|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Mobileman
Kreisi kasutaja
|
24.06.2018 19:07:33
|
|
|
| Kui ühte seadet väga pole variante valida, siis miks mitte, aga näiteks mis?
|
|
| Kommentaarid: 45 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
41 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
24.06.2018 19:11:43
|
|
|
Mul on hetkel Mikrotik Hap Ac2'ed AP'deks näiteks...
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
| Kommentaarid: 236 loe/lisa |
   |
196 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mobileman
Kreisi kasutaja
|
24.06.2018 19:51:20
|
|
|
| Peaks see wifi poolest parem olema DG200A-st?
|
|
| Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
41 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
24.06.2018 19:54:43
|
|
|
| Mobileman kirjutas: |
| Peaks see wifi poolest parem olema DG200A-st? |
Ma ei tea, mul pole 200A'd olnud, DG301'est on parem...
Mul on AP'd muul põhjusel, nimelt ruuter ise ei asu optimaalses kohas.
|
   |
196 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
24.06.2018 20:22:56
|
|
|
Sama siin. Mul ka DG301A + hAP Ac2 kasutuses.
Mikrotiku wifi võib isegi kehvem kui Intenol pmst olla, antennipinda ju vähem. Samas asukoht on jällegi parem niiet kokkuvõttes on asjast kasu.
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
| Kommentaarid: 169 loe/lisa |
   |
158 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
24.06.2018 20:24:13
|
|
|
bladerunner, kehvem ei tundu igatahes olevat, sai täitsa testitud.
|
   |
196 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
24.06.2018 20:30:44
|
|
|
T89vn levi oli igatahes Intenost parem... Üldiselt võib hAP-ga rahul olla, toimetab tähelepandamatult.
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
| Kommentaarid: 169 loe/lisa |
   |
158 |
|
| tagasi üles |
|
 |
PlayFriik
HV vaatleja

|
24.06.2018 23:12:56
|
|
|
| seeru kirjutas: |
| IconByte kirjutas: |
| Six kirjutas: |
32,5€
Võtsin "eripakkumisega" kiirema interneti, kus kuutasu peaks jääma samaks.
Oskab keegi öelda, kumb nüüd siis õige on, kas kuutasu on 37,5€ või 32,5€?: https://i.imgur.com/LTWtH0d.png |
|
Selge, oleks hea, kui vastavalt soodushindadele reguleeritaks seda paremal üleval olevat kuutasu, et vältida segadusi. |
Samas arvesta, et soodushinda arvutatakse päeva põhiselt. Seega, kui täna võtsid, siis natuke soodust see kuu ja natuke rohkem soodust järgmine kuu. |
Tänud info eest Kui soov oleks vältida tavahinna rakendumist, kas peaks siis vana paketi peale tagasi muutma 23. juulil (kui täna tellisin)?
|
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
25.06.2018 10:12:06
|
|
|
| Six kirjutas: |
32,5€
Võtsin "eripakkumisega" kiirema interneti, kus kuutasu peaks jääma samaks.
Oskab keegi öelda, kumb nüüd siis õige on, kas kuutasu on 37,5€ või 32,5€?: https://i.imgur.com/LTWtH0d.png |
|
Selge, oleks hea, kui vastavalt soodushindadele reguleeritaks seda paremal üleval olevat kuutasu, et vältida segadusi. |
Samas arvesta, et soodushinda arvutatakse päeva põhiselt. Seega, kui täna võtsid, siis natuke soodust see kuu ja natuke rohkem soodust järgmine kuu. |
Tänud info eest Kui soov oleks vältida tavahinna rakendumist, kas peaks siis vana paketi peale tagasi muutma 23. juulil (kui täna tellisin)? |
Jah. Neil pakkumistel on 31 päeva reegel.
Kui näitab, et kehtib kuni 23.juuli (iseteeninduses näitab kehtivus aega juhul kui teleka menüüst ei näe), siis 22.juuli 23:59 muuda ära.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
PlayFriik
HV vaatleja

|
25.06.2018 11:46:49
|
|
|
Tänud info eest Kui soov oleks vältida tavahinna rakendumist, kas peaks siis vana paketi peale tagasi muutma 23. juulil (kui täna tellisin)? |
Jah. Neil pakkumistel on 31 päeva reegel.
