praegune kellaaeg 17.06.2025 16:52:55
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Elof
HV Guru

|
28.05.2004 10:48:48
|
|
|
XYZ kirjutas: |
Elof kirjutas: |
Muidu tuleb mul meelde selline furoori tekitanud uudis nagu saaks kõvaketaste ruumi kahekordistada. See oli , nagu arvata aga võib - täielik bluff. Mõtlesin, et äkki aitab selle vana asja ülelugemine, tunnistan - ise ei viitsi
Ülalt teine artikkel, ehk on abi
http://tonytalkstech.com/cat_tips_and_tricks.php |
Valmistu järjekordse põhjendamatu sõimuvalingu vastu , ma juba ülevalpool viitasin sellele loole. (Või ehk, kui juba sinul ka sama assotsiatsioon, hakkab fr0ger lõpuks ometi järgi mõtlema mis ta kettaga tegelikult juhtus...)  |
Läks mul jah juba meelest ära see, et tõid selle teemaga ühenduse ... sattusin lihtsalt sellele endapoolt väljatoodud lehele ning käis -> peas
Computer Doctor kirjutas: |
Rahunege maha härrased!
Windowsil on endal olemas "pakkimisprogramm" ning vajadusel pannakse see tööle ja tekitatakse lisa-vabapind. Ja lisaks niipalju, et mida rohkem "pakitakse", seda aeglasemalt Windos ise pärast "ennast liigutab"! |
Eks see pakkimise programm on olemas neh, ent tühja partitsiooni vast juurde ei tekita see, või kuidas
----------
Niiöelda bottom-line - IMO tasuks teha nii kuis soovitatud juba eespool : vajalikest andmetest teha tagavara-koopia, kuigi panin küll tähele et see seotud raskustega, ent ega keegi ju täpselt su antud kirjelduste järgi ei oska arvata, mis võiks va partitsioonitabelil viga olla, ning 100% kindel pole et kõik andmed taastamise jooksul säilivad.
Seekord tasub vast minna kergema vastupanu teed
|
|
Kommentaarid: 212 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
0 :: |
175 |
|
tagasi üles |
|
 |
100kv
HV kasutaja
|
28.05.2004 10:58:53
|
|
|
kõige lihtsam stuff plaadile lasta ja format. mis te jahute siin.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
fr0ger
HV vaatleja

|
28.05.2004 13:49:46
|
|
|
hotsepp kirjutas: |
XYZ kirjutas: |
Elof kirjutas: |
Muidu tuleb mul meelde selline furoori tekitanud uudis nagu saaks kõvaketaste ruumi kahekordistada. See oli , nagu arvata aga võib - täielik bluff. Mõtlesin, et äkki aitab selle vana asja ülelugemine, tunnistan - ise ei viitsi
Ülalt teine artikkel, ehk on abi
http://tonytalkstech.com/cat_tips_and_tricks.php |
Valmistu järjekordse põhjendamatu sõimuvalingu vastu , ma juba ülevalpool viitasin sellele loole. (Või ehk, kui juba sinul ka sama assotsiatsioon, hakkab fr0ger lõpuks ometi järgi mõtlema mis ta kettaga tegelikult juhtus...)  |
Aga te nüüd hakkate saama |
Pean teile pettumuse valmistama, pole tahtmist enam sama reha otsa astuda ja hakata vaidlema inimesega, kes loeb minu öeldut diagonaalis ja saab kirjutatust vaid selektiivselt aru !
Püüan veelkord rekonstrueerida oma tegevuse ehk on abi:
1. vähendasin PM8ga extended partitsiooni, millel 2 loogilist fat32 ketast;
2. kui PM8 oli oma töö ära teinud, kontrollisin NDDga ketta üle ja viimane ei leidnud vigu ega muutnud kettal midagi;
3. FC2 installi käigus tekitasin swap ja root kettad, mis osutsusid väikseks;
4. katkestasin FC2 installi ja pöördusin tagasi Windowsi, et kustutada väikseks jäänud linuxi partid ja vähendada teist partitsiooni veel, et tekiks FC2 poolt nõutud mahus vaba ruumi;
5. jõudsin Windows Disk Manageriga linuxi partid kustuda, kui märkasin, et Windows samal ajal neid installis ja küsis ka kohe restarti;
6. peale restarti Windows üles ei tulnud, kuid XP recoveri console abiga sain Windowsi siiski püsti tagasi;
7. Wini all avastasin, et miskipärast näitab XP enda DM ja PM8 ketta ruumi topelt, ning NDD teatas kohe käivitamisel, et partitsioonitabel on vigane ja vajaks parandamist. Linuxi parti manager ei tunnistanud enam ketta parti tabelit ja pakkus välja ainult võimaluse vana eemaldada ja uus teha;
8. suurendasin teise partitsiooni PM8ga algsele suurusele tagasi (rohkem ei lasknudki, kui ketta tegelik suurus). Mõtlesin, et ehk tunneb niimoodi õige suuruse ära, aga seda ei juhtunud. Suurendas küll parti ära, kuid üleliigne lisaruum jäi alles;
9. tegin teema foorumisse;
10. lasin scandiskil terve ketta ära skännida, tulemuseks oli, et nüüd enam ei näita DM ja PM8 all üleliigset ruumi, aga NDD ja linux kisavad täpselt sama moodi, nagu ennist
Btw, ketaste lisapakkimist ei kasuta, BIOSis pole midagi muutnud (pakun, et kui LBA oleks mutunud, siis poleks enam süsteemi püsti saanudki) ja andmete ümber kantimine on teatud põhjustel praegu väga-väga tülikas tegevus (mitte oskustest tulenevalt, vaid protsess nõuaks minult rohkem, kui ma olen nõus probleemi lahendamiseks tegema) ja jätaks selle viimaseks, kui tõepoolest mingit muud võimalust enam ei leidu. Kiiret mul otseselt pole, kuna olemasolevad andmed on kasutuskõlblikud ja Wini all toimib kõik nagu muiste ja viga parti tabelis endast kuidagi märku ei anna. Linuxit on vaja vaid ühe kitsa valdkonna produktiivsemaks muutmiseks, kuid see pole primaarne tegevus sellel arvutil.
|
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
28.05.2004 14:07:59
|
|
|
Kiitus fr0ger, seekordne kirjeldus kõlbab juba igaühel lugeda.
Kui sa veel teiste alusetu süüdistamise asemel oma vigadest veelgi õpiksid ja minu tekste MITTEDIAGONAALIS loeksid. Nimelt olen ma sulle kaks võimalust välja öelnud asjade kordategemiseks, tõsi küll teine neist oli oskajamale inimesele või kõva õppimistahtega inimesele.
Sinu jutu 8 punkt (mida ma nagu varasemas jutus ei leidnud) sunnib mind siiski oma esimest nõuannet täpsustama ja ma ei taha sulle jätta pisimatki põhjust väita, et pole sulle piisavalt nõu antud. Nimelt peab olema partitsioonitabelis midagi liiast (vähemalt üks liigne rida) ja minu kogemuste järgi PM on suuteline seda ka näitama ja minema kustutada laskma.
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
fr0ger
HV vaatleja

