praegune kellaaeg 23.06.2025 02:04:02
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
fr0ger
HV vaatleja

|
26.05.2004 09:47:23
Partitsioonitabel tuksis. |
|
|
Juhtus selline tore lugu, et sai püütud Fedora Core 2 installida. Partition Magiciuga tegin ketta lõppu vaba ruumi, kuid installi käigus selgus, et sellest ei piisanud. Tagasi Windowsi (XP) pöördudes, üritasin Wini enda ketta manager'iga väikseks jäänud partitsiooni kustutada, kuid ei pannud tähele, et Windooza installis samal ajal just seda partitsiooni kui uut riistavara. Installimise lõpetanud, küsis restarti ja peale selle tegemist, muidugi win enam üles ei tulnud. Noh, ok - wini sain peale mõningast pusimist jälle püsti tagasi, kuid nüüd näitas vaba, partitsioonideta ruumi, totaalselt valesti - nagu oleks teise, sama suure ketta jagu tühja ruumi juurde tekkinud. Wini all olemasolevad partitsioonid töötavad korralikult ja häda ei miskit, samuti ei reageeri scandisk olukorrale miskit moodi. Samas, Nordon Disk Doctor pistab käivitades kohe kisama, et vaja oleks teha parandusi tabelis, kuid kuna on halbu kogemusi, et Norton on parandamise asemel hoopis midagi muud teinud, siis ei julgenud kohe YES vajustada. Linuxi installer ei tunnista ketast üldse enam sellisel vigasel kujul ja nõuab ketta partitsioonide kustutamist, ning uute tegemist. Kettal olevad andmed pole küll üliväärtuslikud, kuid niisama, lambist neist ilma jääda kah ei tahaks seega, oleks tarvis targemate nõu, kas uskuda siiski Nortoni tervendavasse jõusse ja lasta partitsioonitabel automaatselt ära fixida või oleks mingi ohutum moodus, et saaks enne veenduda, kas partitsioonidel olevad failid ka pärast fiximist ikka kasutamiskõlblikuks jäävad ?!
viimati muutis fr0ger 26.05.2004 10:14:30, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
hotsepp
Kreisi kasutaja

|
26.05.2004 09:58:54
|
|
|
Sain ma õieti aru, et lisa ruumi on juurde tulnud
Siis pole muud kui PartMagic8 käima ja hõlma see vaba ruum üheks uueks partitiooniks ja vaata kas saad ära formattida.
Viimseim abi tuleb ikka käsklusest FORMAT C:
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
0 :: |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
fr0ger
HV vaatleja

|
26.05.2004 10:12:45
|
|
|
Omast arust ma ei postitanud seda teemat naljafoorumisse
_________________ They always say that i should get a life, but what happens when life get's me  |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
26.05.2004 10:45:54
|
|
|
fr0ger kirjutas: |
Omast arust ma ei postitanud seda teemat naljafoorumisse  |
Aga jutt veidi segane ja seetõttu muigamapanev võib tunduda küll. Kunagi oli mingi teema kus analoogsete meetoditega üritati kettamahtu mitmekordistada...
Partide tabel on sul igatahes ära solgitud, tõenäoliselt lõpus kaks parti sama füüsilise ruumi peal. Lahendus oleks mõlemad minema kustutada (niipalju kui su tekstist selgust saab - seal füüsilisel alal midagi säilitamisväärset pole) ja korralikult uuesti vajalik part sinna füüsilisele ruumile tekitada. PM võiks suuta selle töö ära teha, jälgi vaid mõttega teateid mida ta sulle ekraanile kirjutab ja kui vaja tee asju sammhaaval.
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
hotsepp
Kreisi kasutaja