Kui näitab, et kehtib kuni 23.juuli (iseteeninduses näitab kehtivus aega juhul kui teleka menüüst ei näe), siis 22.juuli 23:59 muuda ära. |
Tänud veelkord
|
|
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Freedom
HV vaatleja
|
25.06.2018 13:54:40
|
|
|
| Ma küsiks järgnevat. Kui tänapäeval ehitada endale maja oma krundile nt Jõgevamaal, siis täita tuleks Tehnilised Tingimused taotlus https://www.telia.ee/partnerile/ehitajale-arendajale/ ning Telia paneb vastavad tingimused kokku. Kas tavapraktika näeb ette, et Telia katab kulud kaabli vedamisel kuni krundini ja krundiomanik edasi või võib ka Telia öelda, et kogu kaabli vedamine on tellija kanda? Või kuidas maapiirkondades tänasel hetkel see toimib sõltuvalt jaama kaugusest jms omapäradest.
|
|
| Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
1 :: |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
25.06.2018 13:59:22
|
|
|
| Freedom kirjutas: |
| ...või võib ka Telia öelda, et kogu kaabli vedamine on tellija kanda? |
Ja täpselt nii ütlebki. Sina tellid, sina maksad. Oleks see kuidagi teisiti, oleks juba kõigil soovijatel optika majas.
|
|
| Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Zuumbox
HV kasutaja
|
26.06.2018 15:01:14
|
|
|
Telioni iseteenindus on omadega täiesti piixus - laeb lehte poolteist minutit ja siis teatab rõõmsalt et "Tehniline viga! Hetkel ei ole teenus kättesaadav." Proovin uuesti, selle peale visati üldse välja (logout). Alustan otsast peale, ikka sama jama. Alles kolmas katse viis lõpuks sihile
Tubli töö, Telion. Pane aga sama hästi edasi
Lisa: Ikka täiesti lootusetu üritus. Ükskõik mida näppida, tulemuseks on ikka ja ainult seesama teade - "Tehniline viga! ..."
|
|
| tagasi üles |
|
 |
PlayFriik
HV vaatleja

|
26.06.2018 21:45:01
|
|
|
| Zuumbox kirjutas: |
Telioni iseteenindus on omadega täiesti piixus - laeb lehte poolteist minutit ja siis teatab rõõmsalt et "Tehniline viga! Hetkel ei ole teenus kättesaadav." Proovin uuesti, selle peale visati üldse välja (logout). Alustan otsast peale, ikka sama jama. Alles kolmas katse viis lõpuks sihile
Tubli töö, Telion. Pane aga sama hästi edasi
Lisa: Ikka täiesti lootusetu üritus. Ükskõik mida näppida, tulemuseks on ikka ja ainult seesama teade - "Tehniline viga! ..."  |
Loodetavasti muutub olukord paremaks jah
|
|
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
27.06.2018 11:32:55
|
|
|
Mulle meeldib see Starmani suhtumine Teliaga võrreldes. Mulle helistatakse, öeldakse, et näeme, et on mure, millal saame tehnikud parandama saata? Lepin kokku, tullakse kohale, vaadatakse kaabeldus üle, pannakse uus ruuter jne. Okey, nende võrk ise on endiselt peetis ja viskab jitterit paartuhat ms aeg ajalt aga vähemalt muude murega tegeletakse. See kui aga Telia ruuteriga miski jama on... Osta ise uus ruuter, vaata kuidas hakkama saad katkiste juhenditega (ala, vanast ruuterist imporditakse automaatselt sätted uude üle, mida reaalsuses ei toimiunud jne). Meeldib, et lõpuks leidsin lahenduse oma murele aga hoopis releega, mis iga öö minutiks ruuteri välja lükkab ja tagasi sisse. Vähemalt nett paistab nüüd igapäev toimivat...