|
28.05.2004 14:31:43
|
|
|
Tore XYZ, et sulle lõpuks ometi minu kirjutatu meeldima on hakanud, muud ma ei kommenteeriks
8. punkt ei muutnud absoluutselt mitte midagi.
PM8 ei näita seda üleliigset tühja ruumi enam ja ei leia üldse, et kettal midagi viga oleks, ühesõnaga vea leidmise otstarbeks ma teda kasutada ei oska.
Kui kellelgi on rohkem kogemusi, siis võiks jagada, kuidas partitsioonitabelit käsitisi kontrollida ja mis seal eelpool kirjeldatud struktuuri puhul olema peaks ?
_________________ They always say that i should get a life, but what happens when life get's me  |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
28.05.2004 14:42:01
|
|
|
PM-lt ei tasugi sul otseseid veateateid oodata, too on tehtud üsna paljut lubamatut ikkagi lubatavaks pidama ja kohati ise ka vigu sisse tekitama!
Samas näitab ta küllalt ausalt kõik ära mida näidata on, oska vaid sellest aru saada ja asju oma vajaduste järgi seada.
Kui suudad, katsu PM-i ekraanipilt siia kopeerida, siis ehk keegi saab sulle näpuga ära näidata, mis valesti.
Kui tahad muude vahenditega lisainfi, siis võid ju fdiskiga vaadata aga hoiatus!!! --- ainult vaata. Kuna sa tahad ilmtingimata andmeid säilitada, siis ma ei soovita fdiskiga mitte midagi muuta.
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
hotsepp
Kreisi kasutaja

|
28.05.2004 15:41:16
|
|
|
Muide ma tahaks tead, kas sa oled koopiafailid juba teinud oma andmetest. MItte, et sul see primaarne poleks aga soovitan soojalt. Kui midagi juhtub siis tänad mind veel! Raske on siis plaadile kõrvetada 10x4.5=45 krooni vaevalt, et üle 7giga vajalikku info on - see selleks.
Nüüd minu soovitus: Loe, katseta ja kui vea leiab siis osta! Kui ostad ja kasutad ning viga saab kõrvaldataud siis tubli, kui viga ei kõrvalda siis kaeba kohtusse programmi tootja. 1) http://www.partition-recovery.com/products.htm ja 2) http://www.runtime.org/diskexpl.htm
viimati muutis hotsepp 28.05.2004 16:14:49, muudetud 3 korda |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
hotsepp
Kreisi kasutaja

|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
fr0ger
HV vaatleja

|
31.05.2004 12:25:06
|
|
|
Leidsin mingi õpetuse netist ja selle järgi nokitsedes sai probleem lahendatud !
Tänan tähelepanu eest !
_________________ They always say that i should get a life, but what happens when life get's me  |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
31.05.2004 12:29:10
|
|
|
Äkki viskaksid lingi kah, siis teistelgi sarnase probleemi ette sattudes lihtne asi korda ajada.
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
1 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
hotsepp
Kreisi kasutaja

|
31.05.2004 14:43:44
|
|
|
fr0ger kirjutas: |
Leidsin mingi õpetuse netist ja selle järgi nokitsedes sai probleem lahendatud !
Tänan tähelepanu eest ! |
Jah, kui sa selle teeam nii napisõnaliselt kokkuvõtad siis pole ju sellest teeamst midagi kasu teistele. Sinu sõnad olid:"paljukiidetud HV" - anna siis omaltpoolt panus ja pane link üles, kust infi said ja kirjeldus, kuidas toimisid. Siis selgub tõde.
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|