Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Elisa mobiilne internet märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 417, 418, 419 ... 470, 471, 472  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
KillFrenzy
HV Guru
KillFrenzy

sõnum 16.08.2018 21:15:19 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
acer kirjutas:
napoleon kirjutas:
acer, alati tasub lugeda peenikeses kirjas teksti ja kui aru ei saa, siis üle küsida kas leping tähendab tähtajalist kohustust. See on mobiilioperaatoritega suht levinud lõks, et pakuvad hea hinna teatud perioodiks, aga tähtajalise lepingu lõpp on sellest sooduse lõppemise ajast palju kaugemal.
Ega enam muud teha pole kui peaga vastu seina taguda ja enda lollust kiruda. Mina tähtajalistele lepingutele alla ei kirjuta, parem ostan oma telefoni kohe välja ja võtan paketi, mille võib ilma igasuguste sanktsioonideta iga kell teise operaatori juurde viia kui peaks selguma, et miski ei sobi enam.

Ole hea ja loe mu jutt uuesti läbi- seekord mõttega. Ma ei saa absoluutselt aru, millest sa räägid. Kui ikka ööd ega mütsi ei jaga, siis pole mõtet lolli teemavälist kommentaari ka kirjutada.

Lugesin uuesti läbi. Võibolla võtsin meelevaldselt eelduse, et liitusid Elisaga nende pakutava soodustuse pärast. Võib olla ka nii, et olid juba klient ja pakuti midagi soodushinnaga. Aga point on sama - kui trahvi nõutakse, siis valisid mingi tähtajalise pakkumise ja sa ei lugenud peenikeses kirjas teksti.

Loe veel üks kord läbi. Kust nüüd lisaks see trahvi jutt veel tuli?
Kommentaarid: 151 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 133
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
napoleon
Unknown virus
napoleon

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.08.2018 21:20:52 vasta tsitaadiga

Aga palun
acer kirjutas:
Kas see on Elisa puhul tavapärane, et soodustuse lõppemisel sellest ei teavitata? Kui keegi personaalselt helistada ei jõua, siis vähemalt emaili võiks ikka saata. Sain kunagi kõigile pereliikmetele leti alt senimaani kuulsa Nutipakett 13 Eri. Täna meenus, et oli see vist mingi suvekuu, mil pereliikmete Elisa letialune soodustus läbi saab. Ja huisnim, oligi minu 4 eurist saanud 13 euri. Peale selle veel iseteeninduses paketivahetuse eest tahavad 10 euri per kärss. Pere peale tuleb ainuüksi iseteeninduse uusi tänapäevaseid pakette võrreldes kuutasu Telias 4 euri kallim kusjuures Telia mahud paremad. Polegi enam suur vahe. Tundub, et Telia vahepeal Elisasse numbriliikuvuse vähedamiseks hindu kõvasti vähendama hakanud.
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
acer
HV veteran

sõnum 16.08.2018 21:54:43 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
acer kirjutas:
napoleon kirjutas:
acer, alati tasub lugeda peenikeses kirjas teksti ja kui aru ei saa, siis üle küsida kas leping tähendab tähtajalist kohustust. See on mobiilioperaatoritega suht levinud lõks, et pakuvad hea hinna teatud perioodiks, aga tähtajalise lepingu lõpp on sellest sooduse lõppemise ajast palju kaugemal.
Ega enam muud teha pole kui peaga vastu seina taguda ja enda lollust kiruda. Mina tähtajalistele lepingutele alla ei kirjuta, parem ostan oma telefoni kohe välja ja võtan paketi, mille võib ilma igasuguste sanktsioonideta iga kell teise operaatori juurde viia kui peaks selguma, et miski ei sobi enam.

Ole hea ja loe mu jutt uuesti läbi- seekord mõttega. Ma ei saa absoluutselt aru, millest sa räägid. Kui ikka ööd ega mütsi ei jaga, siis pole mõtet lolli teemavälist kommentaari ka kirjutada.

