vega on raja ähmase tweeti pealt 484mm², reaalsete mõõtmiste pealt on die üle 500mm². vahe selles, et gpu on veidi suurem tükk räni kui ainult loogikaga tükk. tootmise mõttes on 500+mm² kivi.
vaatasin järgi, 510mm². too tüüp mõõtis, kes kivide sisust fotosid teeb.
Vael kirjutas:
Ma ei saa aru kuidas saab 70% hinnatõusu sama gen sees õigustada? Aktsiad on mängus või milles asi on?
1. ei ole kuidagi sama gen.
2. milline 70% hinnatõus? _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
Ma ei saa aru kuidas saab 70% hinnatõusu sama gen sees õigustada? Aktsiad on mängus või milles asi on?
2. milline 70% hinnatõus?
Aitan sõbrake: 1080TI msrp 700$ ja 2080TI msrp 1200$. (1200*100)/700=171.42- -> protsentides hinnaõus 71,42% _________________ Foorumis on ühe lolli kohta kümme tarka, nii et jõud on enam-vähem võrdsed.™
viimati muutis Killhoven 22.09.2018 19:14:21, muudetud 1 kord
Killhoven, pole mobiilselt aega lähemalt lugeda aga vean kihla, et 4k on vahed suuremad.
1440p resol hakkavad asjad cpu limited olema. just need mängud, mis su lingitud pildil all ääres on. _________________ - londiste
Killhoven, pole mobiilselt aega lähemalt lugeda aga vean kihla, et 4k on vahed suuremad.
1440p resol hakkavad asjad cpu limited olema. just need mängud, mis su lingitud pildil all ääres on.
Kopeerin uuesti:
Killhoven kirjutas:
2080TI jaoks on parim use case 4k ja ka seal on reaalne vahe aftermarket kaartidel ~25%:
Spoiler
_________________ Foorumis on ühe lolli kohta kümme tarka, nii et jõud on enam-vähem võrdsed.™
ma näen, et 2080ti fe on 38% kiirem kui 1080ti. kuidas sina seda graafikut loed?
edit: mõlemad aftermarket 2080ti on 47% kiiremad kui 1080ti. _________________ - londiste
viimati muutis londiste 22.09.2018 19:31:36, muudetud 2 korda
jõuame tagasi sinna, et kõik siinsed marketingist ennast mitte kõigutada laskvad kodanikud oleks täiesti okei, kui mitte sillas, kui vaid nimi oleks titan või helios või misiganes. aga kuna on 20-seeria, siis on halvasti? _________________ - londiste
ma näen, et 2080ti fe on 38% kiirem kui 1080ti. kuidas sina seda graafikut loed?
Seal on võrdlusbaas MSI Trio 1080TI vs MSI Trio 2080Ti.
Esiemsel graafikul on 1080TI ref 32% väiksema jõudlsuega kui 2080TI Trio, teilsel graafikul on 1080TI ref 8% aeglasem kui 1080 Trio.
Trio vs Tio võiks jämedalt öelda 1080TI Trio on ~75% 2080TI Trio jõudlusest.
londiste kirjutas:
jõuame tagasi sinna, et kõik siinsed marketingist ennast mitte kõigutada laskvad kodanikud oleks täiesti okei, kui mitte sillas, kui vaid nimi oleks titan või helios või misiganes. aga kuna on 20-seeria, siis on halvasti?
Kedagi ei koti nimetus. Titan on anyway olnud nende jaoks kellel kontole raha enam suurt ära ei mahu. Me võrdleme kaarte ja nende hindu nagu ikka.
Muide 2080TI ei ole täis TU102 kiviga. _________________ Foorumis on ühe lolli kohta kümme tarka, nii et jõud on enam-vähem võrdsed.™
viimati muutis Killhoven 22.09.2018 19:36:17, muudetud 1 kord
jõuame tagasi sinna, et kõik siinsed marketingist ennast mitte kõigutada laskvad kodanikud oleks täiesti okei, kui mitte sillas, kui vaid nimi oleks titan või helios või misiganes. aga kuna on 20-seeria, siis on halvasti?
Kui praegu oleks RTX2018Ti nimi "RTX Titan" vms, siis oleks veel jubedam ju... see tähendab, et RTX 2080Ti oleks veel kehvema jõudluse kasvuga kui praegu on, sest tavaliselt Ti on olnud nõrgem
See 1000-1200 hind oleks ok, kui perfi kasv oleks ka siis min +50-70%, nagu seni on olnud eelmine tipp vs uus tipp!
