Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Longero
HV veteran

|
05.06.2025 22:24:39
|
|
|
Mul vbla ca 0,4 hektarit max mida niidan, ja mingit nädalas niitmist ma eemal ei tee... lasen kõrgemaks ära ja siis niidan.
Mutimullahunnikuid ikka tekib seal eemal ja eks need kindlasti loevad.
Spoileris seesama vana tera mida täita keevitusega proovisin ja mis aiataha läks, pikkus ca 48,5 cm, aga mingit erilist kahe tera vahelist rohu mahajätmisse triipu ma ei täheldanud veel, samas ma pohui stiilis lasen ka.
Spoiler 
Eks lihtsalt proovimise värk, võtan mingi muu tootja terad ja vaatan.
Mis näit sellistest teradest arvata, võtavad kõrget rohtu paremini ve?
Teine ilmselt minujaoks vast ei sobiks... mutimullahunnikud, nagu künnivõistlus oleks st vbla peaks hoopis mõne adra vaatama
Raskemates kohtades lasengi kõige kõrgema niidukõrgusega ja ikka kipub vahel nii olema, et niiduk üle ei lähe, ma suve jooksul ca korra labidaga ajan maha need rasked kohad.
Spoiler 
Tootja Oregon:
Tootja Ratioparts:
_________________ Win ISO'd ja uuendused
Artiklid jagatud |
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
05.06.2025 22:32:11
|
|
|
Too mulle, lasen traadiga täis selle
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
woox2k
Kreisi kasutaja

|
05.06.2025 22:55:03
|
|
|
Longero kirjutas: |
Spoileris seesama vana tera |
Mäs sa sellest terast poldini teritad? Nende terade puhul esimene heal juhul sentimeeter teeb ainult tööd ja kogu lugu. Suht mõttetu käia ja tera kulutada üleliigse teritusega. Multši puhul natuke aitavad ka muud teraosad aga siis ka ei pea eriti terav see olema.
_________________ Mess with the best, die like the rest! |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
Longero
HV veteran

|
05.06.2025 23:53:35
|
|
|
Sold OUT, Mul traadikas ka olemas, aga ei hakand seda välja vedama mingi tera pärast, sees ma teha ei saa... puust hoone, vana väike ait.
Vbla nö tööriista terase jts materjalide jaoks mõeldud elektroodiga oleks isegi saanud, need stardivad väga väikese voolu pealt, aga sellisel asjal poleks mõtet, elektroodid ise kallid, lihtsam tera "üle õla visata" ja uus panna.
Samas tunnistan, et pole tükimat aega keevitanud ja siis juhtubki nii, et kui kähku vaja tuleb algul "karusitt". Muidugi mingi elukutseline ma pole kuid omajaoks asjad olemas.
woox2k, Teritasin sinnamaani nagu poestostes uuel teral oli, aga pmst saan su mõttest aru.
Artiklid jagatud |
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Prillpapa
HV kasutaja
|
06.06.2025 08:32:58
|
|
|
Endal ka see terade "taastamine" läbikäidud tee, nähtud nii pragunemist, otsade kulumist kuni tera deformeerumist, mis vibra sisse viskab ja niidujäljest ka näha, et pole enam ühtlane. Üldiselt tasub ainult hädapärast teha, nagu isegi olen teinud, kus poole niitmise peal vaatad miski jama, aga laupäeva õhtu ja e-poest terad saaks a'la heal juhul nädala pärast. Krutidki terad alt ja vaatad mis aitaks teha, et saaks selle korra niitmise kuidagi ära..
Nüüd niipalju targem, või ka laisem , et hoian uut terapaari varus, ehk ka mõne aja pärast ka lihtsalt kulunud, teritatud aga kasutatav paar varus.
Muidu nt eelmise MTD niidukiga, kus Stokker oli maaletooja ja nö volitatud esindus, juunikuus kõige kibedamal rohukasvu ajal niidudeki varurihma tellimisaeg 4-5 nädalat - mingu p.rse, esindus või asi.. jäin meelega kordi odavamaid traktori kiilrihmu kasutama..
Värskelt teravate teradega on endal ka valus üle mutimulla hunnikute lasta, muld ise ei teegi niivõrd hävingut aga seal mullas on ka kive üles aetud ja vahest ikka suudab selle kivi kaasa haarata ja multši seades siis kuulad kuidas kõristab killustikku teha
Mõnikord ka nii teinud kus suuremate mutihunnikute juures lükkan niitmise välja, sõidan niidutekiga korra hunnikud tasasemaks, tagurdan ja niidan üle - aga seda ei viitsi väga teha ja ikka riskin kivikolinaga..
Terade altkruttimisega ka õppinud, kus MTD oli kergem-nõrgem ja kannatas musklijõuga ka tagaotsale püsti lükata, nüüd Cub Cadet raskem ja võimsam, ise väetim ja vanem aga siiski nii laisk, et terade pärast niidudekki alt ära nikerdada ei viitsi, sõitnud traktori esiosa ca 10cm klotsi peale ja ulatab juba maast ka terad ära saada.
Lisaks see õpikoht ka, et tasub neid terasid tihemini ära kruttida, ei poo ja paaku nii kinni, viimased korrad lasknud vaskmääret ka nii pinna kui keerme vahele, midagi lahti ei ole loksunud ja terad saab edaspidi kultuurselt vandumata kätte
Kui nö enda jaoks protseduur paigas ei tundu enam terade aegajalt teritamine suur ettevõtmine vaid rohkem a'la 15 minutit möödaminnes teema..
_________________ --- |
|
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
woox2k
Kreisi kasutaja