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine |
|
| Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
72 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
27.06.2018 12:20:59
|
|
|
| Freedom kirjutas: |
| Ma küsiks järgnevat. Kui tänapäeval ehitada endale maja oma krundile nt Jõgevamaal, siis täita tuleks Tehnilised Tingimused taotlus https://www.telia.ee/partnerile/ehitajale-arendajale/ ning Telia paneb vastavad tingimused kokku. Kas tavapraktika näeb ette, et Telia katab kulud kaabli vedamisel kuni krundini ja krundiomanik edasi või võib ka Telia öelda, et kogu kaabli vedamine on tellija kanda? Või kuidas maapiirkondades tänasel hetkel see toimib sõltuvalt jaama kaugusest jms omapäradest. |
See toimib nii, et need tehnilised tingimused saada kus kurat. see on lihtsalt selline paber, kuhu pannakse kirja, et lähim telia sideakev, kuhu sulle liitumine tehakse asub seal ja seal - mida ma muide enamikel juhtudel tean peast. ja 38 euri selle teadmise eest maksta - ei pea vajalikuks.
oma maja krundil kaeva mida tahad - iseasi on suuremate projektide korral , mida vald nõuab. ja kui nõuab, siis pead vormistama mingi kaeveloa, vms. vot nüüd kaevadki omale selle kaabli maha kuni oma krundi piirini ja sealt edasi - jäädki ootama. eriti, siis kui sul peale telia pole mitte kedagi valida. teliat lihtsalt EI HUVITA su kaabel. Lisaks mis puudutab kulusid, siis telia teostab töid 10 kuni 100 kordse hinnavahega - see on olnud praktikaks üle eesti. kui kaabli hind tuleks 200 eurot, siis telia saab alati 2000 jne jne. Interneti saagat loe raamatust "kits sarapikus" (pole kaableid olemas, pole netti tulemas)
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
| Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
27.06.2018 12:23:31
|
|
|
Et siis töö/teenuse hind peaks olema 0 ja maksma peaks ainult kaabli hinna? Või mis su jutu viimase poole point on?
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
2 :: |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 751 loe/lisa |
   |
564 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
27.06.2018 16:56:36
|
|
|
| d3t kirjutas: |
| Mulle meeldib see Starmani suhtumine Teliaga võrreldes. Mulle helistatakse, öeldakse, et näeme, et on mure, millal saame tehnikud parandama saata? Lepin kokku, tullakse kohale, vaadatakse kaabeldus üle, pannakse uus ruuter jne. Okey, nende võrk ise on endiselt peetis ja viskab jitterit paartuhat ms aeg ajalt aga vähemalt muude murega tegeletakse. See kui aga Telia ruuteriga miski jama on... Osta ise uus ruuter, vaata kuidas hakkama saad katkiste juhenditega (ala, vanast ruuterist imporditakse automaatselt sätted uude üle, mida reaalsuses ei toimiunud jne). Meeldib, et lõpuks leidsin lahenduse oma murele aga hoopis releega, mis iga öö minutiks ruuteri välja lükkab ja tagasi sisse. Vähemalt nett paistab nüüd igapäev toimivat... |
Ma ei oska kommenteerida mis on su kogemus Teliaga sest sa oled Elisa klient kuid:
Selle funktsiooni klienditeenuste probleemide jälgimiseks õppis Starman Elionilt. Algselt polnud Starmani võrgus korralikku seadmete kaughalduse võimalustki (nii on foorumist mulje jäänud).
Telias on selle asja nimi KVALLU ehk kvaliteedikontroll (mis toimib juba rohkem kui 5 aastat). Rakendus logib kõikide teenuste vigu, vigu digiboksi ja ruuteri vahel kui digiboks neid anda saab ning Ruuteri ja jaama vahel liinil, ükskõik mis tehnoloogia. Selle põhjal tehakse toplist ning klientidele helistatakse ning pakutakse abi, Telia liiniosa kontrollitakse ja parandatakse tasuta, kontrollitakse ka toas tasuta ja kui klient soovib siis parandatakse ka toas tasulisena (nii ka Elisas)
Kui ruuteriga mingi jama on siis sõltub lepingutest, kliendi!!!seadme vahetus maksab alati, üüri või lepingulise seadmega on see operaatori kulu mille eest ka klient üüri maksab.
Mingeid releesid ja restarte Telia seadmed üldiselt ei vaja kui teenus ise on korras.
|
|
| Kommentaarid: 262 loe/lisa |
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
27.06.2018 19:28:04
|
|
|
| Renka kirjutas: |
| Et siis töö/teenuse hind peaks olema 0 ja maksma peaks ainult kaabli hinna? Või mis su jutu viimase poole point on? |
seda ma pole ju väitnud. teenuse hind odavaim kopamees ütles, et 25 euri tund, ja selle ajaga kaevab ka ta 50m kindlasti.
