt naerulaadaks lahti..

See kõik ainult seepidest, peeglite pärusmaale ei suuda telefon elusees pürgida.Teelfon on siiski miniatuurne seade, pakkudes telefoniga kõiki neid konfigureerimisvõimalusi, mida peegel võimaldab ajaks kliendil pea sassi. Telefoni omanik pole valmis taolsieks konfigureerimise võimaluseks nagu peegelkaamera võimaldab.

Selle jutuga üritasin ma tegelikult eirata kõike sensori suurusest, suure kaamera eelistest stabiilsuses, mugavuses jne aga paraku ei saa seda kõrvale siiski jätta. Korralik kaamera on iga kell üle mingisugusest föönist.Ma kujutan ette, et mu G11 on lähima 5a või enama jooksul tunduvalt telefonitest võimsam, kuigi ma kavatsen teda uuendada aga see selleks..
Kommentaarid: 93 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 88
tagasi üles
HA
HV Guru
HA

sõnum 21.04.2010 06:06:14 vasta tsitaadiga

G11 pole päris seebikarp kah...

isegi IXUS 110 IS teeb ülihead pilti sellise junni kohta...telefone veel lähedal pole
Kommentaarid: 143 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 121
tagasi üles
nexus
HV veteran
nexus

sõnum 21.04.2010 08:40:26 vasta tsitaadiga

ei tea kas Nokia plaanib tootma hakata vahetatava objektiiviga digipeegelkaameratelefone icon_question.gif

mobiilipoed hakkavad müüma lisavarustusena telefonidele statiive.
Kommentaarid: 240 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 198
tagasi üles
psydeblo
HV Guru
psydeblo

sõnum 21.04.2010 08:42:06 vasta tsitaadiga

Nokial endal ju telefonidel eriti halvad kaamerad, väga kahtlane ikka sellist asja ennustada icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 148 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 135
tagasi üles
purexl
HV kasutaja

sõnum 21.04.2010 09:09:25 vasta tsitaadiga

Pole mõtet seda teemat tõsiselt võta, Nokia-l aprilli kuu ikka veel kestab icon_lol.gif
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
masterx
HV veteran
masterx

sõnum 21.04.2010 09:35:03 vasta tsitaadiga

Nokial rohkem mudeleid kui n82 ja 6700 ei teagi, mille kaamera kvaliteeti saab mõne digika pildiga võrrelda icon_cool.gif
Kommentaarid: 176 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 164
tagasi üles
martin366
HV Guru
martin366

sõnum 21.04.2010 09:37:23 vasta tsitaadiga

Pole küll päris ametlik aga siiski http://www.gsmarena.com/nokia_n8-3252.php 12MP kaamera on juba päris arvestatav kaup icon_wink.gif
Kommentaarid: 185 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 172
tagasi üles
RReinu
HV kasutaja
RReinu

sõnum 21.04.2010 09:45:34 vasta tsitaadiga

DefXtreme kirjutas:
Võibolla tavalised digikaamerad tõrjutakse jah mingi aeg tulevikus välja, aga profi omad jäävad. Selline minu arvamus.

täpselt...see võib küll juhtuda, kuna tõesti juba paljud lutsukaamerad teevad tavalistele seebikarpidele silmad ette. Kuid jah...ega korraliku digika vastu lutsukaameraga LIHTSALT EI SAA, gamoon...võrrelge juba objektiivide suurust...see mängib Väga suurt rolli juba!
Kommentaarid: 51 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 46
tagasi üles
masterx
HV veteran
masterx

sõnum 21.04.2010 10:18:57 vasta tsitaadiga

martin366 kirjutas:
Pole küll päris ametlik aga siiski http://www.gsmarena.com/nokia_n8-3252.php 12MP kaamera on juba päris arvestatav kaup icon_wink.gif

Mis neid pixleid ikka vaadata. Tahaks konkreetselt juba pilti näha ja siis saab edasi rääkida icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 176 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 164
tagasi üles
smartuser
HV vaatleja
smartuser

sõnum 21.04.2010 10:35:45 vasta tsitaadiga

martin366 kirjutas:

Megapixlid midagi paremax ei tee, kui masin ei suuda pilti protsessida... saab lihtsalt suurema resoga udukogu...

arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 21.04.2010 10:35:47 vasta tsitaadiga

masterx kirjutas:
martin366 kirjutas:

Mis neid pixleid ikka vaadata. Tahaks konkreetselt juba pilti näha ja siis saab edasi rääkida icon_biggrin.gif

mitte küll seesama tel aga digiseebi kandadele astuv küll:
http://www.gsmarena.com/samsung_sch_w880_amoled_12m-review-398.php

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Mobiiltelefonid ja fototehnika »  Nokia ennustab digikaamerate kadumist mine lehele 1, 2, 3  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.