praegune kellaaeg 22.06.2025 22:29:24
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
stepzter
HV veteran

|
28.01.2003 22:20:15
|
|
|
dober kirjutas: |
Need kiirused kiirusteks aga rääkige parem sellest kumb paremat ja ilusamat pilti teeb 2D, 3D pilt, TV-out ja varjud, udu , displacement mapping, ... , jne...
Minu jaoks loeb alati kui ilus on pilt ja nendest kaarditdest üks valida ainult 3DMark punkte vaadates, on küll lollus.
Heli on küll 9700PRO kõrval rõve! |
Varjud udu displacement mapping jms ei sõltu videokaardist vaid programmist rohkem. (nii ati R300's, kui NV30's on displacement mapping lahendatud põhiliselt softis)
TV-Out on vaieldav teema, ja selle kohta ei anna midagi väita enne kui seda testitud on. Ajalooliselt on ATI tvout parema kvaliteediga olnud.
Antialias ja tekstuuride filterdamine on ATIl maksimaalsel tasemel ilusam ja enamvähem sama pildikvaliteedi taseme juures märksa kiirem.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
28.01.2003 22:34:29
|
|
|
SvP kirjutas: |
tsitaat: |
Mis mulle nalja teeb, on selle foorumi kollektiivne väärastunud arvamus kõige kohta. See on tobedam kui üks korralik nõiajaht. GeforceFX ei tee tolmuimeja häält. Jah ta on valjem ja soojem kui Radeon9700, aga mitte palju. |
Ma ei tea, kuidas sinuga on, aga mina olen kuulanud Tom-i mp3 (mis oli tema artikli ainuke asjalik osa), vaadanud Anandi videot ja kuulanud veel 1 mp3. Teeb sigakõva häält, ei mingit kahtlust; kogu muu süsteem vakatab selle kõrval. Väärastunud arvamus, ütled sa? Ilmselt oled sina siis üks neist õnnelikest, kes ihusilmaga GFFX näinud ja kuulnud on 8).
|
Nagu ma juba mainisin, on need mõõtmistehnoloogiad objektiivseks mõõtmiseks väga valed. Müra vahe on oluline, aga mitte nii suur kui sellistest mõõtmistest võiks tunduda.
Kui te võtate selle 70dB anandi ülevaatest (mis muus osas oli päris hea), siis olete küll parajalt tillist tõmmatud. |
Aga kui me ei võta seda sealt?
|
Tahaks teada, kust te siis seda võtate. Eriti arvestades, kui vähe näidiseid pressile saadeti. Ainuke koht, kus ma olen enamvähem korrektselt tehtud ja kirjeldatud müra mõõtmist näinud oli ExtremeTech, kes sai tulemuseks 54dB radeon, 54dB GFFX idle, 58dB GFFX 3d aplikatsioonis. Nad muidugi tegid kiire järelduse, et 4dB vahet on rohkem kui 2x valjem, kuigi psühhoakustikat natukene tundes teab igaüks, et umbkaudu 2x valjem tundub 10dB vahet.
[/quote]
GFFX on jah natukene vähe natuke väga hilja, aga see ei tähenda, et tegu väga kehva kaardiga oleks. On päris palju kohti, mida veel reviewerid ei ole katnud, kus gffx võib vägar tubli olla. |
Ega keegi ju ei ütlegi, et ei ole väga tubli. Lihtsalt keegi ei kiida kaarti selle eest, mida keegi veel testinud ei ole, vaid laidetakse selle eest, mida on testitud. Kui NVidi asjale ükskord DX9 toega draiverid teeb, siis näeme ehk Digil-Life artiklit selle kohta, kui hea see GFFX ikka on. Seni lepime sellega, et GFFX ei renderda mitte üheski aplikatsioonis udu, et FPS kõrgem oleks jms. kalad.
|
AFAIK toetavad need draiverid DX9't juba praegu. Lihtsalt keegi ei ole teste teinud. Ja digitlife ei saa seda kaarti niipea, kui lugeda riistvara saitide toimetajate kommentaare, kui keeruline oli arvustamiseks neid kaarte saada.
4db valjem ja kolmandiku võrra võimsam |
Võimsam küll, aga millegipärast mitte eriti kiirem.
|
Võimsusel on ainult väga umbmäärane korrelatsioon kiirusega. Arvatavasti on suur võimsus põhjustatud sellest, et alguses disainiti NV30 madala dielektrilise koefitsendiga tootmisprotsessile, kuid hiljem kohandati ümber tavalisele 130nm protsessile ja pumbati sellest niipalju kiirust välja kui sai. Palju täpsemalt ma kahjuks kommenteerida ei oska, kuna ma ei ole lähemalt tuttav striimiprotsessorite disainimetoloogiaga
Kuigi ma ei näe selles mängus mingeid efekte, mis vajaks DX9 funktsioone. Enamus asju on täpselt sama hästi tehtavad DX7 peal. |
3D pildi poole pealt küll, aga heli suhtes ma nii kindel ei oleks. |
Ja mis see heli siia puutub? :)
Unreal kaks näeb igaljuhul täpselt selline välja, et kõige mugavam oleks seda DX7 generatsiooni tekstuurikombineerijatega teha.
|
|
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
28.01.2003 22:40:11
|
|
|
ohoh 4 x stepzter
see kuuleri jutt, mida sa stepzter siis ennist r22kisid, et tegelt ei tee see kuuler niipalju h22lt, et tegelt ei ole sul kuuler ninaees ja arvutikast on kinni.... kui see nii oleks siis kuidas on prose kuuleritele pandud db-d juurde???
kinnise korpusega ja teises toas m66detud?
minuarust on need db-d ikka prose juurest v6etud... seega pole see sinu jutt küll t6ene, ja nagu videos n2ha v6eti fx-i db kah venta juurest... tead kuidas prose vendid l6ugavad? ja arvesta sellega, et ma ei tea yhtegi proseventi mille myraeraldus oleks 77db...
siit ka j2reldus.... j2relikult ikka on ull lennuk... v6i siis on k6ik tuntud raua review-jad ka proseventide db-d valesti m66tnud???
m6tled kah?
|
|
Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
   |
3 :: |
1 :: |
728 |
|
tagasi üles |
|
 |
HDTanel
Overclocker