|
26.05.2004 11:08:56
|
|
|
XYZ kirjutas: |
Aga jutt veidi segane ja seetõttu muigamapanev võib tunduda küll. Kunagi oli mingi teema kus analoogsete meetoditega üritati kettamahtu mitmekordistada...
Partide tabel on sul igatahes ära solgitud, tõenäoliselt lõpus kaks parti sama füüsilise ruumi peal. Lahendus oleks mõlemad minema kustutada (niipalju kui su tekstist selgust saab - seal füüsilisel alal midagi säilitamisväärset pole) ja korralikult uuesti vajalik part sinna füüsilisele ruumile tekitada. PM võiks suuta selle töö ära teha, jälgi vaid mõttega teateid mida ta sulle ekraanile kirjutab ja kui vaja tee asju sammhaaval. |
Vot seda jutu ma mõtlesingi, kuid mina ei ole nii hea sulesepp kui peaks (ma nimelt hotsepp ).
Igatahes pole ma tahtnud nalja teha ja tõesti, kui ruumi tuli juurde siis esmalt ürita see ära kasutada . Kui ei lase siis teed tagavarakoopiad tähtsatest dokumentidest ja siis clean install
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
26.05.2004 11:35:39
|
|
|
hotsepp kirjutas: |
Partide tabel on sul igatahes ära solgitud, tõenäoliselt lõpus kaks parti sama füüsilise ruumi peal. Lahendus oleks mõlemad minema kustutada (niipalju kui su tekstist selgust saab - seal füüsilisel alal midagi säilitamisväärset pole) ja korralikult uuesti vajalik part sinna füüsilisele ruumile tekitada. PM võiks suuta selle töö ära teha, jälgi vaid mõttega teateid mida ta sulle ekraanile kirjutab ja kui vaja tee asju sammhaaval. |
Vot seda jutu ma mõtlesingi, kuid mina ei ole nii hea sulesepp kui peaks (ma nimelt hotsepp ).
Igatahes pole ma tahtnud nalja teha ja tõesti, kui ruumi tuli juurde siis esmalt ürita see ära kasutada . Kui ei lase siis teed tagavarakoopiad tähtsatest dokumentidest ja siis clean install |
Clean installiks on vara, enne las ikka katsub normaalsete meetoditega ketta ära parandada, ega tal esiotsas midagi rikkis ole vaid ainult taga lõpus (eeldusel, et abivajaja kirjeldust usaldada saab).
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
fr0ger
HV vaatleja

|
26.05.2004 11:37:41
|
|
|
|
Mingi teema ? Püüaks need "mingid" eelarvamused jätta siis tollesse teemasse, miks on vaja minu oma nendega risustada !? Mina ei leia oma jutust küll midagi segast, veel vähem muigama panevat Kui post mõttega läbi lugeda, võib-olla siis ei tunduks kõik nii segane ja ei peaks huupi vassima !
Loe mu post uuesti läbi, format c: laadseid soovitusi ma küsinud pole !
viimati muutis fr0ger 27.05.2004 08:44:25, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
26.05.2004 11:56:19
|
|
|
|
Mingi teema ? Püüaks need "mingid" eelarvamused jätta jätta siis tollesse teemasse, miks on vaja minu oma nendega risustada !? Mina ei leia oma jutust küll midagi segast, veel vähem muigama panevat Kui post mõttega läbi lugeda, võib-olla siis ei tunduks kõik nii segane ja ei peaks huupi vassima !
Loe mu post uuesti läbi, format c: laadseid soovitusi ma küsinud pole ! |
Loe vastused kah korralikult läbi. Hotsep väidab, et ta oma soovitust sugugi naljana pole mõelnud. Seega on su süüdistus ilmaasjata. See, et tema soovitus minugi silmis liiga radikaalne on, on asi omaette.
Ja katsu nüüd oma ketas kenasti korda saada , kuni ise vigu ei tee, ei tohiks asi väga hull olla.
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
hotsepp
Kreisi kasutaja

