Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Mobiiltelefonid ja fototehnika »  Nikon D90 - filmimisfunktsiooniga uus keskklassi DSLR mudel märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2, 3  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 28.08.2008 13:33:17 Nikon D90 - filmimisfunktsiooniga uus keskklassi DSLR mudel vasta tsitaadiga

link :: Mikromaailm

Nikon Europe teatab täna uuest suurest sammust edasi keskklassi DX-formaadi D-SLR-toodetes: esitletakse mudelit D90. D90 avab uued võimalused fotograafiahuvilistele kõikidel tasemetel, olles maailma esimene filmimisfunktsiooniga keskklassi D-SLR-toode, mis pakub tõelist kinoefekti ja oivalist pildikvaliteeti ning sisaldab Nikoni uue põlvkonna DX-formaadi lipulaeva D300 uuenduslikke kõrgetasemelisi funktsioone.

D90 kvaliteet on garanteeritud 12,3 megapiksli, uue disainiga DX-formaadis CMOS-pildianduri ja Nikoni enda EXPEED-i pilditöötlustehnoloogiaga. Täiustatud funktsioonid, nagu vaade reaalajas, kaadri tuvastamine, aktiivne digitaalvalgustus, pildikontroll ja ISO-tundlikkuse ulatus 200-3200 (ISO 6400 ekvivalent Hi1-le ja ISO 100 ekvivalent Lo1-le), võimaldavad rakendada loovust peaaegu igas tegevuspaigas. Kaamera ergonoomiline korpus koos paigutusega intuitiivseks käsitsemiseks tagab nende funktsioonide hõlpsa kasutamise.

Jordi Brinkman, Nikon Europe B.V. tootejuht: „D90 kombinatsioon D300 pilditehnoloogiast ja uudsetest funktsioonidest, nagu vaade reaalajas, D-film, kaadrituvastamine ja pildikontroll, kinnitab veelkord Nikoni juhtivat rolli pilditöötluse tehnoloogiates. Lisades uudsed, kõrgetasemelised funktsioonid, nagu CMOS-pildiandur ja äärmiselt ulatuslik ISO-tundlikkuse ulatus, oleme veendunud, et uus kaamera äratab kõigis kirglikes fotograafides jätkuva huvi järgmiste sammude vastu fotograafias.”

Tehnilised andmed:
    * 12.9 megapiksline DX formaadis CMOS sensor
    * 3.0" LCD ekraan (sama, mis D300 ja D3)
    * Live View (vaade reaalajas LCD ekraanilt)
    * Näotuvastus
    * Sensori puhastus (väristamine)
    * Filmimine kuni 1280x720 (24 kaadrit/s) mono heliga
    * ISO 200-3200 (100-6400 laiendatult)
    * 4.5 kaadrit/s pildistamine
    * GPS asukoha salvestamine pildile (lisaseadmega)
    * Expeed pildiprotsessor
    * Kaal 703g

Videosalvestuse näite leiab SIIT.

D90 ilmub müügile septembri lõpus ning tema tootja soovitatud jaehind on 899 eurot.
Kommentaarid: 465 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 358
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Foxxx
HV veteran
Foxxx

sõnum 28.08.2008 13:36:04 vasta tsitaadiga

Ei koida minu jaoks, miks on vaja mitu asja kokku panna. Videokaamerad pannaks pildistama, Fotokaamerad filmima.
Digiseepide puhul saan ma täitsa aru, et selline asi on, need ongi sellised universaalsed lelud, aga peegelkaamera puhul tundub pisut mõttetu.
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kami
HV kasutaja

sõnum 28.08.2008 14:10:35 vasta tsitaadiga

Foxxx kirjutas:
Ei koida minu jaoks, miks on vaja mitu asja kokku panna. Videokaamerad pannaks pildistama, Fotokaamerad filmima.
Digiseepide puhul saan ma täitsa aru, et selline asi on, need ongi sellised universaalsed lelud, aga peegelkaamera puhul tundub pisut mõttetu.

