Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Peale formatit ja reinstalli pole teisel kõvakettal faile(kõvaketas poolik) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 12.08.2009 21:00:33 vasta tsitaadiga

NephiX: See Sinu info on kindlasti kettal olemas, kuid pigem on see "juppidena" mööda ketast laiali, mitte ei ole ühtse tervikuna ühes kataloogis koos.

Ja kui need "jupid" üles leiad, siis pole mingit kindlust, et need filmid Sul ka tööle lähevad.

Viimatine ketas, millelt ise infot taastasin, siis seal oli täpselt nii, et videode info oli laiali mööda ketast ning mitte ükski neist leitud videodest tööle ei läinud.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
laurx
HV Guru
laurx

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 12.08.2009 22:34:57 vasta tsitaadiga

tahanteada, hetkeseisuga ei ole ma leidnud mainitud asjadest jälgi sellel kettal. ma ei tee sellist otsimist enam kolmandat kümnendat korda.. ma olen samas loll ja järjekindel..
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 13.08.2009 09:17:06 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
tahanteada, hetkeseisuga ei ole ma leidnud mainitud asjadest jälgi sellel kettal. ma ei tee sellist otsimist enam kolmandat kümnendat korda.. ma olen samas loll ja järjekindel..
Kui seal kettal on posu juppe random nimedega, siis need võivad vabalt olla tahanteada poolt mainitud palakesed. Nende tegelikku järjekorda sel juhul pole vist võimalik taastada ja kokkuliitmist üritada, kuna liiga palju susserdatud juba ketta kallal.... Ahjaa, tunnuseks, et nendega tegemist peaks olema see kui enamus neist on täpselt klastri suurused või kordsed oma mahult.
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 13.08.2009 09:22:00 vasta tsitaadiga

XYZ, kettal on faile ja kaustasid ja nimedega aga mitte midagi ei viita sellele, mis seal olema peaks. ilmselt on keegi teinud kettale quick formati.. kellegi riinu asjad saaks ilmselt kuni bootiva winini sealt tagasi.. kuna winupdate otsustas öösel masina resale saata läks järjekordne 4h vastu taevast.
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 13.08.2009 09:34:57 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
XYZ, kettal on faile ja kaustasid ja nimedega aga mitte midagi ei viita sellele, mis seal olema peaks. ilmselt on keegi teinud kettale quick formati.. kellegi riinu asjad saaks ilmselt kuni bootiva winini sealt tagasi.. kuna winupdate otsustas öösel masina resale saata läks järjekordne 4h vastu taevast.
Misasja - kas taastamise ajal oli masinal internetiühendus??? Misjaoks küll....

Ja nende tundmatute failide/kaustade suhtes ma juba mainisin tunnust - kui enamuse failide maht on täpselt klastri suuruse kordne, siis need on suurema(te) jupid.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 13.08.2009 09:48:27 vasta tsitaadiga

laurx: Uudishimust küsin, et kas Sa oma otsinguprogrammidele panid üldse setingute alt peale käsu, et: "Otsida üles / ja avalikustada ka kõik "unknown "failid / failijupid".
Ja teine asi mida ka uudishimust küsin, et kas panid setingutest ka selle paika, et ostitakse 100% infot (faile), sõltumata info / failide suurusest.

Kunagi sai erinevaid programme katsetatud ja siis oli näha, et:
- Suurem osa neist ei omagi sellist võimalust, et otsitakse taga 100% kogu infot, vaid et otsitakse ja taastatakse ainult teatud kindlaid infotüüpe.
- Ja teine asi, mis programmide katsetamisel näha oli, oli see, et Default seadete korral üldse ei otsita taga teatud suurusest suuremaid faile / failijuppe.

Ja seda eelpooltoodut põhjendatakse 3-e asjaga:
1. Kogu otsing osutub ajaliselt kordades pikemaks.
2. Tõenäoliselt ei hakka omanik otsima oma infot "Unknown Info" hulgast.
3. Omanik ei suuda seda "Unknown Info"-faili tööle saada.

Ning, et ajakulu võib suureks osutuda, seda näitasid tollal katsetused, et kui lubada "kogu info otsing" ja ka "gigabaidiste failide otsing", siis venis (arvutuslik) otsinguaeg a 3-4 ööpäeva pikkuseks.
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 13.08.2009 10:04:34 vasta tsitaadiga

Arvutused on nagu nad on aga ka reaalne läbitöötamisaeg võib näiteks 80 gigase ketta puhul sõltuvalt veel bad sektorite arvust olla rahumeeli 1-2 ööpäeva....