|
26.05.2004 12:28:07
|
|
|
No mehed vihavimma kiskuma jah!
Fr0ger - kui sa nii äkiline oled siis üks soovitus sulle. Mida ei tunne seda ära näpi enne kui saad tundma. Kui oled näppinud ja saanud tundma siis ära virise.
Me ei anna siin niisama lambist soovitusi, mis mõtled, et postitan siin sinu jaoks niisama , et oma listiarvutkust suurendada või??? Millest sa siis aru ei saanud.
1. Proovi PM8 abil asja parandada - kui sul on registreeritud versioon siis saad seda teha. PM8 aitab sind igas punktis ja ei tee enne midagi kuni sa oled lõplikult oma nõusoleku andnud.
2. Formatit soovitasin selle, et kui part tabel on juba tuksi keeratud siis võid asja parandada küll aga mitte endisele tasemele, kus infovahetus ja part vaheline suhtlemine oleks normaalne ja andmevahetuse kiiruslik. See on jah pikem protsess aga mitte nali. Mõtled, et need kes teevad formati on mingid naljamehed või?
3. Palun vii siis arvuti teenindusse ja suhtle seal siis eriti "abivalmite" töötajatega , kes sul selle protsessi kenasti raha eest ära teevad.
PS! Kui sul oleks vähegi informatsiooni profiilis siis oskaks sulle ca 10 minuti täpsusega öelda palju sul kuluks clean installi tegemiseks aj kui palju raha sa kokku hoiaks.
Ära närvitse -
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
fr0ger
HV vaatleja

|
26.05.2004 14:20:51
|
|
|
Terve kuhil tarbetud "informatsiooni" - thanks, but no thanks !
Käibki teil siin foorumis asi niiviisi, et kui vastata ei oska, siis aetakse mingit suvalist asjassepuutumatut ibinat peaasi, et ennast upitatud saaks ?
XYZ, ega ma ilmaasjata sinu juttu ei tsiteerinud, öeldu oli mõeldud sulle !
hotsepp, kui sul asjast mingitki aimu oleks Ma ei teagi kohe, mis sellise jutu peale teha, kas naerda või nutta
Loodan, et keegi siin foorumis siiski saab mu esimeses postis kirjeldatud probleemile pihta ja oskab anda mõne reaalselt kasutatava näpunäite !
Tunnistan oma viga, et polnud piisavalt tähelepanelik Windows XP isetegevuse suhtes, kuid midagi enamat ma küll valesti ei teinud !
Hetkeseis on selline, et olemas 2 partitsiooni, mis täidavad kogu ketta tegeliku suuruse (60GB). Esimese primaarse partitsiooni suuruseks on 5GB, millel asub kogu ulatuses Windows XP oma NTFS failisüsteemiga. Teine partitsioon on laiendatud (extended) ja sellel asub ülejäänud mahu ulatuses võrdselt pooleks jaotatud 2 loogilist FAT32 ketast. Lisaks on siis veel see "tühi ruum" (ilma partitsioonideta ala, mis on sama suur, kui ketas), mida ilmselt poleks tark näppida, kui ei taha olemasolevatest andmetest lahti saada ja see olekski nagu probleemiks. Samuti ei anna tänu sellele veale enam linuxit paigaldada, kuna linuxi partitsioneerija ei tunnista ketta vigast partitsioonitabelit. NDD pakub küll võimalust, et parandab vea, kuid nagu ma esimeses postis mainisin, ei usalda seda programmi liigselt. Sellest tulenevalt ongi minu küsimus, kas annab veel kuidagi asja korda oragniseerida nii, et midagi lõpplikult kaduma ei läheks ilma, et ma peaks hakkama andmeid kuhugi mujale ümber kantima, mis oleks hetkel väga-väga tülikas tegevus
|
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
26.05.2004 15:19:48
|
|
|
...
Hetkeseis on selline, et olemas 2 partitsiooni, mis täidavad kogu ketta tegeliku suuruse (60GB). Esimese primaarse partitsiooni suuruseks on 5GB, millel asub kogu ulatuses Windows XP oma NTFS failisüsteemiga. Teine partitsioon on laiendatud (extended) ja sellel asub ülejäänud mahu ulatuses võrdselt pooleks jaotatud 2 loogilist FAT32 ketast. Lisaks on siis veel see "tühi ruum" (ilma partitsioonideta ala, mis on sama suur, kui ketas), mida ilmselt poleks tark näppida, kui ei taha olemasolevatest andmetest lahti saada ja see olekski nagu probleemiks. Samuti ei anna tänu sellele veale enam linuxit paigaldada, kuna linuxi partitsioneerija ei tunnista ketta vigast partitsioonitabelit. NDD pakub küll võimalust, et parandab vea, kuid nagu ma esimeses postis mainisin, ei usalda seda programmi liigselt. Sellest tulenevalt ongi minu küsimus, kas annab veel kuidagi asja korda oragniseerida nii, et midagi lõpplikult kaduma ei läheks ilma, et ma peaks hakkama andmeid kuhugi mujale ümber kantima, mis oleks hetkel väga-väga tülikas tegevus  |
Kuule inimene, su kirjutised ikka järjest pöörasemaks lähevad
Kirjutad, et kogu ketta pind kasutuses ja järsku veel lisaruumi??? Veidi loogikat ka paluks jutu sisse, vastasel juhul on see teema tõesti naljafoorumi teema!
P.S.
Tee mulle selgeks vahe sinu tekstist esiletõstetud lõikudest järelduva ja tolle teema vahel. Vägisi kipuvad samalaadseiks!
viimati muutis XYZ 26.05.2004 15:36:34, muudetud 1 kord |
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
hotsepp
Kreisi kasutaja

