Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
pots4t4j4
HV Guru
|
28.01.2003 11:26:36
|
|
|
Nojah,FX imeb ludinal seega v6in rahuliku südamega endale selle Radeon 8500 128MB ära osta ja rahulikult end pooleks pelada....
|
|
Kommentaarid: 490 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
4 :: |
3 :: |
398 |
|
tagasi üles |
|
 |
Beanladen
HV kasutaja

|
28.01.2003 11:40:47
|
|
|
Doom3/UT2003 peaks olema DirectX 8 mängud ja mõeldud GF3 ja R8500-le.
   |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
kalapala
HV kasutaja

|
28.01.2003 13:28:07
|
|
|
Olgem ausad, Geforce FX on täielik läbikukkumine. Oleks ta Radeon 9700-ga samal ajal välja tulnud ..., aga viis kuud hiljem ja enam vähem sama kiire, lisaks veel tohutu müraga. Ja hind on ka selle mäkerdise kohta liiga soolane Ma usun, et kui Radeon 9700-le samasugune jahutus monteerida, saaks seda Geforce FX-st tublisti kiiremaks clockida!!
|
|
tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
28.01.2003 14:45:36
|
|
|
eix666 kirjutas: |
stepzter kirjutas: |
Üldise negatiivsuse kõrvale ütleks, et Doom3's on GFFX arvatavasti oluliselt kiirem. Seda põhjustab fillrate'i sööv valgustusalgoritm. |
ja sina oled nõus maksma $400+ või rohkemgi ja kuulama seda hullemat turbiini, selleks et natuke paremini DOOM3'e mängida?
aga tee kuiva trenni, pane tolmuimeja korpuse kõrvale tööle ja vaata, kui võimsa elamuse sa saad... :lol: :lol: :lol:
|
Esiteks mina kui põline eestlane saan palka kroonides ja arvestan oma kulusid selles. Selles foorumis kumab natukene läbi sisemine kihk olla ka ameerikas. Aga see selleks. Ma kuskil ei väitnud, et mina kavatseks sellel põhjusel osta seda kaarti. Hinna/kiiruse eksponentsiaali murdekohas pesitseda on märksa kavalam.
Mis mulle nalja teeb, on selle foorumi kollektiivne väärastunud arvamus kõige kohta. See on tobedam kui üks korralik nõiajaht. GeforceFX ei tee tolmuimeja häält. Jah ta on valjem ja soojem kui Radeon9700, aga mitte palju. 4db valjem ja kolmandiku võrra võimsam. See ei õigusta minuarust kisamist nagu nüüd oleks põrgu lahti ja me sureme kõik kuulmiskahjustustesse. Kui te võtate selle 70dB anandi ülevaatest (mis muus osas oli päris hea), siis olete küll parajalt tillist tõmmatud. Sellise mõõtmistehnoloogiaga võin mina oma läppari panna 747 häält tegema.
GFFX on jah natukene vähe natuke väga hilja, aga see ei tähenda, et tegu väga kehva kaardiga oleks. On päris palju kohti, mida veel reviewerid ei ole katnud, kus gffx võib vägar tubli olla. Poolteist korda rohkem pixelivärvimis võimsust siinseal ikka avaldub.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
28.01.2003 14:52:34
|
|
|
lamp kirjutas: |
Btw, Ut2003 siiski dx7 mäng.. nagu ka doom3.. (kas doom3 mitte opengl pole??)..
dx9 kasutavad mängud tulevad vast siis välja kui hakkab dx11 tulema :D
Ja ytleme niimodi, et ma peale nende ati demode ja screensaverite dx9 asju ei teagi.. |
Doom3 on jah OpenGL ja on mõeldud DX8 generatsiooni riistvarale, kuigi jookseb põhimõtteliselt ka DX7 generatsioonil. Samas ma olen kindel, et Doom3's kasutatakse võimaluse korral ära DX9 generatsiooni kaartide lisavõimalusi, et mängu kiiremini jooksutada. Ja eelkõneleja ei rääkinud midagi UT2003'st vaid tegelikult mõtles Unreal 2'te, mis ametlikult on DX9 mäng. Kuigi ma ei näe selles mängus mingeid efekte, mis vajaks DX9 funktsioone. Enamus asju on täpselt sama hästi tehtavad DX7 peal.
|
|
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Beanladen
HV kasutaja