Ja "unknown info"-failide töölesaamine ------- tuleb sisse piiluda hex-editoriga, siis heal juhul saab tuvastada, et millega tegemist ja õige nime anda.
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 13.08.2009 10:44:05 vasta tsitaadiga

XYZ, masin, mille küljes ketas on, omab jah internetiühendust. mälu järgi oli winupdate kinni sellel aga siiski polnud. kuna väidetakse, et ketas on füüsiliselt korras, peaks olema sinna kirjutatud info uue partitsioonitabeli all olemas. seal on jäljed 9st ntfs failisüsteemist aga neis kõigis sisalduvad valed asjad. täiesti nimedega ja kasutatavad.. kuigi pealevaadates on ketas poolenisti formaatimata ja tühi. nagu toivos ütles, pole tema kindel, kas sinna kettale asjad kopeeriiti üldse.
hetkel on tunne, et kettal on olnud ka FAT32 failisüsteem ja sealt pealt on leitud ca 23k faili.. vaatame, mis tulemus pooleteise tunni pärast näitab.

XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 13.08.2009 10:57:30 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
XYZ, masin, mille küljes ketas on, omab jah internetiühendust. mälu järgi oli winupdate kinni sellel aga siiski polnud. kuna väidetakse, et ketas on füüsiliselt korras, peaks olema sinna kirjutatud info uue partitsioonitabeli all olemas. seal on jäljed 9st ntfs failisüsteemist aga neis kõigis sisalduvad valed asjad. täiesti nimedega ja kasutatavad.. kuigi pealevaadates on ketas poolenisti formaatimata ja tühi. nagu toivos ütles, pole tema kindel, kas sinna kettale asjad kopeeriiti üldse.
hetkel on tunne, et kettal on olnud ka FAT32 failisüsteem ja sealt pealt on leitud ca 23k faili.. vaatame, mis tulemus pooleteise tunni pärast näitab.
Sellise töö ajaks on targem võrgukabla tagant ära võtta....
Need valed asjad - kui nad on mingi eelmise formati failsüsteemi jäänuste alusel tuvastatud, siis võvad taastusprogrammile tõesti tunduda korralikena aga tegelikuses seda tõenäoliselt pole. S.t. kui neid teisele kettale ära kopeerida ja sisse kiigata, siis võib seal sisuks olla mida tahes - õige asi / jupp õiget ja jupp valet segamini / täiesti mõne muu faili sisu. See, et quick-formati järel on säilinud kettal füüsiliselt eelmise failsüsteemi tükke ükskõik kui tervikliku osana ei päästa neid n.ö. tegelikke andmesektoreid ülekirjutamisest. Uuel failsüsteemi eksemplaril on oma sektorite arvestus koos kõigi sellest tulenevaga.
tagasi üles
NephiX
HV veteran

sõnum 13.08.2009 12:05:00 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
XYZnagu toivos ütles, pole tema kindel, kas sinna kettale asjad kopeeriiti üldse.

mai tea mitu korda peab korrutama, aga ma olen kindel, et seal peavad olema minu failid peal. isegi kui 80gb kettalt kopeerimine ebaõnnestus (kuigi mäletan täpselt, et ta näitas coping ja läksin ise poodi, sest asi pidi aega võtma mingi 8mintsa) siis osad failid (filmid, PB) on seal raudpolt

edit: harin ennast natukene. kui on tehtud quick format, siis ei õnnestu faile kätte saada?
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 96
tagasi üles
SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 13.08.2009 12:11:29 vasta tsitaadiga

NephiX kirjutas:
laurx kirjutas:
XYZnagu toivos ütles, pole tema kindel, kas sinna kettale asjad kopeeriiti üldse.

mai tea mitu korda peab korrutama, aga ma olen kindel, et seal peavad olema minu failid peal. isegi kui 80gb kettalt kopeerimine ebaõnnestus (kuigi mäletan täpselt, et ta näitas coping ja läksin ise poodi, sest asi pidi aega võtma mingi 8mintsa) siis osad failid (filmid, PB) on seal raudpolt

edit: harin ennast natukene. kui on tehtud quick format, siis ei õnnestu faile kätte saada?