Lugesin uuesti läbi. Võibolla võtsin meelevaldselt eelduse, et liitusid Elisaga nende pakutava soodustuse pärast. Võib olla ka nii, et olid juba klient ja pakuti midagi soodushinnaga. Aga point on sama - kui trahvi nõutakse, siis valisid mingi tähtajalise pakkumise ja sa ei lugenud peenikeses kirjas teksti.

Keegi ei nõua mult mingit trahvi. Olin Elisa töötaja ja võtsin pereliikmetele tähtajalise kohustuseta ilma seadmeta letialused paketid, mille soodustuse periood oli fikseeritud. Tõesti, mittetöötajatele tehti letialuseid pakkumisi tähtajaliselt, mis tõid kaasa leppetrahvi, ja millest sina järeldad, et igasugune soodustusega pakett tähendab automaatselt ka leppetrahvi klauslit väikeses kirjas.

Lihtsalt point jääb selleks, et oleks mind teavitatud, et nüüd saavad teie pakettide soodustused läbi, oleks ma numbrid koheselt liikuma pannud. Nüüd pean lihtsalt lolli raha maksma kuutasu suurenemise tõttu. Vanasti lisati hinnamuudatuse info välja saadetud arvele.
Kommentaarid: 35 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 33
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 16.08.2018 22:02:38 vasta tsitaadiga

nojah, võid seda 10€ paketivahetuse tasu siis teenustasuna vaadata. Mina vaataks seda nagu leppetrahvi, kuna üldiselt ei ole iseteeninduses paketivahetus tasuline või siis küsitakse selle eest palju väiksemat tasu.
Aga kui ise endine Elisa töötaja oled, siis peksa pigem oma endiseid kolleege, mõni otsekontakt sul ju ikka on.
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 16.08.2018 22:07:12 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
nojah, võid seda 10€ paketivahetuse tasu siis teenustasuna vaadata. Mina vaataks seda nagu leppetrahvi, kuna üldiselt ei ole iseteeninduses paketivahetus tasuline või siis küsitakse selle eest palju väiksemat tasu.
Aga kui ise endine Elisa töötaja oled, siis peksa pigem oma endiseid kolleege, mõni otsekontakt sul ju ikka on.
milleks seda paketivahetustasu maksta soovid?
paned numbrid liikuma ja tulemuseks on parem pakkumine ilma paketivahetustasuta

KillFrenzy
HV Guru
KillFrenzy

sõnum 16.08.2018 22:19:31 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:

Sa ajad ikka täiesti suvalist sousti juba. Kui hinnakirjas on paketivahetus 10€ siis nii on. Nii võiks iga teenustasu kohta öelda trahv.
Mitte et ma peaks sellist summat kuidagi õigustatuks, aga täiesti vaba valik, kas inimene tahab seda maksta või mitte.

https://www.elisa.ee/et/elisast/teenuste-tingimused-ja-hinnakiri/teeninduse-hinnakiri-erakliendile
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 16.08.2018 22:28:00 vasta tsitaadiga

sry, ei vaadanud seda. Telias pole paketti vahetades minu käest teenustasu võetud, eeldasin et teised ka siis ei võta.
tagasi üles
KillFrenzy
HV Guru
KillFrenzy

sõnum 16.08.2018 22:32:07 vasta tsitaadiga

napoleon, telias kirjas et 4€, tele2 kord kuus tasuta, iga järgmine 8€

Elisas on uus sim ka 10€, olen sellepärast ka numbri liikuma pannud icon_lol.gif
tagasi üles
acer
HV veteran

sõnum 16.08.2018 22:48:26 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:

