Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Sülearvutid »  Probleem Windowsi peale panemisega märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
unustasin
HV vaatleja

sõnum 01.07.2009 00:11:13 Probleem Windowsi peale panemisega vasta tsitaadiga

Nimelt ostsin tutika sülearvuti Ordi Enduro 6490BF Plus, mingi paar tundi tagasi jõudis kohale.
Kui üritan sellele Windows XP-d peale panna, järgneb stop 0x0000007b.
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=351915 peaks aitama, aga sealse õpetuse järgi paned need driverid peale sellele arvutile kus praegu oled?

Igatahes jäin jänni :3. Tõmba uusimad Inteli AHCI/SATA draiverid -> http://downloadmirror.intel.com/17412/eng/IATA88ENU.exe (ver. 8.8.0.1009 - 6,75MB)
ja paki need lahti käsuga: IATA88ENU.exe -a -p C:\Intel\

Kuias ma pakin midagi lahti käsuga? Kui 2korda peale clickin tuleb kiri "doesn't meet requirements"(jah see masin on sitt, milles ma praegu olen)

Pean mingid puuduvad driverid peale laskma selle CD pealt, mis arvutiga kaasa tuli? Aga kuidas?

Aidake icon_cry.gif

EDIT: Googeldades on igal pool lahendus BIOS SATA vahetamine IDEga või RAIDiga või vastupidi. Aga kui mina arvuti käivitamisel F2 clickin ei ole seal selliseid võimalusi midagi vahetada...
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
2 trini
HV veteran
2 trini

sõnum 01.07.2009 08:52:41 vasta tsitaadiga

nja... käsuga pakid command prompt aknas, aga küsimuse järgi paistab, et sellega võivad tekkida raskused icon_biggrin.gif
start - run - cmd - saad command prompt akna lahti ja pead liikuma sinna kataloogi kus see exe on

edit: ja mis mõtled sellega, et "arvutile kus praegu oled" ? draiverid integreerid nLitega xp plaadile
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 01.07.2009 09:09:29 vasta tsitaadiga

unustasin, sellel läpparil saab AHCI kinni panna, peale mida installeerub XP probleemideta:
tsitaat:
sata ahci enable/disable utility

http://www.ordi.ee/EPood/BrowseDocuments.aspx?DocID=121

unustasin
HV vaatleja

sõnum 01.07.2009 10:51:56 vasta tsitaadiga

Skeptik kirjutas:
unustasin, sellel läpparil saab AHCI kinni panna, peale mida installeerub XP probleemideta:
tsitaat:

Aga kuidas ma seda teen? Ma ei kujuta ette kuidas ma saan midagi sealt plaadi pealt arvutisse panna kui OSi peal pole.
Muide integreeerisin need driverid XP plaadile ära, aga nüüd kui windowsi peale panna üritan tuleb : The file iaStor.sys is corrupted. Press any key to continue.
tagasi üles
A.S.
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 01.07.2009 11:43:34 vasta tsitaadiga

unustasin kirjutas:
Muide integreeerisin need driverid XP plaadile ära, aga nüüd kui windowsi peale panna üritan tuleb : The file iaStor.sys is corrupted. Press any key to continue.

On ju 2 samanimelist faili:
\winall\Driver\IaStor.sys <- 32. bitisele opsüsteemile
\winall\Driver64\IaStor.sys <- 64. bitisele opsüsteemile
Sealt valisid ikka õige?

unustasin kirjutas:
Ma ei kujuta ette kuidas ma saan midagi sealt plaadi pealt arvutisse panna kui OSi peal pole.

Aga see OS võib sul olla kus iganes, kasvõi CD plaadi peal.

tagasi üles
unustasin
HV vaatleja

sõnum 01.07.2009 15:11:49 vasta tsitaadiga

A.S. kirjutas:
On ju 2 samanimelist faili:
\winall\Driver\IaStor.sys <- 32. bitisele opsüsteemile
\winall\Driver64\IaStor.sys <- 64. bitisele opsüsteemile
Sealt valisid ikka õige?