|
26.05.2004 15:35:15
|
|
|
Kas sa part tegemisel määrasid ära ka tema failisüsteemi? Kui see on nüüd mingisuguse linuxi tarvis failisüsteem siis muidugi tekib kohe kisamist!
Oled siis PM8 kasutand või ei?
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
fr0ger
HV vaatleja

|
27.05.2004 07:52:18
|
|
|
Kuule inimene, su kirjutised ikka järjest pöörasemaks lähevad
Kirjutad, et kogu ketta pind kasutuses ja järsku veel lisaruumi??? Veidi loogikat ka paluks jutu sisse, vastasel juhul on see teema tõesti naljafoorumi teema!
|
Ma ei saa sulle pakkuda sõnagi loogikat, kui sa vaevud minu kirjatükke ainult pealiskaudselt lugema ! Ära kasuta nii nahhaalselt oma positsiooni siin foorumis ja ära püüa mind lolliks teha, kui sa minu jutust aru ei saa või tahagi saada !
Kui sa aga tõepoolest aru ei saanud, siis kogu probleem peitubki selles, et ketas on oma füüsilise suuruse ulatuses täis ehk partitsioonidega kaetud, kuid näitab (Windows XP Disk Management ja PM8), nagu oleks veel sama suure ketta ulatuses vaba ruumi, mida tegelikult olla ei tohiks !
Eile õhtul tegin kogu kettale põhjaliku scandiski, tulemuseks on nüüd, et Partition Magic ega Wini enda Disk Management enam seda tühja ruumi ei näita, aga NDD ja linuxi partitsioneerija kisavad mõlemad ikka sama moodi edasi
P.S.
Tee mulle selgeks vahe sinu tekstist esiletõstetud lõikudest järelduva ja tolle teema vahel. Vägisi kipuvad samalaadseiks! |
Miks peaks ? See, et tolle teema ideed sulle absurdsed tunduvad, ei tähenda veel, et mingi kaootilise loogika ja sarnaste joonte tõttu peaks see olema minu probleemi/teemaga siduv !
hotsepp kirjutas: |
Kas sa part tegemisel määrasid ära ka tema failisüsteemi? Kui see on nüüd mingisuguse linuxi tarvis failisüsteem siis muidugi tekib kohe kisamist!
Oled siis PM8 kasutand või ei? |
Failisüsteem ei puutu antud hetkel üldse asjasse ! Võin vaid sinu rahustamiseks lisada, et linuxiga polnud otseselt muud probleemi, kui olin arvestanud automaatse standard installiga, mis on umbes 2GB (nii palju oli ka olemas), kuid ei teadnud, et sinna sisse ei kuulu kerneli ja mõne muu vajaliku rakenduse sortsud ja päised, kuid neid on mulle vaja, kui hakkan midagi ise käsitsi kompileerima. Ühesõnaga vaja oleks olnud ligi 3GB ruumi, mida ma Windowsi tagasi minnes ka vabastama hakkasin ja mille käigus kõik see eelpool kirjeldatu juhtus.
|
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
27.05.2004 10:27:56
|
|
|
Kuule fr0ger, sa võtad oma jaburustega ja absoluutse loogipuudusega küll igasuguse soovi sind aidata!
Ütlen sulle viimaseks vihjeks veel, et on olemas ka diskeditorid, millega saab kettal olevat infot sektorhaaval redigeerida. See eeldab muidugi ketaste ja failsüsteemide piisavat tundmist. Kui sa PM-ga ei saa asju korda ja seda pisiveakest likvideeritud, siis võta vaevaks käesoleva viimase vihje järgi õppida. Mine tea, ehk näeb siis sult edaspidi ka arukamaid kirjatükke
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
fr0ger
HV vaatleja

