Avaleht
uus teema   vasta Raud »  TSI (TeeSeeIse) »  Targa kodu ehitamine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 54, 55, 56 ... 216, 217, 218  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
raxz
HV Guru

sõnum 10.10.2018 22:11:31 vasta tsitaadiga

Lauri_s kirjutas:
raxz, im arvutitest j klaarist saad fibaro homekit termostaate juba küsida thumbs_up.gif
Ma ilmselgelt eelistan oodata mõnda odavamasse kohta müügile. Näiteks sinna, kust Z-Wave kola olen ostnud. Aga nad vist ei taha väga homekit kola müüa. Kõik Fibaro Z-Wave kola on saadaval.

Näiteks see Photopointi Osrami pirnide hind oli ikka väga üllatav. icon_neutral.gif Fibaro asju saan ka peaaegu 2 korda odavamalt kui meie kaupmehed pakuvad.

lauri kirjutas:
raxz, ma nii oleks huvitatud ühest-kahest RGB moodulist ja dimmeritest.
Kui pirnid kohale jõuavad, siis saan kohe 2 dimmerit vabastada küll. 1 RGB moodul on ka hetkel vaba.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 10.10.2018 22:25:19 vasta tsitaadiga

Mis selles Homekitis siis paremat on, et HC2 ehk z-wave välja vahetad? Enda HCL jäi kevadest seisma, mõtlesin et sügisel vaatan, mis saab aga enam ei viitsi sellega mängida.
raxz
HV Guru

sõnum 10.10.2018 22:32:15 vasta tsitaadiga

jägaja kirjutas:
Mis selles Homekitis siis paremat on, et HC2 ehk z-wave välja vahetad? Enda HCL jäi kevadest seisma, mõtlesin et sügisel vaatan, mis saab aga enam ei viitsi sellega mängida.
Homekit süsteemis on kõik on iPhone ja Apple Watchiga juhitav. Sirile ütlen ja kõik juhtub. Lihtsaid stseene seadistada on palju lihtsam. Lisaks on ka uus ja huvitav. icon_biggrin.gif
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 10.10.2018 22:32:53 vasta tsitaadiga

Uus ja huvitav, sellest ma saan veel aru icon_biggrin.gif
raxz
HV Guru

sõnum 10.10.2018 22:41:47 vasta tsitaadiga

jägaja kirjutas:
Uus ja huvitav, sellest ma saan veel aru icon_biggrin.gif
Ühilduv, kiirem ja loogilisem. Tundub veidi kallim esialgu.
tagasi üles
indrpo
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 11.10.2018 00:53:15 vasta tsitaadiga

Kallidus on üks asi Homekiti juures aga teine asi on õuna lihtsus. Isiklikus pildis lihtsalt ei otsi taga detailset juhtimist alates aiaväravast kuni põrandakütteni.
Kasutan sama kuna oli vaja pisut valgustust timmida ja igasugu andureid (suits,co,temp,liikumine jms). Ukselukuni pole viitsinud veel minna aga tehtav, kraaksun telefoni/kella, et open sesame ja uks on lahti.
tagasi üles
raitl
HV veteran

sõnum 11.10.2018 05:33:39 vasta tsitaadiga

crazyxman kirjutas:
Teha raspberry'st smart home hub mis kontrolliks kõiki seadmeid. Pärast seadistust jääb pi'le külge 5" ekraan ja see jääb lauanurgale või teine variant on see, et pi'le mingit ekraani ei tule ja see jääb lihtsalt riiulile. Põhi juhtimine võiks toimuda nutitelefoni/tahvliga (ka väljaspool koduvõrku).

Minu setup: Raspi peal jookseb Node-Red + MQTT. Raspi küljes on Z-Wave dongle + MySensors gateway. Raspi istub riiulis ja kogu confimine käib läbi PC, juhtimine PC/telefon/tahvel + automaatika. Seadmetega suhtlemiseks kasutan nii Z-Wave, MySensors kui Wifi (enamasti Sonoffid üle MQTT) protokolle läbisegi. Kui peaks tekkima seadmeid mis üle Zigbee suhtlevad, saan vajaliku dongle juurde lisada. Varasemalt proovisin OpenHab2'te kuid loogikate koostamine oli tunduvalt tülikam minu jaoks.

jägaja kirjutas:
Endal Z.waveMe pulk ( https://z-wave.me/uzb/ ) ja sellel jääb leviala väga väikeseks. Fibaro HCL levis ka õues kuurini, praegune on täiesti kasutu.

