Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
RPG16
HV Guru

|
19.08.2006 23:42:34
Q: Vga või DVI |
|
|
On siis videol 2 ekraani väljundit sinine(vga) ja valge(dvi vist)
kas on otstarbekas kasutada dvi väljundit (parem pilt vms) kusjuures lcd monitoril eraldi dvi sisendit ei ole (tuleks teha üleminekuga dvi->vga)
annab se mingit effekti?
|
|
Kommentaarid: 203 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
3 :: |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
ceemic
24/7@kalal

|
20.08.2006 00:13:54
|
|
|
IMO ei anna see mingit efekti..molu peab toetama DVI-d, et sellest kasu oleks
|
|
Kommentaarid: 421 loe/lisa |
   |
0 :: |
322 |
|
tagasi üles |
|
 |
RPG16
HV Guru

|
20.08.2006 00:39:28
|
|
|
ok sis sain vastuse kätte
|
|
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
20.08.2006 21:51:36
|
|
|
dvi-i väljundid on videokaartidel tavaliselt. ehk siis ühte juhtmesse topitakse nii analoog- kui digitaalsignaal. üleminekut võtavad sealt lihtsalt analoogsignaali ja kõik. ehk siis sama asi, mida vga-väljundist saad.
dvi-st on kasu siis, kui kuvaril vastav sisend on.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
1 :: |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
pronto
Kreisi kasutaja

|
21.08.2006 10:06:17
|
|
|
Õigupoolest on ainult VGA sisendiga LCD ekraanid ikka üsna suur mõttetus ja millest tasuks kaarega mööda käia. Põhimõtteliselt on asi idee selles, et Kaart ise annab välja digitaalse väljundi, mille ta seejärel konverdib ümber VGA-ks (analoogväljund), monitor võtab analoogsignaali vastu ja konverdib selle tagasi digitaalsignaaliks, kuna LCD ainult seda kraami sööbki. Vahepeal käib seega täiesti ajulage konvertimine. DVI-D puhul läheb asi otse kaardist monitori.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
21.08.2006 10:45:18
|
|
|
väiksemate lcd-de korral pole sellest kvaliteedikaost suurt lugu, suuremate puhul küll.
keegi võiks ära seletada, miks dvi-sisendiga monitorid kallimad on? elektroonikat peaks ju ometi vähem vaja olema.
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
RPG16
HV Guru

|
21.08.2006 15:34:15
|
|
|
pronto kirjutas: |
Õigupoolest on ainult VGA sisendiga LCD ekraanid ikka üsna suur mõttetus ja millest tasuks kaarega mööda käia. Põhimõtteliselt on asi idee selles, et Kaart ise annab välja digitaalse väljundi, mille ta seejärel konverdib ümber VGA-ks (analoogväljund), monitor võtab analoogsignaali vastu ja konverdib selle tagasi digitaalsignaaliks, kuna LCD ainult seda kraami sööbki. Vahepeal käib seega täiesti ajulage konvertimine. DVI-D puhul läheb asi otse kaardist monitori. |
mu LCD ekraanil pole küll pildikvaliteedil miskit viga enne mõtle kui kisama pistad et mõttetus millest tuleks kaarega ümber käia
|
|
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
21.08.2006 17:27:23
|
|
|
RPG16, kui mõlema sisendiga kuvareid 2 tk üks vga ja teine dvi abil arvuti taha ühendada ja sama pilti näidata, siis näeb vahet küll.
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
pronto
Kreisi kasutaja

|
21.08.2006 18:00:23
|
|
|
londiste kirjutas: |
väiksemate lcd-de korral pole sellest kvaliteedikaost suurt lugu, suuremate puhul küll.
keegi võiks ära seletada, miks dvi-sisendiga monitorid kallimad on? elektroonikat peaks ju ometi vähem vaja olema. |
Ei oska öelda, ilmselt põhjuseks nagu ikka see, et parem akvaliteedi eest on võimalik rohkem raha küsida, kuigi kulud väiksemad. Teine probleem ilmselt on selles, et näiteks kaabli puhul tuleb parem juhtmega arvestada, sest erinevalt analoogsignaalist paistavad kõik defektid kohe välja. Analoogsignaali puhul informatsioon "regenereeritakse" ja kuigi see ei pruugi olla täpselt see, mis alguses kaardist tuleb, on see enamuste lihtkasutajate jaoks (eriti nendele, kellel on vähe kogemusi ja silm tönts) kõva küll. See on natuke nagu NMT ja GSM vahe .. esimese puhul sahises mis kole, aga sai aru, teise puhul läheb sita signaali puhul kohe ilgeks hakkimiseks, kuigi hea signaali puhul on heli perfektne.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
22.08.2006 23:03:16
|
|
|
RPG16, kui mõlema sisendiga kuvareid 2 tk üks vga ja teine dvi abil arvuti taha ühendada ja sama pilti näidata, siis näeb vahet küll. |
see on sellepärast, et VGA converter on neil sitema kvaliteediga, kui ainult VGA sisendiga monitoridel. punkt
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
22.08.2006 23:34:53
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
RPG16, kui mõlema sisendiga kuvareid 2 tk üks vga ja teine dvi abil arvuti taha ühendada ja sama pilti näidata, siis näeb vahet küll. |
see on sellepärast, et VGA converter on neil sitema kvaliteediga, kui ainult VGA sisendiga monitoridel. punkt |
ja kust täpselt selline info nüüd pärit on?
edit: ja mismoodi kehvema kvaliteediga, millest põhjustatuna?
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
22.08.2006 23:58:37
|
|
|
info on tuttavaga katsetades, temal DVI + VGA korralik monitor, minul sony kallis VGA only monitor
testiks fotokatega väga lähedalt pilt tekstist (minu digifotokas võtab fookusesse poole sentimeetri kauguselt objektist, moonutused on küll karmid, kuid asi on terav ja selge)
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
23.08.2006 00:17:16
|
|
|
no get real eksole.
random monitor vs. sony kallis? mis kuradi võrdlus see on.
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
23.08.2006 02:04:28
|
|
|
no get real eksole.
random monitor vs. sony kallis? mis kuradi võrdlus see on. |
8.5k oli minu monitori hind ostes (2004 veebruar)
tema hinnaks oli miski 4-5k
ma olen ka enda monitoriga kehva pilti näinud (kehva/vana kaardiga), samas olen ka DVI monitore paigaldanud/kasutanud, ei näe, et pilt selgem oleks
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
PPriit
HV kasutaja
|
23.08.2006 15:07:56
|
|
|
keegi võiks ära seletada, miks dvi-sisendiga monitorid kallimad on? elektroonikat peaks ju ometi vähem vaja olema. |
DVI on kallim sest on vaja tasuda litsentsi eest.
Rohkem infot DVI kohta leiab siit.
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
23.08.2006 15:09:05
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
no get real eksole.
random monitor vs. sony kallis? mis kuradi võrdlus see on. |
8.5k oli minu monitori hind ostes (2004 veebruar)
tema hinnaks oli miski 4-5k |
2x hinnavahe on üsna asjalik argument, eriti kui arvestada, et 4-5k on ilmselt lowend.
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
pronto
Kreisi kasutaja

