Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
X
HV veteran

|
20.09.2005 23:05:03
9800pro, mängud ikka ei jookse? |
|
|
kuna teistesse teemadesse enam ei tahtnud kirjutada, siis proovin nüüd teha omaette teema, kui ei sobi siis võtke maha ja kirjutage kuhu võib täpsemalt siis seda kirjeldada. Jaman nüüd juba kaua aega selle 9800pro AIW, mingis teemas siin oli õpetus kuidas draivereid panna, aga selle järgi asi ei paranenud. Mul see AIW osa suht ükskõik, kõige olulisem on ,et mängud jookseksid hästi. Seni olen proovinud gta san andreast, need for speed undergorund 2 silent hunter III ja ka call of duty. Ükski neist ei tööta nii sujuvalt nagu tahaksin, fps on katkendlik tõmbab vahepeal kooma ,siis jälle mängib nagu edasi. NFSU2 asi nii hull pole ,aga kui rohkem autosi on tõmbab ka pildi kinni, nii on nagu igas mängus, nii kui actioniks või suurtemateks lahinguteks läheb tõmbab pildi kinni. Isenesest ta nii jama kaart veel ei tohiks ju olla? Hetke seiuga on mul catalyst 5.4 versioon, ja siis see multimedia center 9.8vms. Mul oleks aga oluline, et mängud ilusti jookseksid ja muu AIW osa sinna paika jätta. Mida tuleks arvutiga teha nüüd?
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ohakaoskar
Kreisi kasutaja

|
21.09.2005 12:06:39
mängud panevad pildi kotti |
|
|
Huvitav, et mul on üsna sarnane probleem, selle vahega et mäng üldse üle mõne minuti ei käi. Hangub ja viskab pildi mustaks.
Mõnevõrra aitas uute omega driverite peale panek. Catalysti driveritega ei teinud isegi 3dmark teste ära. Omega omadega on testid puhtalt läbinud aga mängud ikka hanguvad.
Sa võiksid ka proovida uusi omega draivereid, äkki on rohkem abi.
|
|
Kommentaarid: 208 loe/lisa |
   |
186 |
|
tagasi üles |
|
 |
margusser
HV Guru
|
21.09.2005 14:50:41
|
|
|
X, Otsi abi mujalt kui videokaardist.
Oled uut windowsit proovinud peale panna? Kõigepealt sys driverid (emaplaadi omad) ja siis videokaardi driverid.
Muiugi vaadake üle oma jahutused.
Ega vanu nvidia draivereid alla ei jäänud? All mingit protsessorit koormavat programmi ei tööta?
Spywarest puhas? Mängid täitsa high-is graafikaga?
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
4 :: |
167 |
|
tagasi üles |
|
 |
X
HV veteran

|
21.09.2005 23:55:36
|
|
|
jap high end on jah põhjas, nvidia draivereid üritasin niipalju ära kustutada ,kui võimalik. Aga kuskil seal windowsi kasutas võivad nad alles olla, aga ma ei tea kust nad võisid asuda seal, tegin selle ad-remowega ja draiveri unistalliga asja puhtaks. Jama ei saa arvuti täis olla, kuna siis ta jookseks kogu aeg aeglaselt ju, aga mul ei jookse aint konkreetne fps hästi. Kusjuures eeleneva nvidia kaardiga jooksis küll nii hästi ,kui see video võimaldas. Aga see kaart ei taha nagu joosta. Jahutusest niipalju, et on default jahutus clokkind ei ole ja videot modinud ka pole, kaart vähem ,kui kuu aega vana, korpus on lahti ning 2 fanni veel lisaks puhuvad, aga kaart on nii või teisiti kuum. Windowsis ja mujal jookseb kõik normilt, aga jah konkreetselt mängus sees olles mängides on asi väga imelik, nõksutab ka nagu, et jookseb algul sujuvalt ja siis jääb korra pilt kinni ja siis jälle jookseb ja kui suuremad plahvatused toimuvad siis jookseb hästi aegalselt. Samas 3dmark jookseb hästi, aga seal jääb ka 1sek pilt nagu kinni.
Edit:Suke loll küsimus, et kas emaplaadi biosi peab ka uuendama, või sellel pole vahet?
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
omnibook
HV kasutaja

|
22.09.2005 00:01:57
|
|
|
minuteada ad-removega raskevara drivereid maha ei lasta, proovi device managerist ikka sealt näed mis driverid peal on ja kui on midagi valesti siis peaks saama automaatselt neid updateda.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
JoeKing
HV veteran