|
28.01.2003 15:22:20
|
|
|
tsitaat: |
4db valjem ja kolmandiku võrra võimsam. See ei õigusta minuarust kisamist nagu nüüd oleks põrgu lahti ja me sureme kõik kuulmiskahjustustesse. Kui te võtate selle 70dB anandi ülevaatest (mis muus osas oli päris hea), siis olete küll parajalt tillist tõmmatud. Sellise mõõtmistehnoloogiaga võin mina oma läppari panna 747 häält tegema. |
aga Tom'i poiss pani mõlemad võrdlusesse, kuulad FX-i ja siis R9700Pro-d (vahepeal volumet ei puutu) ja siis otsustad kumb on valjem ja kui palju. R9700 mehed saaksid võrrelda/ette kujutada.
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
SvP
HV vaatleja
|
28.01.2003 15:58:24
|
|
|
Mis mulle nalja teeb, on selle foorumi kollektiivne väärastunud arvamus kõige kohta. See on tobedam kui üks korralik nõiajaht. GeforceFX ei tee tolmuimeja häält. Jah ta on valjem ja soojem kui Radeon9700, aga mitte palju. |
Ma ei tea, kuidas sinuga on, aga mina olen kuulanud Tom-i mp3 (mis oli tema artikli ainuke asjalik osa), vaadanud Anandi videot ja kuulanud veel 1 mp3. Teeb sigakõva häält, ei mingit kahtlust; kogu muu süsteem vakatab selle kõrval. Väärastunud arvamus, ütled sa? Ilmselt oled sina siis üks neist õnnelikest, kes ihusilmaga GFFX näinud ja kuulnud on 8).
Kui te võtate selle 70dB anandi ülevaatest (mis muus osas oli päris hea), siis olete küll parajalt tillist tõmmatud. |
Aga kui me ei võta seda sealt?
GFFX on jah natukene vähe natuke väga hilja, aga see ei tähenda, et tegu väga kehva kaardiga oleks. On päris palju kohti, mida veel reviewerid ei ole katnud, kus gffx võib vägar tubli olla. |
Ega keegi ju ei ütlegi, et ei ole väga tubli. Lihtsalt keegi ei kiida kaarti selle eest, mida keegi veel testinud ei ole, vaid laidetakse selle eest, mida on testitud. Kui NVidi asjale ükskord DX9 toega draiverid teeb, siis näeme ehk Digil-Life artiklit selle kohta, kui hea see GFFX ikka on. Seni lepime sellega, et GFFX ei renderda mitte üheski aplikatsioonis udu, et FPS kõrgem oleks jms. kalad.
4db valjem ja kolmandiku võrra võimsam |
Võimsam küll, aga millegipärast mitte eriti kiirem.
Kuigi ma ei näe selles mängus mingeid efekte, mis vajaks DX9 funktsioone. Enamus asju on täpselt sama hästi tehtavad DX7 peal. |
3D pildi poole pealt küll, aga heli suhtes ma nii kindel ei oleks.
_________________ Kõik tüdrukud on head, aga kust need kurjad naised tulevad? |
|
tagasi üles |
|
 |
eix666
HV veteran

