Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Dude .
HV Guru
|
07.07.2008 16:47:50
Arvuti kärssas läbi? |
|
|
Loodetavasti ei hakata mu lolluse üle kommenteerima, aga igatahes puhastasin ühte vana arvutit vahepeal (surveõhuga tegin kasti seest) ja tööle ei läinud vaid tuli üks suur kärsa lõhn. Lahti tehes midagi läbi kärsanud minu silma järgi küll ei olnud ja nüüd uuesti tööle pannes ei läinud ikkagi. Vahepeal näppisin veits juhtmeid ja nüüd tööle pannes teeb paari sekundiliste vahedega kasti kõlar *piiiiip* *piiiiip* *piiiiip* . Umbes, et ma suruõhu purk võis olla raputatud enne seda, et kas see on siis probleem vms? Kuulsin ka, et enne seda õnnetust juba paar kuud oli arvuti andnud tööle panemisel mingi GPU errori ja oli vaja f1 vajutada, et tööle minna. Umbes, et mis võis siis olla põhjustada ja umbes kuidas ma tean mida välja vahetada vms.
_________________ TALUSILDID |
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
sander85
HV kasutaja

|
07.07.2008 16:52:09
|
|
|
kolme piiksu kohta loe emaplaadi manualist
gpu viitab graafikaprotsessorile, ehk siis video
kärsakas ehk sellest, et tolm sattus otse mingile kuumaks minevale detailile
_________________ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that.
-- G. Carlin |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dude .
HV Guru
|
07.07.2008 17:08:50
|
|
|
Ma mõtlesin kah, et tolm algul. Tean, mis GPU on, aga hetkel ei ole sellega midagi teha ja piikse ta alguses ei teinud kuni ma juhtmeid näppisin. Manual'i pole enam vist enam alles ja ei tea täpsemlt mis mobo sees on kah.
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
lawry
HV vaatleja

|
07.07.2008 17:19:58
|
|
|
Minuteada ei tee arvuti emaplaadi järgi piikse vaid mis bios seal peal jookseb.
Midagi võid leida sealt: http://www.pchell.com/hardware/beepcodes.shtml
Kui ei tea mis bios, siis ilmselt pead lihtsalt järeldama mingi teise järgi.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mihkel.
HV Guru

|
07.07.2008 18:24:13
|
|
|
Tavaliselt bios kivi peal kirjas mis bios'iga tegemist.
|
|
Kommentaarid: 91 loe/lisa |
   |
81 |
|
tagasi üles |
|
 |
47th ronin
HV veteran

|
07.07.2008 19:16:42
|
|
|
kas see suruõhuballoon on selline, mida ainult püstiasendis pihustada tohib? kui jah, siis kas suhistasid kuhugi, ballooni põhi ülespidi?
_________________ rgrds,
ronin, neljakümne seitsmes |
|
Kommentaarid: 52 loe/lisa |
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dude .
HV Guru
|
07.07.2008 20:31:49
|
|
|
47th ronin kirjutas: |
kas see suruõhuballoon on selline, mida ainult püstiasendis pihustada tohib? kui jah, siis kas suhistasid kuhugi, ballooni põhi ülespidi? |
Peal pole igatahes kirjas ja lasin küll ots alla (korraks), aga mitte tagurpidi.
Vaatasin kivi pealt järgi, Phoenix. Aga koguaeg kordab ühte ja sama. Umbes sekund vahet ja siis on pikalt paar sekundit piiiip, siis on jälle sekkund vahe ja piiiiiip. Lugesin 15'neni ära neid piip'e, siis hetkel rohkem ei viitsinud. Umbes, et seda ei ole kuskil. Ning alguses kärsakaga ei olnud piipe, mis on imelik.
_________________ TALUSILDID
viimati muutis Dude . 07.07.2008 20:33:56, muudetud 1 kord |
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
raido357
HV veteran
|
07.07.2008 20:33:38
|
|
|
Kärsaka hetkel midagi alles kõrbes, järgmisel buutimisel BIOS avastas, et mingine osa masinast vigane ja pani karjuma.
|
|
Kommentaarid: 78 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dude .
HV Guru
|
07.07.2008 20:42:34
|
|
|
K, that does make sense. Kuigi arvuti avastas alles kolmandal korral alles, aga okei. Sellegi poolest ei leia ma nende piipide tähendust.
http://www.experts-exchange.com/Hardware/Desktops/Q_21573952.html
Seal paistab lahendus olevat, aga see 7-day trial on mingi bs. Ma küll mingi krediitkaardi infot ei hakka isestama.
Lugesin muidu, et toitekas on siis vigane ja mul mingi istub nurgas - ei tea kas peaks hakkama vahetust tegema...
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
RPG16
HV Guru