|
06.06.2025 10:07:18
|
|
|
Prillpapa kirjutas: |
viimased korrad lasknud vaskmääret ka nii pinna kui keerme vahele, midagi lahti ei ole loksunud ja terad saab edaspidi kultuurselt vandumata kätte  |
Selle oleks võinud lausa boldi panna. Grafiit või vaskmääre ikka ülioluline just keerme vahel. Need poldid sünnivad ilma selleta ikka nii kinni jääma, et pärast keerad enda või poldi pooleks. Ise paar korda torudega neid väänanud ja peale seda alati grafiitmääret vahel hoidnud (igal teritusel ei pea määrima.) Pole veel kordagi näinud ise neid lahti tulemas. Kuiva keerme puhul on oht isegi suurem kuna "krääksuv" keere võib takistada korralikult kinni keeramist.
_________________ Mess with the best, die like the rest! |
|
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
06.06.2025 12:23:11
|
|
|
Olen väga rahul, et raideri kasuks otsustasin. Lihtne puhastada, terasid lihtne vahetada, mutihunnikuid lihtne tasasemaks lükata, palju paremast manööverdusvõimest rääkimata.
Häda pärast niidab põlvekõrgust rohtu ka, aga nii kõrgeks ei tohikski lasta.
_________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa igasugu asju |
|
Kommentaarid: 888 loe/lisa |
   |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
06.06.2025 20:52:16
|
|
|
Longero,
Multšiterad kuluvadki tüüpiliselt sedasi läbi. Need pisikesed "tiivakesed" seal otstes kuluvad paindekohalt läbi ja murduvad ära. Praod ja otsapidi tera küljes veel kuidagimoodi lipendavad tiivad on selle vaheetapid.
Mul on samasuguseid kulunud terasid varna otsas terve rodu juba.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Longero
HV veteran