Hetkel on heal juhul 30% parem, kui sedagi. _________________ Parim kodukino projektor müügis: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11768241#11768241
viimati muutis Viilutaja 22.09.2018 19:37:30, muudetud 3 korda
anna link ja ostan kohe ära _________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
1080Ti oli sama MSRP juures 2x kiirem kui 980Ti.
980Ti vs 780Ti sama.
Mäletasin valesti, 780Ti - > 980Ti oli jõudluse kasv suht sama +25% mis 1080Ti - > 2080Ti, lihtsalt MSRP oli neil sama.
Turing on hea toode, hind on vale lihtsalt.
Hind vale jah kui vaadata sellest küljest, et 10 seeria ühe CUDA tuuma hind on ca. 0.2 US dollarit (hind/tuumade arv väga üldistatud).
Siis tuleks nagu 2080 hind 599 ja 2080Ti hind 899 mis nagu oleks ok arvestades praegusete rakenduste (mängude) jõudlusekasvu.
Aga vaja maksta kinni ka see hetkel kasutuna olev "Tensor" nende maatriksite arvutusüksused, muud "loogilist" selgitust ise ei leia.
Hetkel tundub, et oleks nagu Titan seeria ümber nimetatud ja üritatud müüa mänguritele, masinõppe algoritmid kasutavad juba seda
maatriksiteüksust aga 144hz vendadele sealt hetkel küll mingit tulu ei paista tulevat (ps. üle 60hz hea küll ).
PR läks neil otseses mõttes perse, 2 aastat oli aega areneda ja tulemuseks RT.....30fps.... ma oleks passinud selles osakonnas...samas pole minu ettevõte _________________ This message was sent from space using stargate
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
Seal on võrdlusbaas MSI Trio 1080TI vs MSI Trio 2080Ti.
Esiemsel graafikul on 1080TI ref 32% väiksema jõudlsuega kui 2080TI Trio, teilsel graafikul on 1080TI ref 8% aeglasem kui 1080 Trio.
sry, mul jäi teine pilt ekraanilt välja.
2080ti fe on 27% kiirem kui msi trio 1080ti ja msi trio 2080ti on 35% kiirem.
ot: need msi triod paistavad muidu olema päris õudsed. ma ei tea, mis seaded neil peale keeratud on aga nende voolutarve on ebanormaalne.
Killhoven kirjutas:
Muide 2080TI ei ole täis TU102 kiviga.
nagu ei olnud ka esimene pascali titan ega titan v. selles pole ju midagi uut.
seda enam, et tu102 on quadros kasutusel high-end workstation otstarbel.
Viilutaja kirjutas:
Kui praegu oleks RTX2018Ti nimi "RTX Titan" vms, siis oleks veel jubedam ju... see tähendab, et RTX 2080Ti oleks veel kehvema jõudluse kasvuga kui praegu on, sest tavaliselt Ti on olnud nõrgem
See 1000-1200 hind oleks ok, kui perfi kasv oleks ka siis min +50-70%, nagu seni on olnud eelmine tipp vs uus tipp!
Hetkel on heal juhul 30% parem, kui sedagi.
titan v-l ei olnu tavakasutaja sektoris väiksemat venda, selle perf boost üle 1080ti oli ~25%, mis rauda arvestades oli vähe ja kohati sai üllatavates kohtades speci järgi nõrgematelt kaartidelt vastu päid ja jalgu. pascali teine titan oli 1300€, perfi kasv 1080ti võrreldes suuremalt osalt vaid mõned protsendid kui mitte vähem.
terric kirjutas:
Hind vale jah kui vaadata sellest küljest, et 10 seeria ühe CUDA tuuma hind on ca. 0.2 US dollarit (hind/tuumade arv väga üldistatud).