Heh, olin jah vale võtnud.
Nüüd kirjutasin uuele plaadile ja lasi Windowsi peale panna. Aga nüüd kui clickin "Start windows normally" ei juhtu midagi, vaid teeb restardi ja peagi olen jälle samal kohal. Seal safe modeina minnes kõik sama, peale clickides läheb pilt mustaks ja toimub restart.
No, mis jama see nüüd siis on!? icon_neutral.gif

EDIT: Aaa, korra enne restardi tegemist sähvatab sinine screen, tundub sama stop 0x0000007b, mis ennegi. MIDA HELLI!
tagasi üles
egert
Kreisi kasutaja
egert

sõnum 01.07.2009 15:17:46 vasta tsitaadiga

Aga kui saab panna BIOS-is äkki IDE - ACHI asemel, mis siis saab ?
Või ma nüüd saan täiesti valesti aru icon_biggrin.gif

unustasin
HV vaatleja

sõnum 01.07.2009 15:24:44 vasta tsitaadiga

egert kirjutas:
Aga kui saab panna BIOS-is äkki IDE - ACHI asemel, mis siis saab ?
Või ma nüüd saan täiesti valesti aru icon_biggrin.gif

BIOS on ikka see kui läpaka käivitamise ajal clickid F2 ja tuleb mingi halli ja sinisega setup?
KUi jah, siis ma ei saa siin midagi muuta. Siin on kolm peavalikut : MAIN - BOOT - EXIT
MAINis on ainult aeg ja kuupäev, BOOTis "Boot priority order" ning "Excluded from boot order".
Seal BOOTis ei saa ma midagi muuta, aga "Boot prority order"is on:
1. IDE 1: bla bla DVD RW blabla
2. IDE 0: Hitachi blablabla
3. USB FDC
4. USB HDD
tagasi üles
siLc
HV Guru

sõnum 01.07.2009 15:59:26 vasta tsitaadiga

Sel mudelil ei saa BIOS-st IDE/AHCI reziimi muuta.

unustasin, tee endale üks buutiv USB pulk selle õpetuse järgi ja pane sinna AHCI_DIS.EXE, mille saad...
Skeptik kirjutas:
tsitaat:

...siis buudi masin sellelt pulgalt üles, kirjuta avanenud käsureale ACHI_DIS ja sõtku enterit. Proge peaks siis oma töö ära tegema, tee restart ja asu mudimata plaadilt XP-d installima.
tagasi üles
unustasin
HV vaatleja

sõnum 01.07.2009 19:43:04 vasta tsitaadiga

Sain kuidagi peale icon_wink.gif !
Nüüd selline küsimus, et kuna selle arvutiga(Ordi Enduro 6490BF Plus) kaasas oleval driverite plaadil on saadaval ainult VISTA driverid, kas ma pean KÕIK need driverid järgmiselt lehelt peale panema: http://www.ordi.ee/EPood/BrowseDocuments.aspx?DocID=121 ?

siLc'u driverite teemast oli soovitatud just seda lehte, aga kas ma pean sealt panema KÕIk driverid peale.
Video kaardi driveri tõmbasin "185.85_notebook_winxp_32bit_whql", mis peaks hetkel parim olema, kuna sain selle soovitatuna NVIDIA lehelt.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 01.07.2009 20:32:47 vasta tsitaadiga

lase peale jah, samas järjekorras nagu nad seal on. kui tv-kaarti sees pole, siis seda ära lase, samuti pole wow video&audio vajalik.
unustasin
HV vaatleja

sõnum 01.07.2009 20:39:06 vasta tsitaadiga

Skeptik kirjutas:
lase peale jah, samas järjekorras nagu nad seal on. kui tv-kaarti sees pole, siis seda ära lase, samuti pole wow video&audio vajalik.

Aga seal Realtek Audio driver 2.07 version, tõmbasin uuima 2.27, panen ikka uuema peale icon_biggrin.gif?
tagasi üles
siLc
HV Guru

sõnum 01.07.2009 20:44:02 vasta tsitaadiga

Realtek HD audio võib ikka uuem olla aga erilist vahet pole.
tagasi üles
A.S.
HV Guru

sõnum 01.07.2009 20:45:03 vasta tsitaadiga

Kui mõne uuema draiveri leiad, siis ikka pane uuem. See käib kõigi draiverite kohta.

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 01.07.2009 20:49:59 vasta tsitaadiga

unustasin kirjutas:
Skeptik kirjutas:

Aga seal Realtek Audio driver 2.07 version, tõmbasin uuima 2.27, panen ikka uuema peale icon_biggrin.gif?

loomulikult. kui rauatootja enda kodukal uuem versioon on, siis tasub ikka seda eelistada.

unustasin
HV vaatleja

sõnum 01.07.2009 21:07:23 vasta tsitaadiga

Aga kas nende driverite kaustad peab alles jätma, selle kausta koos failidega kus algul asub Setup?
Nendega, mis ise tõmban on lihtne - installid ära ja kõik, aga need mis sealt ordi lehelt saab tulevad igast muude vidinatega. icon_biggrin.gif
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 01.07.2009 22:23:02 vasta tsitaadiga

