Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
serxx
Kreisi kasutaja
|
23.09.2004 15:12:31
|
|
|
NoGenius kirjutas: |
kas sound blaster livel saab seda kuskilt konfida? kui ei siis täpselt millist juhet vaja oleks? näiteks praegu on mul sedasi,et töötavad esikõlarid ja bassikas,center ja tagusmised on vait |
Live 5.1 oem kaardil ei saa vist. Teiste live kaartide kohta ei oska öelda.
Kui sul on SB Live ja Creative kõlarid, siis ei tohiks probleemi olla tegelikult.
pane kõik juhtmed vastavat värvi aukudesse, võib juhtuda, et sul midagi ära vahetatud.
Võta lahti creative surround mixer ja seal kuskil peaks olema test nupp, mis saadab test signaali järgemööda kõikidesse kõlaritesse, vaata kas iga kanal tuleb ikka õigest kõlarist välja.
SB Live omal küll olemas, kuid hetkel riiulis seismas... seega 100% "puust ette ja punaseks" juhendit anda ei oska.
|
|
Kommentaarid: 154 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
139 |
|
tagasi üles |
|
 |
NoGenius
HV kasutaja

|
23.09.2004 15:20:36
|
|
|
serxx kirjutas: |
kas sound blaster livel saab seda kuskilt konfida? kui ei siis täpselt millist juhet vaja oleks? näiteks praegu on mul sedasi,et töötavad esikõlarid ja bassikas,center ja tagusmised on vait |
Live 5.1 oem kaardil ei saa vist. Teiste live kaartide kohta ei oska öelda.
Kui sul on SB Live ja Creative kõlarid, siis ei tohiks probleemi olla tegelikult.
pane kõik juhtmed vastavat värvi aukudesse, võib juhtuda, et sul midagi ära vahetatud.
Võta lahti creative surround mixer ja seal kuskil peaks olema test nupp, mis saadab test signaali järgemööda kõikidesse kõlaritesse, vaata kas iga kanal tuleb ikka õigest kõlarist välja.
SB Live omal küll olemas, kuid hetkel riiulis seismas... seega 100% "puust ette ja punaseks" juhendit anda ei oska. |
mul on needsamad genius kõlarid,mitte creatice omad..seda testi olen teinud ja on 2 varianti, kui kõik teised helid tulevad õigest kohast sisi ei tööta supakas ja kui supaka tööle saan sisi center ja tagumised tulevad esikõlaritest ja üks tagumine bassikast
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
0 :: |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
23.09.2004 15:22:55
|
|
|
oman SBLive! 5.1 kaarti ja peale kxproject draiverite installimist leidsin suht palju erinevaid konfimisvõimalusi...sain kõik oma kõllid tööle...
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
1 :: |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
serxx
Kreisi kasutaja
|
23.09.2004 15:23:30
|
|
|
Siis pane nii, et kõik tuleks õigest kohast...
edasi proovi seda, et tõmba sub/center juhe natuke välja ja proovi, kas siis üks nendest hakkab tööle.
Kui hakkab, siis ongi probleem selles, et sub/center omavahel ära vahetatud.
|
|
   |
139 |
|
tagasi üles |
|
 |
serxx
Kreisi kasutaja
|
23.09.2004 15:24:14
|
|
|
raxz kirjutas: |
oman SBLive! 5.1 kaarti ja peale kxproject draiverite installimist leidsin suht palju erinevaid konfimisvõimalusi...sain kõik oma kõllid tööle... |
jah, aga kxdriver ei ole mõeldud tavalisele kasutajale ega mängimiseks.
see rohkem muusikute teema.
|
|
   |
139 |
|
tagasi üles |
|
 |
NoGenius
HV kasutaja

|
23.09.2004 15:25:17
|
|
|
okei,vahetasin arvutit ja olen hetkel tööl et kohe ei saa proovida, aga kaasas oli üks oranz jublakas,mis peaks nad tagasi vahetama, osad siin rääkisid et aitab mul kahjuks mitte
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
serxx
Kreisi kasutaja
|
23.09.2004 15:26:36
|
|
|
okei,vahetasin arvutit ja olen hetkel tööl et kohe ei saa proovida, aga kaasas oli üks oranz jublakas,mis peaks nad tagasi vahetama, osad siin rääkisid et aitab mul kahjuks mitte |
veider.
aga kui lased mingi signaali sinna sub/center juhtmesse, kas siis ikka kõlarid töötavad ja häält teevad?
|
|
   |
139 |
|
tagasi üles |
|
 |
NoGenius
HV kasutaja

|
23.09.2004 15:28:07
|
|
|
okei,vahetasin arvutit ja olen hetkel tööl et kohe ei saa proovida, aga kaasas oli üks oranz jublakas,mis peaks nad tagasi vahetama, osad siin rääkisid et aitab mul kahjuks mitte |
veider.
aga kui lased mingi signaali sinna sub/center juhtmesse, kas siis ikka kõlarid töötavad ja häält teevad? |
mismõttes lasen signaali,kui see juhe taga on siis teised mängivad edukalt lihtsalt bass tuleb centerist ja supakas on vait
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
serxx
Kreisi kasutaja
|
23.09.2004 15:28:36
|
|
|
nii et mul poleks ned kxdrivereid mõtet tõmmata? |
Proovi mõttes ju võid neid proovida, kui tahad.
Kui arvuti peamine eesmärk on muusika kuulamine/filmide vaatamine/mängimine, siis creative oma driver sobib oluliselt paremini.
kxdriveri conf on ka päris keeruline tavakasutaja jaoks.
|
|
   |
139 |
|
tagasi üles |
|
 |
serxx
Kreisi kasutaja
|
23.09.2004 15:30:48
|
|
|
veider.
aga kui lased mingi signaali sinna sub/center juhtmesse, kas siis ikka kõlarid töötavad ja häält teevad? |
mismõttes lasen signaali,kui see juhe taga on siis teised mängivad edukalt lihtsalt bass tuleb centerist ja supakas on vait |
kui bass centeris on ja sub vait, siis on ikkagi probleem selles, et kanalid ära vahetutd omavahel.
center üldiselt ei suuda eriti madalaid mängida ja woofer kõrgeid üldse ei mängi, seega mõlemad suhteliselt vait on.
kui selle oranzhi jupi vahele paned, mis siis juhtub? kas bass tuleb ikka keskmisest ja woofer on ikka vait? või on siis kõik vait?
viga võib ka selles olla, et sul see jublakas vigane.
-- edit --
signaali laskmise mõte oligi just selles, et kui ühendad selle juhtme mingi seadme taha, mis häält teeb, kasvõi näiteks playeri taha, kas siis keskmine ja woofer häält teevad või ei tee...
viimati muutis serxx 23.09.2004 15:32:26, muudetud 1 kord |
|
   |
139 |
|
tagasi üles |
|
 |
NoGenius
HV kasutaja

|
23.09.2004 15:33:09
|
|
|
vat jube kahju et just nüüd kui keegi aitaja leidus tööle pidin tulema, proovisk kohe järgi uuesti, eile sai proovitud aga kuna mässasin nendeg anii palju siis täpselt enam ei mäleta mis sai kui jublakas vahele sai pandud...supakas tööle ei hakand minu mäletamistmööda, aga hetkel 100% pead ei anna , pole 8 paiku saan koju siis saan kohe öelda kuidas jublakaga lood on, kui jublakas vigane siis on mure päris väike tuleb lihtsalt uus nõuda arvutipoest... ja teleka taha proovin ka õhtul panna vaatan mis ta siis teeb...aga kui supkasa teleka taga ka tööle ei hakka,siis on viga juba tõsisem?
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
23.09.2004 15:41:12
|
|
|
Kui arvuti peamine eesmärk on muusika kuulamine/filmide vaatamine/mängimine, siis creative oma driver sobib oluliselt paremini.
kxdriveri conf on ka päris keeruline tavakasutaja jaoks. |
kust ta keeruline on? ma suutsin ~10 minutiga kõik paika saada...koos mikrofonide ja liinisisenditega...kx'ga saab kasutada integreeritud ja PCI kaarti koos
|
|
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
serxx
Kreisi kasutaja
|
23.09.2004 15:50:11
|
|
|
vat jube kahju et just nüüd kui keegi aitaja leidus tööle pidin tulema, proovisk kohe järgi uuesti, eile sai proovitud aga kuna mässasin nendeg anii palju siis täpselt enam ei mäleta mis sai kui jublakas vahele sai pandud...supakas tööle ei hakand minu mäletamistmööda, aga hetkel 100% pead ei anna , pole 8 paiku saan koju siis saan kohe öelda kuidas jublakaga lood on, kui jublakas vigane siis on mure päris väike tuleb lihtsalt uus nõuda arvutipoest... ja teleka taha proovin ka õhtul panna vaatan mis ta siis teeb...aga kui supkasa teleka taga ka tööle ei hakka,siis on viga juba tõsisem? |
kui lükkad sub/center kaabli mingi muu aparaadi taha, siis peaks hakkama mängima mõlemad, hetkel peast ei tea, kumb vasaku ja kumb paremat, kuid häält peaks nad mõlemad tegema eeldusel, et signaal sisaldab nii kõrgeid (üle 200Hz heli) kui ka madalaid (vahemikus 30-150Hz heli).
Kui niimoodi häält teeb, siis on kõlarid korras.
Ja kui asi juba niikaugel on, siis proovi ka mis siis juhtub, kui selle jublaka vahele paned, kas siis ka ikka mõlemad töötavad(eriti hea oleks, kui muusika oleks selline, et saab ka kindlaks teha, kas jublaka vahele panemisel vahetab ikka kanalid omavahel ära, st. keerab stereo ümber). Kui mõlemal juhul on kõik ok, siis tuleb viga hakata otsima helikaardist/draiveritest/draiveri konfist.
|
|
   |
139 |
|
tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
23.09.2004 15:51:54
|
|
|
mul teeb parem kanal madalaid(bassi) ja vasak kõrgeid
|
|
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
serxx
Kreisi kasutaja
|
23.09.2004 15:51:56
|
|
|
kust ta keeruline on? ma suutsin ~10 minutiga kõik paika saada...koos mikrofonide ja liinisisenditega...kx'ga saab kasutada integreeritud ja PCI kaarti koos  |
Ma polegi öelnud, et on keeruline, minujaoks näiteks ei ole seal keerulist midagi, kuid enamuse kasutajate jaoks, kes ei ole kursis helitehnika ja helikaardis toimuvate protsessidega ja ka vastavate terminitega, võib see konf paras peavalu olla.
--- edit ---
Ka autoratta vahetamine võib olla mõne jaoks keeruline, kui ta seda kunagi enne teinud pole ja pole ettekujutustki kuidas seda käia võiks ja mis asi üldse mutrivõti on.
|
|
   |
139 |
|
tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
23.09.2004 15:54:48
|
|
|
ok, saan aru
|
|
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
NoGenius
HV kasutaja

|
23.09.2004 16:04:35
|
|
|
kust ta keeruline on? ma suutsin ~10 minutiga kõik paika saada...koos mikrofonide ja liinisisenditega...kx'ga saab kasutada integreeritud ja PCI kaarti koos  |
nii aga mis eelised on et neid kahte koos kasutada,keegi seletas et sisi saab ühega musa kuulata ja teisega filme vaadata..seda mul vaja pole....peamine et tahaks saada tööle kõik kõlarid ja supaka ei aja taga midagi surroundi.ainult et kõik korraga töötaks
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
serxx
Kreisi kasutaja
|
23.09.2004 16:18:24
|
|
|
nii aga mis eelised on et neid kahte koos kasutada,keegi seletas et sisi saab ühega musa kuulata ja teisega filme vaadata..seda mul vaja pole....peamine et tahaks saada tööle kõik kõlarid ja supaka ei aja taga midagi surroundi.ainult et kõik korraga töötaks |
Just, võid ühega teha ühte ka teisega teist asja samal ajal.
Ise kasutasin seda võimalust kunagi muusika miksimisel... kaks helikaarti, kaks winampi ja mikserpult... live mixi tegemine tuli välja küll...
aga seal on ka jälle omad piirangud, põhiliselt just softi poolel... kui tarkvara ei oska valida kasutatavata soundkaarti, siis puudub asjal point, mahamängimine käib läbi "default" kaardi, mida saad määrata control panel > sound & multimedia alt.
Kahe kaardi kasutamise point kX driveri puhul on selles, et siis on kaks proset ja saab kasutada rohkem kanaleid ja rohkem efekte... jälle selline point, mis on vajalik enamasti vaid muusikutele...
rohkem infot kX draiveri kohta leiab siit: http://kxdriver.soundvault.net/
|
|
   |
139 |
|
tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
23.09.2004 16:20:06
|
|
|
Traktor DJ Studio'ga saab teha live mixi väga edukalt ka ühe 5.1 kaardiga
|
|
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
NoGenius
HV kasutaja

|
23.09.2004 16:29:47
|
|
|
no seda juhtmevärki saan proovida isis õhtupoole,eks hakkan siis uuesti aktiivselt küsima,aga vahepalaks siuke küsimus,et kas korraga oleks võimalik filmi vaadata läbi juhtm etelekasse ja samal ajal arvutit kasutada?siis oleks sellel kahel helikaardil ka pointi minu jaoks
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
23.09.2004 16:54:07
|
|
|
ma saan küll filmi vaadata ja samal ajal arvutit kasutada samal ajal...
|
|
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
NoGenius
HV kasutaja

|
23.09.2004 19:49:46
|
|
|
proovisin nüüd seda juhtmevärki kodus...kui kõik juhtmed õigesti siis supakas ei tööta ja kui otsa välja tõmban siis midagi nagu ei muutu..kuigi tundub küll,et asi on selles et center ja sub omavahel ära vahetand kohad...
näppsin nüüd seda matrix mixerit natsa ja sain supaka tööle ja center jäi vait...või äkki ma lihtsalt eei saa aru sellest...mis asja ma laskma peaks et centerit kuulda,samas kui kõlareid testida siis tuleb centerist ka hääl,muusika kuulamise ajal aga mitte
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|