Muidugi ma paketivahetuse eest midagi maksta ei kavatse.
Elisas oli varasemalt nii, et ainult siis, kui vahetasid paketti alla, pidid maksma paketivahetustasu. Nüüd on nii, et igasuguse paketivahetuse korral iseteeninduses maksad. Strateegiliselt võib see pakettide vahetamise hinnastamise loogika ümbermuutmine päris kaval olla. Oletame, et päris paljudel klientidel on veel need iganenud paketid, mille täishind oli 13 euri ja mida kampaaniate ajal söögi alla ja söögi peale jagati. Nüüd on uued, tänapäevased ja mõistlikumad paketid, näiteks Nutikalt Euroopas 10, mis maksab 10 euri. Ja kui nüüd Elisa jätab kõiki kliente teavitamata, et nende soodustuse periood saab läbi, siis üks hetk klient avastab, et ohoo, peaks vahetama paketti, kuna uuem pakett maksab ju vähem - Elisa omakorda saab äkki 10 euri iga allavahetuse pealt. Iseasi tõesti, kui paljud tuima näoga selle paketivahetustasu maksavad ja kui paljud numbri liikuma panevad. Ma eeldan, et kui klient oleks soodushinna perioodil vahetanud Nutikalt Euroopas 10 vastu, siis oleks paketivahetus maksnud 5 euri, sest soodushinna puhul (eeldusel, et soodushind oli alla 10 euri) oleks tegu ülesvahetusega, mille tasu on hinnakirja põhjal odavam.
Kommentaarid: 35 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 33
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 17.08.2018 07:48:30 vasta tsitaadiga

Kõigest mõni post ülalpool:

rex kirjutas:
Ma panen endale tähtajaliste soodustuste lõpuks kalendrimärke.

Loogiline ju, et nad ei teavita, kui lüpsihooaeg pihta hakkab. Rumal oleks seda eeldada.
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 226
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 17.08.2018 07:58:45 vasta tsitaadiga

Loomulikult ei teavita. Ma sain millalgi telias ka letihinda maksta 1 kuu
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
Draqula
HV Guru

sõnum 17.08.2018 09:59:01 vasta tsitaadiga

jeesus188 kirjutas:
Loomulikult ei teavita. Ma sain millalgi telias ka letihinda maksta 1 kuu

Seetõttu olen ma alati pannud tähtajalise soodustusega alustades kalendrisse meeldetuletuse umbes paar nädalat enne lõppu - pole veel kohanud ühtki teenusepakkujat, kes soodustusperioodi lõppemisest teavitaks.
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 17.08.2018 10:07:48 vasta tsitaadiga

Draqula, ma teadsin, et see päev millalgi tuleb. Lihtsalt läks meelest. Samas pole hullu, järgmine kuu oli poole odavam kui kui eelmine soodushind ja seekord ilma tähtajata... 60gb@ 9.96
Spoiler Spoiler Spoiler

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
ahoioi
HV kasutaja

sõnum 17.08.2018 13:15:26 vasta tsitaadiga

Kas arve peal ei ole mingil ajal teavitust olnud? Varem on nii mõnel korral mul olnud, et kui on mingi nendepoolne paketitingimuste muutmine, on arvel sellest teatatud ja kirja pole nagu eraldi tulnud.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 17.08.2018 13:17:41 vasta tsitaadiga

Ma arveid ei ole kunagi vaadanud aga iseteeninduses on küll paketi juures kuupäev kirjas soodustusel
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 19.08.2018 08:49:56 vasta tsitaadiga

Sold OUT kirjutas:
Ma arveid ei ole kunagi vaadanud aga iseteeninduses on küll paketi juures kuupäev kirjas soodustusel

Tele2 arvel polnud, aga netis küll jah. Oma viga kui ei vaata.
Samas ilmselgelt on nüüd neist erihindadest ka "ÄRI" tehtud - tuttaval soodustus hinnalt 22.- ->3.- , ehk 2.a säästu ja siis üllatus icon_smile.gif
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 19.08.2018 10:19:18 vasta tsitaadiga

..