|
22.09.2005 00:04:53
|
|
|
Kas kuidagi video ja prose temperatuure saad vaadata? Bios update ei teeks halba, kui teda koralikult teha, aga kahtlen, et asi sellega paraneb. Kas kõvaketas on korralikult defragmenditud? Kui suur on biosist AGP apperture size? Kui nii palju mälu on, siis võiks vähendada PageFile suurust. Mõne registripuhastusprogrammiga võiks üle lasta; event viewerisse tsekata, kas on mingeid kahtlasi erroreid jne...
_________________ Sic itur ad astra... |
|
Kommentaarid: 237 loe/lisa |
   |
1 :: |
208 |
|
tagasi üles |
|
 |
X
HV veteran

|
22.09.2005 00:14:03
|
|
|
ei seal on kõik õigesti hetkel, aga mingit nähtavat viga ma pole ikka veel leidnud?
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 175 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
X
HV veteran

|
22.09.2005 22:11:12
|
|
|
no, mina enam ei tea, 3damark 03 sain siis 5697punni vist, aga mängud netu. Tegin selle viimase lingi õpetuse järgi, tegin registri puhtaks ja system32 ja device manageri tegin ka tühjaks. Panin peale NGO draiverid catalyst 5.8 peale, nfsu2 jooksis nii, fsaa kui ilma selleta täpselt ühte moodi ja rallisõidu ajal oli fps nagu mingi 20-16 vahest 27 ka. Kui tõstsin eelviimasele tasandile graafika, sai 40fps aga no mu vana fx5200 suutis ka umbes samal tasemel (küll 800x600 resol, praegu oli 1024x768) sinna 35fps juurde mängida. Call of duty pole vahet kas nõrgem graafika või tugevam, nii kui keegi tulistab on fps 13-14 nurga taga ,aga oli 50 peal.
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
22.09.2005 22:17:48
|
|
|
su profiilis olev masin peaks suutma neid mänge välja vedada.
Oled kindel et mingit viga kusagil masinas ei ole? Nt mälud ajavad segast (memtest öö läbi jooksutada peaks leidma errori kui on) Kaart üle ei kuumene? Kui endal 9800PRO oli siis stock jahutiga ei tahtnud teda eriti tööle panna kuna tegi lärmi ja temperatuur oli suht kõrvetav.
Kui miski ei aita siis viimne lahendus oleks ehk win uuesti peale panna. Ehk on mingi bug kusagil nVidia drivudest vms jäänud mis segab kaardi tööd.
Igatahes kui minu antud õpetused kõik läbi tegid siis peaks kõik korras olema. Eriti see 9800PRO driverite confimise õpetus kus üksikasjalikult seletab ära kuda confida.
Ehk on win metas ja vajab update i ? SP2 peale kui juba ei ole. Või chipset driverid vananenud. Helikaardi driverite update kah pahe ei tee (mul kunagi hakkas ühe helikaga mängud jamama kuna driverid olid liialt vanad)
|
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
soodent
HV Guru

|
22.09.2005 22:17:59
|
|
|
Ega see asi enne ei lahene kui annad kellelegi teisele proovida kaardi.Mäludel bios all asetused ikka spd proovisid.Puhas install oleks asjaks.
   |
19 :: |
6 :: |
564 |
|
tagasi üles |
|
 |
X
HV veteran

|
22.09.2005 22:41:53
|
|
|
viimase kasutaja jutust ma enam aru ei saanud. Kaardist niipalju, et ma ei kuule videoventikat sest igasugused muud karjuvad üle, kuumusega ei oska öelda, aga kindel on see, et siis see fps peaks ühtlaselt madal olema. Praegusel hetkel ainuke mäng, mis on hästi jooksnud on jedi academy. Colin mcrae 5 ka.
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
soodent
HV Guru

|
22.09.2005 23:14:42
|
|
|
Millest sa aru ei saa.Võta puhas win nullist ja vaata biosis üle ,et kõik oleks default ja siis edasi.
   |
19 :: |
6 :: |
564 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
22.09.2005 23:24:51
|
|
|
ning ära vajalike chipset drivereid jms kraami unusta kui uuesti wini peale paned. Ja mudigist ka update winnile
Mudeks mis toiteplokki sa kasutad? 5200 (total juust) võtab vähem voolu kui 9800PRO. Ehk nüüd jääb lihtsalt voolust väheks ja kaart kellab end ise alla vms jama teeb et ennast säästa. 9800PRO vajaks mingit korraliku 350W toited et masin korralikult jookseks.
|
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
X
HV veteran