|
27.05.2004 11:00:08
|
|
|
Ma pole palunud sul minu kirjatüki arukust hinnata, keegi meist pole täiuslik, kirjeldasin oma probleemi nii nagu oskasin, kuid sina püüdsid minu kirjutatut vaid naeruvääristada ja peale isaliku hurjutamise pole ma sinu sulest midagi märkimisväärset lugeda saanud !
Disk editorid on muidugi toredad asjad, kui neid tunned ja kasutada oskad, aga on ju loogiline, et kui ma siin niimoodi abi palun, siis ilmselt ma nende kasutamisega hakkama ei saa ja seetõttu ei vii, editorite olemasolu nentimine, kuhugi !
|
|
tagasi üles |
|
 |
hotsepp
Kreisi kasutaja

|
27.05.2004 11:09:14
|
|
|
Selle ajapeale mis siin vaieldud on, oleks ammu mul 50 korda format ja clean install tehtud. Miks võidelda tuuleveskiga , aru ei saa???
Ja ära tule ütlema, et tahad teisiti asju lahendada - sa ei oska ja ei saagi oskama, sest keegi ei taha sind aidata kui sa koguaeg mölised ja räägid kui tarbetud siis kõik on. Krt ma olen küll siit ikka hulgi abi saanud ja ka samas pole saanud. Aga selles, et ma pole saanud abi ei hakka ma teisi süüdistama ja sõimama, et miks tarbetut teksti pritsitakse. Ava silmad! Ma saan aru küll, et tahad kangesti kuidagi teisiti seda probleemi lahendada. Nii nagu XYZ ütleb, et on olemas vastavad proged millega saad ketast sektorhaaval parandada. Õpid programmeerima ja hakkad ise kettale käsklusi ükshaaval ette seadma, mobiilidel ise helinaid tegema, ise sms redaktoreid koostama jne. Ei ole vaja üle oma varju hüpata ja siis mõtetult aega raisata - tee andmetest koopiad, fdiskiga võta partid maha , uuesti peale ja clean install - mis siin soovituse juures keerulist on, et see sul arusaamatuks jääb. See ongi abi ja kui sa ütled, et sul pole aega selleks jamaks siis tekib mul küsimus:"mida sa oled teinud see poolteist päeva, mis see teema juba püsti on olnud???"
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
fr0ger
HV vaatleja

|
27.05.2004 11:27:33
|
|
|
hotsepp, kõik ei ole nii must ja valge, kui sulle tundub - saad vanemaks ehk mõistad. Lihtsamate asjade osas, võib siit foorumist tõesti abi leida, kuid ilmselt pole minu probleem piisavalt lihtne. Aeg ei oma antud olukorras primaarset tähtsust, kuna arvuti töötab ja andmed on kättesaadavad, vaja vaid probleem lahendada minu poolt kirjeldatule vastavalt, kas sellest on nii raske aru saada ja seda aksepteerida ?
_________________ They always say that i should get a life, but what happens when life get's me  |
|
tagasi üles |
|
 |
hotsepp
Kreisi kasutaja