|
07.07.2008 20:44:34
|
|
|
Kuna mul pole halli aimugi, mis arvutiga tegemist on siis kõigele toetudes oli sul GPU juba vigane enne (või siis emaplaat vigane). Samas kuidas tuleb pilt ette kui GPU error on? GPU ju tekitabki pilti.
|
|
Kommentaarid: 203 loe/lisa |
   |
2 :: |
3 :: |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dude .
HV Guru
|
07.07.2008 21:26:30
|
|
|
Nojah, ise kahjuks ei tea mis error see täpselt oli. Igatahes on paljud öelnud, et korduvad piip'id on toiteplokk. Ja nuusutades tulebki toiteplokist see kärsakas, asi on aga selles, et kui mul toiteploki ja monitori juhe sees, siis annab energiat piisavalt, et monitoril põleks tuli all ja näiteks kui monitori juhe videokast välja võtta, siis monitor näitab "No Signal" kastikest. Sellest ma järeldan, et peaks nagu töötama. Kuna mul endal on kah 300W toitekas olemas, siis mõtlesin, et panen selle järgi aga kui ma nüüd vaatan, siis kui võtta selle arvuti toitekas, siis sellel on selle suure ja pika emaplaadi juhtme kõrval ka üks natuke väiksem juhe, mis käib sinna samasse ülesse selle ATX Power'i kõrvale vms.
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
RPG16
HV Guru

|
07.07.2008 21:32:45
|
|
|
Dude ., Kui monitori kaabel isegi täiesti väljalülitatud arvuti külge panna siis kaob "no signal" kiri ära, seega pole see mingi näitaja.
Oleks väga huvitav teada su arvuti andmeid (just toiteploki ja emaplaadi mudelit).
|
|
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dude .
HV Guru
|
07.07.2008 21:35:18
|
|
|
Seda ma tean, mul oligi arvuti välja lülitatud. Ma mõtlen seda, et toiteplokk ei saa päris otsas omadega olla, sest see on võimeline nätiama "No Signal" kirja ja seda väikest tulekest. Sest siiamaani näitab kõik, et asi on toiteplokkis (piibitamine ja kärsakas). Eks ma üritan seda infot otsida, mobo pealt ma midagi eriti ei leidnud.
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
raido357
HV veteran
|
07.07.2008 21:37:40
|
|
|
Kui su monitorile tuleb vool toiteploki tagant, siis see on sama hea kui paneksid eraldi juhtmega monitori seina. See, ei näita toite korras olekut.
|
|
Kommentaarid: 78 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
RPG16
HV Guru

|
07.07.2008 21:40:25
|
|
|
Dude ., Toiteplokk ise ei näita mingit kirja. Isegi kui sa toiteploki täiesti ära võtad arvutist ja paned monitori kaabli järgi siis kaob monitoril kiri "no signal" see ei olene toiteplokist mitte üks raas. Emaplaadi peal peab olema vähemalt mingi numbri/tähekombinatsioon, et mudelit eristada.
|
|
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
danny
Kreisi kasutaja

|
07.07.2008 21:47:15
|
|
|
Emaplaat!!!
Vaata kõik kondekad korralikult läbi...Kannatasin sama jama all.Lõi kärsahaisu ülesse, arvutil komponendid töötasid aga pilti ette ei võtnud.Hiljem
proovisin siis uuesti seda emmet pannes tööle, pilti ette ei võtnud ja piipus!!!(kriitilise pilguga otsides leidsin põlenud kondeka)!!
Uus emme aitas.
Küsi\laena kelleltki emmet ja proovi!
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
42 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dude .
HV Guru
|
07.07.2008 21:52:02
|
|
|
Okei. Igatahes leidsin ma, et videokaart on Radeoon VE a.k.a Radeon 7000 DUAL DISPLAY EDITION. Emaplaadiks on mingi VIA Mainboard P4X266A. Google'st vaatasin pilte sellest ja enamus olid küll valed, sellel on ainult kaks auku mälude jaoks ja toiteka (ATX) juures on veel mingi ATX12V (vist) väiksem input kah. Toiteka kohta oskan ainult öelda Codegen 300W.
danny - Kärsakas tuli toitekast ja kõvaketas küll ei häälitsa nagu tavaliselt...
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
RPG16
HV Guru