Siis tuleks nagu 2080 hind 599 ja 2080Ti hind 899 mis nagu oleks ok arvestades praegusete rakenduste (mängude) jõudlusekasvu.
mulle see mõtlemine iseenesest meeldib aga loogikaga siin küll midagi pistmist pole. kui perf on sama ja üksusi vähem, siis miks peaks üksuste hind samaks jääma? ja kui sa seda sama mõtet proovid mujale (eelmised põlvkonnad, amd kaardid) aretada, siis saab siit päris huvitavaid paralleele tekitada
Tomorrow kirjutas:
terric, Loe minu eelnevat postitust. Kui Nvidia oleks ise DLSS implementeerinud kõigis mängudes räägiksime praegu päris suurest jõudlusehüppest. DLSS jookseb Tensor tuumadel muideks.
dlss on vähe kahtlane. dlss 2x on vist see, mida me tahame. tavaline dlss tundub olema (hea aga) puhas upscaling, mis on ikka päris nõme.
terric, Loe minu eelnevat postitust. Kui Nvidia oleks ise DLSS implementeerinud kõigis mängudes räägiksime praegu päris suurest jõudlusehüppest. DLSS jookseb Tensor tuumadel muideks.
Mjah mul AA nagunii väljas , seega oleks siis vaja testida hetkel olevaid tiitleid ilma AA-ta ja siis näeks
mis oleks potentsiaalne kaadrisageduse tõus parema pildikvaliteedi juures (parem pildikvaliteet tuleb ise hetkel juurde mõelda) ?
Nvidia pakub tarkvaralisi lahendusi (mida nende riistvara kiirendab), mida arendajad saavad oma rakendusse integreerida.
DLSS-s siis teostab NGX lib https://developer.nvidia.com/rtx/ngx mille peavad oma mootorisse arendajad istutama,
nvidial ju oma osa olemas sama lahendus mida ka mainisid, juttu sellest üks aste lehelt tagasi.
Ja kui ma ei eksi siis see teostatakse põhimõtteliselt piltlikult öeldes kaadrite "stackimisega" st. võetakse infot eelnevatest kaadirtest,
sama effekti on võimalik saavutada kui jooksutada 240Hz juures siis visuaalselt tundub kiiresti liikuv pilt detailsem.
londiste kirjutas:
terric kirjutas:
mulle see mõtlemine iseenesest meeldib aga loogikaga siin küll midagi pistmist pole. kui perf on sama ja üksusi vähem, siis miks peaks üksuste hind samaks jääma? ja kui sa seda sama mõtet proovid mujale (eelmised põlvkonnad, amd kaardid) aretada, siis saab siit päris huvitavaid paralleele tekitada
Ega ta suurt loogikat sisaldagi ma ei arvestanud MHz tulenevat jõudluse kasvu tänu litograafiale aga numbrid tulid "tarbija" jaoks sobivamad kui nvidial.
Eks raske põlvkonnamuutus ta on nende rahakotile, kes selle hetkel ostavad (ostaks ka aga 1,2k raske õigustada, nvenc kvaliteet pidi
olema ka paranenud...).
dlss on vähe kahtlane. dlss 2x on vist see, mida me tahame. tavaline dlss tundub olema (hea aga) puhas upscaling, mis on ikka päris nõme.
No vaadates DF videotest, siis DLSS (1x) vs TAA vahe on ikka väga raske märgata liikuval pildil (eks see Youtube compressioni süü kah). DLSS oli kohati isegi parem kuigi jah nö "pehmem" pilt.
terric kirjutas:
Ja kui ma ei eksi siis see teostatakse põhimõtteliselt piltlikult öeldes kaadrite "stackimisega" st. võetakse infot eelnevatest kaadirtest
DF analüüsi põhjal mitte. Või õigemini nemadki ei tea mida DLSS täpselt taustal teeb. Samas eelnevatest kaadritest ei tundu midagi võtvat, sest TAA-le omane ghosting puudub.
Mina saan aru nii, et mäng töötatakse läbi nvidia AI serveris ning selle põjal välja töötatud ning mänguga kaasa pandud näidiste põhjal teeb GPU kaadrist paranduse hetkega:
mõlemat. kasutatakse eelnevate kaadrite infot ja mingi nvidia poolt superarvutil machinelearningust tulnud kraami. eeldatavasti on neil tensor coredel jooksev algoritm või algoritmide kokteil, mida machine learninguga rohkem paika timmivad. eelmiste kaadrite sisu kasutamist on nad ise tunnistanud. _________________ - londiste
Mis sest, et ta sai Nvidia käest kaardid ja demo testimiseks ütles ausalt nagu asjad on. Kellel on rahast poogem ostab nagunii aga enamus mitte. 2080Ti hind nagunii ei kuku niipea alla 1k € seega köhi Nvidiale see papp või ole tark ja oota ja vaata mis saab poole kuni aasta pärast-
krt, edasimüüjatel 20-seeria tellitav, aga hinnakirjas on kohati tobedad tootekoodid ning pildid puudu + tootja enda lehel pole kah mingit infot uute kaartide kohta
Krt, nVidia keelas üle Nvlinki resource poolingu ära RTX2080Ti ja RTX2080, toimib lihtsalt nagu tavaline (küll jah, kiirem) SLI sild.