Äkki peaksid omal võrgu ülesehituse üle vaatama? Ma olen testinud kokku 7 erinevat Z-Wave kontrollerit. Fibaro HC2/HCL, Aeoteci vana ja uus Z-Stick, Z-Wave.me vana (pikka) ja uut (mini) pulka + raspi moodulit. Kõigist nendest on lemmikuks just Z-Wave.me uzb. Seadmed on majas (120 ruutu, kandvad seinad 40cm paneel), keldris, õues(10m majast) ja kõrvalhoones asuvas garaažis(30m majast).
tagasi üles
Lauri_s
Kreisi kasutaja
Lauri_s

sõnum 11.10.2018 12:09:45 vasta tsitaadiga

raxz äkki on sul mõistlik mingit vaheetappi testida siis? Homekit oli nüüd uue iOS-iga ka saanud põhimõttelisi muudatusi ja muutuma stabiilsemaks ning paremaks.
Ma ise testisin seda Athom Homey-t ja selle abil sain erinevad Z-Wave seadmed ka Homekiti äppi üle tuua ja Siriga neid juhtida. Nii saaksid oma olemasolevaid asju Sirile selgeks õpetada, ilma suuremat investeeringut tegemata. Homey maksab 50% HC2 hinda, kindlasti leiad kellegi ka siit foorumist kes sul Homey kandikul HC2 vastu toob thumbs_up.gif
tagasi üles
raxz
HV Guru

sõnum 11.10.2018 12:17:35 vasta tsitaadiga

Lauri_s, homekit eelis on lihtsus ja kiirus. Ei viitsi ma hakata mingit vaheetappi õpetama. Ma ei ole küll uurinud, aga ei usu, et see päris plugnplay on.
Ja ei pea kohe tegema suuremat investeeringut - mitu väikest sobib ka.
tagasi üles
Lauri_s
Kreisi kasutaja
Lauri_s

sõnum 11.10.2018 12:41:48 vasta tsitaadiga

On ikka plugnplay. Homey on võrreldes fibaroga rohkem lõppkliendi toode. Homekiti jaoks scannid iphonega sisse koodi ja töötab.
tagasi üles
raxz
HV Guru

sõnum 11.10.2018 12:45:30 vasta tsitaadiga

Lauri_s kirjutas:
On ikka plugnplay. Homey on võrreldes fibaroga rohkem lõppkliendi toode. Homekiti jaoks scannid iphonega sisse koodi ja töötab.
Homeyle peab ikka kõik zwave asjad selgeks tegema? Või võtab ise Home Centerist üle?

Aga pmst võib Homeyt proovida küll. 1:1 vahetus HC2 vastu on okei? icon_biggrin.gif Nagunii varsti enam HC2 vaja pole.

viimati muutis raxz 11.10.2018 12:51:16, muudetud 2 korda
tagasi üles
Lauri_s
Kreisi kasutaja
Lauri_s

sõnum 11.10.2018 12:49:34 vasta tsitaadiga

Tegelikult saab HC2 küljest ka need Homey külge võtta, aga see nüüd ei ole päris plugnplay tõesti.
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 11.10.2018 17:29:41 vasta tsitaadiga

Lauri_s kirjutas:
Homey on võrreldes fibaroga rohkem lõppkliendi toode.

Ka see tähendab, et oskajale need võimalused, mida HC2 selga saab kirjutada mõne koodireaga jäävad Homey puhul kättesaamatuks?

Lauri_s
Kreisi kasutaja
Lauri_s

sõnum 24.10.2018 21:20:12 vasta tsitaadiga

Ei paista. Homeyle saad ise äppe teha päris paindlikult. https://developer.athom.com

Testisin huvipärast Sonoffi releesid ja peab ütlema, et päris muljetavaldav.

Relee, millel temp+niiskuse andur on vajadusel 16A võimsusega termostaat üle neti juhitav - ja maksab 20€.

