Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Arvuti ja internet »  Uurimus: arvuti kulutab elektrit sama palju kui saunakeris märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
UB
HV Guru
UB

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 28.03.2008 19:24:53 vasta tsitaadiga

Nii, sai siis asjad üle mõõta ning tegelikult on see info ikka väga ülepingutatud. Oma läpakas (profiilis esimene arvuti) võtab voolu kilovatt ööpäevas ja lisatud on igasugused vidinad. Nii et ka kõige parema tahtmise juures ei saa saunakerise mõõtu täis. Lauaarvuti (profiilis teine arvuti) võtab töös olles 150-200 W (mängides rohkem, jõude olles vähem) ning seda koos kuvariga. See saunakerise mõõdu annaks küll täis, kuid siis peaks ikka väga harva saunas käima, sest ööpäevas 2-2,5 kWh ei anna näiteks 8 kW saunakerise mõõtu kuidagi täis kui näiteks sauna peale läheb mingi 3-4 tundi ning sellest vähemalt pool on saun järgi, mis teeb kuluks ca 16 kWh. Nii et väites on tõtt kui asja mitte sõnasõnalt võtta. Kuna mul on selline riistapuu olemas, mis pistiku ja stepsli vahel käib, siis kui kedagi huvitab, palju midagi tarbib, siis andku teada ja ma võin üle mõõta icon_wink.gif
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 39
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
sirius4k
HV veteran
sirius4k

sõnum 28.03.2008 22:48:51 vasta tsitaadiga

UB kirjutas:
... väga ülepingutatud.
Tõsi ta on thumbs_up.gif

Selle suht idiootse uurimuse võiks kasti saata icon_razz1.gif Ja häbi sellel, kes sellist võrdlust üldse kasutada julges.. seda enam, et seda on öeldud täielikus teadmatuses.
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 55
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kellu
HV kasutaja
kellu

sõnum 28.03.2008 22:55:29 vasta tsitaadiga

Mu arust on see uurimus küll oma panuse andnud. Üsna lai ringkond tegelasi on oma masinapargi de facto tarbimise ära mõõtnud ja on palju keskkonnateadlikumad. Paljud on seda threadi lugenud ja samuti targemaks saanud. Ka teadlaste nn teadustööde kohta oleme üht-koma-teist teada saanud... icon_razz.gif
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
sirius4k
HV veteran
sirius4k

sõnum 28.03.2008 23:05:32 vasta tsitaadiga

OK.. inimesed said teadlikumaks thumbs_up.gif, aga uuring... mis peaks idee poolest välja selgitama tõe.. vms. See ju täitsa mööda pandud "fakt" icon_razz1.gif

Ma võin ka öelda, et Hummer võtab sama palju kütust, kui F-22 Raptor... Fakt on ainult see, et mul pole õrna aimugi, palju kumbki võtab. Ja kui ma ise järgi ei uuri, siis ei saagi teada.
Valeinformatsioon söötmine ajab tigedaks tsip, sest on alati neid, kes võtavad mingeid täiesti lampi uudiseid puhta kullana ja nii levibki inimeselt inimesele vale info.

PS icon_exclaim.gif Paljud, seda "uurimust" lugenud inimesed, selle suhtes üldse midagi ette võtsid, et alandada voolu tarbimist icon_question.gif icon_razz1.gif Tegelikult võtavad arvutid ikka üsna vähe voolu icon_razz1.gif Üks arvuti inimese kohta ma mõtlen siis.. kui kellelgil mingi 3-4 arvutit kodus, siis on ilmselt märgatavalt suurem.
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 55
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 23.07.2008 18:05:36 vasta tsitaadiga

Tihti osutuvad igasugu säästuvidinad hoopis kallimaks...kasvõi säästupott WC's - see ei taga halvemal juhul piisavat vooluhulka, et torud "puhtana" hoida. Tuleb kutsuda puhastamine ja ongi sääst kadunud.
Korterites toimib see säästmine veel kuidagi, sest teised elanikud hoolitsevad selle sanitaarvooluhulga tagamise eest ja 3-4 aktiivset säästjat maja peale ei tapa icon_smile.gif
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
mp333
HV vaatleja

sõnum 11.08.2008 20:21:58 vasta tsitaadiga

tosi on, minul on 4 arvutit, ja elektrikulud thumbs_down.gif icon_evil.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Arvuti ja internet »  Uurimus: arvuti kulutab elektrit sama palju kui saunakeris mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.