Mõttetu? Liiga pinnapealne arvamus nagu. See kaamera on ju amatöörfilmitegijatele kui taevalik kingitus, sest sellist DOFi saab alles 20 000 dollarit maksvatelt profivideokaameratelt. Vaatasid ikka videonäidist? Täiesti uskumatu, kui mõnusat pilti ta suudab teha. Tõsi, filmimiseks on kindlasti parem kasutada spetsiaalset käsikaamerat, kuid kui on pealehakkamist ning tahtmist, siis selle fotoka filmimisfunktsioonil on vaieldamatult parim hinna-kvaliteedi suhe icon_smile.gif
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
Foxxx
HV veteran
Foxxx

sõnum 28.08.2008 14:18:54 vasta tsitaadiga

Ei saanud kahjuks vaadata selles arvutis kus olen. Pisut skeptiline olen selles osas, et 900 eurosele kaamerale pannakse kokku tehnikat mida saaks AINULT muidu 20 000 Dollariliste kaamerate puhul.
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
Tar
HV kasutaja
Tar

sõnum 28.08.2008 14:23:03 vasta tsitaadiga

Veel paar aastat ja DSLR kerega saab 1080p60 H.264 24+ Mbps üles võtta...
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 28.08.2008 14:32:39 vasta tsitaadiga

Iga kell filmin enne videokaameraga kui fotokaga... seda pole isegi mugav käes ju hoida filmimiseks.
rex
HV Guru
rex

sõnum 28.08.2008 14:34:43 vasta tsitaadiga

Foxxx kirjutas:

Eks reisule ole 1 kaamera kergem kaasa vedada kui 2. Demo järgi on filmimise kvaliteet küll igati okei. thumbs_up.gif
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 226
tagasi üles
madd0g
HV veteran
madd0g

sõnum 28.08.2008 15:00:42 vasta tsitaadiga

Filmimiseks küll kallis lelu, pildistamiseks täitsa ok. Nagu nikon D80 omalajal.
KrikU
HV veteran
KrikU

sõnum 28.08.2008 17:12:48 vasta tsitaadiga

Mis formaadis videot see aparaat teeb? Loen mujalt, et 720p aga muud infi pole. Ikka MPEG4 ? Siis on küll hea thumbs_up.gif

Varsti hakkan ostuabist otsima tänapäevast pilli mis vähemalt 640x480 MPEG4 teeb (SD kaardile), nagu mu igivana Olympuse seebik.
Kommentaarid: 129 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 119
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 28.08.2008 17:18:47 vasta tsitaadiga

KrikU, võta Canon HF100, mis sa selle 640x480 ikka teed. 1920x1080 on mõttekam icon_wink.gif
2III7
HV veteran
2III7

sõnum 28.08.2008 17:37:19 vasta tsitaadiga

tsitaat:
D-Movie Mode—Cinematic 24fps HD with sound: Record cinematic-quality movie clips at up to 720p HD (1280 x 720 pixels) in Motion JPEG format, enhanced by NIKKOR interchangeable lens quality and versatility.
icon_lol.gif
Kommentaarid: 158 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 143
tagasi üles
KillerXP
HV Guru
KillerXP

sõnum 28.08.2008 17:40:56 vasta tsitaadiga

Kui aus olla siis ootasin ma seda hetke küll kuniks peeglid võtaksid omaks filmimise omaduse (vähemasti kuniks pildistamine ise sellepealt ei kannata). Iseenesest hea on ju võtta peegel kaasa ja vahest juhtub hetki kus on soovi miskit siiski videona ülesse võtta. Samas muidugist seda pidevalt teha küll ei sooviks. Kilone kobakas filmimiseks on ikkagi pisut palju arvestades, et kõik käe värinad ja vajumised on pärast videolt näha ning see vähendab naudingut selle vaatamisel. Enamasti ostetakse ikkagist kallist ja võimsamat asja selle mõttega, et ta sooritaks hästi oma alas, oleks kvaliteetne ja kui peaks vajadus tekkima siis saad ka pisut miskit muud sellega teha.