|
28.01.2003 15:59:34
|
|
|
kollektiivne väärastunud arvamus kõige kohta. See on tobedam kui üks korralik nõiajaht. GeforceFX ei tee tolmuimeja häält. Jah ta on valjem ja soojem kui Radeon9700, aga mitte palju. 4db valjem ja kolmandiku võrra võimsam. See ei õigusta minuarust kisamist nagu nüüd oleks põrgu lahti ja me sureme kõik kuulmiskahjustustesse. Kui te võtate selle 70dB anandi ülevaatest (mis muus osas oli päris hea), siis olete küll parajalt tillist tõmmatud. Sellise mõõtmistehnoloogiaga võin mina oma läppari panna 747 häält tegema.
GFFX on jah natukene vähe natuke väga hilja, aga see ei tähenda, et tegu väga kehva kaardiga oleks. On päris palju kohti, mida veel reviewerid ei ole katnud, kus gffx võib vägar tubli olla. Poolteist korda rohkem pixelivärvimis võimsust siinseal ikka avaldub. |
Ma kuulasin lõpuks ka need tommi mp3ed ära...
deem, asi on hullem kui ma arvasin, mul kodus olev vana vene tolmuimeja teed täpselt samalaadset heli, ehk küll hästi natuke valjemat (õige volüümivaljuse leiab startup'i piiksu järgi, selle valjust peaks oskama hinnata), seda jubedat undamist mida ta teeb mina küll välja ei kannataks...
"veidi valjem ja soojem"??? kujuta endale ette üht korralikku ca 2,5GHz protsessorit, selle ventilaatorit ja mõtle edasi...
ja veel, "äki leidub koht kus FX tubli on"??? minu meelest ei osteta asju selle järgi et äkki on kuskil tublim, kui leidub ka 1 asi 10st milles ta korralikult R300 loputaks, poleks ta ikka väärt palju kallimat hinda ja kurdistumist (või siis peavalu sellest undamisest, mul piniseb hetkel oma 8500 kuulerinäss, niiet vaikses toas ei saa selle arvutiga olla, seetõttu ma tean mis räägin, tõsi sellele probleemile leidub õnneks lahendus vendi vahetuse näol, mis aga FX'i ei avita)...
mina isiklikult ei väidagi, et tegu oleks kehva kaardiga, küll aga jääb ta alla võrreldes ATIga (selle aja peale millal nVidia oma super-hüper draiverid välja saab, kui üleüldse saab, on ATIlt väljas juba R350 oma 0,13 microni core ja 256bit DDR2 mäluga, mille vastu ei aita enam ükski driver'i update)...
ja mis puutub price/performance kaartidesse, siis nendest pole nVidialt kipu ega kõppu olnud, niiet selliste kaartide hinnalangust ei tasu hetkel eriti oodata (ehk ainult R350 välja tulles ATI kaartide hinnad veidike kukuvad)...
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
28.01.2003 16:01:32
|
|
|
Ma ei olnud enne tom'i reviewd vaadanud, aga see on selgesti kuulda, et see on suhteliselt valesti mõõdetud. Kas effekti pärast või rumalusest. Tegelik vahe on märksa väiksem kui sealt tundub.
Kuigi mitte tappev, on see kaart sellegi poolest üks kuradi ärritav l*tapoeg. See kiire tsentrifugaalventikas teeb üsna spetsiifilist kõrget heli. Kui kinnisest korpusest laua alt see heli on oluliselt summutatud, hakkab arvatavasti häirima. Eriti mind, kes ma ei kannata isegi seda kui läppari sisemine ventikas spinupi teeb (see teeb kusjuures sarnast heli, aga märksa vaiksemalt).
|
|
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
SvP
HV vaatleja
|
28.01.2003 16:08:07
|
|
|
Ma ei olnud enne tom'i reviewd vaadanud, aga see on selgesti kuulda, et see on suhteliselt valesti mõõdetud. Kas effekti pärast või rumalusest. Tegelik vahe on märksa väiksem kui sealt tundub. |
Niiet sa tõepoolest omad vahetut kogemust
_________________ Kõik tüdrukud on head, aga kust need kurjad naised tulevad? |
|
tagasi üles |
|
 |
Beanladen
HV kasutaja

|
28.01.2003 16:11:54
|
|
|
Geforce FX=Dustfree PC...
aga selle asja ostaks juba selle pärast et tulevastele põlvedele näidata seda monstrumit. Varsti tulevad äkki juba emaplaadid kus AGP siinile jäetakse 1PCI siini jagu vaba ruumi
Nvidida nahas ei tahaks küll olla, kõik artiklid teevad asja nii maha. Sellepärast nad sellega jokutasid niikaua kuna insenerid nuputasid seda coolerit 5 kuud
pole juba jupp aega nii lõbus olnud
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
eeRuheeRu
Kreisi kasutaja
|
28.01.2003 16:32:13
|
|
|
njah, aktsiad langevad...peaks vist ostma hakkama neid. tuleb lihtsalt loota, et see mingi varajane aprillinali
_________________ M:Corsair 512MB CL2 PC3200, Spire cooler WR3 90.- |
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
sektor1
Kreisi kasutaja
|
28.01.2003 16:35:44
|
|
|
Ausaltöelda on ka mul VÄGA suur pettumus selle kaardi suhtes aga ma loodan selle lausepelae mida ma leidsin
"Make the GPU run at 500MHz and the memory at 1GHz and to hell with the consequences !!"
Loodame, et nad teevad praegu inimkatsed nign varsti lasevad midagi... ee.. pareamt välja. Need detsibellid... järsku nad kampaani mõttes annavad mingi super-ultra-noice korpuse ka kaasa
Kes veel näinud ei ole http://www.anandtech.com/video/showdoc.html?i=1779&p=3 siis selle teisepildi niemks võiks küll panna.. Poja tule papa nVida juurde.. nVida laseb raudselt oma Draiverid väja ja ma olen kindel, et siis kui ta siin Eesti kättesaadavaks muutub ei ole enam haisugi mingist DirectX 8.1 - kõik ostavad uues käsustik Direct X 9 kaarde. Loogiline, et kõik uus on kallis... AGA ma olen kindel, et hakkavad ka teised seda kaardi tootma ning teevad midagi selle vendikaga.. see on jube, nagu need MEGA W...
Lootsin paremat ja ootan tulemusi.. 5 kuu pärast !
_________________ AMD VS INTEL |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
1 :: |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
28.01.2003 17:15:14
|
|
|
SvP kirjutas: |
Niiet sa tõepoolest omad vahetut kogemust :wink: |
Ma oman vahetut kogemust heli lindistamisega. Ventilaatori müra niimoodi lindistades ei saa objektiivset tulemust.
|
|
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
lamp
HV Guru