8 minutiga ei jõua just väga palju datat kopeerida.

quick formatiga üldiselt saab failid kätte.
Kommentaarid: 84 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 74
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 13.08.2009 12:23:33 vasta tsitaadiga

tsitaat:

8 minutiga ei jõua just väga palju datat kopeerida.

quick formatiga üldiselt saab failid kätte.

1. just. 2. fulliga saab ka.
hetkel on leitud ca 32k faili.. FAT32 siis.. selle ketta peal on elatud päris palju elu icon_razz.gif

NephiX
HV veteran

sõnum 13.08.2009 12:38:43 vasta tsitaadiga

no see oli äkki mingi 11minti..aga teema oli selles, et enne selle ketta peal oli mingi 25-35gb olemas
"uude arvutisse" kaust peaks olema mingi 6-7gb, maybe rohkem-vähem
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 13.08.2009 20:18:26 vasta tsitaadiga

kui ma homseks targemaks saanud pole, kuulutan end rumalaks ja annan järgmisele huvilisele teatepulga üle.
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 14.08.2009 10:22:29 vasta tsitaadiga

tahab veel keegi proovida icon_wink.gif ? ketas on füüsiliselt korras ja teostatud ainult lugemisi mitte kirjutamist, seega on olukord kettal sama, mis minu kätte sattudes.
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 14.08.2009 11:00:01 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
tahab veel keegi proovida icon_wink.gif ? ketas on füüsiliselt korras ja teostatud ainult lugemisi mitte kirjutamist, seega on olukord kettal sama, mis minu kätte sattudes.
Heips!
Proovida ma ei soovi, kuid...
Mingil igiammusel ajal(mõned aastad tagasi) kustutasin eksikombel vale partitsiooni ja - edasine pole oluline, kuid kasuta soovi korral oma fantaasiat icon_smile.gif
Tookord õnnestus mul kustutatud partitsioon mingi Live-CD *nix partitsiooni-utiliidiga(vist mingi Partition Manager/Magic vms) taastada. Kui mälu ei peta, siis oli sel utiliidil ka kustutatud/kadunud failide taastamise featuur. Sai taastada nii partitsiooni, kui ka ainult soovitud andmeid sellelt partitsioonilt. Äkist oleks sellisest utiliidist abi? icon_rolleyes.gif
Paraku pole mul meeles utiliidi täpne nimi ega versioon, kuid Sõber-Google juhatab kindlasti kõik-võimalike andmetaastus utiliitide juurde ja nende seast ehk leiaks ka vajaliku, mis aitaks konkreetse juhtumi lahendada icon_smile.gif

Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 30
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 14.08.2009 11:18:30 vasta tsitaadiga

sellel kettal on päris palju " vanu " partitsioone aga mitte seda, mis otsitavat sisaldaks.
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 16.08.2009 11:31:28 vasta tsitaadiga

Kui huvilisi ei leidu, siis võin korra proovida. On mingid programmid, mida ma pole veel reaalselt katsetada saanud, kuid mis lühikatsetustel on üsna huvitavaid asju näidanud.

Edit:
Ketas on siis minu käes ja väike kokkuvõte GetDataBacki tulemusest:
1. Ketas on esmakordselt installitud (formaaditud) aastal 2007.
2. Ja ketta esmane kasutaja ongi siis see "saladuslik Riin", kellest on ka juba eespool juttu.

3. "Formaatimata kettaosa" sisaldab infot a 40GB ja selle info sees on täiesti olemas üks "Unknown" nimega Folder, mis igatahes sisaldab "Unknown nimedega" 7-t AVI-formaadis filmi.
Filmifailid on ise korras ning avanevad. Ja tundub et tegu ongi sellesama kopeeritud ja kaotsiläinud filmikataloogiga.

4. Praegu kopeerin MP3-sid, millede arv kokku on a 1200 ning oletada võib, et vähemalt osa kadunud MP3-dest asub siin nende hulgas. Ja ülejäänud MP3-d on sel juhul esmase kettaomaniku "Riin" MP3-d.
tagasi üles
NephiX
HV veteran

sõnum 20.08.2009 00:22:50 vasta tsitaadiga

niih ketas käes ja kõige tähtsamad failid käes.
veel kord suured tänud tahanteada-le!
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Peale formatit ja reinstalli pole teisel kõvakettal faile(kõvaketas poolik) mine lehele eelmine  1, 2
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.