Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  ATI TV-Out S-video/Composite probleem [case closed]. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
vutt
HV kasutaja

sõnum 19.08.2004 23:37:32 ATI TV-Out S-video/Composite probleem [case closed]. vasta tsitaadiga

On HIS-i 9600XT ja tavaline RCA Composite auk telekas. Ei suuda enam manada pilti telekasse.
Vannun, et enne süsteemi upgradet (vahetasin emme ja prose) töötas kaardiga kaasas olev S-Video to Composite üleminek laitmatult. St. ilusti automaatselt detectis, et TV-Outi on pistetud telekani viiv juhe.

Enam ei detecti. Tuleb force lipukest näppida. Pärast mõningast googletamist leidsin Radeoni TV-Out detailse kirjelduse siit: http://www.digit-life.com/articles2/radeon-tv-out/

Ehk siis pilt peaks olema selline:

Läksin kohe testimise mõttes omatehtud traatidega kallale ja veendusin, et tõesti 7ndast pinnist tuleb composite värviline signaal. Ühenduskirjeldus siis selline:

Pin-idelt 1,2,3,4 aga ei mingit signat. Isegi mitte mustvalget. Kõik kombinatsioonid proovisin läbi.

Testisin ka kaardil kaasasoleva S-Video -> Composite pinnide paigutust. Tuleb välja, et selle juhtme S-Video otsal on ainult pinid 1,2,3,4. St. pin 7 composite ühenduse jaoks ei kasutatagi! Puudub füüsiliselt.

Olemasolev pin 7-elt tulev pildikvaliteet on aga niru. Ei oska kohe seletada, mis täpselt aga värvitoonid on väsinud ja kontrast ei ole üldsegi see. Kuidagi määrdunud fiiling outputil.

Tahaks ikkagi seda originaalüleminekut kuidagi tööle saada ja paremat pildikvaliteeti ka. Ma olen nii u. tosina jagu erinevaid catalyste ja oomegasid peale ajanud, et tõenäoliselt tuleb antud mess vist sellest. Kas tõesti clean windooza install ainult aitab?

Äkki teab keegi miskit power tooli TV-Out optioonide näppimiseks. Radediti leidsin aga see tundub aegunud olevat.
Või ehk mingeid muid vihjeid kuhusuunas liikuda icon_sad.gif

viimati muutis vutt 22.09.2004 13:05:30, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 5
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 20.08.2004 00:08:32 vasta tsitaadiga

no kui kardad, et draiverid midagi segamini löönud, siis proovi driver cleaner 3'e
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
vutt
HV kasutaja

sõnum 20.08.2004 11:19:15 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:
no kui kardad, et draiverid midagi segamini löönud, siis proovi driver cleaner 3'e

Kahjuks olen ka selle juba läbi proovinud, kui sa ATI enda utiliiti mõtled. icon_sad.gif
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 20.08.2004 14:17:37 vasta tsitaadiga

vutt kirjutas:
mikk36 kirjutas:

Kahjuks olen ka selle juba läbi proovinud, kui sa ATI enda utiliiti mõtled. icon_sad.gif

see ei tohiks olla ati enda utiliit
http://www.driverheaven.net/cleaner/
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
Mirage
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 21.08.2004 10:01:39 vasta tsitaadiga

Ot sul siis selline s-video -> rca üleminek, kus s-video jaoks ainult neli pinni? Las ma mõtlen, keegi vist mainis, et tevalos tehakse sul selline üleminek kiiresti valmis icon_razz1.gif ja mul endal vedeleb kah siin 1 icon_smile.gif
tagasi üles
vutt
HV kasutaja

sõnum 21.08.2004 23:28:51 vasta tsitaadiga

Mirage kirjutas:
Ot sul siis selline s-video -> rca üleminek, kus s-video jaoks ainult neli pinni? Las ma mõtlen, keegi vist mainis, et tevalos tehakse sul selline üleminek kiiresti valmis icon_razz1.gif ja mul endal vedeleb kah siin 1 icon_smile.gif

noh tinutada oskan ma ka ise. ei saa ju sellist rõõmu ära anda ja veel peale ka maksta. icon_wink.gif

Tuli mõte, et peaks nii testiks kaardi korra oma "süütusse" tööarvutisse lükkama. Eks siis näib kas kaart põhimõtteliselt töötab selle kaasas olnud üleminekuga...
tagasi üles
vutt
HV kasutaja

sõnum 22.09.2004 13:04:57 vasta tsitaadiga

Mõtlesin, et oleks vist tark väike follow-up sellele loole kirjutada. Kuids asi lahenes...