Sisse on ehitatud kohe erinevate taimerite funktsionaalsus ja kui paned ühte äppi erinevaid releesid või andureid saad neid ka omavahel tööle panna. Päris äge icon_smile.gif

tagasi üles
raitl
HV veteran

sõnum 29.10.2018 11:12:57 vasta tsitaadiga

Vaatan et Homeyl olemas ka MQTT plugin. Paneb lokaalse serveri püsti. Siis peaks Sonoff (Tasmota firmwarega) + Homey iseenesest väga atraktiivne kooslus nutikodundamiseks olema. Kui mul juba Node-Redi peale asjad tehtud ei oleks, siis tasuks täitsa kaalumist.
tagasi üles
oswald
Kreisi kasutaja

sõnum 29.10.2018 13:03:45 vasta tsitaadiga

Kas keegi Veraplusiga ka aktiivselt "mängib"? Avastasin, et tunneb Xiaomi Aqara vidinaid ära küll, aga niiskus/temperatuurisensorist nähtav hetkel temperatuur. Kas on ette jäänud mingi põhjalik Vera-põhine confide loetelu? Hetkel on iga asja kohta erinvatest kohtadest mingi infokild saadud, aga see suht ajamahukas.
lauri
HV veteran
lauri

sõnum 29.10.2018 13:38:16 vasta tsitaadiga

Kas kellelgi on veel Netatmo Presence kaameraga probleeme, et hakkab SD kaarte sööma? Viimase paari päevaga 2 kaarti ära rikkunud.
Lauri_s
Kreisi kasutaja
Lauri_s

sõnum 29.10.2018 16:26:29 vasta tsitaadiga

Lauri, olen seda kuulnud kunagi varem ka, suhtle netatmo suppordiga. Üldiselt kestavad kaardid hästi, mul on kaamera väljas eelmisest kevadest, seega ca 1,5aastat ja alguses viskas mingi SD kaardi errori. Võtsin pesast välja panin tagasi ja siiani töötab tõrgeteta.

Nädalavahetusel tegin siis sellise triki, et võtsin Fibaro HC2 tagant seadmed ära ja lisasin Homey külge. Hetkel kõik Z-Wave asjad, kuid plaan ka proovida üht-teist veel. Fibaro veel hingitseb ja juhib põrandakütte vee tempi ja paari kütteringi, aga proovin ka need täna-homme ringi tõsta.

Homey taga praegu ca 20 Z-Wave seadet. Erinevaid juppe, Vitrumi lülitist Fibaro universaalse andurini. Praegu külge poogitud loogikatest tõstaks esile paar termostaati (temp andur + nutipistik).

Erinevalt Fibarost tuleb mõelda rohkem "Flowde" keeles, ehk siis reegleid teha, aga olen meeldivalt üllatunud. 300€ maksva seadme kohta tundub, et on funktsionaalsust päris palju ja paindlikkust samuti.

Termostaadi loogika laias laastus selline. Ma hüstereesi vms hetkel külge ei hakanud aretama, soov oli ära testida kas töötab ja kuidas on kasutada.

Erinevus teiste minu käes olnud Fibaro keskustega on see, et Homey lisab kõik z-wave plus seadmed secure rezhiimis. See tähendab, et turvalisuse eest kantakse hoolt. Samas tõi see tagasilöögi Vitrumi lüliti ja Dimmer 2 sidumisel. Nimelt kui Dimmer2 on lisatud turvarezhiimis siis ta enam ei kuula vanemate Z-Wave seadmete käsklusi. Leidsin ka sinna lahenduse, aga mulle meeldiks ise valida kuidas seadet lisada.

Praegu, kõik reeglid mis ma Homey külge olen teinud, töötavad nii nagu vaja. Ainuke tõrge on vannitoa liikumisanduriga, mingil põhjusel jõuab sealt info Homey-ni viitega või vahepeal üldse ei jõua. Proovin lisada anduri uuesti täna võrku, ehk asi selles.

Suurim erinevus, millest ma puudust tunnen võrreldes Fibaroga on see, et Homey puhul Z-Wave asju peab lisama otselevis. Tema ei oska läbi meshi seadmeid külge võtta.

Eriti äge on logimise pool. Praktiliselt kõikide seadmete kõikide parameetrite kohta jookseb logi ja seda on üllatavalt mugav kasutada.