Äärmiselt loll otsus.
market segmentation
sa tegeled mingi computega, sulle tahetakse ju quadroid müüa
muidugi, 50gb/s pole just märkimisväärne bandwidth ka resource poolingu jaoks. _________________ - londiste
Turingul ei ole perf hitti [Gsync+]HDR kasutusest lähtuvalt riistvaralisest lahendusest, erinevalt Pascalist kus HDR on implementeeritud workaroundiga (tarkvaraliselt läbi driveri) ja korraliku jõudluskaoga.
viimati muutis anubis 24.09.2018 15:44:52, muudetud 2 korda
Eriti kade _________________ This message was sent from space using stargate
Battlefield 1 1440p peal kõik põhjas on puhas perf, minimum fps drop oli vast 130, muidu passib seal 145-165 vahel alati. Ka ei ole absoluutselt hiccupe mingi ootamatu plahvatusega vms.
Witcher 3 põhjas, Hairworks AAx8 oli metsajooksuga ~110 fps.
Lasin nüüd ka BIOS uuenduse kaardi peale et power limit ~113 pealt 130% tõsta ja kaen väheke 3D marke. Lühikese mängimisega power limit 100 peal siis temp üle 65 ei tõusnud.
heretic666, viimast tomb raiderit ei ole ? oleks äge teada kuidas selle special effektiga jookseb ... ja 1440 resol mängid ? või 4k pole proovinud ? on siis nii suur vahe 1080ti pealt üle minnes ?
heretic666, viimast tomb raiderit ei ole ? oleks äge teada kuidas selle special effektiga jookseb ... ja 1440 resol mängid ? või 4k pole proovinud ? on siis nii suur vahe 1080ti pealt üle minnes ?
Pole tomb raiderit, raytracing tuleb ka sinna alles hiljem mingi update käigus kuna microsoft pole windowsisse tuge veel sisse toonid, praegu pole. Jõulukuul puhkus, siis ehk olemas ja võtan ligi.
Bf1 mängides on vahe sees küll, eriti just intensiivsemates stseenides.
heretic666, selge tänud sry seda ma ei teadnud et tomb raideris seda veel pole. mõtlesin et kui see rtx kaart on siis see efekt on seal nagu sees ... kuna mul on tomb raider küll aga settingutes ei olnud küll midagi uut mis oleks silma jäänud.
Õnneks hetkel puudutab ainult jänkisid. Loodame, et nii ka jääb
TL;DR:
tsitaat:
RTX 2080 Ti Gaming X Trio: $1231 to $1310
RTX 2080 Ti DUKE 11G OC: $1212 to $1290
RTX 2080 Ti VENTUS 11G OC: $1203 to $1280
RTX 2080 Gaming X Trio: $849 to $900
RTX 2080 DUKE 8G OC: $840 to $890
RTX 2080 VENTUS 8G OC: $830 to $880
heretic666, selge tänud sry seda ma ei teadnud et tomb raideris seda veel pole. mõtlesin et kui see rtx kaart on siis see efekt on seal nagu sees ... kuna mul on tomb raider küll aga settingutes ei olnud küll midagi uut mis oleks silma jäänud.
Täpselt 0 on praegu RT tugi kõikide mängude peale kokku. Tuleb oodata.
Tomorrow, seal oli juttu sellest et paljudel tootjatel on tootmine võimalik Taiwani viia või olemasolevat mahte Taiwanis suurendada. Sega kas see on hane selga vesi või läheb aega paar-kolm kuud kui saab jälle vana hinnaga kaarte müüa. Üksikud Hiina ettevõtted kellel ei ole mingit tootmist väljaspool Hiinat ega pole piisavalt suured et välja kolida (näiteks Zotac), on päris ebavõrdses seisus nüüd. _________________ Foorumis on ühe lolli kohta kümme tarka, nii et jõud on enam-vähem võrdsed.™
No see usa teema ju, eu-d ei tohiks kottida hinnatõus (kuigi meil niigi kallim) _________________ This message was sent from space using stargate
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.