|
23.09.2005 16:57:10
|
|
|
formatit ma küll tegema ei hakka, sama hea kui kõik torust alla lasta. Toide on 550W q-tec ,mis peaks mu vanast toitest codegen 300W parem olema. Pinged mul ei kõigu ja ventikate pöörlemis kiirus ka ei muutu nii ,et jõudu küllalt. Kohati läheb jah kaart liiga kuumaks, aga kas see siis tootja viga ei ole panna halbu ventikaid alla, ei taha sellepärast kaarti lõhkuma hakata. Default clokkidel peab ta ju korralikult töötama?
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
23.09.2005 17:03:08
|
|
|
X kirjutas: |
formatit ma küll tegema ei hakka, sama hea kui kõik torust alla lasta. Toide on 550W q-tec ,mis peaks mu vanast toitest codegen 300W parem olema. Pinged mul ei kõigu ja ventikate pöörlemis kiirus ka ei muutu nii ,et jõudu küllalt. Kohati läheb jah kaart liiga kuumaks, aga kas see siis tootja viga ei ole panna halbu ventikaid alla, ei taha sellepärast kaarti lõhkuma hakata. Default clokkidel peab ta ju korralikult töötama? |
hm IMO 550W Qtec on samasugune jura nagu on 300W codegen. Ühel suurem nr peal lihtsalt 8)
Aga kus sa tead et sul pinged ei kõigu? Mõõtsid testriga üle?
9800PRO läheb kuumaks ning parem oleks kui teine jahuti oleks peal. Ega jahutuse vahetus kaarti ei lõhu kui korralikult teed ning sobiva jahutuse leiad.
format oleks vast üks võimals. Kui kardad et mingid "failid" kaotsi lähevad siis võid ju teise ketta peale või kusagil cd/dvd peale back up i teha.
Endal on just selle back upi tarvis ketas kaheks jaotatud seega kui formati teen siis ainult ühele osale ja teisel partitsioonil olev kraam jääb alles
|
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
margusser
HV Guru
|
23.09.2005 17:13:52
|
|
|
angel, originaaljahutus peab töötama + 550W ja 300W code ära tule võrdlema
|
|
   |
167 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
23.09.2005 17:19:10
|
|
|
margusser kirjutas: |
angel, originaaljahutus peab töötama + 550W ja 300W code ära tule võrdlema |
Peaks töötama aga enda kogemus 9800PRO ga olid suht tulised. Täis koormusel ning pika mängimise järel oli suht nutune see olukord. Kaart oli suht kuum.
Mudeks 3Dmark03 score paistab igatahes normis olevat. Ehk on sul FSAA ja AF peale pandud ning neid see kaart uuemates mängudes eriti häste ei suuda jooksutada... (kui siis peaks ka 3dmark03 score madalam olema).
Kui ennem oli mingi nVidia kaart siis uuri ehk on kusagil mingid nVidia jäägid alles jäänud vms seaded nVidia poolt.
|
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
margusser
HV Guru
|
23.09.2005 17:19:40
|
|
|
angel, ta lastake tehasest sellise jahutusega ikka välja millega töötab.
See on tootjale endile kasulikum.
|
|
   |
167 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
23.09.2005 17:31:13
|
|
|
margusser kirjutas: |
angel, ta lastake tehasest sellise jahutusega ikka välja millega töötab.
See on tootjale endile kasulikum. |
suht teema väline aga nt club 3D 6600GT lasi kah tehasest välja sellise junn jahutusega kaardi et oleks pea maha põlenud. Radika ja gpu vahel oli paks kiht pastat ning kui lähemalt uurida ei saanud tegelt radikas ja gpu omavahel üldse kontakti (paks pasta kiht kudagi suutis ära juhtida mõninga soojuse). Ehk siis silmaga oli näha et kontakt tegelt nende vahel puudus.
Kaardi temp oli kusagil 80-90C ning see ei ole just kõige parem. Õnneks märkasin seda (+ tahtsin mürast lahti saada) ja panin uue jahutuse peale. Temp langes kilinal kolinal alla.
Ehk siis kusagil peab kokku hoidma ning seekord oli selleks jahutus.
9800PRO l on ka see cooler tavaliselt suht vilets. Mingi väike paar mm alumiinium jurakas kus on vent peale pandud. Kõige kuumem koht mis vajaks jahutamist on aga vendi enda kinnitusega kaetud. Seega suht palav on gpu l seal all.
|
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
X
HV veteran