Muidugist mono heli ja 24fps tõesti väga ei köida... 30fps võiks siiski olla koos stereoga icon_biggrin.gif liiga palju tahetud vist icon_razz.gif
Kommentaarid: 93 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 88
tagasi üles
futu
HV vaatleja

sõnum 28.08.2008 17:45:05 vasta tsitaadiga

ma ei saanud sealt aru, kas ta filmimise jooksul teravustab ka?
aga mõnes osas on need fotokad küll eelmises sajandis, ei võinud siis kohe gps moodulit sisse ehitada?
saaks paugust suure kampaania teha. väiksematestki upgrade'dest on suur kampaania välja imetud, kasvõi iphone edge -> iphone 3g

KillerXP
HV Guru
KillerXP

sõnum 28.08.2008 17:54:42 vasta tsitaadiga

futu kirjutas:
ma ei saanud sealt aru, kas ta filmimise jooksul teravustab ka?
aga mõnes osas on need fotokad küll eelmises sajandis, ei võinud siis kohe gps moodulit sisse ehitada?
saaks paugust suure kampaania teha. väiksematestki upgrade'dest on suur kampaania välja imetud, kasvõi iphone edge -> iphone 3g

nu iseenesest sisseehitatud GPS moodul kasutab akut päris tugevalt. Mu telefoni aku mis on 1500mAh kestab niisama ainult kõneledes ligi nädala. Samas GPSi kasutamine vähendab selle aja kusagile 10h kanti vast. Usutavasti inimesed kes on harjunud kasutama oma akut ligi 500 pildi tegemiseks ei sooviks, et nende piltide arv vast ligi 200 pildi kanti kahaneks. Tavaliselt inimene ikka võtab kaamera välja, teeb pildi kähku ära ja liigub edasi. Pole tal aega oodata kuniks GPS lõpuks teda ülesse leiaks seega peaks GPS taustal töötama ja jälgima sinu asukohta.
Kommentaarid: 93 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 88
tagasi üles
jancool
HV kasutaja
jancool

sõnum 28.08.2008 19:17:32 vasta tsitaadiga

Väga kena soorutis Nikonilt. See paneb kindlasti paugu ka teistele tootjatele (Canon, Pentax, Olympus,...), kes oma lelusid täiustama hakkavad. Konkurents on alati teeretulnud thumbs_up.gif.

tsitaat:
Eks reisule ole 1 kaamera kergem kaasa vedada kui 2. Demo järgi on filmimise kvaliteet küll igati okei.

Täiesti ühel nõul sinuga.
Kommentaarid: 31 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 29
tagasi üles
smurfer
HV Guru
smurfer

sõnum 28.08.2008 19:37:13 vasta tsitaadiga

KillerXP kirjutas:
Muidugist mono heli ja 24fps tõesti väga ei köida... 30fps võiks siiski olla koos stereoga icon_biggrin.gif liiga palju tahetud vist icon_razz.gif

Siis on hea lihtne upgradeda nt D95 vms ja uuesti raha küsida icon_lol.gif

yllar
HV kasutaja

sõnum 28.08.2008 22:16:02 vasta tsitaadiga

KillerXP kirjutas:
Kilone kobakas filmimiseks on ikkagi pisut palju arvestades, et kõik käe värinad ja vajumised on pärast videolt näha ning see vähendab naudingut selle vaatamisel.

Muuseas mul endal videokaamera kaalub suure aku ja läätsega koos umbes 1kg ja mina näen selles vastupidist probleemi - võiks veel raskem olla (muidugi ka vastavalt näiteks suurema sensoriga jne, mitte lihtsalt täiendava metalliga). Nimelt minu arvates on suure kaameraga tehtud pilt oluliselt stabiilsem kui kerge seebikarbiga tehtud pilt (seda nii käest kui jalalt filmides).
KillerXP kirjutas:

Mono heli pole jah just parim (hea mikrofoni korral aitab ühe inimese jutu salvestamiseks) ... aga kui 24fps on vähe, siis pole sul ei kinosse ega teleri ette asja. Professionaalsed filmid tehakse filmikaameratega mille kaadrisagedus ongi 24fps, PAL standardile vastav video on 25 fps - ehk kõik see mis euroopa videokaamerad peamiselt salvestavad, NTSC standardile vastavad videokaamerad salvestavad 30 fps, seda siis peamiselt Ameerikas, aga nende pilt on jälle eurooplaste omast väiksema resolutsiooniga icon_wink.gif Sujuva pildi alumine piir on umbes 15 fps, mida veebivideodel on mõistlik kasutada icon_idea.gif
Ehk kokkuvõtvalt on see kaamera juba päris asjalik konkurent odavatele videokaameratele.

Näidisvideot kommenteerides leidsin endiselt fotokaameratele tüüpilised vead: aktiivne valgusnivoo reguleerimine ja taustamüra (kuigi pilt oli siiski päris talutav). Pigem huvitaks kas filmimise ajal zoomida saab - seda ei lugenud kuskilt välja ja see on paljudel teistel mudelitel keelatud (heliga salvestamisel).
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 28.08.2008 22:16:18 vasta tsitaadiga

ikka saab zoomida, ega objektiivi siis saa kuidagi "lukku" panna.
rex
HV Guru
rex

sõnum 28.08.2008 22:19:20 vasta tsitaadiga

Ma ei usu, et keegi saab keelata sul filmimise ajal zuumirõngast keerata. icon_wink.gif Ilmselt toimib seda arvestades ka AF vastavalt. VR obje sööb värinad ka ära.
tagasi üles
yllar
HV kasutaja

sõnum 28.08.2008 22:28:18 vasta tsitaadiga

minu viga, unustasin, et peegelkaameratel käib zoomimine käsitsi rõngast ilma mootorite abita (probleem oligi mitte peegelkaameratel see mootorite müra, seega ei saa heliga salvestuse ajal zoomida osadel)
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
kami
HV kasutaja

sõnum 28.08.2008 23:31:08 vasta tsitaadiga

Ja siin on vaata et paremgi videonäidis, kui Nikonil endal.

http://digifotopro.nl/artikelen.php?ACG=1&ID=2474&action=OPEN&page=0
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 29.08.2008 00:50:54 vasta tsitaadiga

Üks asi, mis mulle veel meeldib: 3" ekraan ei ole Canoni 40D ja 450D sarnaselt vasakusse serva nihutatud, vaid on keskel okulari all. Ninaga ei nühi nii rasvaseks ja nupud on ilusti vasaku pöidla all.
tagasi üles
iceincube
HV veteran
iceincube

sõnum 29.08.2008 01:04:21 vasta tsitaadiga

Lahe.
See video oli küll minu jaoks nagu icon_eek.gif
Samas, ega ma tänapäeva digiseepide videodega nagunii võrrelda pole saa seda kuna pole näinud ...

Saab pildistada ja päris arvestatavat videot teha. Mulle meeldiks selline lulla.

Palju selle müügi hind võiks tulla eestis? icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 29.08.2008 06:05:44 vasta tsitaadiga

Huh, lõpuks võib ka hakata dslr peale mõtlema.
Mitte et ma seebika fotokvaliteediga rahul poleks, aga tahaks aparaati mis teeb videot ja saaks ka objesid vahetada thumbs_up.gif
Loodame et läheb sõjaks, kes teeb parema.

Tux
HV kasutaja

sõnum 29.08.2008 06:40:09 vasta tsitaadiga

rex kirjutas:
Ma ei usu, et keegi saab keelata sul filmimise ajal zuumirõngast keerata. icon_wink.gif Ilmselt toimib seda arvestades ka AF vastavalt. VR obje sööb värinad ka ära.

AF filmimise ajal siiski ei tööta D90'l icon_wink.gif

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Mobiiltelefonid ja fototehnika »  Nikon D90 - filmimisfunktsiooniga uus keskklassi DSLR mudel mine lehele 1, 2, 3  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.