|
06.06.2025 21:49:03
|
|
|
Dogbert, Jah, ilmselt on see asja loomulik käik, et sealt kulub. See "keerukoht" saab kõvasti vatti. Vbla on on mõistlik terasi mitte niikaua all hoida, võtaks vahepeal ära, relaga üle ja tõmmaks sinna "keerukohale" keevitusega kohe paar paksendusõmblust peale.
Aga tavaliselt ma ise ka... kes kurat viitsib ukerdada ja lasen niikaua kui kannatab
Tellin omale kolm tera tagavaraks lähiajal, on hea küll kui olemas ja ekstra ei pea jooksma hakkama. Kolme kaupa tundub mõistlik kaheteralisele masinale, väljaviske poolne kärvab nagu enne ja siis uus asemele.
Edit: Mis te puusalt pakute. Kui trimmeriga teenust teha siis mis võiks 1L bensu läbilaskmise hinnaks olla
Ma isiklikult pole nagu jõudnud kunagi 5L bentsu päevas ära lasta kui kunagi kodu juures lasta sai... ennem läheb toss välja omal.
Bentsu liitri pealt tundub õiglane... kui ära väsin saan puhata ilma, et peaks tunde lugema.
Maastik koos kasvava suure rohuga on erinev, seega maa-ala pealt oleks ka raske hinda küsida.
Ilmelge on see, et odavalt sellist asja teha ei saaks... Ise tahaks raha + bents + jõhv + hooldekuluks summa.
Või mis võiks m2 hind olla rasktes oludes kuhu murutraktoriga ei lähe... kivid, puudealused kus igasugust jama võib olla, kõrge rohi, jne
Artiklid jagatud |
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
S.I.L.L.U
HV veteran

|
06.06.2025 23:32:18
|
|
|
Keegi makita dlm539z oskab kiita või laita?
Akud on olemas juba ja niita pole palju, osad aiatagused platsid ja tiigi ümbrus, kus robot ei käi.
Tahaks lärmava bensuka pensile saata, aga kerge kartus, et elektrikal pole äkki powerit piisavalt.
|
|
Kommentaarid: 91 loe/lisa |
   |
85 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
07.06.2025 05:43:07
|
|
|
ostsin just 538, 190 asemele, Krt pmst sama töö teeb aga 2 akut kulutab selle ajaga. Ebameeldivalt üllatas
_________________ Hapud viinamarjad |
|
Kommentaarid: 655 loe/lisa |
   |
3 :: |
508 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
07.06.2025 09:29:51
|
|
|
Mul mingi taoline 4 aku kohaga, bensukas on vist vaiksem ja kergem Ja see kirjas olevate ruutude arv on ka luulu. Neljas aasta läheb akudega, 1200 ruudu jaoks läheb juba terve päev ühe laadija ja 4 akuga, alguses sai ühe laadimisega hakkama - et tuleb arvestada ka päris parajale aku kulule. Järgmist kindlasti akukat ei osta, võiks ära laguneda see juba
|
|
Kommentaarid: 204 loe/lisa |
   |
170 |
|
tagasi üles |
|
 |
Longero
HV veteran

|
07.06.2025 10:31:15
|
|
|
Janis, Kas mahamüüa ei kannata ja bensukas võtta? Mul küll akutrimmeriga kogemust pole, aga bensukaga peab samuti ilmas pidama, et väga lahjat ei võta muidu pettud. Kui suuremat rohtu soov lasta siis kindlasti mingi tummisem bensukas muidu pettud samuti.
Artiklid jagatud |
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
07.06.2025 14:20:49
|
|
|
S.I.L.L.U kirjutas: |
Tahaks lärmava bensuka pensile saata |
Akukas lärmab ka:
tsitaat: |
Helivõimsuse tase (LWA)
96 dB(A)
Helirõhu tase (LpA)
85 dB(A)
|
Kõrvaklappe on ikka vaja.
Müüa igasugu asju |
|
   |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
07.06.2025 14:21:43
|
|
|
Janis, Kas mahamüüa ei kannata ja bensukas võtta? Mul küll akutrimmeriga kogemust pole, aga bensukaga peab samuti ilmas pidama, et väga lahjat ei võta muidu pettud. Kui suuremat rohtu soov lasta siis kindlasti mingi tummisem bensukas muidu pettud samuti. |
Ei viitsi tegeleda.
Trimmer on väga ok
|
|
Kommentaarid: 204 loe/lisa |
   |
170 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
07.06.2025 19:41:58
|
|
|
von Wu kirjutas: |
S.I.L.L.U kirjutas: |
Tahaks lärmava bensuka pensile saata |
Akukas lärmab ka:
tsitaat: |
Helivõimsuse tase (LWA)
96 dB(A)
Helirõhu tase (LpA)
85 dB(A)
|
Kõrvaklappe on ikka vaja. |
Akukaga lased nagunii ainult mingeid müüriääri ja ümber puude-põõsaste ja tal pole tühikäigumüra ka. IMHO oli väga mugav Makita DUX60Z trimmeripeaga EM409MP-ga lasta selliseid kohti. Ei teinud ligilähedaseltki sellist müra kui võsakas. Võsakas paneb ikka >100dB, kui punni põhja keerad ja isegi tühikäigul summuti väiksuse tõttu hakkab see podin kuulmise peale. Lisaks on võsaka peamine müra allikas kõrvadele rohkem kui poole lähemal. Ei tundnud akukaga vajadust kõrvade kaitse järele, suurem osa ajast on peaaegu hääletu ja madalate pööretega teeb vaid minimaalset suminat.
Täispööretega mingit sitket kasteheina jõhviga raiuma lähed, siis teeb jah ka müra natuke.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
maalane
HV kasutaja