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
27.06.2018 19:30:30
|
|
|
| RCC kirjutas: |
| Et siis töö/teenuse hind peaks olema 0 ja maksma peaks ainult kaabli hinna? Või mis su jutu viimase poole point on? |
seda ma pole ju väitnud. teenuse hind odavaim kopamees ütles, et 25 euri tund, ja selle ajaga kaevab ka ta 50m kindlasti. |
25€-ga tullakse kohale ja kaevatakse 50m valmis ja minnakse ära?
|
|
| Kommentaarid: 164 loe/lisa |
   |
155 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
27.06.2018 19:36:33
|
|
|
| sakinaga kirjutas: |
seda ma pole ju väitnud. teenuse hind odavaim kopamees ütles, et 25 euri tund, ja selle ajaga kaevab ka ta 50m kindlasti. |
25€-ga tullakse kohale ja kaevatakse 50m valmis ja minnakse ära?  |
sa võid ju maksta niipalju- kui kauaks sa soovid et jäädakse, ega siis ei pea kohe ära minema.
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
27.06.2018 20:16:10
|
|
|
| sakinaga kirjutas: |
25€-ga tullakse kohale ja kaevatakse 50m valmis ja minnakse ära?  |
sa võid ju maksta niipalju- kui kauaks sa soovid et jäädakse, ega siis ei pea kohe ära minema.  |
palju projekteerija hind on.
pane ikka kohe detailselt kals hinnapakkumist kõrvuti siia, tahaks teada mille eest see Telia küsib suuremat summat.
veel parem, vaataks telia hinnapakkumist ja siis selle oma kes sele teliale teeb, et kas on kate või protsent vahel.
siin foorumis on neid hiromante ikka päris mitu, kes viitavad telia kõrgele optikapaigalduse hinnale.. viitamata, kuskohast sama töö odavamalt ära tehakse.
yeintist kaabel, naaber kaevama ja pudel viina ei kvalifitseeru võrdluseks.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
27.06.2018 20:21:42
|
|
|
| indrpo kirjutas: |
siin foorumis on neid hiromante ikka päris mitu, kes viitavad telia kõrgele optikapaigalduse hinnale.. viitamata, kuskohast sama töö odavamalt ära tehakse. |
Ilmselt kõik pakuvad otse küsides odavamalt kui telia vahendades.
|
|
| Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
27.06.2018 20:44:53
|
|
|
| KillFrenzy kirjutas: |
siin foorumis on neid hiromante ikka päris mitu, kes viitavad telia kõrgele optikapaigalduse hinnale.. viitamata, kuskohast sama töö odavamalt ära tehakse. |
Ilmselt kõik pakuvad otse küsides odavamalt kui telia vahendades. |
ma ei küsinud, "ilmselt"
küsisin seda, et see kes seda väidab, saab panna kaks pdfi siia üles. üks telialt ja teine otse kaablipartnerilt kes selle samasuguse pakkumise teliale andis.
spekulatsioonid ei pea vett kui paberit pole.
btw, telia esialgne pakkumine võb-olla kõrgem tegelikust teostuse hinnast, see mis tellitakse kliendi kindla soovi korral partnerilt.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
27.06.2018 20:52:25
|
|
|
btw, telia esialgne pakkumine võb-olla odavam tegelikust teostuse hinnast, see mis tellitakse kliendi kindla soovi korral partnerilt.
On sul mõni pdf välja käia et telion pakkumine oleks odavam?
Kuna mu praegune optika lahendus on poolkõva ja telion andis mõista et nad ei kavatsegi midagi ringi teha, siis vean omale ühe optika varsti lisaks.
Eelmise kanali ja veetööd linnas lõppesid mu maja ees, sai samal ajal endale kaabel veetud, nüüd tullakse teiselt poolt ja lisaks pannakse optikatorusi maha, lõpetavad naabri või minu maja ees.
Küsin siis pakkumise telionilt ja connectolt vms. ja saab võrrelda.
|
|
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
27.06.2018 21:01:48
|
|
|
KillFrenzy, kui telia rajab gpon võrku seal piirkonnas siis on kõikidel majadel liitumine kas 200-300€ või siis kampaaniakorras tasuta. Connectost omaette tellides on igal juhul kordades kallim.
muidu ei tea kes ja mis torusid seal maha paneb?