|
29.01.2003 00:34:26
|
|
|
ehhh?
Kas see 75db polnud nali ve???????
ei saa nii vali ka nüüd olla ju!75db krt auto mootor on sama myraga või vaiksem ju :S
on see õige või viskate niisama pulli
_________________ Krüpto
Minu Youtube - HDTanel
Minu Instagram - HDTanel |
|
Kommentaarid: 635 loe/lisa |
   |
4 :: |
496 |
|
tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
29.01.2003 00:41:49
|
|
|
PlatoonSgtElias kirjutas: |
ehhh?
Kas see 75db polnud nali ve???????
ei saa nii vali ka nüüd olla ju!75db krt auto mootor on sama myraga või vaiksem ju :S
on see õige või viskate niisama pulli  |
see 77db on p2ris mitmel lehel mulle silma j22nud...
ju siis on nii, ykstapuha kust seda ka ei m66detud
|
|
Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
   |
728 |
|
tagasi üles |
|
 |
SvP
HV vaatleja
|
29.01.2003 09:45:19
|
|
|
link :: GFFX arenduslugu (kuulujutt)
kumb paremat ja ilusamat pilti teeb |
See on nipiga küsimus. GFFX mure on selles, et osa pilditöötlust tehakse pärast framebuffer-it, mistõttu screenshotile see töötlus ja parandamine ei jää, mistõttu ei saa piltide üks-ühese kõrvutamisega päris õiget vastust, kumb on parem...
9700 oskab sellist edevat asja nagu "gamma-corrected FSAA", mis pildi ilusamaks teeb, aga GFFX vist ei oska seda. Anandi artiklis oli võrreldud ka aniso. kvaliteeti ja seal tundus 9700 kah parem olema.
Varjud, udu, displacement mapping jms ei sõltu videokaardist vaid programmist rohkem |
Varjud ja udu sõltuvad ka draiveritest, näiteks GFFX praegused draiverid ei renderda udu, sest ilma saab kiiremini. Kunagi tulevikus hakkab tõenäoliselt renderdama.
Ja mis see heli siia puutub? |
No see puutub niipalju, et ehkki pilt otseselt ei nõua DX9-t, siis parima helielamuse saamiseks peaks DX9 ikkagi installitud olema. Sealt ilmselt ka see reklaamkiri - "maailma esimene DX9 mäng" vms.
AFAIK toetavad need draiverid DX9't juba praegu. Lihtsalt keegi ei ole teste teinud. |
Jah, sinu õigus - toetavad tõepoolest. Millegipärast küll lihtsalt PS ja VS 2.0, mitte 2.0 Extended, aga ikkagi toetavad. Testide koha pealt on abi ehk järgmisest jutulõimest:
http://www.beyond3d.com/forum/viewtopic.php?t=4041&postdays=0&postorder=asc&start=20
lk. 2 on GFFX test ja lk. 3 on sama testi tulemused 9700 kohta (Brent'i postitused). Paaris esimeses testis on GFFX parem, edasi läheb 9700 kõvasti ette. Eks GFFX draiverid ole optimeerimata jne., aga tahaks siiski rõhutada, et mõlema kaardi kohta on tegu esimeste avalike DX9 draiveritega, mistõttu peaks olukord võrdne olema
Tahaks teada, kust te siis seda võtate. |
Anand, Tom ja siis http://homepage.ntlworld.com/paul.toler/fxnoise.mp3
Mina võtan asja nii: kõigil kolmel juhul salvestati ilmselt lahtise kastiga ja videokaart teeb kõvemat häält, kui ülejäänud süsteem kokku. On loogiline eeldada, et sama olukord on ka kinnise kastiga - videokaart teeb kõvemat häält kui kogu ülejäänud süsteem kokku. Olgu 50 või 70 dB, 2 või 10 korda valjem kui 9700, see kõik ei muuda olukorda, et videokaart karjub kõigest üle.
_________________ Kõik tüdrukud on head, aga kust need kurjad naised tulevad? |
|
tagasi üles |
|
 |
Beanladen
HV kasutaja