|
27.05.2004 11:32:25
|
|
|
hotsepp, kõik ei ole nii must ja valge, kui sulle tundub - saad vanemaks ehk mõistad. Lihtsamate asjade osas, võib siit foorumist tõesti abi leida, kuid ilmselt pole minu probleem piisavalt lihtne. Aeg ei oma antud olukorras primaarset tähtsust, kuna arvuti töötab ja andmed on kättesaadavad, vaja vaid probleem lahendada minu poolt kirjeldatule vastavalt, kas sellest on nii raske aru saada ja seda aksepteerida ? |
Kust sa naljamees minu vanust tead - ma arvan, et olen ikka sinuga ühevana, kui sina ka punaste kaelarättidega ringi lippasid ja ilusa kiilapäise onu foto ees kummardusi tegid. Siis me ehk oleme samavanad, muidu küll mitte. Samas kui sa tõesti oled minut vanem siis austan vanemat kuid mõtlen omamisi, et kuidas saab üks täiskasvanud mees ja nii auväärses vanuses olev härrasmees nii kiiresti närvi minna ja ülimat tasakaalutus ülesnäidata.
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
fr0ger
HV vaatleja

|
27.05.2004 12:21:52
|
|
|
Ma pole enda arvates üldse närvis ehk veidi häiritud, et minu probleemile lahenduse otsimise asemel, hakatakse lahkama hoopis midagi muud, kuid ei, närvi pole ma veel sellepärast läinud. Vastasel juhul oleks ma selle teema lihtsalt hüljanud, kuna minu töö pakub piisavalt närvipinget, et ma ei pea ega soovigi seda mujalt juurde otsida.
Hetkel on säilunud vaid sportlik huvi, kas ma saan selle probleemikese paljukiidetud HinnaVaatluse foorumi abiga lahendatud või mitte. Kahjuks midagi head vist loota pole, kui foorumi kõige suurem postitaja püüab mulle oma egoga pähe istuda
|
|
tagasi üles |
|
 |
hotsepp
Kreisi kasutaja