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
27.06.2018 21:10:47
|
|
|
| d3t kirjutas: |
| Mulle meeldib see Starmani suhtumine Teliaga võrreldes. Mulle helistatakse, öeldakse, et näeme, et on mure, millal saame tehnikud parandama saata? Lepin kokku, tullakse kohale, vaadatakse kaabeldus üle, pannakse uus ruuter jne. Okey, nende võrk ise on endiselt peetis ja viskab jitterit paartuhat ms aeg ajalt aga vähemalt muude murega tegeletakse. See kui aga Telia ruuteriga miski jama on... Osta ise uus ruuter, vaata kuidas hakkama saad katkiste juhenditega (ala, vanast ruuterist imporditakse automaatselt sätted uude üle, mida reaalsuses ei toimiunud jne). Meeldib, et lõpuks leidsin lahenduse oma murele aga hoopis releega, mis iga öö minutiks ruuteri välja lükkab ja tagasi sisse. Vähemalt nett paistab nüüd igapäev toimivat... |
Ma ei tea, mis Teliaga kokku puutunud oled või kas olen vahepeal Starmani võrku sattunud, aga ükskord kui mu enda paigaldatud switch ühendusega jebima hakkas, helistati mulle ise. Olin küll hommikul telekat vaadates iga x sekundi tagant käivat lag-i märkanud, aga polnud aega tegeleda, eksam oli ootamas. Mõni tund hiljem koju jõudes helistati Teliast otse mu mobiilile ja uuriti, et kas anomaaliaid olen märkanud. Soovitaski siis esimese asjana proovida switchile resa tegemist ja sellest piisas. Uuris veel, et kas käesolevaid pakkumisi tahan kuulda.
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
| Kommentaarid: 360 loe/lisa |
   |
284 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
27.06.2018 21:25:06
|
|
|
| indrpo, telia ei raja siin midagi, tegemist oleks ju ääretult kahjuliku ettevõtmisega, vedada eramajadesse optikat kohas, kus võiks lasta aegede lõpuni inimestel adsl peal venida. See on mõne asjaliku inimese algatus. Ilmselt pärast selgub kes seda teenust pakkuma hakkab, telion, elisa või keegi kolmas.
|
|
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
27.06.2018 21:54:51
|
|
|
| KillFrenzy kirjutas: |
| indrpo, telia ei raja siin midagi, tegemist oleks ju ääretult kahjuliku ettevõtmisega, vedada eramajadesse optikat kohas, kus võiks lasta aegede lõpuni inimestel adsl peal venida. See on mõne asjaliku inimese algatus. Ilmselt pärast selgub kes seda teenust pakkuma hakkab, telion, elisa või keegi kolmas. |
Küsi siis kasvõi "asjaliku" inimese pakkumine, connecto ja telia.
kuigi kui operaatoriks ei saa Telia, on neil mõttetu vahendada ka paigaldaja pakkumist. nende pakkumine algab ikka nende võrgust ja tulemus on segane kuna sul on juba Telia sõlmest dslam fiiber.
samas on lootus, et ka väikestesse jaamadesse jõuab kunagi gpon port kui vaja 500 või Gbit netti.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
27.06.2018 22:06:02
|
|
|
indrpo, aga on sul mõni pdf pakkuda kus telia pakkumine on odavam?
Asjalikud inimesed ei hakka mingit netti pakkuma ega kaabli paigaldust. Tegelevad selle vee ja kanalisatsiooni projektiga. Lihtsalt kui poleks neid olnud oleks vesi ja kanalisatsioon valmis tehtud aga optika toru poleks maha pandud.
Minu ühenduse probleem on see et lagi on 100mega. Saab 300 ka aga siis peab helistama ja kogu juttu algusest rääkima ja läheb päevi kuni võrguinsener suvatseb selle käsitsi ära konfida.
Aga ma tahaks arvutist valida kiiremat ühendust kui vahest on vaja ja et see juhtuks kohe nagu kõigil teistel.
|
|
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
27.06.2018 22:46:42
|
|
|
palju projekteerija hind on.
pane ikka kohe detailselt kals hinnapakkumist kõrvuti siia, tahaks teada mille eest see Telia küsib suuremat summat.
veel parem, vaataks telia hinnapakkumist ja siis selle oma kes sele teliale teeb, et kas on kate või protsent vahel.
yeintist kaabel, naaber kaevama ja pudel viina ei kvalifitseeru võrdluseks. |
mida kuradit ma oma ajas projekteerin? seal ma kaevan ja paigaldan. nii , ekseli tabel on täitsa olemas, 5005 euri , 140meetrit. alleaa, alleaa.