|
29.01.2003 10:21:21
|
|
|
No kuulge...
Prose vent sahiseb ju kasti sees, otseselt ta ju kasti pinnalt ei tõmba õhku ja väljapuhe ei ole ka kasti pinnalt välja juhitud.
Kui seda kaarti vaadata, siis ventika hääl pääseb otse kastist välja (tuppa), see nagu teine toiteplokk, aga kui mingit pininat veel teeb...
Paistab et üks tegelane siin püüab kaitsta nvidioote kuidas aga saab.
Mul ka üks sõber ütles et oota kui see NV30 välja tuleb vot siis....vot siis....
Paistab, et neil on nüüd raske tõega leppida.
Need kes enne ootasid NV30, ostavad nüüd Ati, sest suures osas vahet pole, on vaiksem ja odavam, hetkel.
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
dober
Kreisi kasutaja

|
29.01.2003 18:21:24
|
|
|
Helitase on ikka 60dB mitte mingi 75dB. Mingid vuffel leheküljed võivad jah 75 välja lugeda kui see nende eesmärgiks on.
Lükkavad selle müramõõtmisanduri ventika vahele niiet tükke lendab siis saavad 100dB kah kätte või lasevad cooleril andurisse kaardil õhku puhuda, panevad anduri vastu vibreerivat kesta või ma ei tea mida. Amatöörid on kui nad 60 asemel 75 saavad. 60 on juba küllalt räige heli (mida kõrgem number seda rohkem iga ühik loeb), õigus ?
|
|
Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dumb(_;_)
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
HDTanel
Overclocker

|
29.01.2003 22:08:11
|
|
|
Hmm mingi volcaano kooler oli vist mingi kunagi 41db ja see oli kohutav kui hull müra see oli!aga31db juba täitsa pandav!Aga lisage veel 41+10+10 :S appikene.
Ma ei tea mis te arvate kuid ma arvan nii,et keegi siit foorumist seda sitta ei osta
_________________ Krüpto
Minu Youtube - HDTanel
Minu Instagram - HDTanel |
|
Kommentaarid: 635 loe/lisa |
   |
4 :: |
496 |
|
tagasi üles |
|
 |
dober
Kreisi kasutaja

|
30.01.2003 09:00:46
|
|
|
PlatoonSgtElias kirjutas: |
Hmm mingi volcaano kooler oli vist mingi kunagi 41db ja see oli kohutav kui hull müra see oli!aga31db juba täitsa pandav!Aga lisage veel 41+10+10 :S appikene.
Ma ei tea mis te arvate kuid ma arvan nii,et keegi siit foorumist seda sitta ei osta  |
Miks mitte ? Võibolla mõnele casemoderile kelle korpus tolmuimejat meenutab, tahabki et hääl ka vastav oleks ja tagant kuuma õhku välja puhuks ja kui sul on fulltower sama suur kui külmkapp siis peab tal tüdrukutele mulje avaldamiseks häält kah olema
|
|
Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
30.01.2003 11:23:32
|
|
|
Hmmm, kostaks ainult et neid kaarte ostetakse nagunii roppu moodi, ükskõik mis häält ta teeb. GFFX ostja ei muretse ei raha ega heli pärast, mida see turbopropeller-ventilaator-föön teeb
Haibime parem S3/Diamond'i DeltaChrome'i... vot see on kaart jne
Metsa, kõik on lahedad kaardid, kes ostsid alguses kohe Radeon 9700, on nautinud selle perfoormanssi juba 6 kuud, NV30 on lihtsalt lahe ja muutub aina paremaks, S3 tuleb jälle, saaks olla seis üldse parem?
Reminder, Ati ei ole veel 13 nm üle läinud, see võtab kah aega.
Ahjaa ( ), kaardi hilinemine polevat ju üldse Nvidia süü, pekske parem pilusilmi, tahaks näha kuidas Ati nendega hakkama saab 8)
|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
5 :: |
2 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
lamp
HV Guru