viimati muutis Mario. 24.08.2018 15:02:03, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
pois11
HV Guru

sõnum 21.08.2018 08:35:04 vasta tsitaadiga

Kui seadmel on 4G tugi kas siis peaks alati olema kaks eraldiseisvat antenni süsteemis. Või saab paralleelseid süsteeme kokku üheks antenniks ka viia? Sattus ükspäev kätte üks valve kaamera kus oli 4G peale kratsitud aga antenne oli üks?
Kommentaarid: 112 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 109
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
indrpo
HV Guru

sõnum 21.08.2018 09:12:57 vasta tsitaadiga

pois11 kirjutas:
Kui seadmel on 4G tugi kas siis peaks alati olema kaks eraldiseisvat antenni süsteemis. Või saab paralleelseid süsteeme kokku üheks antenniks ka viia? Sattus ükspäev kätte üks valve kaamera kus oli 4G peale kratsitud aga antenne oli üks?

Kahe antenni ja selle kaabli eelis ja mõte:
https://www.unwiredinsight.com/2013/lte-mimo

Samas ära muretse, see kaamera mis sul on, on ilmselt esimese generatsiooni LTEga ja ühe antenniga kuid pildi jaoks vajalik kiirus on kenasti saavutatav (levi ja võrgu olemasolul umbes 25Mbit/s) ning kuna liiklus on samuti enamasti vaid ühtepidi, saab see tööga ilusti hakkama. Jah, MIMOt kasutades võib olla eeliseid koormatud tugijaama piirkonnas. Kui seade oleks Cat6LTE siis on võimalik kasutada korraga mitut sagedust.

Samas see ühe kaamera pilt peaks igasugustes oludes siiski läbi tilkuma.
Kommentaarid: 260 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 226
tagasi üles
pois11
HV Guru

sõnum 21.08.2018 11:18:23 vasta tsitaadiga

Aga kuidas esimese generatsiooni 4G võrku tähistati. LTE TDD ja kas teoreetilised kiirused olid 130/35? Sellest järgmine põlvkond kahe antenniga LTE FDD ja kiirused 150/50
Aga maa piirkondades oleks kahe antenniga 4G siiski parem kui ühega või levi tugevus ja signaali kätte saadavus jääb samaks? Lihtsal kiirus madalam mis polegi hetkel oluline. Huvitab just levi ise ja kvaliteet.
On operaatorite lõikes ka erinevusi?

Tahaks krt rohkem seletust eesti keeles mis neil vahet... mine või tahanteada juurde tunde võtma icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 112 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 109
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
indrpo
HV Guru

sõnum 21.08.2018 11:32:57 vasta tsitaadiga

Ilusaid pilte näeb siit:
http://www.cablefree.net/wirelesstechnology/4glte/lte-ue-category-class-definitions/

Ma arvan, et eestis väga neid juustumaid esimesi LTE seadmed väga ei liikunudki, CAT3 ja CAT4 põhilised, hiljem lisandusid siis need CAT6 seadmed (ruuterid/pulgad). telefonides on muidugi igal ühel igasuguseid.
Sinu kaamera leviomaduste ja sageduste poolest ilmselt probleeme pole, kätte saad sama levi ning sagedused 800,1800,2300 ja 2600
Seade vahetab ise sagedusi vastavalt tugijaama koormustele ja levivõimalustele.
Kommentaarid: 260 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 226
tagasi üles
VeixES
HV veteran

sõnum 21.08.2018 11:46:38 vasta tsitaadiga

pois11, tundub et sa oled juba tahanteada tunde võtnud icon_smile.gif LTE FDD ja LTE TDD võid vabalt googeldada. Eestis esimesed sagedused on FDD. Nüüd on ka elisal olemas TDD litsents(2017 ostsid), Band38 40Mhz.
Kui su seadmel on 1 antenn siis ta suudab vastu võtta andmeid 1 andmeside streamiga(x1 SISO). Tänapäeva enamused seadmed on vastuvõtu poolel x2 MIMO, väga vinged "gigabit" telefonid on x4 MIMO. Number siis näitab mitu antenni kasutaja seadme poolel andmeid vastu võtab ja mitu streami tuleb vastavalt sagedusele.