|
28.01.2003 17:56:37
|
|
|
Saab, kui on võrdlus. Ja tomi lehel oli.
Ma kujutan ette, et mõlemad olid sama nivooga salvestatud ja neid ei oldud normaliseeritud.
Kannatab kõlarid/klapid keerata sellisele tasemele, et siis näiteks. r9700 vent seal oleks sama valju kui video vent masina sees..
enda video vendist on mul ka helinäide
http://www.hot.ee/lamp/r9700pro.mp3
SvP kirjutas: |
Niiet sa tõepoolest omad vahetut kogemust  |
Ma oman vahetut kogemust heli lindistamisega. Ventilaatori müra niimoodi lindistades ei saa objektiivset tulemust. |
|
|
Kommentaarid: 187 loe/lisa |
   |
164 |
|
tagasi üles |
|
 |
eix666
HV veteran

|
28.01.2003 18:04:56
|
|
|
kõige parem on panna helivaljust buutimise piiksu järgi, mida seal kuulda on...
annab kõige parema võrdluse, kuna saab võrrelda R9700 ja FX ka olemasoleva süsteemiga...
|
|
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Siimuvitz
HV vaatleja

|
28.01.2003 18:17:11
|
|
|
OTES'e cooler on samasugune, ühe PCI siini võtab ära, 7200 pööret minutis:D
Harjub ära küll aga selle GF FX peab küll teisse tuppa panema, muidu viib juuksed ja kõrvakuulmise ära
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
TT
HV Guru
|
28.01.2003 18:33:06
|
|
|
Mis puutub GFFX valjudusse, siis kindlasti on ta ysna valju pill.
Tom-s hardware ma nagu 100% uskuda ei taha, kuna AMD prosedega tegi omalajal suht kahtlast Case-i.
Muidu mis jäi igalpool mainimata on GFFX C keelel programmeerimine! Ma usun kui see realset kasutust omama hakkab siis annab see kaart palju rohkem välja.
_________________ Things ThaT You own end up Owning you! |
|
Kommentaarid: 304 loe/lisa |
   |
2 :: |
268 |
|
tagasi üles |
|
 |
dober
Kreisi kasutaja

|
28.01.2003 18:49:54
|
|
|
Need kiirused kiirusteks aga rääkige parem sellest kumb paremat ja ilusamat pilti teeb 2D, 3D pilt, TV-out ja varjud, udu , displacement mapping, ... , jne...
Minu jaoks loeb alati kui ilus on pilt ja nendest kaarditdest üks valida ainult 3DMark punkte vaadates, on küll lollus.
Heli on küll 9700PRO kõrval rõve!
|
|
Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
eix666
HV veteran