|
27.05.2004 13:38:20
|
|
|
Aga misuugune lahendus sulle siis lõplikult sobiks? Et HV suudaks sulle abi pakkuda peab ise ka natuke tööd tegema - missuguseid programme sa jubaoled siis katsetanud - käi faktid siis lagedale?! Missuguseid otsinguid oled teostanud GOOGLEs jne, räägi, vot äkki siis saame lisa anda. Hetkel uurin sinu jaoks ühte programmi ja nimelt keerutan üht oma 340MB ketast peeti, et katsetada kas saan selle programmiga sinule abiks olla. Võin ka selle programmi sulle saata aga ise vastutad siis tagajärgede eest.
Kahjuks pole mul veel õnnestunud sellelaadset situastiooni oma kettaga saavutada nagu sinul on. Seni on tulemused sellised, et kõvakettast on saanud BIOSi jaoks ATA-100 cd-rom või sarnane seda. Low level format´ki ei suuda enam asja parandada. Vaatame kas saan selle programmiga asja taastada või olen asja konkreetselt prügikasti kaubaks teinud.
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
27.05.2004 14:45:48
|
|
|
Mõned segased mõttekatked...
...kraami võiks igal juhul ksagile duplitseerida. Isegi kui õnnestub midagi teha ei saa 100% kindel olla, et data veavabalt asja üle elab...
...ega ketas mingit (MBRi istutatavat) spetsdriverit ei kasuta? Äkki too viga saanud... ka oled kindel, et BIOSis midagi ei näppinud? Äkki LBA toe staatust muutnud ja nüüd ei vasta BIOSist saadav kettaalane inff selel mida partide numbrid väidavad...
...milliste muude partitsioneerijatega oled asja uurinud? Sest nii nagu asjad hetkel on on probleem tõeste sõna otseses mõttes võimatu... seega tekib kuri kahtlus, et asi konkreetselt PMi põhjustet, või veegi tõenäolisem: lihtsalt PMi arusaam asjadest. Miks? Sest esites, kui ma nüüd totaalselt segast ei pane, oli (minu mäletamist mööda) PMl spetskood MBRi tarbks ja erisissekanne kettale tänu millele õnnestus tal näiteks selline trikk nagu enam kui 4 primaarse partitsiooni genereerimine. Kui see tõesti nii oli siis äkki ongi koer siia maetud: vastav sissekanne on tehtud kuid *sinna* partitsioone defineerides tekkis mingi viga, tänu millele nüüd arvatakse nagu oleks sul 2x suurem HD. Teine võimalus: *on* mingi kogu ketta suurust hõlmav sissekanne, aga mingil teadmata põhjusel väidab PM selle olevat unallocated space konkreetse tüübi (FAT/NTFS/misiganes) asemel. Sellisel juhul aitaks tõeste lihtsalt selle mahalaskmine...
...lõppeks ka üks eriti hull mõte: lase kõik pardid maha ja ürita näiteks TestDiskiga need mis vaja tagasi saada.
Üldiselt kipun arvama, et mõne muu pardiküti kui PMiga saab antud olukorras vähemalt sama häid, tõenäolselt aga paremaidki tulemusi kui NDDga.
PS! Mnu mäletamist mööda ScanDisk üleüldse partitsiooniabeliga ei tegelegi... seega põhjuseks miks too asjast numbrit ei tee.
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
1 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
28.05.2004 00:38:11
|
|
|
Muidu tuleb mul meelde selline furoori tekitanud uudis nagu saaks kõvaketaste ruumi kahekordistada. See oli , nagu arvata aga võib - täielik bluff. Mõtlesin, et äkki aitab selle vana asja ülelugemine, tunnistan - ise ei viitsi
Ülalt teine artikkel, ehk on abi
http://tonytalkstech.com/cat_tips_and_tricks.php
|
|
Kommentaarid: 212 loe/lisa |
   |
175 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
28.05.2004 09:28:38
|
|
|
Elof kirjutas: |
Muidu tuleb mul meelde selline furoori tekitanud uudis nagu saaks kõvaketaste ruumi kahekordistada. See oli , nagu arvata aga võib - täielik bluff. Mõtlesin, et äkki aitab selle vana asja ülelugemine, tunnistan - ise ei viitsi
http://tonytalkstech.com/cat_tips_and_tricks.php |
Valmistu järjekordse põhjendamatu sõimuvalingu vastu , ma juba ülevalpool viitasin sellele loole. (Või ehk, kui juba sinul ka sama assotsiatsioon, hakkab fr0ger lõpuks ometi järgi mõtlema mis ta kettaga tegelikult juhtus...)
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
hotsepp
Kreisi kasutaja

|
28.05.2004 09:43:48
|
|
|
Elof kirjutas: |
http://tonytalkstech.com/cat_tips_and_tricks.php |
Valmistu järjekordse põhjendamatu sõimuvalingu vastu , ma juba ülevalpool viitasin sellele loole. (Või ehk, kui juba sinul ka sama assotsiatsioon, hakkab fr0ger lõpuks ometi järgi mõtlema mis ta kettaga tegelikult juhtus...)  |
Aga te nüüd hakkate saama
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
Computer Doctor
HV kasutaja
|
28.05.2004 10:31:13
|
|
|
Rahunege maha härrased!
Windowsil on endal olemas "pakkimisprogramm" ning vajadusel pannakse see tööle ja tekitatakse lisa-vabapind. Ja lisaks niipalju, et mida rohkem "pakitakse", seda aeglasemalt Windos ise pärast "ennast liigutab"!
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|