|
08.06.2025 12:32:49
|
|
|
Mul vbla ca 0,4 hektarit max mida niidan, ja mingit nädalas niitmist ma eemal ei tee... lasen kõrgemaks ära ja siis niidan.
Mutimullahunnikuid ikka tekib seal eemal ja eks need kindlasti loevad.
Spoileris seesama vana tera mida täita keevitusega proovisin ja mis aiataha läks, pikkus ca 48,5 cm, aga mingit erilist kahe tera vahelist rohu mahajätmisse triipu ma ei täheldanud veel, samas ma pohui stiilis lasen ka.
Spoiler 
Eks lihtsalt proovimise värk, võtan mingi muu tootja terad ja vaatan.
Mis näit sellistest teradest arvata, võtavad kõrget rohtu paremini ve?
Teine ilmselt minujaoks vast ei sobiks... mutimullahunnikud, nagu künnivõistlus oleks st vbla peaks hoopis mõne adra vaatama
Raskemates kohtades lasengi kõige kõrgema niidukõrgusega ja ikka kipub vahel nii olema, et niiduk üle ei lähe, ma suve jooksul ca korra labidaga ajan maha need rasked kohad.
Spoiler 
Tootja Oregon:
Tootja Ratioparts:
|
Kõrge heina niitmisel ei ole mureks tera vaid traktor- Esimesed rattad suruvad heina maha ja niiduki tera ei lõika seda joont. Sama teeb ka niiduki korpus, sest see on eest kinnine. Põhimõtteliselt pead alale 2 tiiru peale tegema, et korralikku tulemust saada. Lisaks külgväljavise tekitab kõrged vaalud ja see ei kõdune ära. Kõrge märg hein ummistab külgväljaviske ava ja peab aegajalt käsitsi eemaldama ummistuse. Kuid on ka teine lahendus, ostad kohe õige traktori töö jaoks. https://www.hinnavaatlus.ee/search/?query=AL-KO+T22-110 Endale sai soetatud 3 aastat tagasi ja ülihea masin. Niitmisel suunda arvestama ei pea. Lased kasvõi risti-rästi üle heinamaa, sest väljavise on otse tagant. Terad lõikavad kahelt kõrguselt. Korraliku mustriga tagumised rattad veavad peaaegu igast kinnijäämis olukorrast välja. Vana masinaga pidi iga kord käsitsi lükkama, kui kinni jäi. Algul mõtlesin osta 0-pöörderaadiusega masina, kuid, kui poes mainisin, et vaja ka vahepeal heinamaad niita, siis pakuti seda masinat ja kokkuvõttes parim valik. Olen ka tuttavale mõned korrad laenanud, kes niidab paar korda aastas ümber kuuseistikute vanal karjamaal.
|
|
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
Longero
HV veteran