Praegune plaan on kogu maja seadmed Homey külge ära pookida ja siis vaadata kuidas ta end ülal peab. Esmamulje on päris hea. Flowde tegemine vajab harjumist, aga iseenesest on päris kergeks tehtud. Kui saan oma põhivajadused tehtud, siis süvenen rohkem ka erinevate võimaluste maailma mida pakuvad appid https://apps.athom.com/

Pulli pärast panin peale ühe, mis jälgib kodu ümbruses lendavaid lennukeid. Mitte, et ma sellega midagi teha oskaks esimese hooga... icon_rolleyes.gif

Keegi kasutatud HC2 soovib?
tagasi üles
-vodafone-
HV Guru
-vodafone-

sõnum 29.10.2018 16:36:06 vasta tsitaadiga

Lauri_s, thumbs_up.gif
tagasi üles
lauri
HV veteran
lauri

sõnum 29.10.2018 19:03:52 vasta tsitaadiga

Lauri_s kirjutas:
Lauri, olen seda kuulnud kunagi varem ka, suhtle netatmo suppordiga. Üldiselt kestavad kaardid hästi, mul on kaamera väljas eelmisest kevadest, seega ca 1,5aastat ja alguses viskas mingi SD kaardi errori. Võtsin pesast välja panin tagasi ja siiani töötab tõrgeteta.

Mul see eemaldamine ja tagasiasetamine ei toimind. Ütleb, et kaart on katki.

Lauri_s
Kreisi kasutaja
Lauri_s

sõnum 30.10.2018 09:53:58 vasta tsitaadiga

Kirjuta Netatmo supporti? Ehk saadavad uue kaardi või uurivad milles asi.
tagasi üles
lauri
HV veteran
lauri

sõnum 30.10.2018 10:03:00 vasta tsitaadiga

Kaardi võin ise ka osta, aga kui päevas läheb kaart või paar, siis on nagu tüütu ja kulukas. Andsin neile teada, vastust veel pole.
Lauri_s
Kreisi kasutaja
Lauri_s

sõnum 30.10.2018 13:18:41 vasta tsitaadiga

Eino kui päevas kaart läheb siis pole seade ka ju kasutatav..
tagasi üles
raitl
HV veteran

sõnum 07.11.2018 11:50:28 vasta tsitaadiga

Mulle Sonoffid meeldivad järjest rohkem ja rohkem. Tasmota firmwarega muutuvad asjad hoopis uuteks loomadeks. Kuna mul üks Fibaro universaalandur oli selline huvitav kes kunagi maagilise suitsu välja laskis ja peale seda aastas kord-paar kokku jooksis, siis viisin kogu küttesõlme temp andurid Sonoffi taha üle. Kokku 6 andurit mis eelnevalt 2 Fibaro universali taga olid, istuvad nüüd kõik kambaga ühe Sonoff Basicu taga. Ära kadus ka 24V trafo ja alaldi.

Teise jubinana testin Sonoffi G1 GPRS moodulit. Aega läks et asi toimima saada aga asja sai. Selgus et manualist on üks samm välja jäänud ja ka Sonoffi enda support ei osanud sellele tähelepanu juhtida. Nimelt peale oma konto külge lisamist ja vooluvõrku lisamist tuleb tema peal olevat nuppu umbes 7 sekundit all hoida kuni LEDi vilkumine muutub. Siis alles ühendab ta ennast GSM masti külge ära.

Kui nüüd selle G1 saaks üle MQTT ka veel toimima, siis oleks päris unelmate klots thumbs_up.gif
tagasi üles
oswald
Kreisi kasutaja

sõnum 07.11.2018 15:17:39 vasta tsitaadiga

Keegi Fibaro multisensoriga sellist probleemi on kohanud, et temparatuuri lugemine ei tööta? Võtab ette 25,2 kraadi ja aamen. Kui öelda,et lugem peaks -2 olema, siis selle teeb ära. Sõbral sama olukord. eemaldatud-lisatud mitmeid kordi. Mõlemal näitab 25,2, seda ka õue tõstes.
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  TSI (TeeSeeIse) »  Targa kodu ehitamine mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 54, 55, 56 ... 216, 217, 218  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.