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
27.06.2018 22:49:09
|
|
|
KillFrenzy, khm, selle pdf küsija olen mina kuna siin foorumis on tegelased väitnud, et telia küsib 2000, tegija aga 200. kord nii kord naa, mõni, et 15000 küsitakse, tegelikult saab palju odavamalt.
mina pole veel taotlust teinud kuid hakkan juba mõtlema, et pean hakkama siin midagi tõestama.
ma heameelega koguks need pakkumised kokku ja uuriks sisu, siis lööks kellelegi lauale.
praktikas ma tean, et telia teeb eel kalkulatsiooni oma võrku uurides, see võib hiljem kujuneda nii ala, täpseks kui ka üle pakkumiseks kuid kui klient teenuse tellib, maksab ta pärast ikka töö teostaja öeldud hinna. seega pole vahet kas ta tellib selle otse teostajalt.
tõsi, ka töö teostajaid on erinevaid, kelle hinnakiri võib erinev olla.. see aga pole tuhandetes.
ot. see kiiruse muutmine oleks minu jaoks kõige väiksem mure, kui mul fiiber kodus oleks.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
27.06.2018 23:15:10
|
|
|
Praktikas on nii, et mingit pakkumist polegi mõtet enne küsida, kui saab selguse majja, kes kurat kaabeldab ära need kaevud, milles on põhimagistraal olemas, aga ühendada pole sinna oma kundekaablit kuhugi. oma krundile võin ma ju panna ka 600 gigabitised googled, aga mis sest kasu on, kui ühendusliides puudub.
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
27.06.2018 23:44:20
|
|
|
kui klient teenuse tellib, maksab ta pärast ikka töö teostaja öeldud hinna. seega pole vahet kas ta tellib selle otse teostajalt.
|
Ei usu.
Olen 140% kindel on telia saab sealt raha vahelt.
Isegi kui klient saaks telioni ja reaalse ehitaja käest sama pakkumise, siis võiks eeldada et telion suurkliendida maksab reaalselt vähem mingid protsendid, kui mees tänavalt. Seega tuleks igaljuhul tellida töö otse tegijalt mitte toita rootsi korporatsiooni puuke, kes sinu higi, vere ja pisaratega teenitud raha eest annavad usbekis altkäemaksu.
|
|
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
28.06.2018 07:22:35
|
|
|
KillFrenzy, Ma ei vaidle vastu, tellija saab ise valida.
Samas nagu RCC kirjutas, Telia võib küsida oma osa tegevuste või rendi eest eraldi.
Praktikas on justkui nii, et klient võib parneriga loa!! saamise korral kaabli Telia trassi rajada, kaabel antakse Teliale üle ja renti maksma trassi eest ei pea, kogu hooldus operaatoril.
Eh mis siin ikka, ehk suudab keegi detailsed arved tekitada, jääb juttu vähemaks.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
28.06.2018 12:50:48
|
|
|
RCC, on miski 10a+ siin kirunud, et korralikku netti ei saa (ma ei tea kas muudel teemadel postitusi foorumis ongi). Kas tõesti pole selle ajaga suutnud seda asja ära korraldada?
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
cpuboy
HV kasutaja
|
28.06.2018 12:52:21
|
|
|
Just pakkumist ongi vaja ju küsida, ja tehnilisi tingimusi samuti, et oleks selge kes selle teeb ja kus on esimene võimalik liitumispunkt.
Kui pole tööde kohta projekti kes kurat siis tahaks su kaabli omale vastutada võtta?
Ja kui sa võtad pakkumise ettevõttelt kes on Teliaga töid teinud(ehk lubatakse Telia otstele ligi) siis minul pole küll olnud juhust kus Telia liitumise eest veel eraldi küsib.
Lisaks ju kõik mis jääb sinu krundilt välja nõuab eraldi kooskõlastusi, kas omavalitsuselt või maanteeametilt.