|
08.06.2025 21:31:50
|
|
|
maalane, sul lahe pill tundub küll. Mul omajagu korras ja ilmselt müües selle eest väga head hinda ei saaks, sega pan sellega läbi ajama. Kui peaksin uut ostma siis kaaluks kindlasti su pakutud masinat.
Tagant väljavise tundub ok. Mul osades kohtades ca 25m pikad ja 4m laiad lõigud st ühed "vahekäigud" kus ei tahaks väga küljepeale lasta.
Ma selle niiduki korpusega heina mahavedamisega nii teinud kitsamates kohtades, et lasen lõigu ära ja tagurpidi niites tagasi... tean küll, et nii ei tehta, aga toimib.
Artiklid jagatud |
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
08.06.2025 21:35:01
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Akukaga lased nagunii ainult mingeid müüriääri ja ümber puude-põõsaste ja tal pole tühikäigumüra ka. |
Jutt ei ole ju trimmerist, vaid ratastega niidukist.
Müüa igasugu asju |
|
   |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
renx09
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 310 loe/lisa |
   |
249 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
09.06.2025 19:18:57
|
|
|
von Wu kirjutas: |
Dogbert kirjutas: |
Akukaga lased nagunii ainult mingeid müüriääri ja ümber puude-põõsaste ja tal pole tühikäigumüra ka. |
Jutt ei ole ju trimmerist, vaid ratastega niidukist. |
Oli nii ühest kui teisest.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
holma
HV kasutaja
|
11.06.2025 05:34:28
|
|
|
renx09 kirjutas: |
holma, kaua tarne viibis? ma ka tükk aega ootel... |
Viibis ca kuu aega. Aprilli alguses lubatu asemel sain mai alguses kätte.
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
renx09
HV Guru

|
11.06.2025 08:01:52
|
|
|
holma kirjutas: |
renx09 kirjutas: |
holma, kaua tarne viibis? ma ka tükk aega ootel... |
Viibis ca kuu aega. Aprilli alguses lubatu asemel sain mai alguses kätte. |
siis sul läks hästi, ma sain lõpuks eile kätte märtsi lõpus tellitud Yuka
_________________ !! |
|
Kommentaarid: 310 loe/lisa |
   |
249 |
|
tagasi üles |
|
 |
holma
HV kasutaja
|
11.06.2025 23:09:36
|
|
|
Rix kirjutas: |
holma kirjutas: |
...Kuna wifi niikuinii ei levi kogu krundi ulatuses, siis suhtlen elukaga üle sisseehitatud 4g ühenduse. Elan mobiililevide äärealal ja aeg-ajalt ikka juhtub, et ka üle mobiilse neti ühendust ei saa. Pakett on esimene aasta tasuta, edasi 49.- aasta e. siis 4.- euri kuu.https://i.ibb.co/qYY3tDnW/IMG-20250517-104806140.jpg |
Huvitav on see, et paar kuud tagasi veel Eesti ei olnud 4G toetatud riikide seas. Pidin RTK ikka üles panema, kuigi paras <b>piix</b> oli, sest räästas oli liiga sügav ka pikenduse jaoks. Kas sul äppis reaalselt näitab ka, et pakett on tasuta aasta aega? Mul oli algne kehtivusaeg 2 kuud vist. Ei hakanud kisa ka tõstma, sest Eestis tugi nagunii puudus. |
4G on neil kogu aeg olnud, nagu siin ka mainiti, siis iNav toetust meil veel hetkel ei ole. Viimase kasutamiseks on ikka vaja ka stabiilset internetiühendust(wifi või 4G) ja lisaks see ka on eraldi maksustatud(2025 nn testperiood on tasuta). Sügava räästa puhuks on saadaval erineva sügavusega nn antennikinnitusi. Ise kasutasin ära ühe ülejäänud Huawei katuseruuteri antennikinnitust. Mul ka mobiililevi nn ääreala ja aeg-ajalt ei saa ühendust elukaga, paraku just ka laadimisjaama asukohas :S Panin pööningule lisaks ühe wifi leviala võimendi, nüüd peaaegu kogu niidetav krunt kaetud. Plaan paar tükki veel lisaks panna. Siis pole seda vast 4g vajagi. Äpis reaalset paketi kehtivusaega ei näita. See, et esimene aasta Luba X mudelitel on tasuta on neil kodulehel ka kirjas. https://eu.mammotion.com/pages/mammotion-4g-service-terms YUKA Mini mudelil 1 kuu.
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
jaank
HV veteran
|
12.06.2025 00:40:34
|
|
|
1500m2 niidetav ala, traati ei viitsi panna ja pigem keerulise ülesehitusega hoov.
mõni soovitus roboti osas?
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
56 |
|
tagasi üles |