|
28.01.2003 18:59:03
|
|
|
niipalju kui mina reviewsid lugenud olen, siis käib jutt sellest, et nii AF kui FSAA on ikkagi ATI'l ilusam...
|
|
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
lighter
HV kasutaja
|
28.01.2003 19:14:20
|
|
|
lighter kirjutas: |
andke asjale aega, miski kuu pärast on uued driverid väljas ja AA&AF-ga rebib süngelt eest ära, arvatavasti ka directx9 stuffis. varsti uus 3dmark kah väljas, selles teeb juba 500 punkti asemel 2500-ga ära(kuna aga tulemused vähenevad arvatavasti 4 korda siis see 2500 väheneb kah 4 korda).
|
Hkhm, põhjenda enda arvamust. Seda kiirust ei anna draiveritest niipalju juurde anda.
Üldise negatiivsuse kõrvale ütleks, et Doom3's on GFFX arvatavasti oluliselt kiirem. Seda põhjustab fillrate'i sööv valgustusalgoritm. |
AA&AF eest võtkas sõna süngelt ära, kuna nüüd lugesin pisut hoolikamalt veel mõned reviewd läbi. dx9 ja 3dmark03 kohapealt jätaks väite samaks. Ja et seda vahet tuleks mõõta ikka sellise cpu-ga, mis eritipalju jalgu ei jäeks, mitte mingi suvaka axp1800-ga st #1 osas 3dmarkis mai kahtle hetkekski, et mul õigus, kuid et siis kui just need 4+ghzi mehed välja jätta..
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
eix666
HV veteran

|
28.01.2003 19:22:10
|
|
|
Ja et seda vahet tuleks mõõta ikka sellise cpu-ga, mis eritipalju jalgu ei jäeks, mitte mingi suvaka axp1800-ga st #1 osas 3dmarkis mai kahtle hetkekski, et mul õigus, kuid et siis kui just need 4+ghzi mehed välja jätta.. |
anand tegi ka CPU scaling'u, et missugune on kiirus erinevate prosedega, ja 9700 ning FX kõverad jooksid 100% paralleelselt, st vahe püsib sama prosest olenemata...
|
|
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
ZorroZip
HV kasutaja
|
28.01.2003 20:19:25
|
|
|
TT - The cooling devices weve seen on GeForce FX cards are quite big and complex, why? Are you experiencing heat problems produced by the 0.13 micron process based NV30 core and / or DDR-2 memory - if so, can these be attributed to production delays?
-------------------------------------
nV - Enthusiasts are accustomed to elaborate cooling systems, and view it as a badge of honor. Our silent running feature built-in to the GeForce FX is truly innovative. GeForce FX senses the activity in the 3D pipeline and adjusts the cooling system accordingly. The fan may not even come on during normal use, as the heat-pipe and heat-spreader may provide the needed heat dissipation.
The move to 0.13u did introduce some delays. However, the transition to .13u was critical to keeping the heart and soul of GeForce FX. The manufacturing times for 0.13u processing and flip-chip packaging are much longer than 0.15u and wire-bond packaging, and while these technologies are critical to making GeForce FX run as fast as it does, they are also the biggest reasons for delaying our availability date to February.
|
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
28.01.2003 22:12:23
|
|
|
lamp kirjutas: |
Saab, kui on võrdlus. Ja tomi lehel oli.
Ma kujutan ette, et mõlemad olid sama nivooga salvestatud ja neid ei oldud normaliseeritud.
|
Peab ikka arusaama, mida sa võrdled. Praktikas ei huvita, mis heli kaardist välja tuleb, vaid see heli, mis kõrvani jõuab. Korrektne võrdlus oleks võtta üks normaalne arvuti töökoht, pista kaart kinnisesse korpusesse sisse ja salvestada heli stereos kahelpool vastavast materjalist nukku, mis istub töökohal. See äärmiselt ärritav heli, mis selles salvestuses oli, ei jõua kõrvani sellel kujul. Kui ei usu, siis katseta natukene mikrofoni ja kõrvaklappidega erinevaid mikrofoni asendeid ja võrdle sellega, mis sa kuuled. Kõiksugu peegeldused summutused resonantsid interferentsid ja kajad muudavad heli rohkem, kui sa tundud arvavat.
|
|
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
28.01.2003 22:14:46
|
|
|
TT kirjutas: |
Mis puutub GFFX valjudusse, siis kindlasti on ta ysna valju pill.
Tom-s hardware ma nagu 100% uskuda ei taha, kuna AMD prosedega tegi omalajal suht kahtlast Case-i.
Muidu mis jäi igalpool mainimata on GFFX C keelel programmeerimine! Ma usun kui see realset kasutust omama hakkab siis annab see kaart palju rohkem välja. |
Cg's saab programmeerida kõiki kaarte, mis pixel ja vertex shadereid toetavad. Ja DX9's on oma high-level shader language sees, mis arvatavasti saab standardsemaks, kui nvidia üllitis. Vähemalt kui graafika developerite juttu jälgida, paistab selline mentaliteet välja.
|
|
   |
26 |
|
tagasi üles |
|