Aga sulle peaks vist kopamees tulema ainult kütuseraha eest ja kaablimehed ainult kaabliraha eest, kõik muu on varastamine.
| Praktikas on nii, et mingit pakkumist polegi mõtet enne küsida, kui saab selguse majja, kes kurat kaabeldab ära need kaevud, milles on põhimagistraal olemas, aga ühendada pole sinna oma kundekaablit kuhugi. oma krundile võin ma ju panna ka 600 gigabitised googled, aga mis sest kasu on, kui ühendusliides puudub. |
|
|
| Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
17 |
|
| tagasi üles |
|
 |
JazZ
HV kasutaja
|
28.06.2018 14:35:54
|
|
|
Mina küsisin Telia lehe kaudu alles hiljuti hinna. Automaatne pakkumine oli 5k.
Võtsin Teliast tehnilised tingimused (oli vist 18 euri alla 50m projektile).
Tellisin Eltel'ilt töö, mis ilmselt ei olnud kõige odavam variant. Hinnavõrdluseks võib öelda, et Telia leht ilmselt kalkuleerib siiani kroonides.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
28.06.2018 14:51:33
|
|
|
| JazZ kirjutas: |
Mina küsisin Telia lehe kaudu alles hiljuti hinna. Automaatne pakkumine oli 5k.
Võtsin Teliast tehnilised tingimused (oli vist 18 euri alla 50m projektile).
Tellisin Eltel'ilt töö, mis ilmselt ei olnud kõige odavam variant. Hinnavõrdluseks võib öelda, et Telia leht ilmselt kalkuleerib siiani kroonides. |
10xöeldud, et esialgne hinnapakkumine on kalkuleeritud masina poolt. temal on lihtne, on toru, pole toru. kui pole toru on ümmargune summa, projekt ja teostus. Reaalselt sõltub projekti keerukus läbivate kruntide arvust ja peale ümmarguse pakkumise saamist, on seal kirjas, soovin täpsemat kalkulatsiooni.
Miks kohe ei tehta, sest enamikel pole üldse huvigi maksta, ei 200 ega ka 5000€
tõsine huviline aga võib saada sellest hoopis 1500€ vms. pakkumise.
palju sul maksma läks ja mis teostuses kirjas oli. seda nüüd kahjuks enam teada ei saa, palju telia reaalne vahendusega pakkumine oleks olnud.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
JazZ
HV kasutaja
|
28.06.2018 15:28:59
|
|
|
Kui ma hästi mäletan, siis ma vist isegi klikkasin seda soovin täpsemat pakkumist vms, aga ma ei ole kindel kas ma sain ka selle. Pean kodus mailid üle vaatama. Aga üldiselt kui sulle pakutakse esialgseks hinnaks üle 10x kallim hind kui reaalne oleks 50m kaabli vedamiseks, siis ei olegi huvi väga täpsemat pakkumist küsida.
Ma saan täiesti aru et kui Telia kaudu tellida, siis peabki Telia alltöövõtja hinnale mingi protsendi lisama, see on igati loogiline minu jaoks. Küsimus on pigem selles kas on vaja selliseid ulme hindasid üldse kuvada kliendile, millel ei ole reaalsusega mingit pistmist? Pigem jätab see mulje et ahh küsime ilge summa, ehk mõni loll läheb õnge ka ja muidu ka rahulik, ei tüüdata nii palju meid nende pakkumiste küsimistega.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
28.06.2018 17:14:38
|
|
|
| Pigem jätab see mulje et ahh küsime ilge summa, ehk mõni loll läheb õnge ka ja muidu ka rahulik, ei tüüdata nii palju meid nende pakkumiste küsimistega. |
Mul oli millalgi pakkumine 20 000.
Telia valguskaabliga putka on 400 m (ringiga) kaugusel, ühtegi eramaad vahel pole.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
28.06.2018 18:59:39
|
|
|
Tõsi, kas seda umbkaudset hinda kuvada või mitte, on iseküsimus. (pooldan samuti mitte näitamist) Praktikas ei taheta insenere üle koormata huupi küsimustega kus sisuliselt tuleb andmebaaside alusel koostada täpne kalkulatsioon. Pooldaks seda, et kui huvi tõsine, siis kalkulatsioon 10eur ja saad täpse summa, nii ei tule lampi metsatalu tellijad tööd tekitama.