|
24.08.2006 10:36:08
|
|
|
Nii, wikipedia räägib meile seda:
tsitaat: |
The DVI interface uses a digital protocol in which the desired brightness of pixels is transmitted as binary data. When the display is driven at its native resolution, all it has to do is read each number and apply that brightness to the appropriate pixel. In this way, each pixel in the output buffer of the source device corresponds directly to one pixel in the display device, whereas with an analog signal the appearance of each pixel may be affected by its adjacent pixels as well as by electrical noise and other forms of analog distortion.
Previous standards such as the analog VGA were designed for CRT-based devices and thus did not use discrete time. As the analog source transmits each horizontal line of the image, it varies its output voltage to represent the desired brightness. In a CRT device, this is used to vary the intensity of the scanning beam as it moves across the screen.
However, when using digital displays (such as LCD) with analog signals (such as VGA), there is an array of discrete pixels and a single brightness value must be chosen for each. The decoder does this by sampling the voltage of the input signal at regular intervals. When the source is also a digital device (such as a computer), this can lead to distortion if the samples are not taken at the center of each pixel, and there are also problems with crosstalk. |
Ühesõnaga, mõistlik oleks see mina-mingit-vahet-küll-ei-näe bull heaga ära lõpetada.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
hobihall
Kreisi kasutaja
|
24.08.2006 12:42:06
|
|
|
Ma saan aru, et litsentsi tasu tuleb maksta DVI logo kasutamise eest, nagu ka HD-Ready puhul. On nende litsentsidega kuidas on, aga ei tahaks uskuda et litsentsi tõttu peaks DVI-ga mudel tavalisest tonn kallim olema, nagu siin mõne puhul kipub olema. Pigem võtavad tootjad kvaliteedile viidates kasumit välja...
Aga ilma DVI-ta LCD pole päris õige LCD, just sellesama eelpoolmainitud digi->analoog->analoog->digi signaali konvertimise tõttu, mis on ju tõepoolest üleliigne ja mille tõttu tekivad paratamatult kaod pildi kvaliteedis. Minu kogemus ütleb, et VGA sisendi pilt sõltub palju tootjast ja sellest milliseid komponente konkreetne tootja kasutab. Näiteks Samsungi ja Sony VGA konverterid on päris head ja mõne mudeli puhul tõesti VGA ja DVI pildis erilist vahet ei tee. Samas Viewsonicu ja LG puhul on vahe tuntav. Ja õige on ilmselt ka väide, et DVI-ga LCD-del kasutatakse kulude kokkuhoidmiseks odavamaid VGA konvertereid. Tootja arvestab ju et DVI-ga mudelil kasutab valdav enamus DVI sisendit, VGA-d on vaja vaid just in case, juhuks kui kellegi videol DVI puudub. Ainult VGA-ga LCD-l aga alternatiiv puudub, mistõttu peab VGA-le tagama maksimaalse kvaliteedi, mis sellegipoolest jääb DVI-le alla...
VGA puhul sõltub pildi kvaliteet kõige rohkem siiski videokaardist (tootja, kvaliteet, hind). Mõne puhul pilt virvendab ja ujub, värvid on nagu maha pestud, teisega jälle mitte. DVI puhul võib kasutada ka odavaimat DVI-ga videokat (kontoris pole tavaliselt enamat vajagi), pildi kvaliteet sellest ei muutu, sest signaal on digitaalne. Nii et sõltub ka kasutusvaldkonnast, kontoris on terav tekst tähtis kui päev läbi excelit vahid, samas 3D kiirus mitte => sobilikum DVI-ga moll ja odav video. Aga kodus mängides ja filme vaadates pole teksti teravus kõige oluisem, samas video peab niikuinii korralik olema, kui mängida tahad => käib ka VGA-ga moll, kui raha rohkem ei ole
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
24.08.2006 15:24:02
|
|
|
... ega nii ongi, paljud ei pane VGA ühenduselt DVI -le üleminekul kvaliteedivahet tähelegi, kuid vastupidine muutus siiski reeglina tähelepanuta ei jää. Enda silmad on küll juba nii ära treenitud, et enamikul juhtudest, võin lihtsalt pildi järgi ära öelda, mis ühenduse taga monitor istub ...
   |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
|