Igaks juhuks võid alati kõige uuemad driverid plaadi peale kirjutada, et järgmisel korral vähem otsimist oleks icon_wink.gif
tagasi üles
unustasin
HV vaatleja

sõnum 02.07.2009 00:25:16 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
Igaks juhuks võid alati kõige uuemad driverid plaadi peale kirjutada, et järgmisel korral vähem otsimist oleks icon_wink.gif

Teen seda ! thumbs_up.gif

Kas soovitate lasta peale SP3e? Kas see teeb arvuti aeglasemaks ja kuidas m6jub m2ngimisele? icon_biggrin.gif
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 02.07.2009 00:38:18 vasta tsitaadiga

kindlasti peale. ei tee midagi aeglasemaks.
unustasin
HV vaatleja

sõnum 03.07.2009 00:08:42 vasta tsitaadiga

Ei hakka uut teemat tegema ja küsin tekkinud probleemi kohta abi siit.
Panin täna Service Pack 3 peale ja tegin kõik updated ära. Algul oli kõik normis, aga siis lampi netis surfates tuli läg. Siis minimizisin akna ja aken, aga üks kolmandit aknast jäi all serva alles. Kuidagi ära ei kadunud, seal sees ja sellest allpool(alumine riba) polnud võimalik midagi teha ning tegin restardi.
Aga juba arvuti uuesti käivitumisel oli 1/3 ekraanist must triip, hiljem võttis loading screeni värvid.
Siis panin arvuti natukeseks ajaks kinni ja kui uuesti lahti tegin oli k6ik korras, aga peale 5 minutit tuli see ala tagasi. Kuigi see on nüüd desktopi värvi, on selgelt näha triipu kust see algab. Selle ala sees hiir on uimane ja pole võimalik kuskile clickida.

icon_confused.gif Millest see tuli, mida teha?
Kas viga ekraaniga, JUBA GARANTIISSE ?!

Ekraani ei muljutud, ega saanud niiskust.

EDIT: Uurisin natuke ja panin tähele, et mul vist ülekuumenemisega probleeme.
Pmst. kui panen arvuti käima on temp 57' ja siis umbes iga 6 seciga tõuseb temperatuur kraadi võrra kuni 80'. Ja siis hakkab jahutus tööle ja langeb kuni 65ni ja siis jahutus seiskub ja temp tõuseb jälle 80neni. (SEE KÕIK SELLEL AJAL KUI TÖÖTAB AINULT SPEEDFAN proge, MIS TEMPERATUURE NÄITAB)
Temperatuurid muidu: HD0 32'-34', Core 0 ja Core 1 35'-40' ja siis GPU ning Core 60'-80'

On see normaalne? Kas äkki peaks mul jahutus varem tööle hakkam, kui alles 80kraadi peal?
tagasi üles
apelsin16
HV veteran
apelsin16

sõnum 03.07.2009 00:15:14 vasta tsitaadiga

mis arvuti on esiteks?
tagasi üles
siLc
HV Guru

sõnum 03.07.2009 00:17:05 vasta tsitaadiga

apelsin16 kirjutas:
mis arvuti on esiteks?

unustasin kirjutas:
Nimelt ostsin tutika sülearvuti Ordi Enduro 6490BF Plus

Uhuh, esimeses postis kohe esimeses lauses.
tagasi üles
apelsin16
HV veteran
apelsin16

sõnum 03.07.2009 00:18:42 vasta tsitaadiga

ups ma arvasin et keegi teine kasutab seda teemat kui teema algataja. icon_redface.gif
tagasi üles
unustasin
HV vaatleja

sõnum 03.07.2009 11:23:58 vasta tsitaadiga

APPI icon_sad.gif
See ei tule ka vist üle kuumenemisest(vb TULI), kuna panin praegu arvuti külmalt käima ja kohe algul oli see UIMANE riba...
Keegi ei oska öelda, mis jama see on? Kas ma pean tõesti 3 päeva vana arvuti garantiisse viime !?
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 03.07.2009 11:30:47 vasta tsitaadiga

kui vja siis pead. meil oli tööjuures arvutite vahetamine ja umbes kümmekond läksid kohe peale kastist võtmist uuele ringile. kõige "vingemad" olid kaks lauajaama, millel emaplaadi kruvid olid panemata. õnneks voolu sisse ei pannud aga ise kruvima ka ei viitsinud hakata.

kus su kast asub?

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Sülearvutid »  Probleem Windowsi peale panemisega mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.