Kui see 5000 ära hirmutab, siis ilmselt ei küsita täpsemat summat, täna on see nii. Samas saab siis ikka võtta teh tingimused ja töö ehitajalt tellida... kui raha on ja vajadus ka.
| Pigem jätab see mulje et ahh küsime ilge summa, ehk mõni loll läheb õnge ka ja muidu ka rahulik, ei tüüdata nii palju meid nende pakkumiste küsimistega. |
Telia valguskaabliga putka on 400 m (ringiga) kaugusel, ühtegi eramaad vahel pole. |
ja kui oleksid täpsema pakkumise võtnud ning teostaja koha üle vaatab, oleks avastanud, et toru sul väravas, tegelik töö 800€
no nii näiteks...
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
28.06.2018 20:07:12
|
|
|
Tõsi, kas seda umbkaudset hinda kuvada või mitte, on iseküsimus. (pooldan samuti mitte näitamist) Praktikas ei taheta insenere üle koormata huupi küsimustega kus sisuliselt tuleb andmebaaside alusel koostada täpne kalkulatsioon. Pooldaks seda, et kui huvi tõsine, siis kalkulatsioon 10eur ja saad täpse summa, nii ei tule lampi metsatalu tellijad tööd tekitama.
Kui see 5000 ära hirmutab, siis ilmselt ei küsita täpsemat summat, täna on see nii. Samas saab siis ikka võtta teh tingimused ja töö ehitajalt tellida... kui raha on ja vajadus ka.
Telia valguskaabliga putka on 400 m (ringiga) kaugusel, ühtegi eramaad vahel pole. |
ja kui oleksid täpsema pakkumise võtnud ning teostaja koha üle vaatab, oleks avastanud, et toru sul väravas, tegelik töö 800€
no nii näiteks... |
Nüüd ongi toru juba väravas.
Aga enne jõuab vist Elektrilevi oma 200 eurise otsaga tuppa kohale.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
28.06.2018 20:08:38
|
|
|
Kes esimesena Elektrilevi otsa saab, näpp püsti
Kes Telia fiibri saab, see ka.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
JazZ
HV kasutaja
|
28.06.2018 21:31:23
|
|
|
indrpo: Ma vaatasin oma mailid nüüd üle ja mul on mailile ka saadetud sama summaga pakkumine Telia poolt (seega ma mäletasin õigesti, et ma klikkisin seda nuppu et soovin täpsemat pakkumist vms: "Esialgsete arvutuste kohaselt on Teie soovitud aadressile BLA BLA BLA PÄRNU valguskaabli rajamise maksumus 5000 €." Seal mailis on ka muidugi veel kirjas et "Antud summa on hinnanguline ja võib oluliselt muutuda", aga no milleks siis üldse sama asja mulle saata, kus otsast see täpsem on kui see mida koduleht näitas?
Mitte et ma vinguks, ma sain omale mõistliku hinnaga optika tuppa ja olen rahul. Lihtsalt Sinu üleskutse viidata kohale kust odavamalt saab jäi silma siin.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
28.06.2018 21:37:45
|
|
|
JazZ, no miks keegi ei taha avaldada selle tegeliku töö hinda ja arvel olnud tegevusi.
siiani on kõik öelnud, et telia umbkaudne pakkumine oli kallis ja tegelik alternatiivtellimus oli mõistlik.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
JazZ
HV kasutaja
|
28.06.2018 22:34:00
|
|
|
Minule esitatud arvel on ainult üks rida:
Sidelahendus Kokku KM'iga 478,22
Teliale maksin lisaks tehniliste tingimuste eest 18.-
Seega kokku: 496,22
Telia hinnanguline pakkumine oli 5k. Kerge vahe nagu oleks, nii umbes 10 kordne. 50m kaabli vedamiseks 500 euri on oluliselt mõistlikum minu jaoks kui 5k.
Mis see täpne teadmine nüüd annab sulle?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
28.06.2018 22:46:33
|
|
|
JazZ, ta väidab et oleksid sa telia käest võtnud täpsema hinnapakkumise oleks saanud ka pakkumise 478,22 või vähem.
Yeah right
|
|
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
28.06.2018 22:57:11
|
|
|
Mulle näitas koduleht 1.8k eur, reaalselt tuuakse 0€. Vaevalt keegi teine odavamalt tooks.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
| Kommentaarid: 164 loe/lisa |
   |
155 |
|
| tagasi üles |
|