|
30.01.2003 11:35:55
|
|
|
Mitte et see siia puutuks.. aga atil pilusilmadega ju tunduvalt lihtsam.. kuna ilmselt 0.13 tootmine juba käib seal pilusilmamaal
Scart kirjutas: |
Reminder, Ati ei ole veel 13 nm üle läinud, see võtab kah aega.
Ahjaa ( ), kaardi hilinemine polevat ju üldse Nvidia süü, pekske parem pilusilmi, tahaks näha kuidas Ati nendega hakkama saab 8) |
|
|
Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
163 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
30.01.2003 11:42:17
|
|
|
Hmm.... Ati ja NVidia toodavad oma asju samas firmas ju, seda küll. Aga, asi ple nii lihtne, Firingsquad tegi sellest väga hea jutukese... kui leiad yles, saad uvitavat lugemist.
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
lamp
HV Guru

|
31.01.2003 13:06:02
|
|
|
Hardocp Brent on teinud natuke esialgseid directx9 teste..
Sellelt pildilt ilmselt on kaudselt näha ka 3dmark2k3 tulemused...
Enne ametliku artikli tegemist nad pidi nvidialt veel kommentaare/parandusi ootama..
PS 2.0 kandipealt näeb asi küll natuke nutune välja..
|
|
Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
163 |
|
tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
31.01.2003 13:35:41
|
|
|
Scart kirjutas: |
Ahjaa ( :o ), kaardi hilinemine polevat ju üldse Nvidia süü, pekske parem pilusilmi, tahaks näha kuidas Ati nendega hakkama saab 8) |
Miks ei ole?
Suhteliselt usaldusväärse allika järgi oli TSMC öelnud ATIle ja NVidiale, et nii suuri kiipe ei tasu veel 130nm low-k protsessil teha. ATI otsustas, et see risk kuskil kolmandiku võrra väiksema soojuseralduse nimel ei tasu ennast ära, NVidia otsustas riskida. Algne plaan oli kuskil 400MHz kandis, kuid kui R300 päevavalgele tuli, selgus, et sellest ei piisa, et kiiruseliider olla ja otsustati disainida ümber kõrgematele kiirustele. Sinnamaani erilisi probleeme ei olnud 130nm protsessiga, kuid kui uus disain kuskil augustis valmis sai, tekkisid tõsised probleemid, kuna low-k dielektrikuga protsess ei töötanud. Siis põhimõtteliselt otsustati, et p*rsse see low-k, teeme asja ilma ära. Paar revisionit hiljem saadigi asi tööle 500MHz juures ilgelt suure ventikaga, mis oli kohe teada, kui otsustati, et low-k'd ei kasutata.
Seega ei olnud TSMC mingit pidi seotud selle hilinemisega. Ja ATI 130nm kiip on juba ammu tehasest tagasi ja kõik peaks ok olema umbkaudu märtsi lõpu launchiks.
|
|
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
31.01.2003 14:04:30
|
|
|
FS kirjutas minu arust oopis vastupidist, et Nvidia sai oma asja valmis, aga firma st vabrik sis rikkus asja ära. Ehk ma eksin, ma ei tea, kui leiaks selle artikli yles, oleks abix.
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
31.01.2003 14:11:42
|
|
|
No võib ka nii võtta. Highend pooljuhtide bisneses ei ole asi nii lihtne, et mõtled kiibi välja ja hakkad tootma. Kiip disainitakse konkreetsele tootmistehnoloogiale arvestades, mis seal saab hästi teha ja mida ei saa. TSMC hoiatas, et see protsess, mida nvidia kasutas, ei ole arvatavasti tootmisvalmis ja ei olnud ka. Sellest oli tingitud release nihkumine septembrist veebruari.
|
|
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aser
HV vaatleja
|
31.01.2003 15:11:43
|
|
|
Siis tuleb ATI 130nm low-k protsessorit oodata
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|