|
07.07.2008 22:02:59
|
|
|
300W code on rohkem kui küll sellise raua jaoks, P4 pistik (see 4pin 2musta ja 2 kollast) on kindlalt vaja ühendada. Toide võis mingil põhjusel üles öelda aga kindlalt ei tea, proovi toidet vahetada.
|
|
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mr. Ants
HV vaatleja
|
07.07.2008 22:15:06
|
|
|
Dude . kirjutas: |
Lugesin muidu, et toitekas on siis vigane ja mul mingi istub nurgas - ei tea kas peaks hakkama vahetust tegema... |
No kui sul teine toitekas nurgas istub siis kindlasti proovi vahetada. Eriti, kui kindlalt tead et too teine töötab.
Ja mittevajalik kola (HDD, CD-lugeja jne) võta küljest. Ja kui arvad et ka video võib vigane olla, võta too ka küljest, ainult 1 RAM jäta sisse.
Kui piikse ei tee ja paistab, et tööle läheb, lisa video. Kui siis ei lähe enam, eemalda see (ilmselt on ta siis vigane), vaata sinna nurka kus toitekas istus, ehk leidub seal ka mõni vana video (olgu või mingi paarimegane). Kui tollega pildi ette saad, siis võid veel toda toitekat proovida mis muidu sees oli. Kui too siiski ei tööta ja pead tolle nurgas seisva jätma ja see nõrgem on, ära pärast liiga palju kola tagasi lao (põleb too ka läbi veel), video + HDD + RAM on küllalt, saad vähemalt uue toitekani kasutada.
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dude .
HV Guru
|
08.07.2008 00:15:57
|
|
|
Nagu ma aru saan, siis 300W on piisavalt. Enda profiili masin (5 x vähemalt võimsam vist) jookseb kah ainult 500W peal). Enda tagavara oma on samamoodi 300W Codegen. Aga samas tagavara omal ei ole on-off nuppu ja nagu ma räägin on sellel tagavara omal üks juhe puudu.
Ma ei tea mis auk see täpselt on, aga manual näitab, et seal on PW1/PS4/FAN1 ja siis näitab seal, et:
FAN1/FAN2 - CPU/System Cooling Fan Connector
PW1/PW3/PW4 - ATX/ATX12V Pwoer Supply Connector
Niipalju kui mina olen emaplaate näinud, siis nendel on see tavaline ATX 24 pin, aga mitte FLOPPY X1 (1 punane, 2 oran'i, 3 musta) ja seda viimast minu teisel toitekal ei ole. P4 on sees.
Hetkel võtsin nimed siit pildilt muidu:
Muidu on kondekad kõik okei.
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
08.07.2008 00:27:37
|
|
|
öh.
esteks piiksub plaat ühtlaste vahedega kui ei leita 1.mälu 2. protsessorit.
kui komponente ei leita ja plaat sellest piiksudega märku anda suudab, on plaat elus. kahtlustama peaks ühte kahest.
kui graafikakaart pealt maha astub, on piiksud enamasti stiilis 1 pikk ja sinna järgi kolm neli lühikest.
p4 lisaots plaadi peal on, siis vajab plaat käivitumiseks ka sinna voolu. p4 = 2x12v + 2x mass.
toiteploki konded on ok? kodegenil kipuvad need ka mahlasid välja laskma.
via266A on kasutusel nii socket A kui socket 478 puhul. p4 ots viitab pigem viimasele. emaplaadi täpne mark peab ka plaadi peal kirjas olema.
tsitaat: |
Ja kui arvad et ka video võib vigane olla, võta too ka küljest, ainult 1 RAM jäta sisse.
Kui piikse ei tee ja paistab, et tööle läheb, lisa video. Kui siis ei lähe enam, eemalda see (ilmselt on ta siis vigane),
|
see ei kehti v.a. juhul kui bios kaarti ei leia ja piiksub.
tsitaat: |
vaata sinna nurka kus toitekas istus, ehk leidub seal ka mõni vana video (olgu või mingi paarimegane). Kui tollega pildi ette saad,
|
see on mõistlikum jutt kuigi seda tuksis toidet ma enam masinale külge ei paneks.
kriisisituatsioonis saab katkise toite küljest selle p4 otsa ära lõigata ja vanadele ilma eraldi p4 toiteta toidetele tavalisse molexi 12v ahelasse sillata. ajab ka asja ära.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 18 arvutit kohe olemas. |
|
Kommentaarid: 1133 loe/lisa |
   |
718 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dude .
HV Guru
|
08.07.2008 01:04:37
|
|
|
P4 on olemas (kaks kollast, kaks musta). Mida ei ole on see FLOPPY X1 vms:
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1133 loe/lisa |
   |
718 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dude .
HV Guru
|
17.07.2008 17:39:56
|
|
|
Ap, siis väga hea.
Panin praegu tagavara oma järele ja piiksumist enam ei ole, aga tööle ikka ei lähe. Nagu alguses, kõvaketas ei tee absoluutselt häält - ainult protsessori vent.
Edit. Probleem on ikka veel. Peale toiteploki vahetust ei piiksu enam, aga asi ei lähe tööle ikka - mida teha?
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|