Esimese generatsiooni Cat3(100/50Mbps) seadmed saavutasid selle kiiruse x2 MIMO-ga. Seega kui su seadmel on ainult x1 siis download on pool sellest - 50/50Mbps max. (PS. Upload on alati SISO ehk ainult üle 1 antenni)

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 21.08.2018 13:47:10 vasta tsitaadiga

[veix] kirjutas:
pois11, tundub et sa oled juba tahanteada tunde võtnud icon_smile.gif LTE FDD ja LTE TDD võid vabalt googeldada. Eestis esimesed sagedused on FDD. Nüüd on ka elisal olemas TDD litsents(2017 ostsid), Band38 40Mhz.
Kui su seadmel on 1 antenn siis ta suudab vastu võtta andmeid 1 andmeside streamiga(x1 SISO). Tänapäeva enamused seadmed on vastuvõtu poolel x2 MIMO, väga vinged "gigabit" telefonid on x4 MIMO. Number siis näitab mitu antenni kasutaja seadme poolel andmeid vastu võtab ja mitu streami tuleb vastavalt sagedusele.

Esimese generatsiooni Cat3(100/50Mbps) seadmed saavutasid selle kiiruse x2 MIMO-ga. Seega kui su seadmel on ainult x1 siis download on pool sellest - 50/50Mbps max. (PS. Upload on alati SISO ehk ainult üle 1 antenni)

Ära istu mitu aastat vana informatsiooni otsas. icon_cool.gif
Selliselt kukud läbi Mobiilinterneti Eksamil ning mitte ainult Elisas vaid ka Telias ning tõenäoliselt ka Tele2-s.

Kiirus ei sõltu tänapäeval niiväga enam mitte sellest CAT-ist vaid peamiselt hoopis sellest kas su tehnika on 4,5G toega või on endiselt 4G toega
Vaata ja imesta - n-ö "esimese põlvkonna" LTE-telefon (alla 100Mbit/s, üles 50Mbit/s), kuid millel on juba olemas 4,5G tugi.
- sees on ainult üks antenn
- ning tänu sellele, et on 4,5G toega, on tagatud talle Kiiruse-prioriteet ning allalaadmiskiirus on kogu aeg selle tõttu max. lähedal:

Väike näide - kusagil suve alguse poole tehtuna, vahet pole millal, alati on kiirus samas suurusjärgus:
Elisa mobiilnett, 4,5G:
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
VeixES
HV veteran

sõnum 21.08.2018 14:02:23 vasta tsitaadiga

Võtsin 400mg aga pea ikka valutab tahanteada jutust. Mis telefon sul on 100/50 ja 4,5G toega? Ja sees on ainult 1 antenn? Ja mis asi on kiiruse-prioriteet 4,5G seadmele? Sooviks tehnilist seletust. Selliste väidete puhul on kohe aru saada et sa ei jaga ööd ega mütsi.
andree
HV kasutaja

sõnum 23.08.2018 14:10:17 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
[veix] kirjutas:

Ära istu mitu aastat vana informatsiooni otsas. icon_cool.gif
Selliselt kukud läbi Mobiilinterneti Eksamil ning mitte ainult Elisas vaid ka Telias ning tõenäoliselt ka Tele2-s.

Kiirus ei sõltu tänapäeval niiväga enam mitte sellest CAT-ist vaid peamiselt hoopis sellest kas su tehnika on 4,5G toega või on endiselt 4G toega
Vaata ja imesta - n-ö "esimese põlvkonna" LTE-telefon (alla 100Mbit/s, üles 50Mbit/s), kuid millel on juba olemas 4,5G tugi.
- sees on ainult üks antenn
- ning tänu sellele, et on 4,5G toega, on tagatud talle Kiiruse-prioriteet ning allalaadmiskiirus on kogu aeg selle tõttu max. lähedal:

Väike näide - kusagil suve alguse poole tehtuna, vahet pole millal, alati on kiirus samas suurusjärgus:
Elisa mobiilnett, 4,5G:

Elisa 4.5G

Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Elisa mobiilne internet mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 417, 418, 419 ... 470, 471, 472  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.