No mis te arvate, kus see asi lõppes - loomulikult k-saluuni garantiihoolduses, kus asi lihtsalt uue vastu vahetati.
Panin uuele kaardile originaaljuhtme taha ja asi hakkas tööle esimesest paugust.
Krt. osta veel low-budget ATI kloone (HIS thumbs_down.gif )
tagasi üles
LynxNukem
HV vaatleja
LynxNukem

sõnum 23.11.2004 13:03:35 Re: ATI TV-Out S-video/Composite probleem [case closed]. vasta tsitaadiga

vutt kirjutas:
On HIS-i 9600XT ja tavaline RCA Composite auk telekas. Ei suuda enam manada pilti telekasse.
Vannun, et enne süsteemi upgradet (vahetasin emme ja prose) töötas kaardiga kaasas olev S-Video to Composite üleminek laitmatult. St. ilusti automaatselt detectis, et TV-Outi on pistetud telekani viiv juhe.

Enam ei detecti. Tuleb force lipukest näppida. Pärast mõningast googletamist leidsin Radeoni TV-Out detailse kirjelduse siit: http://www.digit-life.com/articles2/radeon-tv-out/

Ehk siis pilt peaks olema selline:

Läksin kohe testimise mõttes omatehtud traatidega kallale ja veendusin, et tõesti 7ndast pinnist tuleb composite värviline signaal. Ühenduskirjeldus siis selline:

Pin-idelt 1,2,3,4 aga ei mingit signat. Isegi mitte mustvalget. Kõik kombinatsioonid proovisin läbi.

Testisin ka kaardil kaasasoleva S-Video -> Composite pinnide paigutust. Tuleb välja, et selle juhtme S-Video otsal on ainult pinid 1,2,3,4. St. pin 7 composite ühenduse jaoks ei kasutatagi! Puudub füüsiliselt.

Olemasolev pin 7-elt tulev pildikvaliteet on aga niru. Ei oska kohe seletada, mis täpselt aga värvitoonid on väsinud ja kontrast ei ole üldsegi see. Kuidagi määrdunud fiiling outputil.

Tahaks ikkagi seda originaalüleminekut kuidagi tööle saada ja paremat pildikvaliteeti ka. Ma olen nii u. tosina jagu erinevaid catalyste ja oomegasid peale ajanud, et tõenäoliselt tuleb antud mess vist sellest. Kas tõesti clean windooza install ainult aitab?

Äkki teab keegi miskit power tooli TV-Out optioonide näppimiseks. Radediti leidsin aga see tundub aegunud olevat.
Või ehk mingeid muid vihjeid kuhusuunas liikuda icon_sad.gif

Ehh, ma ei saanud nüüd päris täpselt aru... Minu videokaardil on see parempoolse pildi peal olev pesa aga juhe on mul nagu selle vasakpoolse pesa jaoks mõeldud. Kas sellepärast ta ei detectigi TV-d? Peab selle rohkemate pinidega juhtme ostma?
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
vutt
HV kasutaja

sõnum 23.11.2004 15:03:38 Re: ATI TV-Out S-video/Composite probleem [case closed]. vasta tsitaadiga

LynxNukem kirjutas:
Ehh, ma ei saanud nüüd päris täpselt aru... Minu videokaardil on see parempoolse pildi peal olev pesa aga juhe on mul nagu selle vasakpoolse pesa jaoks mõeldud. Kas sellepärast ta ei detectigi TV-d? Peab selle rohkemate pinidega juhtme ostma?

Asi peaks toimima ka ainult selle 4 pin-ise versiooniga, kuna mul hetkel kasutuses olev ATI originaal S-Video->RCA(composite) üleminek on ainult 4 pin-iga ja toimib laitmatult
tagasi üles
Vananematu
HV veteran
Vananematu

sõnum 26.11.2004 16:57:01 vasta tsitaadiga

Mul ka selline jama,et värviline pilt ei tule telekasse ning ati kaart! Anyway, lahendus oleks vist selline : 470pF kondekas ühenda scart pistiku 15 ja 20 jala külge minevate juhtmete vahele ja siis peaks pilt värviline olema!

Nimelt samamoodi telekas suppordib aint composite videot! Kaardil on endal ikka see 7 auguline ühendus kuid juhtmel, mis telekasse läheb kaardi tagant 4 haruline, ehk siis seda 7ndat pini pole ja mustvalge pilt! (vanal ti-4200 kaardil oli ka 4 haruline juhe telekaga ühendatud kuid pilt värviline, kuna sai windoosast juba muuta kaardi väljundiks kas s-video voi composite video!)
Anyway, pole aega saanud tinutajat vanast elukohast ära tuua ning mõtlen, et kas ei saa nõnda, kui ma kaasaantud juhtme(7 haruline, ühendaks kokku oma 4 harulise juhtmega? ) kas oleks võimalik see kuidagi ? ning mis juhtme otsad siis millega ma ühendama peaks ?
Kommentaarid: 31 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 28
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  ATI TV-Out S-video/Composite probleem [case closed].
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.