|
23.09.2005 18:39:52
|
|
|
pinged ei kõigu bioses ,ega ka everest corporation, vähemalt 300W codegeni juhtus seda koguaeg ,et seal numbrid tiksusid, nüüd nagu ei muutu midagi. Tõsi kaart läheb kuumaks, aga miks ma peaks vahetama kohe mingit jahutust, kui ma tahan, et lihtsalt defaultis normaalselt mängiks, garantiise ju sellise jutuka ei lähe? Praegusel hetkel ma neid af ja aa vms üldse ei kasuta, kuigi ma ei tea kas peale mängude seadistuse võib kaart neid ise ka juurde lisada?
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
23.09.2005 18:46:49
|
|
|
pinged ei kõigu bioses ,ega ka everest corporation, vähemalt 300W codegeni juhtus seda koguaeg ,et seal numbrid tiksusid, nüüd nagu ei muutu midagi. Tõsi kaart läheb kuumaks, aga miks ma peaks vahetama kohe mingit jahutust, kui ma tahan, et lihtsalt defaultis normaalselt mängiks, garantiise ju sellise jutuka ei lähe? Praegusel hetkel ma neid af ja aa vms üldse ei kasuta, kuigi ma ei tea kas peale mängude seadistuse võib kaart neid ise ka juurde lisada? |
Kui winni alt (kaardi options) peale ei ole pandud ning mängudes ka AF ja FSAA peal pole siis ei tohiks seda kusagile tekkida.
Mudeks tarkvaraga ei ole võimalik täpseid volte jälgida. Tarkvara (bios, speedfan vms) panevad tavaliselt segast. Seega kui tahad kindel olla osta multimeeter ja mõõda ära.
Ise kahtlen (kui kõik mis nendes minupoolt antud linkidel olevates õpetustes ära tehtud) on mingi winni kala. Või siis kaart kellab end alla kuna üle kuumenemise oht on.
|
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
X
HV veteran

|
23.09.2005 19:13:56
|
|
|
kõik on õige, aga miks ta siis 3dmark alla seda kiirust siis ei keera. Kusjuures, eelmise vidoega oli sama probleem, et jooksmise probleemid olid, aga kuna see kaart oli nagu nii low-end siis ma ei osanud midagi märgata. Ma ei tea, minuaarust kõik asjad töötavad nagu peaks, aga krt ikka on mingi seletamatu põhjus, kunagi ei ole miski hea. Kuumuse kohta ma ei oska öelda, kuna mul pole termomeetrit. Aga päris tulikuumaks läheb ta mängude ajal küll. Aga minuaarust kaart ju ei kella ennast alla ,vaid teeb restardi kui kuumaks läheb või on ati teist moodi?
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
23.09.2005 20:07:59
|
|
|
kõik on õige, aga miks ta siis 3dmark alla seda kiirust siis ei keera. Kusjuures, eelmise vidoega oli sama probleem, et jooksmise probleemid olid, aga kuna see kaart oli nagu nii low-end siis ma ei osanud midagi märgata. Ma ei tea, minuaarust kõik asjad töötavad nagu peaks, aga krt ikka on mingi seletamatu põhjus, kunagi ei ole miski hea. Kuumuse kohta ma ei oska öelda, kuna mul pole termomeetrit. Aga päris tulikuumaks läheb ta mängude ajal küll. Aga minuaarust kaart ju ei kella ennast alla ,vaid teeb restardi kui kuumaks läheb või on ati teist moodi? |
Minuteada mõned (ei oma täpset infi kahjuks) kaardid kellavad end alla et kaitsta end kuumuse eest. Igatahes uuri neid õpetusi mis andsin ehk seal mingi iva sees ja pane kõige uuemad ATI või Omega driverid peale. Üks võimalus veel testida kui kuumaks kaart läheb on see et paned 3Dmark03 10 korda järjest jooksma. Ja vaatad mis punkti summa ta siis kokku arvutab. Tavaliselt 1 korras 3Dmark03 jooksutamisest ei piisa. See ei küta kaarti piisavalt ülesse.
|
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
reimers66
HV Guru

|
23.09.2005 20:13:52
|
|
|
mul on täpselt sama probleem kui eelkõnelejal kaardiks siis HIS Excalibur R9800PRO ICEQ 128mb olen proovinud uut wini hunnikus erinevaid drivereid nii omegad kui teised
ja mängudes ikka kuidagi laag sees tõmbab pildi kinni nagi mingiaeg asi on ikka kuskil rauas mitte softis kuna ma olen siin juba erinevaid winne peale ajanud jne jne
Konf siis (mu venna arvuti )
Athlon XP Thorton 2000+
Epox 8K9AI KT400A
768 MB PC3200
HIS Excalibur R9800PRO ICEQ 128mb
3Dmarkid läbib vabalt ja 03 on punkte 6000 aa mängudes on lääg sees
meil sarnane konf kuule sama emaplaat
viimati muutis reimers66 23.09.2005 20:15:13, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |