Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
vutt
HV kasutaja
|
19.08.2004 23:37:32
ATI TV-Out S-video/Composite probleem [case closed]. |
|
|
On HIS-i 9600XT ja tavaline RCA Composite auk telekas. Ei suuda enam manada pilti telekasse.
Vannun, et enne süsteemi upgradet (vahetasin emme ja prose) töötas kaardiga kaasas olev S-Video to Composite üleminek laitmatult. St. ilusti automaatselt detectis, et TV-Outi on pistetud telekani viiv juhe.
Enam ei detecti. Tuleb force lipukest näppida. Pärast mõningast googletamist leidsin Radeoni TV-Out detailse kirjelduse siit: http://www.digit-life.com/articles2/radeon-tv-out/
Ehk siis pilt peaks olema selline:
Läksin kohe testimise mõttes omatehtud traatidega kallale ja veendusin, et tõesti 7ndast pinnist tuleb composite värviline signaal. Ühenduskirjeldus siis selline:
Pin-idelt 1,2,3,4 aga ei mingit signat. Isegi mitte mustvalget. Kõik kombinatsioonid proovisin läbi.
Testisin ka kaardil kaasasoleva S-Video -> Composite pinnide paigutust. Tuleb välja, et selle juhtme S-Video otsal on ainult pinid 1,2,3,4. St. pin 7 composite ühenduse jaoks ei kasutatagi! Puudub füüsiliselt.
Olemasolev pin 7-elt tulev pildikvaliteet on aga niru. Ei oska kohe seletada, mis täpselt aga värvitoonid on väsinud ja kontrast ei ole üldsegi see. Kuidagi määrdunud fiiling outputil.
Tahaks ikkagi seda originaalüleminekut kuidagi tööle saada ja paremat pildikvaliteeti ka. Ma olen nii u. tosina jagu erinevaid catalyste ja oomegasid peale ajanud, et tõenäoliselt tuleb antud mess vist sellest. Kas tõesti clean windooza install ainult aitab?
Äkki teab keegi miskit power tooli TV-Out optioonide näppimiseks. Radediti leidsin aga see tundub aegunud olevat.
Või ehk mingeid muid vihjeid kuhusuunas liikuda
viimati muutis vutt 22.09.2004 13:05:30, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
20.08.2004 00:08:32
|
|
|
no kui kardad, et draiverid midagi segamini löönud, siis proovi driver cleaner 3'e
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
vutt
HV kasutaja
|
20.08.2004 11:19:15
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
no kui kardad, et draiverid midagi segamini löönud, siis proovi driver cleaner 3'e |
Kahjuks olen ka selle juba läbi proovinud, kui sa ATI enda utiliiti mõtled.
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
20.08.2004 14:17:37
|
|
|
vutt kirjutas: |
mikk36 kirjutas: |
no kui kardad, et draiverid midagi segamini löönud, siis proovi driver cleaner 3'e |
Kahjuks olen ka selle juba läbi proovinud, kui sa ATI enda utiliiti mõtled.  |
see ei tohiks olla ati enda utiliit
http://www.driverheaven.net/cleaner/
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mirage
HV veteran
|
21.08.2004 10:01:39
|
|
|
Ot sul siis selline s-video -> rca üleminek, kus s-video jaoks ainult neli pinni? Las ma mõtlen, keegi vist mainis, et tevalos tehakse sul selline üleminek kiiresti valmis ja mul endal vedeleb kah siin 1
_________________ Terrorists have two eyes, pandas have two eyes. Coincidence? I think not!
><(((°> |
|
Kommentaarid: 78 loe/lisa |
   |
73 |
|
tagasi üles |
|
 |
vutt
HV kasutaja
|
21.08.2004 23:28:51
|
|
|
Mirage kirjutas: |
Ot sul siis selline s-video -> rca üleminek, kus s-video jaoks ainult neli pinni? Las ma mõtlen, keegi vist mainis, et tevalos tehakse sul selline üleminek kiiresti valmis ja mul endal vedeleb kah siin 1  |
noh tinutada oskan ma ka ise. ei saa ju sellist rõõmu ära anda ja veel peale ka maksta.
Tuli mõte, et peaks nii testiks kaardi korra oma "süütusse" tööarvutisse lükkama. Eks siis näib kas kaart põhimõtteliselt töötab selle kaasas olnud üleminekuga...
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
vutt
HV kasutaja
|
22.09.2004 13:04:57
|
|
|
Mõtlesin, et oleks vist tark väike follow-up sellele loole kirjutada. Kuids asi lahenes...
No mis te arvate, kus see asi lõppes - loomulikult k-saluuni garantiihoolduses, kus asi lihtsalt uue vastu vahetati.
Panin uuele kaardile originaaljuhtme taha ja asi hakkas tööle esimesest paugust.
Krt. osta veel low-budget ATI kloone (HIS )
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
LynxNukem
HV vaatleja

|
23.11.2004 13:03:35
Re: ATI TV-Out S-video/Composite probleem [case closed]. |
|
|
vutt kirjutas: |
On HIS-i 9600XT ja tavaline RCA Composite auk telekas. Ei suuda enam manada pilti telekasse.
Vannun, et enne süsteemi upgradet (vahetasin emme ja prose) töötas kaardiga kaasas olev S-Video to Composite üleminek laitmatult. St. ilusti automaatselt detectis, et TV-Outi on pistetud telekani viiv juhe.
Enam ei detecti. Tuleb force lipukest näppida. Pärast mõningast googletamist leidsin Radeoni TV-Out detailse kirjelduse siit: http://www.digit-life.com/articles2/radeon-tv-out/
Ehk siis pilt peaks olema selline:
Läksin kohe testimise mõttes omatehtud traatidega kallale ja veendusin, et tõesti 7ndast pinnist tuleb composite värviline signaal. Ühenduskirjeldus siis selline:
Pin-idelt 1,2,3,4 aga ei mingit signat. Isegi mitte mustvalget. Kõik kombinatsioonid proovisin läbi.
Testisin ka kaardil kaasasoleva S-Video -> Composite pinnide paigutust. Tuleb välja, et selle juhtme S-Video otsal on ainult pinid 1,2,3,4. St. pin 7 composite ühenduse jaoks ei kasutatagi! Puudub füüsiliselt.
Olemasolev pin 7-elt tulev pildikvaliteet on aga niru. Ei oska kohe seletada, mis täpselt aga värvitoonid on väsinud ja kontrast ei ole üldsegi see. Kuidagi määrdunud fiiling outputil.
Tahaks ikkagi seda originaalüleminekut kuidagi tööle saada ja paremat pildikvaliteeti ka. Ma olen nii u. tosina jagu erinevaid catalyste ja oomegasid peale ajanud, et tõenäoliselt tuleb antud mess vist sellest. Kas tõesti clean windooza install ainult aitab?
Äkki teab keegi miskit power tooli TV-Out optioonide näppimiseks. Radediti leidsin aga see tundub aegunud olevat.
Või ehk mingeid muid vihjeid kuhusuunas liikuda  |
Ehh, ma ei saanud nüüd päris täpselt aru... Minu videokaardil on see parempoolse pildi peal olev pesa aga juhe on mul nagu selle vasakpoolse pesa jaoks mõeldud. Kas sellepärast ta ei detectigi TV-d? Peab selle rohkemate pinidega juhtme ostma?
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
vutt
HV kasutaja
|
23.11.2004 15:03:38
Re: ATI TV-Out S-video/Composite probleem [case closed]. |
|
|
LynxNukem kirjutas: |
Ehh, ma ei saanud nüüd päris täpselt aru... Minu videokaardil on see parempoolse pildi peal olev pesa aga juhe on mul nagu selle vasakpoolse pesa jaoks mõeldud. Kas sellepärast ta ei detectigi TV-d? Peab selle rohkemate pinidega juhtme ostma? |
Asi peaks toimima ka ainult selle 4 pin-ise versiooniga, kuna mul hetkel kasutuses olev ATI originaal S-Video->RCA(composite) üleminek on ainult 4 pin-iga ja toimib laitmatult
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vananematu
HV veteran

|
26.11.2004 16:57:01
|
|
|
Mul ka selline jama,et värviline pilt ei tule telekasse ning ati kaart! Anyway, lahendus oleks vist selline : 470pF kondekas ühenda scart pistiku 15 ja 20 jala külge minevate juhtmete vahele ja siis peaks pilt värviline olema!
Nimelt samamoodi telekas suppordib aint composite videot! Kaardil on endal ikka see 7 auguline ühendus kuid juhtmel, mis telekasse läheb kaardi tagant 4 haruline, ehk siis seda 7ndat pini pole ja mustvalge pilt! (vanal ti-4200 kaardil oli ka 4 haruline juhe telekaga ühendatud kuid pilt värviline, kuna sai windoosast juba muuta kaardi väljundiks kas s-video voi composite video!)
Anyway, pole aega saanud tinutajat vanast elukohast ära tuua ning mõtlen, et kas ei saa nõnda, kui ma kaasaantud juhtme(7 haruline, ühendaks kokku oma 4 harulise juhtmega? ) kas oleks võimalik see kuidagi ? ning mis juhtme otsad siis millega ma ühendama peaks ?
|
|
Kommentaarid: 31 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|